-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
wiec ja sie wypowiem teraz co do gelish harmony co do marszczeń o których pisałam nie jestem sama ,duzo osób ma problem z tym w tych hybrydach ale sobie jakos radzą , nawet tu w temacie kiedy pytałam o kolor passion koleżanka też pisała że lubi sie marszczyć ,no ale szczęscie ja mam ten kolor i juz dwa razy uzylam jak narazie jest oki aby nie zapeszyc . Natomiast marsza mi sie dwa kolory z nowej kolekcji . Mozna sobie z tym radzic juz jakos to ogarniam takze to nie jest jakis duzy problem mozna sie przyzwyczaić . Ale tak jak pisze zrobiłam wywiad i osoby ,które uzywaja tych gelish też maja z tym problem w niektórych kolorach . Ogólnie podsumowujac wybór w 100% bardzo dobry krycie bez zastrzeżeń , trzyma sie bez zastrzeżeń ( na bazie i top też harmony ) nie testowałam z inna firma . Mysle że dokupie jeszcze jakies kolorki ,chodz wiadomo wolałabym uniknac tych marszczeń i sie z nimi nie bawic ,ale ... teraz juz chyba zostane przy tej marce :P
-
ela jak marszcza sie kciuki to rob najpierw obie lapki bez kciukow, a pozniej same kciuki do lampki moze to cos pomoze
-
a ja nie pisałam że sam kciuk ;) miałam przypadek że i na wzorniku czy tipsie mi sie troszke zmarszczyło ale po daniu topa wszystko sie wyrównało co do tego to zawsze kciuk daje oddzielnie czy przy żelu czy hybrydach ;) Po prostu wcześniej z innymi hybrydami nie miałam takiego przypadku ,ale tak jak pisze mozna sobie z tym radzic :)
-
kciuki przy niektórych hybrydach też robię osobno, bo czasem się marszczą lub nie utwardzą
top zawsze daję osobno na chwilkę bo mi lubi spływać z kciuka :P
-
Cytat:
Napisał
Elizabeth76
a ja nie pisałam że sam kciuk ;) miałam przypadek że i na wzorniku czy tipsie mi sie troszke zmarszczyło ale po daniu topa wszystko sie wyrównało co do tego to zawsze kciuk daje oddzielnie czy przy żelu czy hybrydach ;) Po prostu wcześniej z innymi hybrydami nie miałam takiego przypadku ,ale tak jak pisze mozna sobie z tym radzic :)
aaaa no widzisz nie doczytalam;)
-
Cytat:
Napisał
Elizabeth76
wiec ja sie wypowiem teraz co do gelish harmony co do marszczeń o których pisałam nie jestem sama ,duzo osób ma problem z tym w tych hybrydach ale sobie jakos radzą , nawet tu w temacie kiedy pytałam o kolor passion koleżanka też pisała że lubi sie marszczyć ,no ale szczęscie ja mam ten kolor i juz dwa razy uzylam jak narazie jest oki aby nie zapeszyc . Natomiast marsza mi sie dwa kolory z nowej kolekcji . Mozna sobie z tym radzic juz jakos to ogarniam takze to nie jest jakis duzy problem mozna sie przyzwyczaić . Ale tak jak pisze zrobiłam wywiad i osoby ,które uzywaja tych gelish też maja z tym problem w niektórych kolorach . Ogólnie podsumowujac wybór w 100% bardzo dobry krycie bez zastrzeżeń , trzyma sie bez zastrzeżeń ( na bazie i top też harmony ) nie testowałam z inna firma . Mysle że dokupie jeszcze jakies kolorki ,chodz wiadomo wolałabym uniknac tych marszczeń i sie z nimi nie bawic ,ale ... teraz juz chyba zostane przy tej marce :P
Spróbuj dawać cieńszą warstwę. Powinno pomóc.
Ja tak miałam przy hybrydach Mistero Milano - problem występował tylko w przypadku 2 kolorów.
-
Shonali juz sobie poradzilam ,a akurat ja z MM nie miałam tego problemu mimo to harmony nie zamienie na inne skarby :D
-
ja też z harmony na kilku kolorkach zauważyłam że kolor się marszczy i maluje dwoma cienkimi warstwami i po problemie :)
-
karolasc a jakie kolorki Ci sie marszczą ??
-
Dla wszystkich którzy boją się pokusić o zakup hybryd o nazwie Charbonne. Schodzą łatwo, tak jak Shellac, miałam okazję wczoraj zdejmować po 3tyg. Niecałe 10minut w acetonie i ładnie odchodzi. Kolor który robiłam świetnie się trzymał, natomiast frencz odpryskiwał na kilku palcach i właśnie podejrzewam że popełniłam błąd w aplikacji, ale w razie co piszę :)
-
elizabeth zazwyczaj te ciemne wysoko napigmentowane, takie jak diva, plum &done ( oba fiolety) oraz SIMPLY MAUV-ELOUS DAHLING brudny róż...
-
Hej dziewczyny zamówiłem właśnie na Allegro lakier bluesky schellac bo czytałam niedawo o nim dobre opinie a cena byla calkiem ok jednak teraz już sama nie wiem czy dobrze zrobiłam...macie jakieś doświadczenie z ta hybryda???
-
dziewczyny , możecie mi polecić jakiś fajny nabłyszczacz hybrydowy bez konieczności przecierania clanerem ?
-
a jest taki? Ja znam z 3 firm i wszystkie trzeba przecierać ;p
-
dziewczyny a jaką możecie polecić białą hybrydę do frencha ? która fajnie się trzyma, i ma ładny odcień bieli.
---------- Dodano o godzinie 19:37 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:28 ----------
i nie żółknie...
-
Cytat:
Napisał
karchola
a jest taki? Ja znam z 3 firm i wszystkie trzeba przecierać ;p
no właśnie ja też :/ ,ale miałam nadzieję ,że jest taki ,którego nie trzeba przecierać :(
-
-
Jak nic podróby. Oryginalne mają zmienione nakrętki na matowe srebrne i mają inny kształt
-
Cytat:
Napisał
gonia1203
jak nic podróba, na pierwszej fotce z boku nawet widać, że nie pisze Harmony, tylko chyba honey girl?
-
napisałam mu maila zobaczymy co odpisze :P
-
karolasc też o tym myslałam :D
-
to pisz kochana niech tacy ludzie nie będą bezkarni, niech wiedzą, że ktoś ma świadomość :P
-
Mi odpisano ze to nie jest oryginal ale bardzo dobrze sie trzyma, odeslano mnie do komentarzy, ale itak nie ryzykuje ;)
-
w takim razie powinien zmienic aukcje, bo teraz to lamie prawo, uzywajac nazwy "gelish"... na hybrydy, lakierozele albo cos w tym stylu... niezbyt fajnie, kupując pierwszy raz można się "naciąć" i nie chodzi mi o jakość, ale o świadomość, że kupuje się oryginały..
-
Ktoś kiedyś, zdaje się że nawet na tym forum napisał, że dobrych i oryginalnych hybryd się na allegro nie kupi, przynajmniej tych co stoją w granicy 40zł-100zł. Chodziło o firmy które chcą zachować jakąś renomę.
Jest Shellac ale też nie wiadomo czy oryginalny, ja pierwszy raz gdy szukałam czegoś w necie natknęłam się na BlueSky i powiem szczerze że gdybym nie drążyła dalej to pewnie bym się nacięła.
A tak kupiłam oryginały, mam owszem i tańsze wersje z Charbonne i nawet INS kupiłam aby wypróbować i mieć porównanie. Ale takie sprzedawanie podrób, i używanie nazw oryginalnych jest obrzydliwe. Wprowadzają człowieka w błąd :/