moniska, ja nie wiem jak Ty, ale ja sciagam rzęsy z odrostem(jesli odrost ma więcej niz trzy milimetry) są oczywiscie dziewczyny, ktore tego nie robią i zostawiaja syntetyczne rzesy smętnie zwisające na koniuszku rzęsy naturalnej, wtedy nie tylko stylizacja bieerze w łeb, robi sie totalny balagan na oku, nie wiadomo, czy to kocie, czy casual, czy o co chodzilo stylistce:) oraz cierpi zdrowie rzęsy. Nie chodzi o to, aby przy dopelnieniu sciągac wszystkie rzęsy, ale te, ktore odrosly do tego sluzy remover i patyczki , ja sciągam bo dbam o swoje dobre imię i o rzesy dziewczyn.
A teraz usmiechnijcie się... :) kleić można w roznych warunkach:)
fota pierwsza-klientka przed
fota druga, klientka lezy, lewą ręką przytrzymuje moją Zośkę, w prawej ma grzechotkę, za nią ja i.. kleję to się nazywa stylizacja na.. niemowlaka:)
fota trzecia, wiadomo co
fota czwarta-wiadomo co
22-10-2011, 22:46
zołzella
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
dzikakurabomba :D ja podobnie pazurki trzaskałam jak moja była takim maleństwem - klientki mi mała bawiły wolna reką lub nogą wózek popychały :D
22-10-2011, 22:56
moniska000
Tak tez dzisiaj zrobilam:) niestety nie zrobilam za moim pierwszym dopelnieniem ale po pierwsze jeszcze sie ucze po drugie biore za to grosze, wiec mysle, ze mam prawo popelniac bledy:/: chociaz staram sie zawsze zeby bylo ladnie i zeby sie podobalo:ok:
---------- Dodano o godzinie 22:51 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:49 ----------
hahahahaha dobre, musze to kupleki powiedziec, ktora fatygowala dzisiaj specjalnie mame:P:P
---------- Dodano o godzinie 22:51 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:51 ----------
kumpeli znaczy sie:P
---------- Dodano o godzinie 22:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:51 ----------
Co do tych platkow, to bylo kiepskawo bo:
tasma sie nie chciala przykleic zjezdzala z nich bo one sa tekie sliskie
jak juz je ladnie polozylam to po jakims czasie zjezdzaly dosyc sporo wiec ciagle musialam poprawiac ale nikt nie mowil ze bedzie latwo:)
22-10-2011, 23:18
dzikakura
hyy zolzella paznokcie czasem tez tak obrabiamy, oczywiscie zalezy jaka klientka:) tylko w tym moim kiszkowatym i waskim krolestwie wozek nie wlezie, ale lezaczek bujaczek sie miesci.. pod stolem:D
Moniska ja wiem, ze sie uczysz, ja Cie nie atakuje, źle ze tak odebralas, ale jak zadałas mi takie pytanie to oczyma duszy zobaczyłam te wszystkie aplikacje a la wampirella z koltunem nieuczesanym na oczach, naprawde sie tego naogladalam, niektore dziewczyny przy dopelnieniu
a) nie sciagaja rzes odrosnietych
b) kleja jak popadnie i probuja dorownac dlugoscia nowych rzes do tych ktore odrosly czyli jak klientka miala wczesniej 11 tki i odrosly jej niektore o 2 mm to sie jej teraz klei 13 tki na nowych naturalnych, aby wyrownac:) szalony pomysl, ale na wlasne oczy widzialam:) wtedy stylizacja wyglada "za niczym"
c) najczesciej spotykany koszmar, tzw klejenie na odrost:czyli odrosnieta rzesa dluuuga niczym bicz do sado-maso i na tą sama rzese naturalna z ta odrosnieta syntetyczna naklejona khem.. świeza, wtedy nam sie robi piekna podwojna rzesa grubosci 0,4 i dlugosci.. nieprzyzwoitej:),
i tu znow sie klania instruktor moniska,jakos nie wierze w to, ze nie zapamietalas co do Ciebie mowila instruktorka na szkoleniu, gdy mowila o dopelnieniach, bardziej wierze w to, ze po prostu nie uzyskalas takiej informacji.
a co do płatków: weź dziewczyno kup sobie porządne jak chcesz to ja Ci kupię, a ty albo do mnie podskoczysz i odbierzesz, albo Ci wysle pocztą
22-10-2011, 23:39
moniska000
no co Ty kurka wcale zle Cie nie odebralam, nie zezloscilam sie ani nic z tych rzeczy. tak to jest jak sie pisze i nie mozna do konca wyrazic swoich emocji:D fakt malo informacji uzyskalam na kursie, nawet aplikacji nie zrobilam do konca moze 1/4 bo lzawily mojej mamie strasznie oczy i ona swterdzila ze nie ma sensu przyklejac, teraz wydaje mi sie ze po prostu chciala miec wolne sobotnie popoludnie:/: wczesniej uzywalam tych platkow z SL i bylam zadowolona ale zobaczylam "okazje" na allegro, gdzie na zdjeciu platki nie wygladaja tak jak w rzeczywistosci i dzisiaj do nich pisalam zobaczymy czy uznaja reklamacje. Spokojnie nie bede fatygowala mlodej matki, tym bardziej, ze spacer dla mnie jest wskazany. no chyba ze masz w konkurencyjnej cenie tzn. mniej niz te 22 czy 23zl za 5sztuk i nie sprawi Ci to problemu to przybede w podskokach o tak ::skacze: hihihi
Sciagnelam sporo rzesek i uzylam tych samych dlugosci grubosci i profilu:)
23-10-2011, 00:59
dzikakura
no i wlasnie o to chodzi-sciagac i uzupelniac tymi samymi:skacze:
Nie, zamawiam po 22 zlote, ale teraz bede zamawiac i mogę Ci wziac po prostu
23-10-2011, 09:57
moniska000
a to szkoda. to ja sama podskocze do nich przeciez mi bozia tez nozki dala:) ale dziekuje za propozycje. pozdrowienia
23-10-2011, 22:39
Nefra
Dzika kurko super fotka z Twoim bobasem...moj Szymon już jest za duży i za bardzo rządzi ..rok i 7 m-cy ma a taki był spokój jak był malutki he he jakby mi przyszło z nim działac przy rzęskach to byłaby masakra... jestem gotowa na szkolenie emocjonalnie- gorzej finansowo ale się organizuję :) Wybieram się do Edytakon ,bo chyba mam bliżej...w sumie to i tak czy siak daleko jest dla mnie - nigdy nie byłam w tamtych stronach :placz:
25-10-2011, 02:49
dzikakura
No male dzieci, maly klopot Nefra, wieksze dzieci, wiekszy.. etc, etc..:)
Wybieraj się wybieraj naprawdę warto, czasem mam wrazenie, ze nie wierzycie dziewczyny w powodzenie przedsiewziec typu szkolenia i nabycie nowej umiejetnosci w sensie np aplikacja rzęs, gwarantuję, ze jesli nauczysz sie i bedziesz wykonywała zabieg dobrze, to bedziesz miala z tego kasę o nie oszukujmy się o tę kasę wlasnie chodzi, bo gdybys ja miala na zbyciu ze tak powiem to szkolilabys sie Bog wie w czym i Bog wie gdzie, a ze jej nie masz to obracasz w reku kazdy grosz, ale w rzeczywistosci to sie opłaca, nikt Ci nie moze zagwarantowac, ze tam gdzie mieszkasz bedziesz miała masę klientów od razu-nie to nie tak działa, trzeba czasu. Popatrz na swoje lokalne portale ile tych robiących rzęs jest popatrz na portale darmowe bedziesz miala przynajmniej jako takie pojęcie jaką i na jakim poziomie masz konkurencję w tym co masz zamiar właśnie zaczac i pamietaj im wiecej robiacych w Lublinie tym więcej papudraków:) tak to traktuj:D, a potem... po szkoleniu... zabij konkurencję jakością, starannością i determinacją.. nigdy nie zabijaj ceną
Moniska.. widziałam Twoje ogłoszenie na portalu, na którym się również ogłaszam, w tej chwili zmien cenę!!! Bo nikt do Ciebie nie przyjdzie, bo pomyślą, ze robisz źle:) Ty wiesz o czym mówię ja mam rzęsy od 120 zlotych do 400 zalezy na czym pracuję. Dzisiaj była u mnie biedna studentka z naszego portalu właśnie, nie miała pieniędzy, ale bardzo chciała mieć rzęsy i wierz mi, nawet ona ominęła płynnie ogłoszenia za 80-100 zlotych i to z dojazdem do klienta, bo jak sama mówi, nie ma kasy, ale wyszpera te 40 zlotych wiecej bo czuje instynktownie, że z rzesami za 80 zlotych i to z dojazdem coś nie gra, a podkreślam, ze to nie była stara rzęsowa wyga, to jej pierwsze rzęsy w życiu
być może właśnie wyjęłam Ci klientkę, bo na tę chwilę wyżej się pozycjonujesz na portalu niż ja
Czemu Cie tu ofjcjalnie linczuje?:) Bo jak Ci napisze na priv to się w ogole nie przejmiesz:D, powiem tak jak mama:to dla Twojego dobra: hyyyyy:D
a oto studentka:
25-10-2011, 07:56
Emilia B.
czy ta studentka ma może na imię Wiktoria?? bo znajomo wygląda :P
25-10-2011, 10:14
dzikakura
Emilka.. moze na drugie, o drugie nie pytałam, na pierwsze-Monika:skacze: chyba, ze probowala w ten sposob ukryc, ze jest z mazowieckiego:D
25-10-2011, 14:24
edytakon
Kura bardzo ładna aplikacja... chociaż z Iwonką była duzo ciekawsza... szkoda ze Cie tam nie widać :)
Załadowałam te zdjęcia... i wyszły jakos nikewyraźnie ale moze to efekt mojego monitora... bo w przeczywisctosci wyszly naprawde pieknie
25-10-2011, 15:20
moniska000
Wiem wiem Kurka ale jak mialam za 120zl nikt sie nie odzywal a tak mam troszke klientek. Pewnie ze chcialabym zarobic wiecej. Tobie jest troche latwiej mowic bo mialas mniejsza konkurencje jak zaczynalas,a teraz to masz juz swoje stale klientki, robisz paznokcie, makijaz i nie wiem co tam jeszcze wiec masz wieksze mozliwosci zdobycia klientek. Czemu maja myslec ze robie zle? Widza zdjecia jak sie nie podobaja to nie musza przeciez u mnie robic. Poza tym slabo z marketingiem u mnie, nie wiem gdzie chociazby ulotki zostawic kolo mnie robia rzesy w salonie od 130, sa sklepy spozywcze, w ktorych ulotek nie mozna zostawic i w ogole malo ludzi sie przewija..
---------- Dodano o godzinie 15:18 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:16 ----------
aha i wcale nie z dojazdem za dojazd 20zl biore jest napisane:)
---------- Dodano o godzinie 15:20 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:18 ----------
Zmienilam Kurka ale jak nikt sie nie odezwie przez 2tyg zmieniam na nizsza...
25-10-2011, 16:43
sylwia29
hej hej mam już fotki ze szkolenia i mojej aplikacji u Edykona naszego kofanego ... jak mi się uda to wstawiam:)
udało się pozdrawiam Edytka
25-10-2011, 16:52
edytakon
Moniska tylko patrząc w ten sposób nigdy nie dojdziesz do rangi super stylistki, bo moze i bedziesz uznawana za tanią, no może dobrą, ale to nie oznacza, ze kobity beda walić drzwiami i oknami. Przecież doskonale wiemy ile precyzji i praktyki wymaga od nas ten zabieg. Nie możesz wliczać tylko kosztów materiałów... licz też ze musisz dobrze wyposażyć stanowisko, na którym pracujesz, musisz wprowadzać różne skręty i grubości rzęs. Usługa wg mnie nie powinna opierać się na 1 rodzaju rzęs 1 skrętu i jednej długości. Powinnysmy dążyć do posiadania pełnej gamy aby nasze klientki mogly wybrać w czym czują sie najlepiej.
Jesli pracujesz to inwestujesz.
Poza tym uważam, ze zabieg przedłuzania rzęs jest zabiegiem luksusowym i nie każdą stać... i nie każdą nawet powinno być stać. Niestety takie są prawa rynku.
Mowisz ze Kura ma wiecej mozliwości a ja odpowadam... bo jej się chce... zaryzykowała, zmieniła zawód, branżę, przeciez nikt i nic nie stoi na przeszkodzie zebyś i Ty zabrala sie za to co robi Kura... czy np ja.
Myślenie, zrobię taniej to moze przyjda niczego dobrego nie wrózy. dojdzie do tego, ze Panie beda sie z tobą wykłócać o każde 5-10 zł... znam to i Kura to zna... i myslę ze większość z nas zna.
---------- Dodano o godzinie 16:52 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:50 ----------
Sylwuś... ale poczochrane te rzęsy... ale to z pospiechu.. musze pochwalić Sylwię, wykonała pełną aplikację w 2,5 godziny, nie jedna z nas chciałaby rzęsy tak szybko od razu zakładać.
Ale ona urodziła sie po prsotu z pęsetkami w łapkach :) Buuuzia
25-10-2011, 17:02
sylwia29
racja trochę poczochrane ale starałam się jak mogłam- jeszcze raz dzięki za wszystko - za zupkę w 3 minuty też :D
Jesteś niesamowita Eda
Teraz to będę trzaskała fotki jak trzeba :skacze:
25-10-2011, 17:19
moniska000
Edykaton zgadzam sie z Toba. Tylko ze ja jestem troche w goracej wodzie kapana i chcialabym miec duzo klientek juz teraz. Czlowiek sie starzeje i chce sie czegos dorobic, a tu trzeba lyzeczka...niestety:/:Wiem, ze nie stoi nic na przeszkodzie zajmowac sie tym co Wy tylko nie posiadam tyle finansow aby zrobic kursy, doksztalcac dlatego jestescie w tej chwili w lepszej sytuacji ode mnie. W swojej ofercie mam 4rodzaje skretow i rozne dlugosci, grubosci rzes wiec nie tylko 1 rodzaj:)
---------- Dodano o godzinie 17:19 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:16 ----------
Edytakon oczywiscie:)
25-10-2011, 17:20
samaron
Moniska chodzi o to, że i Kurka i Edyta i wiele innych dziewczyn zaczynało tak jak Ty właśnie i też chciały tak jak Ty i to się niestety nie sprawdziło, dlatego radzą Ci z dobrego serca oraz dzielą się własnym doświadczeniem, żebyś podążała od razu właściwą drogą i nie marnowała czasu, energii i pieniędzy na "skróty" ;)
25-10-2011, 17:48
moniska000
Wiem ze chca dobrze. Bardzo sie ciesze ze sa pomocne. Tylko sprostowalam pewne rzeczy:)
25-10-2011, 21:31
dzikakura
powiem tak moniska00, ja juz trace troche wzrok, agulusia od nas-rowniez i jakos dziwnie mamy wrazenie,ze to od rzes, wiec to chyba nie jest zajęcie "na starosc":) szybciej oslepniesz anizeli sie zestarzejesz, takze spoko:)
Rób oczywiscie jak chcesz, ja wiem jedno, kobietki za 80 zlotych, to najczesciej jednorazowki, ktore sobie z zasilku "na samotna matke" odlozyly pare groszy(nie mam nic przeciwko samotnym matkom). Ja tez mialam rzeski za 99 zlotych, a pozniej baardzo ciezko mi bylo z tej ceny wyjsc bo mnie sobie kobietki polecaly jak szalone no bo sie im frajerka trafila, nie? Tak tanio a tak dokladnie klei:skacze:
A za ile masz dopelnienia kochana jesli rzesy za 80 zlotych? Za 30 zlotych? Jak oszacujesz dopelnienie przy takiej cenie rzes?
Moze sie jeszcze z tym nie spotkalas,ale wierz mi babeczki za 80 zlotych beda sie klocily o kazda zlotowke tak jak edyta napisala. Babki, ktore do mnie dzwonily z ogloszenia jak rzesy mialam za 99 zlotych od razu pytaly sie o dopelnienie za ile i prychaly jak im mowilam, ze.. tyle samo.... dochodzilo do takich sytuacji, ze przychodzila jedna z druga na dopelnienie i kladla mi 40 zlotych, no bo przeciez dopelnienie po dwoch trzech tygodniach powinno kosztowac polowe, nie?:skacze:
Mnie dziewczyny opitolily, Edyta i Emilia, ze chyba ocipialam ze mam taka cene i z perspektywy czasu widze, ze.. rzeczywiscie ocipialam, teraz splacam dlug:skacze: i opitalam Ciebie:)
P.S. zmien foty, bo nic z nich absolutnie nie wynika, takimi fotami przyciagasz tez klientki ktore leca tylko na "taniość" zdjecia sa rozmyte, kadry takie sobie. Klient zainteresowany jakoscia uslugi patrzy na dwie rzeczy:foty(najlepiej zeby jeszcze byla podana strona www albo blog) pozniej cena, a pozniej tresc a na tresc patrzy tak: ok, jest pol strony napisane- znaczy ze laska cos tam o rzesach wie, nikt tego nie czyta:skacze:, skad wiem? Bo sie moich klientek nowych pytam, skad, jak, a przede wszystkim dlaczego ja.
Zwroty:certyfikowana stylistka, 5 lat doswiadczenia, dziesiątki wykonanych aplikacji-nie dzialaja, rzęsiary wiedza, ze kazda tak pisze. Skąd wiem? Pytam:D
To ze mam jeszcze permanenty i paznokcie to nic nie znaczy. Kobietki chcace rzesy dowiaduja sie w wiekszosci przypadkow o tym, ze mam dodatkowe zabiegi- lezac u mnie na lozku, gdy podklejam im podkladki zelowe. One zdecydowaly, ze chca rzesy, od tego sie zaczyna i jak spojrzysz na mojego bloga to nawet zobaczysz czego mam najwecej.. rzes wlasnie, a i tak wklejam czyste aplikacje,dopelnien nie wklejam raczej, chyba, ze poglądowo
Poza tym będąc z Tobą absolutnie szczerą i pomimo tego, że to Ci sie nie spodoba, powiem tak: tą ceną psujesz rynek, a czemu mnie to obchodzi? Bo to jest mój regionalny rynek:D, no.. ale skoro nawet salony kleja za 150 zlotych(dzisiaj mialam taka klientke) to czemu sie dziwic.... tylko dlaczego klientka z salonu za 150 zlotych trafila do mnie, skoro jestem drozsza?
Mimo, ze z tego nic nie wyniknie, zapraszam Cie na warsztaty kochana, nauczysz się jak robic porządne zdjęcia i nie sprzedawac pupki za tanio, bo to jest min w programie.
howgh-rzekła Kura:skacze:
25-10-2011, 21:55
Agnieszka Praska
i tak wlasnie jest kurko pomimo ceny wyzsze nie w innych salonach to klientki i tak przychodza:D
ja biore 350zl i mam 90% klientek po innych salonach pomimo ze tam brali 150zl
26-10-2011, 12:29
Zuuzaneczka
A teraz ja trochę pomarudzę - tylko nie mówicie że jestem żałosna i żebym nie zaśmiecała wątku :D:D:D otóż już od dawna noszę się z zamiarem robienia rzęs - mam też sprawdzonego szkoleniowca. Nic, tylko zabierać się do roboty. Ale ja boję się że nie dam rady, że mnie to przerośnie, będzie nudzić i męczyć ;( że wydam kupę kasy a nic nie zarobię z racji zalewu tanich ofert rzęsowych na gruponach, itp. Czy można mieć jakąś frajdę z rzęskowania i jest szansa szybko się tego nauczyć? :(
26-10-2011, 12:57
lukasiatko
Ja ruszam od listopada z rzesami ,chetne sa mysle ze bede brac 250 zl za pierwsze zalozenie .No ciekawa jestem :):P
26-10-2011, 13:37
edytakon
Dziewczyny warto w siebie wierzyć a czy wyjdzie... to się okaze, bo tylko dobra usluga zapewni Wam rzeszę stałych klientek (i takich z polecenia)
26-10-2011, 21:44
cubaro
Hej dziewczyny,
co Wy na to?
To przeczytane przeze mnie:
"potrzebne modelki do zdjęć!
przedłużam rzęsy metodą Blink&Go (Nouveau Lashes), w przypadku rzęs dolnych - metodą 1:1"
Pytam się - jak to dolne 1:1, to niemożliwe, chyba że jest tylko kilka rzęs na dole.
26-10-2011, 21:53
MURKA
tak kochana dolne równiez się przedłuża i zageszcza:ok:
26-10-2011, 22:38
cubaro
tak, ale z tego co wiem to blinkiem a nie 1:1, ja robię blinka.
Nie ma możliwości separowania pensetami dolnych rzęs (jak przy górnych rzęsach) na otwartym oku.
26-10-2011, 22:52
moniska000
nie chce na forum opisywac mojej sytuacji bo kazdy ma swoje zycie i swoje problemy. Zatem dzieki za uswiadomienie, w koncu nauczylas sie na swoich bledach plus zostalas "pouczona" przez kolezanki i dzielisz sie ze mna tym doswiadczeniem, z ktorego skorzystam. M.in. dlatego ze nie chce byc postrzegana jako ta tania bo cos tam... Zmienilam cene dzisiaj dzwonila jedna babeczka ale jak jej powiedzialam ze 110 to stwierdzila, ze sie zastanowi i zadzwoni(akurat w to nie wierze). co do zdjec to przede wszytskim musze sprawic sobie aparat, pojde w ten weekend i postaram sie wziac na raty bo tez nie jestem zadowolona z jakosci. Dopelnienie 50-60zl ale zmienie chyba na 50-80 skoro i cena calej aplikacji poszla do gory. Ja to jestem czasami taka du.. wolowa i sobie mysle a nie bede z ludzi kasy sciagala bo i tak jestem 2miesiace po kursie ucze sie itd. Poza tym polowa to byly moje kolezanki ktore placily jeszcze mniej za 1 razem. Bardzo chcialabym byc na Waszych warsztatach ale szczerze to mnie nie stac, mam na prawde sporo wydatkow, ktore nie moga poczekac:/: nawet nie mam od kogo pozyczyc zawsze do mnie biednej lape wyciagaja:]
Poza tym lubie jak mnie ktos opitoli to mobilizuje:) z reszta Wy to robicie w calkiem przyjemny sposob:) pozdrawiam
26-10-2011, 23:40
dzikakura
proszę bardzo ;) odrobinę czerwonego wykrzyknika i pacjent przeżyje hehe :P/Emila
27-10-2011, 08:21
moniska000
Wiesz co chyba nawet nie 10:/: takze idzie mi slabo ale nie poddaje sie bede robila, az zdobede zaufanie klientek. Nie mam dzieci ale sa inne "darmozjady" w mojej rodzinie, niestety. Chodzi tez o kredyty na prawde jak na nasze zarobki sa bardzo duze, tym bardziej ze siedze teraz na zasilku. Za sam samochod 830zl jak ja mowie sprzedajmy samochod bedzie nam lzej to odp brzmi: ,,Nie, ja chce go miec, damy rade, pozyczymy od kogos" :/: to sa slowa mojego odpowiedzialnego faceta. a ja wczoraj z wyrzutami sumeinia kupilam buty za 59zl bo nie mialam w czym chodzic. Wiem wiem najlepiej zmienic faceta:):cwaniak2: to zart. ,,Jak bzykać to tylko księżniczki, a jak spadać to z wysokiego konia". no tak masz calkowita racje.
a wlasnie moze jest chetna jakas dziewczynka na zrobienie mi rzes, a ja zrobie jej ? produkty mam SL a rzesy od Edytki:)
27-10-2011, 08:30
Emilia B.
moniska to skoro masz problemy finansowe to tym bardziej powinnaś brać więcej! Bierz te minimum 150 zł albo zrób tak że masz stała cene np 250 zł ale do końca roku promocja 150 zł :) kochana ceń sie - bo jak ty sie nie będziesz cenić to i inni też nie będą. Ja tez sie na początku bałam że drogo itp - miałam tanio nie miałam klientek, mam normalna cenę sa i klientki :) mając ceny na poziomie sprowadzisz do siebie ludzi na poziomie których stać na regularne uzupełnianie rzęsek (co sie równa stałym dochodom) a nie jednorazową dziewczynkę co uzbierała z kieszonkowych i przyjdzie tylko raz (bez obrazy dla nikogo :kwiatek:) i powiem ci że ludzie wola zapłacić troche wiecej. nie można na siłe ściągać klientek dla których ta usługa nie jest przeznaczona - dla mnie tez nikt porshe za 2 tys nie wystawi bo mnie na nie nie stać... no kurde takie życie i trzeba sie z tym pogodzić :) nie możesz robić wiecznie innym dobrze-kochana zrób sobie dobrze :* tak żeby tobie starczyło na życie, to klientka przychodzi do ciebie , nie ty do niej w łaskę. Zobaczysz jak będziesz się cenić to szybko zaprocentuje :)
no i zrób sobie rzęski - to zachęca klientki bo widza i zazdroszczą i tez takie chcą ;)
27-10-2011, 08:37
Agnieszka Praska
moniska u mnie w miescie bylo tak
zrobilam kirs i od razu po kursie bralam 180zl za rzeski i 100 zl uzupelnienie i wiesz co klientek jak na lekarstwo i glownie same znajome, wkoncu sie wkurzylam i cene podnioslam na 350zl i o dziwo zaczely zapisywac sie klientki, a to co od nich uslyszalam bardzo mnie zdziwilo:huh: wczesniej baly sie zapisywac bo cene byla podejzanie niska, a ceny w czewie w salonach stoja na poziomie 250-400zl
troche nie rozumiem takiego myslenia, ale ok jak wola zaplacic 350 to dla mnie tez git;]
trm bardziej ze w moim kochanym miescie panuje trend nie 1:1 tylko wielki glut kleju i ile wlezie rzes do niego:huh:
27-10-2011, 10:37
Alexx
Hej dziewczynki! :)
Mam taka przykrą sprawę... Robiłam mojej siostrze 2 razy rzęsy, za 1 razem przykleiłam jej cienkie 8mm - było wszystko ok, za drugim już 10mm i grubsze bo 0,25 i po 2 dniach przyszła do mnie zapłakana, że ją pieką oczy, bolą swędzą i musiałam jej to ściągnąć. Kilka dni temu znów zrobiłam cienkie 8mm, 2 dni było ok i na 3 dzień obudziła mnie o 6 rano, że ma zaropiałe i piekące, bolące oczy. Kupiłam ostatnio nowy klej SL Ultrabonding, robiłam nim kilku innym osobom i nikt nie przyszedł do mnie z taką reakcją - alergią? Czy ja coś źle robię czy po prostu moja siostra jest uczulona? Może za blisko powiek przyklejałam rzęski? Choć zawsze zostawiam miejsce i nie dotykam powiek. Jakieś rady?
Dziękuje z góry za pomoc :)
27-10-2011, 16:36
moniska000
Emilia na poczatku mialam 150zl w ciagu 3 tyg odezwala sie tylko 1 Pani tzw. pytajaca wiec postanowilam znizyc i powysylac do kolezanek taka informacje ze robie rzeski i za cene produktow im zrobie. Teraz zwiekszylam cene( juz jedna klientka, ktora mam na sobote) dzwonila czy cena sie zmienila bo jak on sie umawiala bylo mniej itp. ok jej musze zrobic za te 80zl, tez uwazam ze to jest strasznie malo. Teraz z tej podwyzszonej mam znowu podniesc to sobie o mnie pomysla, ze jakas wariatka jestem i nie moge sie zdecydowac na konkretna kwote. :] Pozycze aparat zrobie normalne zdjecia i wystawie nowe ogloszenie z nowa cena z nowym opisem i mam nadzieje, ze ktos sie odezwie. Fakt, ze kobietki zazdroszcza jak sie ma piekne rzeski we mnie sie gotuje jak widze ile koebiet je ma a ja sama ktora to robie nie mam ale nie mam na to kasy. dlatego pytalam czy ktoras bylaby chetna na zrobienie mi i ja jej, wiadomo moze byc to osoba poczatkujaca ale rozsadna i wykonujaca calkiem przyzwoita aplikacje. Nie chcialabym miec potem jedego wielkiego gluta na oku:) moglabym wystawic takie ogloszenie na pewno jakas dziewczyna by sie znalazla ale mam obawy po prostu.
agulusia 350 jak dla mnie bomba tylko az tak cenic sie nie moge bo jestem poczatkujaca i nie mam super warunkow do przyjmowania klientek. Mam maly pokoik, ktory moja mama mi uzyczyla w bloku:/:w sumie lozko do masazu mam i fotel i to by bylo na tyle( no jeszcze jakiej tam swieczki zapachowe dla klimatu ) a takie kobiety tez na pewno wymagaja za ta cene.
Dziekuje Wam za rady cos musze z tym i ze soba zrobic bo tak byc nie moze, nie chce psuc rynku;]
pozdrawiam:*
27-10-2011, 16:38
cubaro
Alexx - widocznie siostra to alergiczka faktycznie, zmień dla niej klej i wtedy się okaże.
Agulusia - ale się uśmiałam z tego gluta, a wiesz, że u mnie też tak robią :leze:
27-10-2011, 17:38
Alexx
Dzięki za odpowiedź! :) 1 raz kiedy robiłam jej rzęsy nie miała takiej reakcji alergicznej... i to jest dziwne, ze dopiero ją boli, swędzi, piecze po 2 dniach, a nie przy zakładaniu, czy zaraz po... Wcześniej pracowałam na dużo gorszym kleju i było to samo... w takim razie nie będę jej robić rzęs ;)
27-10-2011, 18:47
Nysza
Witajcie dziewczyny - w końcu przeczytałam cały temat, trwało to kilkanaście dni ale warto było.
Wiele informacji zanotowanych bo moją najlepszą pamięcią jest papier :D ... Dziękuję bardzo za tak ogromną wiedzę jaką tutaj zdobyłam. Kilka zagadnień mi się rozjaśniło i ułożyło w spójną całość. Jesteście mega wielkie - dziękuję :kwiatek::kwiatek: