Odp: Kwiatki malowane metoda one stroke
Jak dla mnie zbędny wydatek, farbki mam z plastycznego (15 zł za 12 kolorów w tubkach) a w malowaniu i tak się trzeba wprawić, więc wolę to robić pędzlami.
chyba mamy gdzieś temacik o linerach i rapitografach. ja mam kilka linerków, ale używam do malowania zwykłych lakierów i pędzelki tylko zamieniam, a najlepiej to mi się maluje starą szczoteczką od eyelinera.
wracając do one stroke - coś czuje że mam za gęste farbki, zresztą swoje lata mają, jak rozcieńczam wodą to się bardziej rozwarstwiają niż rozcieńczają. dziś będę dalej się uczyć, ale zamówię sobie na allegro 2 farbki inne dla porównania
chyba tego jeszcze nie było:
nie wiem czy to się jakoś zrzuca na dysk czy ma być tak.. uwaga testuję 'ukryj' zobaczymy co będzie...
właśnie sobie ćwiczę i na szczęście coraz lepiej mi idzie. znalazłam na necie jeszcze parę stron tego co Natalia wrzuciła
nie mogę dziękowac ale napewno później podziękuje :) !!
i w koncu ze sprawnym komputerem mogę coś zadziałać wiec powrzucam moje znalezione ostatki ;]
nie tylko kwiaty :]
aaaa... i od razu zaznaczam ze na tych obrazkach białe prostokąty, które pewnie zasłaniają wykonawce nie są moją sprawką !!
i niestety... chyba raczej nie da się powiększyć obrazków by byly bardziej widoczne... ale moze kogoś zainspiruja chociaż ;)
Boże teraz nie zasne ^^ Będe próbować aż do nocy. Są przpiękne...
cos ty tu wkleila,to jest przecudne,ale cholernie trudne,ja uwielbiam malowac,ale to jest takie piekne
no to ja w szoku, ze coś takiego można namalowac
wiecie co mi najgorzej wychodzi? jak już zrobię pierwszą warstwę i na to mam położyć drugą, np w platkach. jak te kolory na siebie nachodzą to się zlewają nieco, nie tak jak na tych przeykładach...
Genialna metoda wydaje sie bardzo prosta ale jak przychodzi co do czego trzeba wycwiczyc nakladnie farbek na pedzelek i ruchy dłonią. Jeszcze tego nie opanowałam
super jest ta metoda one stroke ale to trzeba duzo cwiczyc jeszcze na papierze takie duze kwiatki to mi wyjda ale na paznokci:dwyglada jak wielka plama:D
wiecie co?? córka mnie wczoraj prosiła żebym z nia pomalowała AKWARELAMI takimi zwykłymi z plastyka na kartce... jakoś tak odruchowo wzięłam dośc duży pędzel, ale z bardzo sztywnym włosiem pomoczyłam jedna stronę w zielonym drugą w niebieskim i zrobiłam duże liście... powiem wam że na kartce to zajeb*** wyszło... jak tylko znajde te karti to strzele fote i wstawie...
powiem wam że takie ćwiczenia na początek moga całkiem niexle zaowocowac, więc jak wam nie wychodzi na pazurach to poćwiczcie najpierw na kartce akwarelami:)
A tu jeszcze takie filmiki, chyba ich nie było:
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=udMyHA-uJpQ&feature=PlayList&p=221E169916FE534B&playnext= 1&playnext_from=PL&index=12"]YouTube - One Stroke - LEAVES di Marzia Di Somma[/ame]
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=njdhLKoCkFg"]YouTube - One Stroke Painting - Agrifoglio e Aghi di Pino di Marzia Di Somma[/ame]
no fakt, tego nie było, jak odzyskam podziękowania to tu zajrze:)
Cytat:
Napisał
asia
wiecie co mi najgorzej wychodzi? jak już zrobię pierwszą warstwę i na to mam położyć drugą, np w platkach. jak te kolory na siebie nachodzą to się zlewają nieco, nie tak jak na tych przeykładach...
asiu to poczekaj chwilkę jak ta warstwa pierwsza wyschnie troszeczkę i dopiero wtedy maluj na tym!! to taka moja rada, przynajmniej ja tak robie i nie jest tak żle!!!
to ja robię protest..
woszczur!!!! już nie wiem ile razy się w różnych tamatach pytałam, nawet założyłam osobny. wrzuciłam z gazety zdobienie mfarbami akwarelowymi i wszyscy mnbue olali ;(;( http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...arelowymi.html
kiniusia już różę w sumie opanowałam:) niestety zależy jakich kolorów używam, tak się lepiej lub gorzej łączą i kryją
to może chodzi o to ile wody dajesz jeżeli wogóle ją dajesz bo ja np. nie dodaje wody tylko pędzelek muszę mieć wilgotny
oczywiscie ze nie daje,ale one bardzo dlugo schna
no nie wiem! w sumie ja sie tutaj mądrze a malowałam dopiero dwa razy ale powiem wam że efekt widać w porównaniu do pierwszego razu. Za pierwszym razem to myślałam że mnie trafi i już do tego nie wróce ale jednak dzisiaj to przemyślałam i spróbowałam jeszcze raz i było o wiele lepiej !!! zobaczcie efekt na kartce
---------- Dodano o godzinie 21:43 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:37 ----------
kurcze nie wgrało mi zdjęcia;(
a ja więcej czasu nad tym spędzam, widzę że nie mam najlepszych farbek ale widać już różnicę w pierwszych wypocinach a teraz:)
no w końcu wgrało się zdjęcie!!!
Asiu wrzuć coś swojego!!!!
może przy twoich to lepiej nie...:) ale nie martwię się, trening czyni mistrza, wrzucę dziś w nocy lub jutro, bo mam jeszcze masę do nadrobienia z czytaniem, za dużo piszecie:)
Kiniusia slicznie, bardzo mi sie podoba:)