Odp: zimowe inspiracje + wystrój świąteczny :)
agusia świetny pomysł z ta choinką:D no i choinka znajomej jest rewelacyjna:good:
Agusiu skąd ty bierzesz te pomysły???? Rewelacyjna ta choinka!!! Kto by pomyślał ze można taką samemu w domu stworzyć:good:
widziałam taką ostatnio na wystawie w jakimś sklepie:) Agusia świetna jest !! Ty to potrafisz:)
Asia to poszukaj inną pasmanterię :) bo tej tasiemki idzie po około 3m z 1 koloru :D
---------- Dodano o godzinie 07:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 06:41 ----------
Cytat:
Napisał
asia
o to u mnei droższe tasiemki, te co piszesz 2-2,5
a na allegro znalazłam, może masz niedaleko, odbiór osobisty :D Wstążka Atłasowa SUPER JAKOŚĆ 25mm 85kolorów (842251230) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Cytat:
Napisał
goonis
śliczny ten wieniec :D a to moje wersje wstążkowej bombki :)
ja też z mamą i nawet tatą robie te mombki... są bombowe:P hahaha
Cytat:
Napisał
Agusia_pa2
Dziewczyny pokaże wam pierwszą część mojej choinki z siana....uffff miałam za każdym razem robić fotki ale się tak z mężem umęczyliśmy z tym sianem że nie miałam jak...heh
1. Zrobiłam stożek z brystolu..
2. Miałam doniczkę i kupilam badyl od miotły heh uciełam go do konkretnej długości...
3. Wypchałam żeby było sztywniejsze gazetami w środku stożka..
4. Potem szło siano,...ufff ale była jazda..ja cała w sianie...mąż też hahaha dzieciaki w domu więc nie mozna było zrealizować fantazji siankowych bo mozliwość była hahaha
Mąż układał pasma siana od góry a ja obwijałam drutem naokoło aż do dołu...potem wykorzystałam ratafię...chyba tak to się nazywa i pozwiązywałam bardziej żeby jak najmniej siana wystawało..no i potem jeszcze wstążeczką :) Potem poobcinałam to co zbędne i efekt na fotce... na razie stoi nie ozdobiona bo juz nie mam siły haha jutro bedzie ciąg dalszy ;)
I musze męża poprosić o gips do doniczki żeby była sztywna bo jest dość duza i cięzko ja ustawić równo :)
aaa i mój stroik :D Też dzisiaj zrobiłam..taki sobie :P A na ostatniej fotce choinka znajomej, jestem nią zachwycona!!!!
To się rafia nazywa, ale wszyscy mówią na to sianko:D Aguś jesteś niesamowicie kreatywna!! Super choinkę stworzyłaś...a co do fantazji...nie mam dzieci to może bym mojego na robienie choinki namówiła...:D:D:D
goonis ciekawy użytkownik, niestety nie ma adresu a ja wyjeżdżam zaraz, na przyszłość mi się przyda:) dorwałam styropianowe bombki, jutro z rana lece po tasiemke:)
Al. Krakowska 159 ;]
to jest niedaleko Okęcia.. bo pamietam ten budynek.. :P
hehe:) akurat dziś tam będę albo mój, ale już zamknięte będzie pewnie:) wrzucam fotę gwiazdy, mój kochany wczoraj zrobił, ja ozdoby robię dziś/jutro to powrzucam jak wrobię:)
Co do choinki to też taką mam, ale przyzdobiłam ją jeszcze dodatkowo wysuszonymi plasterkami pomarańczy i innych suszonych owoców. Jak dokończę ją to wkleje
A ja dzis w koncu zrobiłam choineczkę z makaronu.. ranny ile czasu mi to zajeło to głowa mała... ale jest git.. tylko mogłaby byc lepsza muszelka na wykończenie, znaczy na czubek.. no ale trudno... :) pojutrze wrzuce fotke;)
ja jutro ide do pasmanterii po wstązki i styropianowe kule:D
ja uznałam ze juz bez sensu na ten rok robic bombki.. zreszta nie mam czasu.. jak nie zapomne to na nasteone swieta zrobie.. ;]
Choinka skończona ale jakis czubek jeszcze wymyśle :) I wrzuce wam jeszcze choinke żywą jaką mam...mala bo nie mam miejsca ;P
a u mnie rodzice powiedzieli ze ja z bratem w pokoju mamy juz ta choinke z makaronu.. a oni sobie wezma taka naszą zwykłą zmieniajaca kolory i ju.. ;( ale moze ich namowie zeby zywa kupili :(:(
oo i teraz tak ogarnełam ze kolory strasznie mylące... :/:
no i po świętach ;( niestety bombek nie zdążyłam zrobić, ale ponieważ kupiłam materiały, to i tak zrobie jak bede mieć czas:D
dziewczyny wspaniałe prace tworzycie :) pomysłów i inspiracji masę :)
w tym roku mój dom przystrojony będzie bombkami a`la karczoch - zakochałam się w nich :)
http://images41.fotosik.pl/427/cfdfb38bedc976c9med.jpg
więcej na: Moja pracownia: Bombka a`la karczoch :)
zawsze w świątecznym nastroju przystrojone mam okna czy to płatkami śniegu czy sztucznym śniegiem - i to nie tylko u dzieci w pokoju :)
odkąd mamy swoje własne mieszkanko - choinka po sam sufit przystrojona w przeróżne ozdoby - co roku tradycja pieczenia pierników (część z nich zawsze wisi na choince), czy ozdoby robione przez syna już od czasów wczesnego przedszkola :D
http://images45.fotosik.pl/433/4d96a50223ef0673.jpg
http://images35.fotosik.pl/268/3692bb9308a94322.jpg
i moje dwa najwspanialsze Mikołajki :)
http://images41.fotosik.pl/427/f980d8614465e415.jpg
sliczne te bombki moze i ja na te swieta pokusze sie i zrobie kilka (a przynajmniej sprobuje hehe) tylko musze wstazke gdzies znalezc odpowiednia ;) poszukam
w zeszlym roku taką bombkę zrobiłam, nie powiem, trochę czasu schodzi :D
samaron świetne :)
ja proponuję również aniołki z masy solnej do malowania farbeczkami- mniejsze jako ozdoba na choinkę i ciut większe na okno czy dodatek do prezentu :)
http://images50.fotosik.pl/454/5a10d8c38d082fdb.jpg
oraz stożek jako choineczka :)
http://images47.fotosik.pl/454/1a6abba3486d99c6.jpg
Pierwszy raz robiłam tą bąbke.. troszke przekombinowałam na poczatku i w ogole nie robiłam do konca z instrukcja ale jakos wyszło i jestem z siebie dumna.. wiele radosci mi to przyniosło :)
Natalia śliczna ta bombeczka! :D
Iwonka kochane aniołki! :ok: