te testy izo to zgubne sa niekiedy ... a no i dzieki za dobre slowo .. niestety tak jak juz pisalam ciezko jest nie myslec gdy sie chce
Printable View
te testy izo to zgubne sa niekiedy ... a no i dzieki za dobre slowo .. niestety tak jak juz pisalam ciezko jest nie myslec gdy sie chce
rozumiem cię Basiu. ale głowa do góry
widzisz niektóre 15to 16to czy 17latki nie myślą o tym a wpadka sie zdarza, więc wniosek nasuwa siem sam :)
no wlasnie ... ale ... juz za mies mam zamiar wam 2 krechy pokazac :D i mnie to nie interere :D hyhy
sprobowalabys nie ;p lajzo jedna :D oczywiscie, ale bzykanko musi byc codziennie zeby dzidzi byla, bo mozesz miec owulacje zaraz po okresie... wszystko zalezy jaki masz org :) oby kolejna fasoleczka dolaczyla do nas :) :*
after mi lekarz powiedział że niekoniecznie codziennie... że lepiej zrobic sobie test owulacyjny i zkumulowane wysiłki przeznaczyć na raz a porządnie...
my np. co 2-3 dzień celowaliśmy że się tak wyrażę...
moja mamuśka powiedziała swojej kumpeli która mieszka w USA że będzie ciocią-babcią na to ona nie wiele myśląc poleciała do sklepu nakupowała spioszków, buteleczek kocyków i sliniaczki z napisem 'I:serce: my daddy' kwiczałam ze smiechu tak się wydzierały na skypie :D no w końcu muszą głośno mówić bo do ameryki jest daleko :D hahahaha
Zyza ma racje nie co dziennie bzykanko... bo wtedy "nektar" nie jest treściwy :P tak mi mówił lekarz ;)
no i ja zafasolkowałam własnie takim spokojnym bzykankiem :D
mnie mówila kuzynka gamonia-położna- to samo co piszecie... nalepiej co 2-3dni, bo "im rzadziej tym częściej" tzn im rzadziej tenterenten tym cześciej w ciąże zajssc można, bo jak sie codziennie sialala to jak to pisze Chanti "nektar" jest słaby bo nie nadążąją się produkować nitkowe ludki jak się je czesto wypuszcza i jąderka puściutkie, a tak jak co kilka dni to one ie nakumulują i strzelają z większym natężęniem :P
Jeszcze troche i trzeba bedzie zmienic nazwe tematu:wstydek::skacze::skacze: hi hi hi
ehehehe, można się nieźle obśmiac czytając Was:D "tenterenten" powaliło mnie:D
WITAM!! I JA PRZYŁĄCZAM SIĘ DO GRONA BYCIA "W DWUPAKU". I POZDRAWIAM WSZYSTKIE FORUMKI I FORUMOWICZA -KAMISA.
POTWIERDZAM WYPOWIEDZI POPRZEDNICZEK ŻE KAŻDA CIĄŻA JEST INNA. JA JESTEM W CIĄŻY PORAZ 4 I W KAŻDEJ CZUŁAM SIĘ INACZEJ.
NIESTETY PIERWSZA I TRZECIA ZAKOŃCZYŁA SIĘ NIEPOWODZENIEM ( PIERWSZE SAMOISTNE A DRUGIE TO ZATRZYMAŁAO SIĘ W ROZWOJU:( ). NIESTETY TAK KOŃCZT SIĘ 70 % CIĄŻ :( ALE PÓŻNIEJ MIMO TRUDNYCH DOŚWIADCZEŃ BARDZEJ DOCENIA SIE TO CO MA. I MĄŻ BARDZIEJ MNIE SZANOWAŁ I MOJE WYSIŁKI NOSZENIA "SŁODKIEGO CIĘŻARU".
ALE DOSYĆ TYCH SMUTNYCH WIEŚCI TERAZ JESTEM W 25 TYGODNIU I JAK NARAZIE JEST OK MIMO IZ NA POCZĄTKU BRAŁAM DUPHASTON.
MALEŃSTWO DAJE DO WIWATU I KOPIE MNIE NIEMAL CAŁY CZAS. MOMENTAMI MYŚLE ŻE CHYBA MA ADHD? NIESTETY W TEJ CIĄŻY MAM LENIA I NIECHCE MI SIĘ SMAROWAĆ BRZUSZEK:( WIEM ŻE I TAK BĘDĄ ROZSTĘPY :( ALE CÓZ MY KOBIETY POŚWIĘCIMY SWOJE CIAŁO JEGO WYGLĄD BY DZIECIĄTKO MIEĆ I TO ZDROWE:)
POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE I TE STARAJĄCE SIĘ TEŻ.:przytul:
JUZ PÓŻNO IDĘ KŁĄŚĆ STARSZE DO SPANIA. MAJA MA 4 LATKA I BARDZO CIESZY SIĘ Z RODZEŃSTWA. A CO DO PŁCI TO NIECHCEMY WIEDZIEĆ DO PORODU BO NAJWAŻNIEJSZE ŻEBY BYŁO ZDROWE:)
nie piszemy capsem, proszę zmienić literki na normalne :)
bo taka prawdaa Chanti
mysza nie piszsemy drukowanymi ...
oki sorki juz się poprawiam:)
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdskjodntjh8pu.png
ja tez slyszalam zeby nie robic dzidzi codzien bo wtedy plemniki nie sa tak silne
my przy malej probowalismy 6 miesiecy i nic.w koncu sie wkurzylam i powiedzialam sobie nie ma byc to nie bedzie.jak se spokoj dalam to zaszlam ihh
czasem trzeba dac na luz...
a jeszcze najlepiej zeposzlismy do znajomych am i tak zle bylo.a dzien wczesniej zjadlam ciastka z kremem i mowie ze mi zaszkodzily.a kolezanka mowi tak tak ciastka ci zaszkodzily,w ciazy jestes,a ja jej zechyba chora jest.ze 6 miesiecy sie staramy i nic.no i wyszlo ciastko hih
a co do zachcianek ciazowych to ja z moim malym cytryne jak pomarancze jadlam,.jak jezdzilismy do znajomych to maz pil herbatke z cytrynka a ja cytrynke sama hh
mialam takie cos ze jak widzialam cytryne to dostawalam drgawek jak nie zjadlam
Kochane poczułam pierwsze ruchy dziecka, tak jakby dwa kopnięcia dzidziusia :skacze::skacze::skacze: Ale cudowne uczucie :)
Chanti proponuje zapisac sobie ta date, bo ona jest bardzo wazna dla lekarza. Jeszcze Cie czeka czkawka u bobaska, tez fajne uczucie:)
Wiem wiem zapisałam :]
o wow chanti gratuluje :D
Mysza cieszymy się że dołączyłas ale ja cie prosze ty nie strasz... zważ że mówisz do młodo zafasolkowanych a te 70% to mnie wystraszyło... mi nie dużo trzeba żeby sobie nawkręcać...
ja mam przewęszenia, ciągle cos mi smierdzi i nie moge zlokalizować zapachu... pomyślałam a może to ja? więc wzięłam kapiel ale dalej czuje dziwne smrodki... no szału dostanę :D już i kota i psa oskarżam o ten zapach :D
Zyza ja tez tak mam.Chodze tylko i wszystko niucham bo mi smierdzi:D ogolnie jestem jakos chyba bardziej wyczulona na zapachy(co gorsza wcale nie na te ladne;(;))
Aaaa...mialam sie Was zapytac.Wczoraj jak sie polozylam spac na boku to tak mnie brzuch zaczal bolec ze myslalam ze jajo zniose i dopiero jak przelozylam sie na plecy to pomoglo.Takie uczucie jakby ktos mi sciskal wszystko co mam w srodku:/: co to moglo byc?
vanilko, jak sie kładziesz na boku to między nogi w kolana i uda wkładaj sobie wileką poduche, bo może tak byc że cie "ciągną" mięsnie. ja tak miałam od początku ciąży i cały czas spałam, albo z poduchą między kolanami albo z kocem albo z narzutą
a co do zapachów to zgadza sie, |"nos" jest bardziej wyczulony :)
ja całe życie tak spie muszę miec koc między girami :D
jak dziecko jak dziecko :D
już przestało :D i jakos mdlic przestało :D
gazowane pije bo się dziecku odbic nie chce :D
dokladnie moze byc ze dzidzia cie uciska
ale na plecach tez nie pwinnas duzo lezec bo dziecko naciska na zyle ktora jest tam stylu i dostaje malo tlenu
najlepiej na prawym boczku
uffff...no to mnie uspokoilyscie:) dziekuje za rady :* dzis wyprubuje :D
kurcze już mi się pomieszało na którym boku jest lepiej spać, żeby nie uciskało... ja słyszałam że na lewym... Może ktoś mądry doradzi?