Napisał
aolis
A czy ja napisalam, ze kupujesz u chinskich sprzedawcow?
Podalam odnosniki by nie byc goloslownym, ze takowe podrobki sa i kazdy moze je tam nabyc. Ponadto sprzedawcy z USA tez nie zawsze maja oryginaly (nie znaczy to, ze wmawiam Ci iz zakupilas podrobke), bo do USA z Chin jaki problem wyslac.
Jezeli sie ktos upiera, ze ten czy tamten zel jest oryginalny tylko na podstawie tego, ze maja go w jakims tam sklepie to ja na dowod podaje strony chinskich dystrybutorow i drobnych sprzedawcow, gdzie takowe zele maja i wygladaja dokladnie tak ja te "ze sklepu". A sklep to ma niby skad? Nie mowie, ze kazdy, absolutnie, ale uwierz wg. moich obserwacji - wiele.
A skoro wyglada tak jak ten ze SKLEPU no to po co przeplacac?
I to ma swiadczyc niby, ze to oryginal (zel z Hong Kongu) czy jak to rozumiec?
Cena oryginalu ustala cene podrobki, nikt nie sprzeda duzo taniej by nie wzbudzac podejrzen. Poza tym to sa drobni handlarze i zarabiac tez chca. Ale wejdz chociazby na wspomniany dhgate.com czy alibaba.com - kupisz 1 szt za 18$ przy zalozeniu ze bierzesz wieksza partie towaru. I teraz porownaj to z dystrybutorami z USA czy Anglii - kolosalna roznica, a w Polsce (i w USA takze) wiele firm nastawionych jest glownie na zarobek... za wszelka cene. A tez zele, to niestety do sklepow trafiaja, takie jest zalozenie ich produkcji, bo przeciez nikt ich na straganie ulicznym nie sprzedaje, nie te czasy...
Chcialam dobrze, chcialam zwrocic Wasza uwage na to, iz wiele marek zeli (takze ezflow) jest podrabianych i abyscie uwazaly i nie daly sie wpuscic w maliny, ale skoro wiecie lepiej bo jakis tam sklep...
:papa: