-
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci
robi na ilosc a nie na jakosc
---------- Dodano o godzinie 14:47 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:46 ----------
Cytat:
Napisał
goslava
robi na ilosc a nie na jakosc
nie sztuka stracic klientki sztuka jest je zdobywac:D
-
do tej kobiety o ktorej wspomnialam wyzej sa zapisy na pol roku wczesniej, wiec kurcze juz nie wiem, acha no i jest jedna z tanszych w okolicy. Mnie samej wydaje sie to niemozliwe, ale za duzo nie moge powiedziec dopuki sama nie zobacze tych zrobionych przez nia pazurkow. No i zobaczymy jak dlugo sie beda trzymac, nie omieszkam was poinformowac
-
Cytat:
Napisał
barbara_kawka
to wiadomo ale nie wierze w to ze ktos jest w stanie zrobic idealnie wybudowane paznokcie w 1,5 h... to fikcja... i kazda profesjonalistka wam to powie... zreszta juz to bylo poruszane w tym temacie ....
Tak się składa, że mozna i to nawet french. Wystarczy zaopatrzyć się we frezarkę i produkty z NAPRAWDĘ górnej półki. Praca jest wówczas bardzo lekka i przyjemna. Czasem warto zainwestować w dobry towar (żel, akryl, pędzle). Skracamy sobie czas pracy a co za tym idzie możemy przyjąc więcej klientek. I wcale nie każda profesjonalistka powie że fikcją jest zbudowanie paznokci w 1,5 godz. Ja po kursie robiłam paznokcie 4-5 godz. Teraz po dwóch latach 1,5 do 2,5 (jeśli bogato zdobione akrylowymi kwiatami). Dobre żele i akryle to podstawa. Są idealnie miękkie - wystarczy kilka ruchów pilniczkiem (a czasami wystarczy tylko blok) i paznokcie są opracowane:skacze:
-
Ja dopiero się uczę i na razie robię tylko sobie. Muszę dzielić to na 2 dni i schodzi mi po ok 4 godziny na jedną rękę. Mam nadzieję, że jak zrobię kurs i trochę poćwiczę, to będzie mi schodziło mniej czasu ;)
-
napewno,tzreba tylko chviec sie uczyc i robic to z pasja,ja mecze sie przy robieniu pzurkow wiadomo jak sie sleczyprzy stole z 8-9 godzin ,ale uwielbiam to wcale nie jest mi zle z tego powodu ze dlugo pracuje,teraz mam pzrerwe 3 dni bez pazurkow to tesknie przeokropnie;(;(
-
ja dzis robilam uzupelnienie frencha z zelem milky way w 1,5 godz
u niektorych klientek mi tak schodzi (mowie o czystym frenchu) i nie robie szybko
a pazurki sie trzymaja
jesli dochodza ozdoby to do 2,5 godz
-
Cytat:
Napisał
woszczur
no właśnie... tak sobie czytam co wy tu piszecie i sie za głowę łapię... nie wiem co wy na to, ale w porównaniu do was to ja robie pazurki przez całe lata świetlne:P
do ściągania masy używam frezary i zajmuje mi to od 15-30 minut w zależności od długości...ale i tak pazurki (odnowę)robie 3 godz- nawet zwykły french biały z odrobiną brokatu na końcówce, a nowe to nawet 5-6 w zależności od zdobienia i czy są kwiatki akrylowe...
ale to może też jest dlatego że nie robię pazurów na głupa tylko przychodzi dziewczyna, to się bojki popchnie to się kawsiure zasiorbie i może dlatego... gdybyśmy nie plotkowały to może by szło szybciej... ale że człowiekiem gadatliwym jestem (o czym się juz chyba przekoanliście:P) i jeszcze dość charakterystycznie i obowiązkowo gestykulującym to własnie chyba dlatego też tak długo siedzę :D
Cytat:
Napisał
Jade
U mnie tez tak jest woszczurku,kawusia,ploteczki,machanie rekoma,a to sie gdzies w pewnym momecie zwieche zrobi i tak schodzi.Jest milo i fajnie a niektorym tyle godzin nie pasuje.Jak jeszcze nie robilam pazurkow i chodzilam do salonu to dlamnie byl raj te 3 godziny lub dluzej.Odpoczynek od domu,dzieci,meza calej tej bieganiny.A teraz wszyscy gdzies sie spiesza.I tak samo bylo jak szlam do fryzjera,luzik......
Cytat:
Napisał
Pati88
ja co prawda dopiero zaczynam niewiele pazurkow zrobilam ale frencha max. 6h az wstyd mi sie przyznac, robie na tipsie i najdluzej mi sie schodzi z niwelowaniem progu to jest dla mnie najgorsze mialam tipsy ktore ladnie sie opracowywaly ale za to po kilku dniach pekaly wzdluz teraz kupilam nowe gorzej sie opracowuja ale sa trwale.poza tym tak samo jak niektore dziewczyny a to kawka,ploteczki itp itd.:)
pisze to z premedytacją- samochwała w kącie stała;P
wzięłam sie w garść i postanowiłam się otrząsnąć z roboty przez lata swietlne... była u mnie osotanio kuzynka i zrobiłam jej uzupełnienie czystego frencha- w 50minut:wow:
przedwczoraj zrobiłam komplecik Załącznik 6565 zrobiłam w 5,5 godz
a ten Załącznik 6566 w niecałe 6 (bez 10 minut)
tylko przekonałam sie ze jak sie robi i zeby robić to szybciej to przeba naprawde sie spieszyć i na zmiane wszystko, jak jedna lapka schnie z primera to sie druga matowi, jak tamta wyschnie to sie nakłada na pierwsza pirimer do schnięcia, w tym czasie naklada sie żel na szablon .... ochhh... i tak caly czas na zmine, bez gestykulacji kończynami...
-
czytam i tak sobie myślę, jak się chce szybko robić to nietety trzeba dużo ćwiczyć, nie każda będzie tyrzaskać pazurki w godzinę i to od razu...
...mi też to różnie wychodzi, raz 1 godzinę raz 2, a czasem dłużej. w każdym razie na każdą klientkę mam przeznaczone 2 godzinki i staram się wyrabiać, bo zaraz następna w kolejce...
;)
-
ja jestem początkująca.. zrobienie pazurków zajmuje mi ok.. 4-5 godz... ;)
-
ja zaczelam robic wszystko na zmiane, jak jest jeden paluch w lamie to juz zeluje drugi zeby zaraz po tamtym wskoczyl, i tak zeszlam do 2 godzin i 20 minut, natomiast pobilam rekord zycia w dlugosci robienia moich paznokci:D heh zazwyczaj okolo 3-4 godzin mi zajmowalo ale teraz takie sobie rabnelam ze 16h przy nich siedzialam:glupek: czesc zrobilam jednego dnia a reszte nastepnego:/:
nigdy wiecej:/:
-
Cytat:
Napisał
agulusia
ja zaczelam robic wszystko na zmiane, jak jest jeden paluch w lamie to juz zeluje drugi zeby zaraz po tamtym wskoczyl, i tak zeszlam do 2 godzin i 20 minut, natomiast pobilam rekord zycia w dlugosci robienia moich paznokci:D heh zazwyczaj okolo 3-4 godzin mi zajmowalo ale teraz takie sobie rabnelam ze 16h przy nich siedzialam:glupek: czesc zrobilam jednego dnia a reszte nastepnego:/:
nigdy wiecej:/:
to to weź że się pochwal:skacze:
-
pochwale sie za tydzien:Dnarazie nie moge(przed ogloszeniem wynikow konkursu);)
-
Cytat:
Napisał
agulusia
pochwale sie za tydzien:Dnarazie nie moge(przed ogloszeniem wynikow konkursu);)
aha!! w takim razie rozumiem:P
-
No mi pazurki tez tak srednio zajmuja ok 3 godzinek :) ALe taka jest prawda im wiecej sie robi tym nabiera sie wiecej wprawy...Ja nie mam okazji tak czesto robic ale wciaz licze na to z to sie w koncu zmieni :/
-
Ja pazurki robię od miesiąca:D
ale niestety nadal mój czas to średnio3,5 do 4 godz:/:
-
Cytat:
Napisał
monia2711
Ja pazurki robię od miesiąca:D
ale niestety nadal mój czas to średnio3,5 do 4 godz:/:
to i tak niedługo moja droga jak na początki, ja do niedawna robiłam nawet 6 jak było bardziej skomplikowane zdobionko:o
-
Wiecie co czytam,czytam i nie wiem co mam napisac ...hmm...hmm...Ja nigdy nie zrobilam paznokci w 1,5h...juz nie chodzi o frezarke tutaj..bo tak staram sie zbudowac paznokcia by jak najmniej go juz potem pilowac,zbyt starannie sie przykladam do swojej pracy..
po prostu jednego paznokcia buduje trzema kulkami,zalezy od plytki i dlugosci paznokci...
ale pieknie zrobiony french nie ma mowy skonczyc w 1,5h na samych mistrzostwach wiecej czasu jest na to poswiecane,wiec jak ktos tak robi w tym czasie to dla mnie zawsze byloby cos niedoklanie,sa niedociagniecia i nie ma bata....widzialam wiele profesjonalitek i tylko jedna Mnie zaskoczyla wielokrotna Mistrzyni Lynn Lammers...
-
Cytat:
Napisał
annamon79
Dziewczyny ja frencha krotkiego robie w 1,5h na szablonie i nie mam mu nic do zarzucenia,z dluzyszym frenchem do dwoch i 10 minut by wygladal na prawde dobrze jesli chodzi o klijentow,swoje troche dluzej,nie tak latwo zrobic sobie samej prawa reke..wydaje mi sie ze tylko pozostaje trening ktory z czasem skroci nasza prace,ja na poczatku paznokcie robilam do trzech godzin a nawet dluzej i nie bylam z tego powodu zadowolona,dniami i nocami siedzialam przy pazurach,od samego poczatku podnosilam sama sobie poprzeczki i byly wiwaty i porazki najwazniejze sie nie poddawalam bo wiedzialam ze jak sie chce to mozna wszystko..i jak najbardziej jet wykonalne pieknego french w 1,5h
annamon79 Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci
Wiecie co czytam,czytam i nie wiem co mam napisac ...hmm...hmm...Ja nigdy nie zrobilam paznokci w 1,5h...juz nie chodzi o frezarke tutaj..bo tak staram sie zbudowac paznokcia by jak najmniej go juz potem pilowac,zbyt starannie sie przykladam do swojej pracy..
po prostu jednego paznokcia buduje trzema kulkami,zalezy od plytki i dlugosci paznokci...
ale pieknie zrobiony french nie ma mowy skonczyc w 1,5h na samych mistrzostwach wiecej czasu jest na to poswiecane,wiec jak ktos tak robi w tym czasie to dla mnie zawsze byloby cos niedoklanie,sa niedociagniecia i nie ma bata....widzialam wiele profesjonalitek i tylko jedna Mnie zaskoczyla wielokrotna Mistrzyni Lynn Lammers...
hmmm
w pierwszym poście napisałaś, że krótki french na formie zajmuje ci 1,5 godziny a w tym ostatnim, że nigdy nie zrobiłaś paznokci w 1,5 h...
-
Cytat:
Napisał
annamon79
Można gdzieś zobaczyć jakieś filmiki tej mistrzyni??:wow:(extra te buziole są):skacze:
-
zgadza sie kochanie tylko tamte nie byly tak dokladnie wykonane jak te ktore robie na dzien dzisiejszy,krotkie tak,owszem bo nawet ostatnie zrobilam w 1,40 i dopiero kwiatuchy 20minut,ja sie czepiam kazdej swojej pracy,moj warsztat jet dosc duzy ale zeby byc doskonalym jeszce Mi brakuje..wiem co pisalam bo swoje posty znam na pamiec,bo wiele dziewczyn powtarza swoje pytania wiec i odpowiedzi sie powtarzaja ale 1,5 to za malo na idealny french...bardziej o to mi chodzilo..ale sie mozna czepic slowek..hihih...dobrze dobrze...chociaz wiadomo ze duzo czytasz i jestes na biezaco..
-
No mi zazwyczaj schodzi 2 godzinki ze zdobieniem, raz zrobiłam w 1,15 ale to prosty brokacik :) Ale zawsze sie mieszcze w 2 :D
-
Monia na you toube wpisz powinna tam byc..paznokcia buduje trzema kulkami i nastepny, prawie wogole pilowania dwa ruchy pilnikiem i koniec..po nazwisku mozesz jej nie poznac szukaj stylizacji entity..mistrzowski french..
-
Cytat:
Napisał
annamon79
zgadza sie kochanie tylko tamte nie byly tak dokladnie wykonane jak te ktore robie na dzien dzisiejszy,krotkie tak,owszem bo nawet ostatnie zrobilam w 1,40 i dopiero kwiatuchy 20minut,ja sie czepiam kazdej swojej pracy,moj warsztat jet dosc duzy ale zeby byc doskonalym jeszce Mi brakuje..wiem co pisalam bo swoje posty znam na pamiec,bo wiele dziewczyn powtarza swoje pytania wiec i odpowiedzi sie powtarzaja ale 1,5 to za malo na idealny french...bardziej o to mi chodzilo..ale sie mozna czepic slowek..hihih...dobrze dobrze...chociaz wiadomo ze duzo czytasz i jestes na biezaco..
Annamon absolutnie nie czepiam się słówek, bo Twoje prace są dla mnie wzorem :)
-
Cytat:
Napisał
annamon79
Monia na you toube wpisz powinna tam byc..paznokcia buduje trzema kulkami i nastepny, prawie wogole pilowania dwa ruchy pilnikiem i koniec..po nazwisku mozesz jej nie poznac szukaj stylizacji entity..mistrzowski french..
Dziękuję tutaj bo już nie mam przyciskow;(
-
Dziekuje Ci bardzo,napisalam to z przekasem...hihihi...
nie a tak serio to na prawde ciezko jet zrobic piekny french w 1,5 godz.
wiem sama po sobie wiele szkol przecwiczylam jesli chodzi o ta metode,jedynie jesli jest piekna dluga plytka juz z zbudowana krzywa,robimy tylko poza wolny brzeg jest to osiagalne..
ale jak slysze godzina czasu piekny french to az Mnie sciska by cos powiedziec..
.znam takie prace godzinne napatrzalam sie na nie w Holandii ze po paru dnizch juz paznokci nie bylo a sztuka wielka jest zrobienie czzegos pieknego i zeby sie dlugo trzymaly..no nie...??.