-
Odp: Jak uzyskać taki efekt?/ czym te paznokcie są zrobione - zbiorowy ;)
białaaaa ja też nie wiem co to za farbki którym Rosjanki malują wzór a potem na nim odbijają folię, może ktos wie?
a tu kolejny filmik i też nie wiem jak ta folia si? trzyma, może ktos pomoże?
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=-_frv2adCgQ&lr=1[/ame]
podoba mi sie bardzo na pazurkach ta folia ale nadal nie wiem jak zrobić takie wypukłe ornamenty, dziewczyny pomóżcie.
i kolejny filmik, na tym wszystko widać
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=eZ85W0zjLvY[/ame]
-
Odp: Minx nails, folia transferowa, folia hologramowa
Cytat:
Napisał
agulusia
Na folię nakładałaś bezpośrednio nabłyszczacz? A folia nie rozmazywała sie pod żelem nabłyszczającym? Tak właśnie robiłam i lekko mi się rozmazywała i boję się , że może odpryskiwac pod topem hybrydowym. Wcześniej robiłam na kolorowym żelu i na folię cienko żeli i dopiero nabłyszczacz. Nie jestem pewna czy tak może byc na hybrydach. Pewnie się przekonam za jakiś czas :D
-
Dziewczyny to nie farbka a żel;) Mamy go juz w INDIGO :) Nie miał jeszcze premiery ale to kwestia kilku dni a może nawet kilku godzin ;)
Bardzo dobrze odbija sie w nim folia transferowa, ktora również będzie dostępna :)
-
to czym malują Rosjanki raczej są farbo-żele EMI, dostępne do zamówienia w Pradze. są w Rosji bardzo popularne. sama o nich marzę.
ja takie bajery robię farbką żelową czarną z FirstGel (11,95 Euro za 5 ml.) jak w filmiku
French Gel mit Goldfolie
jak by któraś chciała mam do odsprzedania (zamówiło mi się przez przypadek o dwie za dużo) :nie_powiem::nie_powiem::nie_powiem:
-
Odp: Ozdoby (folie)
dziewczyny uzylam folie transferowa na zazelowany pazurek. Posmarowalam klejem (tym spejalnym), odcisnelam folie i pokrylam nablyszczaczem gelish.
Podczas wieczornej kapieli przyjaciolka mi napisala, ze wszystko zaczelo jej schodzic i na kolejny dzien zostal tylko zel, ktorym pokrylam naturalny paznokiec. Co zrobilam zle ? :(
-
Ja cudowałam już i na kleju i na warstwie.
Skutek podobny czyli marny:D
Szkoda,bo te folie są super no i mam ich dużą ilość.
A te żeliki super.
-
Może ktoś jeszcze się wypowie na temat tej odchodzącej folii? :)
-
oj no właśnie też do mnie dzwoniła znajoma, że u niej nabłyszczacz pięknie równo odprysnął akurat ze zdobienia folią.... oj:( może pokrywać żelem? poradźcie coś! proszę
-
Cytat:
Napisał
nanami7
dziewczyny uzylam folie transferowa na zazelowany pazurek. Posmarowalam klejem (tym spejalnym), odcisnelam folie i pokrylam nablyszczaczem gelish.
Podczas wieczornej kapieli przyjaciolka mi napisala, ze wszystko zaczelo jej schodzic i na kolejny dzien zostal tylko zel, ktorym pokrylam naturalny paznokiec. Co zrobilam zle ? :(
Zeszło ...bo to nie miało prawa się trzymać :D. Wyraźnie w załączanej instrukcji jest napisane, że -klej-folia-top UV zlezie!!! Najlepiej zgłosić się do sprzedającego po instrukcje a jeśli taka potrzeba to po dodatkowe wskazówki :placz:.
-
Ja kiedyś kładłam pod żel, z tym , że bardzo cienką warstwą i na to nabłyszczacz, ale i tak wszystko zeszło na drugi dzień
-
Cytat:
Napisał
sandrus
Ja cudowałam już i na kleju i na warstwie.
Skutek podobny czyli marny:D
Szkoda,bo te folie są super no i mam ich dużą ilość.
A te żeliki super.
U mnie trzyma się tyle ile mani. Jeśli robię na kleju to dobieram kolor lakieru i folii podobny, wtedy nie rzucają się tak w oczy wycierające się końcówki.
Na hybrydzie trzyma aż do zdjęcia, bez najmniejszego uszczerbku na urodzie/fakturze. Z tym, że ja nie używam folii jako minx (bo to jest nieporozumienie), tylko do zdobienia.
-
hmmm... no to jak robią to inne dziewczyny, że się jakoś trzyma?? chyba nie ma problemu z hybrydami, bo dziewczyny pokazywały fotki i wszystko było fajnie...
-
Cytat:
Napisał
ewelinka:*
hmmm... no to jak robią to inne dziewczyny, że się jakoś trzyma?? chyba nie ma problemu z hybrydami, bo dziewczyny pokazywały fotki i wszystko było fajnie...
W tej chwili mam folię na żelu ale soak off, "twardego" nigdy nie używałam więc nie mogę się wypowiadać. Nie mam też żadnego kursu więc nie wiem czym jeden od drugiego różni się w praktyce (bo teoretycznie oba polimery, tylko soak off jest "porowaty"). Może jutro znajdę czas na foto, to wkleję. Mam aktualne mani tydzień i tej folii, to chyba nawet gwoździem nie dałoby się zedrzeć - bo by się ślizgał po żelu :leze:
-
Cytat:
Napisał
Ignorantka
Zeszło ...bo to nie miało prawa się trzymać :D. Wyraźnie w załączanej instrukcji jest napisane, że -klej-folia-top UV zlezie!!! Najlepiej zgłosić się do sprzedającego po instrukcje a jeśli taka potrzeba to po dodatkowe wskazówki :placz:.
Ignorantko bez urazy, ale to forum nie służy do wyśmiewania innych, nie wiem skąd tu trafiłaś i czy wcześniej prześledziłaś atmosfere naszego forum, bo wydaje mi sie że nie. Sama piszesz ze nie masz pojęcia czym różni się żel soak off od zwykłego twardego, a śmiesz wyśmiewać inne dziewczyny bo im folia zeszła? Zastanów się nad tym co piszesz, bo tutaj panuje kultura.
-
Cytat:
Napisał
Patrycja_92
Ignorantko bez urazy, ale to forum nie służy do wyśmiewania innych, nie wiem skąd tu trafiłaś i czy wcześniej prześledziłaś atmosfere naszego forum, bo wydaje mi sie że nie. Sama piszesz ze nie masz pojęcia czym różni się żel soak off od zwykłego twardego, a śmiesz wyśmiewać inne dziewczyny bo im folia zeszła? Zastanów się nad tym co piszesz, bo tutaj panuje kultura.
Wow! :wow: Faktycznie bardziej muszę kontrolować mój sposób wysławiania się, skoro zostałam tak opacznie zrozumiana. Do wyśmiewania się z kogokolwiek daleka moja droga (natomiast uważam, że potrafię śmiać się z siebie :)). Tak do końca nie rozumiem, które stwierdzenie zostało zrozumiane jako wyśmiewanie. Faktem jest, że w instrukcji do folii, która jest do kupienia na allegro jest napisane, że można folię nałożyć przy użyciu kleju na "zrobiony" paznokieć ale nie można pokryć topem UV - cyt. "bo zlezie jak skorupka". Chciałam być pomocna wyszło "masakrycznie". Jestem zdruzgotana ;(. Oczywiście przepraszam każdego, kto poczuł się urażony :roza:. Obiecuję poprawę (nie będę się wymądrzać). Doceniam atmosferę panującą na tym forum :ok:
-
hmmm... ja kupiłam folię bez instrukcji... nie wiem z resztą czy tak rzeczywiście sprzedający znają się na swoim towarze, czytając niektóre opisy aukcji może rozboleć głowa;/
-
na filmiku z mojego linka Anna pokryła folię nabłyszczaczem i jej nie złazi...
-
ale Anna kliei folię na warstwę dyspersyjną... a nie na klej. może to jest właśnie problem? ja użyłam właśnie kleju... spróbuję na warstwę i sama zobaczę;)
no a kwestia "złażenia" nie dotyczy bezpośrednio aplikacji, bo z tym wszystko ok., ale tego co się dzieje w trakcie użytkowania paznokci ( przynajmniej w moim wypadku)
-
a no może.
ja jej używam na warstwę tego First żelu i wykańczam zwykłym Ibd, przemywam i jest git. wszystko się trzyma. tyle że nie robię folii na całego paznokcia tylko wzorki bądź ewentualnie łatki i je obrysowuję.
-
mi na warstwie dyspresyjnej sie ladnie nie odciska, a nawet bym powiedziala ze sie wcale nie odciska... po to mam klej, zeby ja kleic. Widzialam ze Czoko i Aurelia tak robią, więc gdzieś tu jest błąd, coś źle robimy. Musi być na to sposób !!
-
Wydaje mi sie że nie na każdej warstwie dys. się odbija. Nie wiem od czego to zależy. Np. Na clearze mi sie nie odbija, na zelach 3d odbija się doskonale.
-
Cytat:
Napisał
natalia268
Wydaje mi sie że nie na każdej warstwie dys. się odbija. Nie wiem od czego to zależy. Np. Na clearze mi sie nie odbija, na zelach 3d odbija się doskonale.
Czym różnią się te warstwy? Czy nie jest tak, że warstwa żelu 3d jest bardziej "sucha" i dotykając jej palcem mamy wrażenie jakbyśmy dotykały taśmy klejącej (od strony kleju) a warstwa cleanera jest mokra i można "ślizgać się" palcem po niej. Moja opinia teoretyka :D: pod folią nie może być za dużo nieutwardzonego żelu. Promienie UV nie przenikną metalicznej folii i po tym nieutwardzonym żelu folia "zjedzie" z paznokcia. Lakiero-żele częściowo polimeryzują a częściowo utwardzają się przez odparowanie rozcieńczalników dlatego najlepiej folia sprawdza się z shellaciem ( i podobnymi hybrydami).
-
Ja kleje na klej, przykleiłam na całego pazurka, dałam 2 x nabłyszczacz zwykły, testuje czy nie zejdzie, na razie się trzyma ładnie.
Użyłam dwóch folii, czerwonej i złotej :)
-
wszystko zalezy od lepkosci warstwy dysp. ;)
na niektorych kolorach sie odciska na niektorych nie
ja odciskam zazwyczaj na kolorze pod top jesli sie nie chce odcisnac cieniutko topem gelishowym jade i dopiero odciskam i znowu pokrywam topem, folia trzyma sie dobre 4 tygodnie, nic nie odlazi i nie odpryskuje.
-
dziewczyny ale na kolorze pod top czyli na zmatowiony? Bo mi tu bardziej chodzilo o takie KPK.
Sprobuje zrobic tak:
naloze zel
zmatowie
odcisne folie na kleju
pokryje nablyszczaczem.
Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.