Odp: Salom-krok po kroku...
a to ja mam kolejne pytanie:) jeśli to nie tajemnica:) wynajmujesz lokal od kogoś, czy brałaś udział w przetargu miejskim? jeżeli tak to jakie dokumenty trzeba przygotować?:) (będę cię teraz męczyć, od kogoś z doświadczeniem najlepiej się dowiadywać:) )
Cytat:
Napisał
asia
a to ja mam kolejne pytanie:) jeśli to nie tajemnica:) wynajmujesz lokal od kogoś, czy brałaś udział w przetargu miejskim? jeżeli tak to jakie dokumenty trzeba przygotować?:) (będę cię teraz męczyć, od kogoś z doświadczeniem najlepiej się dowiadywać:) )
Po to założyłam ten temat , Asiu ;)
A więc ja wynajmuję lokal od znajomego . Mam 62m2 za 1500zł netto. Cenę dostałam niska -po znajomości :D
świetna cena!!!!!! u mnie za stanowisko/pokoik 6-10m jest 1000zł.. więc ponownie gratuluję:) i bardzo fajnie ci się złożyło że znajomy miał lokal w dobrym punkcie:)
a na przykład straż pożarna sprawdzała? czy to się robi tylko raz przy oddawaniu lokalu na samym początku?
i czy np masz podpisaną umowę z agencją ochrony? (wiesz że jak się ktoś próbuje wkraść do włącza się alarm i oni przyjeżdżają szybko)
A więc tak o straż powinnam wziąć-to się jakoś nazywa ( PE POŻ), ale to jest koszt ok 1200-1500zł i księgowa powiedziała ze na razie nie trzeba , bo to większość nie ma... A co do ochrony to ja nie brałam , bo nad salonem od grudnia będę mieszkać, więc nie ma potrzeby :D Tylko alarm zamontowałam taki namniejszy za 1000zł, zeby czuc się bezpiecznie :)
o kurcze to już w ogóle wspaniale ci się składa:)
jak jeszcze mi coś przyjdzie do głowy to napiszę:)
Odp: Otwarcie salonu porada
a ja mam takie małe pytanko można by bylo rozbić tak ze działanośc była by na adres zamieszkania (czyli w moim przypadku Tczew )a ja robiła bym wyjazdowo pazurki i wydzierzawiala u kogos stanowisko w Gdansku? bo nie wiem jak sie za to zabrac bo chce otworzyc dzialanosc ale nie mam stalego miejsca "urzedowanie"
Odp: Otwarcie salonu porada
Cytat:
Napisał
Chanti25
Dziękuje , ja jestem dzisiaj zmęczona i na maksa szczęśliwa,... a do tego gazeta chce artykól o mojim salonie i zdjęcia do końca listopada-"Akademia Paznokci" :skacze::jupi::jupi::jupi::szabelka::hura::hura::h ura: Jeszcze mam tylko jedno małe marzenie, ale to przyjdzie pora i czas na nie ... Ty wiesz o czy marzę Asiu :]
Chanti,gratulacje :D:D:D:D:D:D :*
Supcio :)
piękny salon:) stylowy, przyjemny i elegancki, jak w nazwie:)