Odp: Opinie o produktach Silcare / Noname
dziewczyny a wiecie może czym różni się Base One Quick Finish od Base One Finish?
Cytat:
Napisał
zuzka19
dziewczyny a wiecie może czym różni się Base One Quick Finish od Base One Finish?
Podejrzewam że wkradł się błąd na stronie ponieważ w opisach obu jest notka o przemywaniu a wydaje mi się że Quick jest bez przemywania.
W poniedziałek będę w sklepie i poczytam etykietki i w razie wu zgłoszę błąd i napiszę co i jak tutaj.
Ja zakupiłam teraz żel z linii Affinity, ale zapomniałam sprzedawcy napisać, że chcę Violet i przysłał mi Clear i nie wiem czy nie będzie on żółkł, tak jak klasyczny clear z serii No Name? Ale opakowanie cudne :D
Dziewczyny, a jaki dobry nabłyszczacz, taki żeby się pięknie błyszczał, tak krystalicznie? ja miałam ten z no name
NO NAME ŻEL UV 15ML QUICK FINISH NABŁYSZCZENIE (2886362303) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
, ale powiem że miałam i mam z nim same problemy. jest strasznie gęsty, i zawsze jak go nakładam to robią mi się w nim dziurki :/
już próbowałam cieniej to znowu takie pręgi się robią i trzeba bloczkiem równać i od nowa :/
nie wiem gdzie robię błąd., a szkoda mi go wyrzucić że tak powiem nie przelewa mi się, chciałabym choć na sobie go zużyć ale z ładnym efektem końcowym :D
no nie!! a ja właśnie ten żel kupiłam ;) mam nadzieje że nie bede miała z nim problemu
niezła ta promocja na allegro. Ciekawe tylko dlaczego mają taniej niz w hurtownio? wogole na stronie silcare nie ma dostepnej pojemnosci 50ml :/ może podroba? zastanawiam sie czy zamowic, co o tym myślicie?
---------- Dodano o godzinie 22:45 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:36 ----------
seria affinity też jest w promocji- 30ml wychodzi za tyle co 15 ml w hurtowni
Ja myślę że może być to oryginał. Z racji tej że Seria zmieniła nazwę z NO NAME na BASE ONE, może wycofali żel o pojemności 50g. Albo ktoś zamówił u nich żele o pojemności 50ml.. wydaje mi się że może być taka opcja
:D
Ja widzę że na stronie z serii Basic nie mają żelu violet, i właśnie spróbuję tego Base One Violet, ciekawe jak będzie mi się pracowało na gęściochu :)
Malinowa, mam pytanko do ciebie :)
Czy przetestowałaś już może nabłyszczacz o którym pisałaś kilka stron wcześniej? Potrzebuję na biegu coś zamówić, i zastanawiam się właśnie nad tym Base One, ale zastanawiam się czy to nie będzie ten sam co NO Name,z którym mam właśnie problemy.
ja lubię cover z Basica:love:
Aniuta27 ten nabłyszczacz z base one niestety nie sprawdził się, mamy go w salonie i tylko z nim kłopoty, często robią się grudki po utwardzeniu jak się ciut grubiej nałoży, matowieje jak się go dotknie po wyjęciu z lampy i najgorsze to, że żółknie na potęgę jak się go dłużej przytrzyma w lampie
i jeszcze jedna wada, sztywny i krótki pędzelek
O mój Boziu, a ja w pośpiechu go zamówiłam :/
Czemu nie poczekałam... pewnie już nie mogę anulować zamówienia. szok
no właśnie myślałam że coś będzie nie halo, ale miałam nadzieję.
dziękuję tobie za szczerą opinię :)
Aniuta27 my ten nabłyszczacz używamy tylko do kolorowych pazurków żeby go jakoś zużyć, do frencha możesz go używać, ale musisz uważać, żeby nie przekroczyć 2 minut, a jak wyskoczy grudka i trzeba ją wyrównać bloczkiem i ponownie pazurka z nabłyszczaczem do lampy włożyć to gwarantowane, że żółty będzie po wyjęciu z lampy
Malinowa, a czym przemywasz? Tzn jakiej firmy płynem? :D Ja zamówiłam teraz ten cleaner ECO z Silcare, ciekawe czy będzie dobry i nie będzie matowił. No jakoś będę musiała go zużyć, będzie problem bo kolorowych pazórków nie robię żelowych, tylko same frencze chcą. Kolorowe tylko hybrydy.
A co do nabłyszczacza to został mi już ten z NO NAME, i też mam z nim problemy :/ I robiłam dokładnie tak jak ty. Pomagało jeszcze wkładanie i wyjmowanie ręki z lampy co 5-10sek. wtedy utwardzał się równo i ładnie bez grudek i dziurek, ale zdarzało się że matowiał.
Aniuta27 no właśnie z tym przemywaniem to chyba jakiś błąd jest w opisie bo on nie wymaga przemywania, po przemyciu to już w ogóle mat gwarantowany, no chyba, że się dłużej odczeka, ale z reguły klientki nie mają na to czasu,
my w salonie go nie przemywamy
Byłam w sklepie i zakupiłam na próbę Base One Quick Finish, na obu nabłyszczaczach z tej serii jest ten sam opis czyli utwardzić w lampie 2min.
Co do produktu, nie wymaga przemywania ale dla mnie osobiście jego wadą jest gęstość, byc moze dzięki temu będzie bardziej elastyczny niż zwykły Finish o rzadkiej konsystencji, nie wiem czas pokaże.
Co do matowienia, pamiętam jak na jednym z pokazów któraś z Pań instruktorek(nei był to pokaz produktów Silcare) wspominała iż po nabłyszczeniu pazurki potrzebują chwili spokoju, nie wolno ich ciapać, dotykać, tym bardziej wcierać w nie oliwki bo zmatowieją momentalnie.
Podsumowując, nabłyszczacz ten z pewnością nie zagości u mnie na stałe, wolę ten z serii Perfect oraz nabłyszczacz silikonowy który fajnie sprawdza się u Pań które dość mocno eksploatują pazurki ;)
anikol a ten nabłyszczacz silikonowy nie zapowietrza ci się jak wyjedziesz na naturalna płytke? właśnie sobie go zakupiłam przed swietami i zamierzam poeksperymentowac najpierw na sobie :P chce spróbowac uzupenic nim swój mały odrost taki 2 mm, opilowac tylko lekko odrost, primer i od razu nabłyszczacz. Zobaczymy jak sie sprawdzi :)
Bezpośrednio na naturalną płytkę paznokcia nigdy go nie stosowałam i z reguły nabłyszczaczy w ten sposób się nie stosuje ale spróbuj czemu nie i daj znać nam tutaj :ok:
anikol, malinowa.. mam rozumieć że jak się utwardzi ten nabłyszczacz base one quick finish to po 2min pazurki są suche, i nie zostaje żadna warstwa do przemycia :) i po odczekaniu paru minutek można je użytkować i będą się przy odrobinie szczęścia błyszczeć? :)
Cholerka mam pecha do nabłyszczaczy, dlatego tak pytam i trzeba mi łopatologicznie tłumaczyć :P
Boję się że znów będą problemy, i będę musiała kupić coś nowego, a zanim zużyje ten i poprzedni na sobie, to miną wieki.. bo przecież na klientkach nie będę się gimnastykować.
jak sie sprawdzaja zele Affinity?
jutro zabiore sie za opilowanie swoich pazurkow i po jakims tygodniu powinno byc widac efekty, wtedy napewno dam znac:) ... a no w wiekszosci przypadkow nablyszczacz na naturalna plytke =zapowietrzenie ale ja mam taki silikonowy z sf i trzyma sie rewelacja, nawet ma w opisie ze nadaje sie do małej odnowy. Skoro ten jest tez silikonowy to warto sprobowac :) chociaz powiem wam ze po zapachu wyczuwam juz różnice- silikon ma specyficzny (przyjemny) zapach, a ten z silcare zalatuje troche twardym nabłyszczaczem- tak na moj nos ;)
Cytat:
Napisał
1lonka
jak sie sprawdzaja zele Affinity?
Mam clear. Gęstość porównywalna do violeta z serii no name, ciut gęstszy. Nie bąbluje, szybko się utwardza i błyszczy się , bo używałam jako nabłyszczacz. Niestety miałam obawy, które się sprawdziły. Lekko szarzeje i żółknie na frenczu :/:
a zapowietrza się ?
czyli lepszy byłby np violet z tej serii.. ? może by nie żółkł..