-
Odp: Migdał & Oval
Dziewczyny odswieze troszke temat takim pytaniem - czy jak robicie migdalki na formie to zaciskacie tunel, bo ja ostatnio robilam pierwsze w zyciu migdalki ( robie paznokcie od pol roku) i tak jakos nie widzialam sensu w zaciskaniu tunelu no bo jak na formie ksztaltuje juz ksztalt migdalka no to jak w praktyce to zrobic??? Podpowiedzcie dziewczyny :blagam:
-
ja zaciskam tak jak przy każdym innym kształcie :) po przymrożeniu szkieletu zaciskam na wysokości końca opuszka, samego wolnego brzegu nie
-
O widzisz o to mi chodzilo :D ja tylko sie troche boje, zeby krzywdy nie zrobic takim wyginaniem przy opuszku bo to jednak naturalny paznokiec przez chwile dosyc mocno sie wygina :/
-
bez przesady, w imadło palucha chyba wkładać nie będziesz ;) ja tam palcami przez wacik zaciskam i wtedy wszystko dobrze czuję
-
Kiedyś usłyszałam, że to 20 sekund cierpienia dla klientki, ale potem kilka tygodni pięknych paznokci...czy jakoś tak :D
Ja zaciskam tunel zarówno w owalu jak i migdałkach i paznokcie robią się o wiele smuklejsze. Ważne jest, żeby znaleźć dobry żel, który tak łatwo się nie odkształca...Nadal szukam ;)
-
zaraz tam bólu :P do zaciskania polecam żel NA pinch, nie odkształca się ani trochę
-
Odświeżam wątek. :) Powiedzcie czym różni się migdał gotycki od rosyjskiego? Na filmiku próbuję to wyłapać, ale dość trudno wyłapać różnice.
-
-
właśnie dążę do uzyskania takiego kształtu
-
Migdałki śliczne :) Ja też preferuję ten kształt pazurków :)
-
U mnie królują migdałki, żadne inne nie pasują :)
-
ja uwielbiam kwadrat i najczęściej go robie ale klientki najczęściej wola migdal.