-
Odp: Produkty MISTERO MILANO
elaxx76, tu: MisteroMilano - Dostawa znajdziesz wszystkie informacje na temat warunków dostawy :)
białaaaa, polimery MM można łączyć zarówno z Monomerem DELICATE jak i FORTE gdyż oba posiadają stabilizatory koloru. Masa akrylowa po połączeniu czy to z DELICATE, czy z FORTE jest równie łatwa w modelowaniu. Powiedzmy, że DELICATE ciut wolniej polimeryzuje:) generalnie różnica jest mało zauważalna:). Jeżei miałabym polecić monomer, który będzie lepszy do modelowania kwiatków, ze względu na czas polimeryzacji, doradzałabym FORTE. DELICATE z kolei super sprawdza się dla osób o wrażliwej skórze ze skłonnościami do alergii:ok:
Jeżeli chodzi o polimery to MM ma je podzielone ze względu na czas polimeryzacji na trzy linie:
STANDARD - pudry wolnoschnące (przezroczysty różowy, biały)
REGOLARE - pudry średnioschnące (przezroczysty)
ESPERTO - pudry szybkoschnące (przezroczysty, biały)
+ COVERY
więc już pozostawiam wybór Tobie :) .....aleeee z ręką na sercu śmiało mogę polecić Polimer Biały FANTASTICO BIANCO:ok:ma śliczny biały kolor, jest bardzo plastyczny i wykorzystasz go i do końcówki frenchowej, i do zdobnictwa :D..... i jest dostępny w próbkach :)
-
dziękuję bardzo za odpowiedź właśnie mam ten bianco tester i bardzo mi przypadł do gustu także wezmę ten forte :) najchętniej to bym się wybrała do siedziby osobiście w rzesz tylko nie mam z kim pojechać bo nie wiem w którym miejscu się znajduję a za bardzo nie znam rzesz.
-
białaaaa, serdecznie do nas zapraszamy :) z trafieniem do nas nie ma większego problemu ponieważ firma znajduje się przy wylocie na Kraków :) ale może byłoby łatwiej skontaktować się z naszym przedstawicielem:)? on obsługuje cały rejon Podkarpacia i na pewno do Ciebie podjedzie:) na pewno doradzi jakie preparaty wybrać i odpowie na wszystkie pytania dot. produktów MM.:ok:
-
to w takim razie po niedzieli zadzwonię do tego pana akurat będzie miał po drodze do stw :)
-
Ja właśnie złożyłam zamówienie i nie mogę się doczekać aż wypróbuję te żele :D
-
Alicjo czy próbki można dalej zamawiać?
-
-
ile czasu tzrymaja się te żele na pazurkach. nie zapowietrzają się??
próbowałam przeszukać ten temat, ale nie znalazłam odpowiedzi
-
Aneciak, rzeczywiście ten temat jeszcze nie był poruszany bo przecież wszyscy wiemy że żele Mistero Milano trzymają się bardzo dobrze :):):) A tak całkiem serio, to to jak żele trzymają się płytki paznokcia zależy od wielu czynników. Na pewno od jakości produktu, ale także od tego jak została przygotowana płytka paznokcia (czy jest dobrze odtłuszczona - Preparat STANDARD, Primer STANDARD), od jakości wystylizowanego paznokcia (nie zalane skórki itp.), od rodzaju naturalnej płytki, a nawet od poziomu hormonów w naszym organizmie. Także jeżeli naturalna płytka paznokca została poprawnie przygotowana a stylizacja dobrze wykonana, to zapewniam, że żele (jak i polimery) MM będą się bardzo długo trzymać bez zapowietrzeń. Jako dowód :) załączam zdjęcia stylizacji wykonanej na moich paznokciach :), która trzymała się 7 tygodni (bez uzupełniania), a przyznam, że lekko nie było (sprzątanie bez rękawiczek, targi, warsztaty, itp.) :) Przypuszczam, że trzymałyby się dłużej, gdyby nie fakt, że po 7 tygodniach krzywa C znajdowała się w miejscu linii uśmiechu :) Po drugie nie mogłam już na nie patrzeć ;)
Użyte produkty to: płyn do odsuwania skórek TOGLIERE, preparat STANDARD, primer STANDARD, żel 3-faz konstrukcyjny ESPERTO, żel BORDEAUX. płyn do przemywania masy żelowej DETERGENTE, oliwka kojąco-łagodząca ALLAVIARE.
Procedura stylizacji:
- odsunięcie skórek (preparat do oduwania skórek TOGLIERE),
- zmatowienie płytki paznokcia (pilnik 240/240 STANDARD)
- odtłuszczenie naturalnej płytki paznokcia (preparat STANDARD)
- wytrawienie naturalnej płytki paznokcia (primer STANDARD)
- wystylizowanie konstrukcji paznokcia, krzywa C itd.... ( żel 3-faz. konstrukcyjny ESPERTO)
- utwardzenie w lampie UV
- zmatowienie wystylizowanego paznokcia (polerka GRADAZIONE UNO 100/100)
- nałożenie pierwszej warstwy kolorowego żelu (BORDEAUX)
- nałożenie drugiej warstwy kolorowego żelu (BORDEAUX)
- zmycie warstwy dyspersyjnej (płyn do przemywania masy żelowej DETERGENTE)
- nałożenie oliwki (oliwka kojąco-łagodząca ALLAVIARE)
Stylizację wykonała Paulina Wójcik-Zając
Wykonanie stylizacji:
-
:ok:rewelacyjny odrost :wow:
-
rzeczywiście super odrost :) i rewelacyjny dowód na jakość produktu:)
-
-
a tak z czystej ciekawosci... czy mi sie wydaje czy stylizacja jest na tipsie? :P
-
Stylizacja była na szablonie :)
-
piekny kolor i super odrost:ok:
-
Tak kolor śliczny, odrost piękny i w 100% polecam produkty mistero milano. Parę dni temu dostałam już prezent z pod choinki i był to prezent w postaci produktów od MM. Już próbowałam na nich robić. Kwietnie się trzymają, extra jakość żeli, konsystencja jak najbardziej ok. Nie zapowietrza się, nie bom-belkuje, Żel biały po prostu piękny. :) Oliwka pięknie pachnie. Ale jeden minus dam. Opakowanie może i ładne. Ale niestety te przykryweczki pod zakrętka są ciula-te, żel się z pod nich wylewa i cała zakrętka jest brudna przez to.
Ale poza tym daje 5+ :ok:
-
jestem ciekawa waszych opinii na temat tego pędzelka do akrylu ktoś go posiada i używa ??? MisteroMilano - Pędzel owalny '8 :)
Tosiaczek czy to cover beż?? napisz jaki jest nie spływa z pazurka ???
-
Alex te coveki to beż i róż. I powiem ci że świetnie się trzyma, nie spływał mi z pazurka.
-
Ja się zastanawiam na zakupem zestawu akrylowego z kuferkiem :)
Alicjo masz może więcej zdjęć kuferka? tzn środka?
-
Nicola poniżej zdjęcie otwartego kuferka. Niestety mam smutną informację, zestawy promocyjne właśnie się skończyły :( a tak przy okazji powiem, że właśnie się dowiedziałam, że w cenie zestawu była duża pomyłka i jego wartość to 349 zł :o, a nie 187 zł, więc każdy kto go kupił zaoszczędził 200 zł :) to był iście świąteczny prezent ;)
http://images46.fotosik.pl/467/458d0bdc6e6566c2med.jpg
-
No to bardzo fajna niespodzianka :)
-
Cytat:
Napisał
Alicja Chrzanowska
Nicola poniżej zdjęcie otwartego kuferka. Niestety mam smutną informację, zestawy promocyjne właśnie się skończyły :( a tak przy okazji powiem, że właśnie się dowiedziałam, że w cenie zestawu była duża pomyłka i jego wartość to 349 zł :o, a nie 187 zł, więc każdy kto go kupił zaoszczędził 200 zł :) to był iście świąteczny prezent ;)
http://images46.fotosik.pl/467/458d0bdc6e6566c2med.jpg
a jakie wymiary ma ten kuferek ????
-
Wymiary kuferka:
szerokość: 25 cm
głębokość: 20 cm
wysokość: 26 cm
Zrobiła się z tego Mega Świąteczna Promocja :)
-
u to rzeczywiście super iście świąteczny prezent :) a sama się zastanawiałam nad kupnem jego :) ale zrezygnowałam bo już zakupiłam u przedstawiciela produkty :) przed tą promocją :)
-
jestem szczęsciarą posiadająca zestaw akrylowy MM :woot: :jupi: :love:
http://img406.imageshack.us/img406/8237/moje316.jpg
kuferek
zawartośc kuferka
i dodatkowo zamowiłam
polimer cover rózowy , polimer turkusowy , farbka kolor złoty i pilnik mylar :rolleyes:
-
To pazurki które robiłam pierwszy raz na waszych żelach i wyszły do kitu ale tylko dla tego, że mam je nie wyczute. Ale pracuje się na nich świetnie. No ale za to następny raz będzie lepiej :)
http://img715.imageshack.us/img715/1...90429forum.jpg
-
Tosiaczku piękne a ta biel :love: tylko ja bym jeszcze czystym pędzelkiem przeleciała linię uśmiechu i będzie jak dla mnie bomba
-
Wiesz co zdupiłam je bo wzięłam za ostry pilik i się nie dało nic zrobić z tą linią uśmiechu ;( ;( ;(
Spoko ale następnym razem będą lepsze :skacze: :skacze: :skacze:
-
Ja zrobiłam zakupy, przetestowałam i już ich nie ma :) polecam z całego serca, choć te opakowania mnie przyprawiały o palpitację serca, Akryl się sypał na prawo i lewo.
Po zapoznaniu się z coverem, który na początku nie miał u mnie racji bycia, zauważyłam, że jest baaardzo przydatny przy szybkich uzupełnieniach.
Na razie próbuję innej firmy, ale do Mister Milano na pewno powrócę, przez świetną jakość i jeszcze lepszą obsługę klienta.
-
Zuza racja 100procentoa jeśli chodzi o opakowania żeli :)
-
dziewczyny czy któraś z was posiada akryl
POLIMER PIGMENTO VIOLETTO FIOLETOWY http://misteromilano.pl/system-polim...ioletowy-.html
POLIMER VIOLETTO PASTELLO PASTELOWY FIOLETOWY http://misteromilano.pl/system-polim...ioletowy-.html
czy możecie zrobić fotkę jak wyglądają kolory w połączeniu z liquidem ??? ;)
-
Cytat:
Napisał
Alicja Chrzanowska
elaxx76 postaram się niedługo wrzucić zdjęcia coverków :)
hihi tylko ze ja prosilam o fotke kolorków fiolet i fiolet pastelowy jak wyglądaja w połączeniu z liquidem :D a coverek juz mam :rolleyes:
-
Ela ja mam pastelowy fiolet - nie mam jednak zwykłego, ale mogę zrobić dla porównania z fioletem od Dobrejrady ;)
-
coś pomyliłam :) chodziło mi o kolory fioletowych proszków :)
swoją drogą na naszej stronie zdjęcia proszków są zrobione już po połączeniu z monomerem, więc daje to jakiś pogląd jak będą wyglądać na pazurkach :)
-
ja zamówiłam próbki polimerów i monomer i pędzel. tak jak juz pisałam w poście o zakupach mam nadzieję ze nie zrażę sie po pierwszej nieudanej próbie i nie rzuce w kąt.to będzie moja pierwsza próba przedłużania akrylami i trochę sie boję ,ale mam nadzieje ze dobra firma to i mi jakos pójdzie.:)w razie czego będę błagac o pomoc :)
-
joystynkan uwierz, że ja tak samo nie miałam do czynienia z akrylem Zamówiłam próbki, kupiłam pedzel i jestem zachwycona. Jedyny problem to taki że musze się nauczyc robić równa linię usmiechu, ale aktyl biały mm jest super i ta konsystencja:) na prawdę polecam:)
-
własnie dostałam próbki...polimer biały fantasico bianco,polimer cover różowy standard,i polimer przezroczysty esperto do tego monomer forte i pędzel owalny nr 8 . (trzepneło po kieszeni 90 zł):)i tylko sie zastanawiam teraz od czego zacząc? :)
-
Jak to od czego:)
Przygotuj sobie pazurka, esperto przeźroczystym zrób szkielecik, potem coverem wydłuż łożysko i ukształtuj linie uśmiechu a potem białą końcóweczkę, na to budowa pazurka esperto , piłowanie nabłyszczacz i gotowe:) naprawdę bardzo fajnie się piłuje, ja kupiłam do tego pilniczek 80/80 z Mm i płyn do czyszczenia pedzelków:)
-
Pozwole sobie wkleić artykuł na temat żeli 3-fazowych MM ,uniwersalne zastosowanie Nail Expert 05/10
-
JA za nie długo jadę do dziewczyn z miestero milano żeby mi zrobiły szkolenie i pokazały wszystko :)