-
Odp: urzadzenie do pylu - Pochłaniacz pyłu
Ja kładę normalny ręczniczek pod woreczek pochłaniacza, wszystko zostaje na nim i potem wystarczy wytrzepać. Kiedyś ktoś mówił mi, że zwilża ten woreczek, w który wlatuje pył, ale ja nie próbowałam tego, bo mój woreczek jest z podobnego materiału co fizelina i nie wiem czy go nie zniszczę.
-
Askar, robie podobnie z tym reczniczkiem pod woreczek :)
Najlepszy sposob by nic na okolo nie bylo w pylku a pozniej na balkon z recznikiem i pochlaniaczem, trzepie jedno i drugie i po problemie :)
...A i noramlne, ze bedzie z woreczka sie wysypywac, przeciez to siateczka, nie woreczek ;)
-
u mnie w pochłaniaczu w woreczku już jest sporo pyłu (od stycznia), zastanawiam się czy bym to wszystko "wciągnęła" nosem gdyby nie ten pochałaniacz ? :/:
-
Jotka, ja staram się opróżniać woreczek po każdej klientce- wytrzepuję go na balkonie :)
Ale też już po jednej klientce widziałam ile tego tam jest i też myślałam, że jakbym nie miałam pochłaniacza, to to wszystko znalazłoby się w moim nosie i osiadło na wszystkim dookoła...
-
ja mam woreczek w pochłaniaczu materiałowy(satyna czy coś podobnego) i nie sypie się tak bardzo z niego , wcześniej fizelinowy to była pomyłka
-
Askar dobry pomysł z tym trzepaniem woreczka, ale tyle pylu co teraz mam to ja myślałam żeby wyrzucić ten woreczek i nowym czysty założyc. Albo ten pył wysypać do klozetu? i założyć stary worek?
-
Jotka, chyba bez sensu będzie wyrzucać woreczek, bo są one raczej wielokrotnego użytku. Jak wyrzucisz pył, to woreczek który masz posłuży Tobie jeszcze dłuuugo :)
Losek, a dokupowałaś ten "satynowy" woreczek sama czy miałaś go w zestawie? Bo jeśli faktycznie mniej pyłu wylatuje z woreczka, to chyba niezły pomysł zmienić materiał.
-
był w zestawie z pochłaniaczem
-
Profesjonalny Pochłaniacz Pyłu !!! GWARANCJA !! (1801803875) - Aukcje internetowe Allegro
dziewczyny powiedzcie mi czy ten pochlaniacz moge zamowic?? nie chce z dwoma wiatrakami bo slyszalam ze jeszcze gorzej rozdmuchuje pył.
ale czy ten wart jest??
-
na pewno worek będzie przepuszczał pył dołem i wszystko będzie na stole i wkoło
ale moc 20 Wat to całkiem w porządku
-
-
miałam pochłaniacz z pretty nails ale na jeden wiatrak , służył mi 2 lata i właściwie to sama go załatwiłam bo włożyłam do środka pilnik i ****ło śmigła , więc gdyby nie ten wypadek to pochłaniacz nie do zdarcia
worki radziłabym dokupic inne jeśli będą te z fizeliny albo uszyc sobie z satyny np
lampy cyfrowej bym nie brała , są awaryjne , najlepsza to omega , z moją jeżdżę do klientek więc jest przetestowana w ekstremalnych warunakch i nie ma problemu z dopasowaniem żarówek
-
Kasiaa-nails 2-gi raz zwracam Ci uwagę, jest osobny temat o lampach, więc nie zaśmiecaj wątku pochłaniaczy.
-
ja mam taki pochłaniacz Pochłaniacze Pyłu - Profesjonalny pochłaniacz pyłu produkcji niemieckiej Biały, bralam do kompletu z frezarką też u nich, ma satynowe woreczki i nic się z nich nie wysypuje, woreczek z pyłem wypłukuje pod kranem, bez sensu to wytrzepywać, bo pył się roznosi, a pod wodą wszystko ładnie spływa, jestem z niego zadowolona chociaż jak dla mnie mógłby być trochę cichszy, nie mam jednaj porównania jak inne głośno chodzą, bo nie miałam z innym styczności
-
mam dokładnie ten sam i jestem z niego zadowolona :ok:
-
A ile kosztuje ten pochłaniacz dziewczyny ?? :) Nie chce mi sie rejestrować w sklepie :leze:
-
pochłaniacz kosztuje 99zł plus 16 zł kurier ups
---------- Dodano o godzinie 17:06 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:05 ----------
cena jest w podanym linku do sklepu
-
No owszem jest, ale trzeba się rejestrować w sklepie żeby ją zobaczyć, dlatego się pytałam
-
ja juz od 3lat mam zwykly pochlanaicz jednowiatrakowy bialy od naszej kolezanki z forum samaron. dziala jak pierwszego dnia jedynie wyglada juz skora nieestetycznie.
zastanawiam sie teraz nad zmianą na trójwiatrakowy. Czy któraś z Was może potrafi coś powiedzieć na temat tego urządzenia:
POCHŁANIACZ PYŁU NAJLEPSZA WYDAJNOŚĆ + PREZENT (1800123067) - Aukcje internetowe Allegro
-
Wlasnie sama sie zastanawiam nad takim i tez prosze o opinie na jego temat, bo wyglada fajowsko. Tylko nie wiadomo jak z ciagnieciem :P
-
Tak sie zastanawiam po co kupowac pochlaniacz jak mozna zrobic samemu - pomyslowe :D
Ęëóá Íĺéë Ěŕńňĺđîâ - NailClub - Ôîđóě ďđîôĺńńčîíŕëîâ
-
A co myslicie o takim pochlaniaczu co sie montuje w blat? Ma któraś z Was taki?
-
Cytat:
Napisał
rudzia1985
a ja myslalam ze tylko Polacy są tacy pomysłowi :):)
mnie się podoba ten dwuwiatrakowy i wlasnie szukam jakiegoś. Nie wiem na co poza mocą zwrócić uwagę :(
-
-
Zuzaneczka wlasnie nad nim myslalam :) wlasnie znalazłam go na allegro :)
dobrze "ciągnie"?
-
Wydaje mi się, że tak, pyłu jest zauważalnie mniej, a worki po jakimś czasie aż buchają pyłem ;)
-
a to wlasnie ja sobie ostatnio zakupilam;]
-
a ja ostatnio polamalam ta kratke zabezpieczajaca i mi trohe wlecialo do wiatraczka... ale dziala dalej bez zarzutu hyyy
-
Cytat:
Napisał
moniula
A co myslicie o takim pochlaniaczu co sie montuje w blat? Ma któraś z Was taki?
pochłaniacze montowane w blat szkodza na kolana :( niestety tak . wiatrczek dmucha w dół jest owszem mocniejszy i wciaga wiecej pyłu ale niezdrowy po dluzszym czasie uzytkowania.
-
a ja mam pytanko jak czyścicie ten materiał którym jest obity pochłaniacz?? bo mi sie przybrudził od oliwki i wygląda to niezbyt estetycznie? zwykłymi płynami nie schodzi....
-
Emi ja ostatnio czyscilam cifem u nas to jest taki z wybielaczem jeszcze,gabka, troche drapiaca i extra sie wyczyscil... pozniej ciepla woda ,zdezynfekowalam i jest jak nowy :D
-
Cytat:
Napisał
Zuuzaneczka
Ja mam taki i sobie chwalę ^_^
och jak ja żałuję że takiego nie kupiłam.... mam podobny tylko biały i różni się tym że nie ma boków zakrytych ..... i pył na boki się pyli... muszę chyba zainwestować i wymienić ;)
Zuzaneczka jak Ci się sprawdził?? Bardzo się pyli?? widzisz różnicę?? jest sens zmieniać??
-
wywiewa ci z worka od dolu na boki?
-
Też myslałamo tym różowym co ma "zuuzaneczka":P) jeszcze tym bardziej mi sie zachciało jak został pochwalony. Ale ja to bym wolała jakis jaśniejszy kolor bo i tak bedzie zapylony,żeny az tak w oczy nie raziło:)
-
;-)..Oj wiele tych pochlaniaczy...mi wizualnie podoba sie ten z trzema wiatrakami. Nienawidze pylu..nos mam caly zawalony sucha skore na twarzy..masakra..Jak wam sie sprawuja te pochlaniacze ?
-
Cytat:
Napisał
idlao
och jak ja żałuję że takiego nie kupiłam.... mam podobny tylko biały i różni się tym że nie ma boków zakrytych ..... i pył na boki się pyli... muszę chyba zainwestować i wymienić ;)
Zuzaneczka jak Ci się sprawdził?? Bardzo się pyli?? widzisz różnicę?? jest sens zmieniać??
ja mam co prawda pochłaniacz z jednym wiatrakiem - jak miałam z dwoma to najwięcej pyłu było pomiędzy wiatrakami :skacze:
a co do pylenia spod wiatraka - to może masz nieszczelny worek ??
ja od dłuższego czasu pracuję na takim i nie dość że zgrabny,
mało miejsca zajmuje, to doskonale zbiera pył
http://sklep.nailscompany.pl/foto/w3...d85dc60265.jpg Pochłaniacz Pyłu Prestige
-
Cytat:
Napisał
Emilia B.
a ja mam pytanko jak czyścicie ten materiał którym jest obity pochłaniacz?? bo mi sie przybrudził od oliwki i wygląda to niezbyt estetycznie? zwykłymi płynami nie schodzi....
Ja czyszczę zmywaczem do paznokci i odpylacz wygląda jak nowy :P
Cytat:
Napisał
idlao
Gdy mam odpylacz na biurku, to nic nie pyli, ani z boków, ani spod spodu (:P) ani z góry :D pyłu jest zauważalnie mniej w porównaniu z brakiem odpylacza. Jak dla mnie mógłby ciągnąć jeszcze ciut mocniej :) natomiast również miewam taki problem, że gdy podnoszę, przekładam gdzieś odpylacz to wylatuje mi pył z dołu :huh:
-
co wy macie z tym uciekającym pyłem ???
nie powinno nic wychodzić z worka
worek powinien być opróżniany
co najmniej 2x dziennie - jak więcej klientek to częściej
i za każdym razem dobrze wytrzepany i wypłukany
najlepiej pod bieżącą wodą ...
-
A ja ogólnie miałam nadzieję, że on on będzie faktycznie wciągał te reklamowane 90% pyłu a nie jest tak do końca. Dużo zostaje w okół.
A brałam taki o mocy 25w. Poza tym mam wrażenie, że dmucha zimnym powietrzem i to takie średnio przyjemne...
Ogólnie to mój pierwszy pochłaniacz.
Mam taki jak wklejany kilka postów wyżej, tyle, że tańszy.
I po jakim czasie taki worek robi się widocznie pełny? Bo ja juz jestem po kilku klientkach i mam wrażenie, że on jak pusty :D
-
widocznie pełny ???
a opróżniłaś go juz po tych klientkach ???
nie powinno się magazynować pyłu w pochłaniaczu - pisałam o tym powyżej ...