No właśnie ja też zauważyłam, że silikonowe gorzej się trzymają, dlatego szukam fajnej kolorówki z "normalnych":)
Printable View
No właśnie ja też zauważyłam, że silikonowe gorzej się trzymają, dlatego szukam fajnej kolorówki z "normalnych":)
dziewczyny a moze lepiej by sie trzymaly twarde zele,gdy nalozymy na warstwe clear,coverek-tak dla wzmocnienia tych slabszych pazurkow i po opracowaniu kolorek i nablyszczacz oczywiscie???? robi tak ktos??? powiem szczeze,ze probowalam u klientki,ktorej sie a to cos ukruszylo,a to peklo itp...i bylo o niebo lepiej,co wy na to? zapewne Ameryki nie odkrylam,ale zaryzykuje:skacze::D
Ale po co ten cover pod kolorowy żel? Warstwa cleara nie wystarczy?
Tez nie wiem...Po kij ten coverek tam miedzy warstwami ? Szkoda materialu bo i tak go przykryjesz kolorem i tak...
cienko clear > budujacy > opracowanie > kolorek > nablyszczacz
lub
cienko clear > kolorek > budujacy > opracowanie > nablyszczacz
tu w temacie Alicja robiła krok po kroku kolorowych żeli z mistero milano na cały paznokieć http://forum.wzorki.info/sprzedawcy-...tml#post229131
mnie na kursie uczono,ze cover dobrze jest nalozyc przed kolorowym zelem ,zeby nie przepilowac paznokcia przy uzupelnianiu, po prostu wtedy lepiej widac - to taki sposob dla poczatkujacych:)
Ale po co cover w kolorowych zelach pod spod ? :)
Wystarczy nalozyc clear i na to kolor i bedzie tak samo...Szkoda covera nakladac, ktory tez jest zelem kolorowym, by pozniej go innym kolorem przykryc ;)
Ale dając cleara, na to cover a na to kolorowy chyba od razu paznokieć robi się grubszy, czyż nie?
Ja nie pisalam, ze ma byc clear, na to cover i na to jeszcze kolor i jeszcze nablyszczacz - faktycznie bedzie bulka z tego - tylko bazowke, zbudowanie i opracowanie pazurka clearem i na to kolorek i wtedy bedzie cacy :)
Przy uzupelnieniu pilujemy tak dlugo az zejdzie kolor i jeszcze ciut, wtedy bedzie pewnosc, ze sie naturalka nie przypiluje :)
Rudzia ja robię tak samo jak to teraz napisałaś :)
mnie ciekawia te żele paradise od dobrejrady używa któras tych żeli ciekawia mnie opinie ?? czy różnia sie cos od tych kolorowych i-nails ??
Ja mam zielony, żółty i niebieski i pewnie dokupię jeszcze inne :) Mają ładne nasycone kolorki i fajnie kryją :)
a jaka konsystencja tych żeli ?? ;)
cienko clear > budujacy > opracowanie > kolorek > nablyszczacz
lub
cienko clear > kolorek > budujacy > opracowanie > nablyszczacz[/quote]
Dziewczynki, a jak robić małą korektę kolorku? Taką do 2 tygodni????
Zamiast żelu kolorowego można położyć kolorek hybrydowy, ale zastanawiam się czy tak jak powyższe schematy?
Hmmm powiedziałabym, że chyba średniogęste ani się nie leją a da się je fajnie rozprowadzić i sympatycznie się samopoziomują :) Kryją mniej więcej po 2 warstwie.
mam problem z kolorówka z silcare, nie chcą mi się utwardzać, żel w środku pływa czasami. Jak nakładam mniejsze ilości to robią się przebarwienia. I ciężko mi się na nich pracuje chociaż kolorki maja super. Możecie coś poradzić?
gapcio może twoja lampa potrzebuje juz nowych żarówek i dla tego tak sie dzieje :)
Gapcio, a jak dajesz cieńszą warstwę, to na jednej kończysz? Ja akurat mam kolory od Modeny i nie wiem jak utwardzają się te Silcare, ale często lepiej dać dwie warstwy cieńsze. Kolorówki mają to do siebie, że kiedy utwardzi się wierzchnia warstwa, to promienie UV już nie są w stanie dotrzeć głębiej i przy grubszej warstwie wewnątrz zostaje nieutwardzony żel. :)
ja caly zcas pracowalam na kolorowce silkera,nakladam dwie warstwy po kolei sukcesywnie i caly zcas utwardzam,sa nawet fajne,ale zawsze pazurki sa grubsze,teraz kupilam kolorowke z DR,jak uzyje to podziele sie wrazeniami
też myslałam że to lapmy i wymieniłam wszystkie, ale nadal to samo.najgorszy kolor to żółty pływa w środku.jak dam dwie warstwy cieńkie to są prześwity. zniechęciłam sie do tej marki chociaz kolory maja ładne
A wymieszałaś dobrze żel przed użyciem? (jakieś pół godziny przed użyciem, żeby bąbelki powietrza uciekły po mieszaniu) Bo może te prześwity to wina nierówno rozłożonego barwnika żelu (tak tylko zgaduję)
Wstawiam zdjęcia moich kolorowych żeli :)
Zdjęcia I-Nails Paradise w słoiczkach zamieściłam TUTAJ
Pierwsze zdjęcie to I-nails bez lampy (nieco bardziej przekłamane) drugie z lampą (kolory są niemalże identyczne jak na zdjęciu), potem 5 żeli Nails Company, które dostałam od znajomej.
Żele od czarnego zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara, wszystkie pokryte Glossem od DR:
I-nails zwykły nr 04 Czarny
I-nails Paradise nr 88 Bazaltowa skała
I-nails Paradise nr 59 Niezapominajka
I-nails Paradise nr 71 Łąka
I-nails Paradise nr 47 Fiołki
I-nails Paradise nr 29 Fuksja
I-nails zwykły nr 05 Czerwony
I-nails Paradise nr 15 Mandarynka
I-nails Paradise nr 06 Cytrynka
I 3 drobinkowce, również zgodnie z ruchem wskazówek zegara:
I-nails Easy-Off nr 58 Purple Pearl
I-nails zwykły nr 73 Vouge
I-nails zwykły nr 64 Pearl Raspberry
Nails Company od lewej:
Pomarańczowy Neon
Pastelowy żółty
Pastelowy różowy
Pastelowy zielony
Pastelowy niebieski
nie wiem czy w dobrym temacie piszę więc jak by co to przerzućcie proszę :)
klientka przyniosła mi dziś żel greenstyle bo chciała żółte pazurki i nie mam pojęcia czemu nie wyszło... żel jest baaaardzo gęsty, po położeniu drugiej warstwy i ponownym 3 minutowym utwardzeniu przemyłam (zmywaczem) i zaczęły się pojawiać wgłębienia jak by pod spodem się nie utwardził i gdy paznokciem zarysowałam po tym to kolorek odszedł prawie w całości... szukałam w necie coś o tych żelach ale same soak off mi się pojawiają i napisane jest że są żadkie to w takim razie nie te... czy któraś z was zna ten żel i może mi napisać jak go nakładać?? może nie powinnam go potraktować zmywaczem ale inne żele nim przecieram i nic nie odchodzi.
Witam !!!!
Mało pisze tutaj , ale dużo podczytuję i mam pytanko .
Ostatnio zaciekawiło mnie to
M&W MASA PERLOWA*SLOICZEK*NOWE KOL. NAJTANIEJ! (1750231181) - Aukcje internetowe Allegro
nie stać mnie na żele kolorowe bo dopiero zaczynam . Jednak chciałam się zapytać czy można je mieszać z żelami bezbarwnymi i różowymi chodzi mi o różowe przezroczyste. I jakich proporcjach
Poczytaj, moze znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie :)
http://forum.wzorki.info/ozdoby-na-p...a-perlowa.html
Możesz Chwilka ale tym sposobem otrzymasz tylko żele perłowe.
chwilka mozesz łączyc też z przezroczystym różowym a proporcje to na pojemniczek żelu 5ml to masy ziarenko grochu musisz sprawdzic czy dobrze sie będzie utwardzało jeśli nie to znaczy że dałaś za duzo masy tak samo z akrylem na duzy pojemniczek po ozdobach daje tez mniej ,wiecej ziarenko grochu masy ;)
co do mojego ostatniego postu...
okazało się że żółty i zielony żel greenstyle to nowe kolory i coś chyba im nie wyszły... sprzedawczyni zaproponowała wymianę na inny kolor. Wczoraj zrobiłam sobie żeby sprawdzić i okazało się że żel tej firmy utwardza się szybko, ma fajną konsystencję, łatwo się nakłada i kryje równo jedną warstwą :) jestem z niego zadowolona :D zmieniałam tylko kolor na szybko więc nie patrzcie za bardzo na jakość pazurków ;)
Tyle żeli kolorowych że dostałam oczopląsu:wow: teraz to mam dylemat na który się zdecydować, najchętniej kupiłam bym wszystkie z każdej firmy no cóż zacznę powolutku parę kolorków.:D
Ja jestem zadowolona z Silcare i od Dobrej Rady, innych nie próbowałam. Tylko ich minusem jest migrowanie i wszystko ubabrane.
Dziewczynki mam pytanie, czy któraś z was spotkał się z żelem w kolorze grafitu ale żeby nie był perłowy?
Chodzi mi o taki czysto ołówkowy kolor bez domieszek brązu.
Ja zamowilam kolorowe z AllePaznokcie ;] zobaczymy czy sa dobre;]
Ja z moich z Alle jestem zadowolona, ładnie sie rozprowadzają, utwardzają w miare szybko i nic nie odpryskuje. Chociaz na całość jeszcze nie używałam,ale dzisiaj premiera :D Z tym ze bede dawać ozdoby wiec ten kolor bede musiała chyba dać przed zbudowaniem żeby mi sie ozdoby zatopiły.
ja mam kolorowe zele z hurtownii allepaznokcie z serii ntn i powiem wam ze sa bardzo taniutkie a kolorki sa ładne i jestem z nich zadowolona :)
moje numer 1 to mistero milano :love:
ja kupuje zele na allegro po niecałe 10zł i są super;)
ja oczywiscie modena, mocno napigmentowane, fajna konsystencja, wystarczy jedna cieniutka warstwa:) no i cena 10zł:)
Moj ulubione to również MIstero Milano :) modena tez nie jest zła :) a co :)