Odp: Jak nakladamy i odmaczamy zele soak off / easy off
Easy Off to żele miękkie do odnowy twardego żelu sie nie nadają. Tylko na naturalna płytke lub jako baza pod hybryde.
żele easy off proponuje nakładac cienkimi warstwami tak jak lakier ... jednak gdy płytka jest słaba , badz klientka ma klopoty hormonalne to nie polecam bo odejdzie płtem. Czy nim przedłużać? Miałabym wątpliwości bazując na własnych doswiadczeniach...
Ja stosuje easy off dla klientek które chca wzmocnic własna płytke lub gdy dobra klientka stawia na czesta stylizacje hybrydowa. Mam grupę Pań które prosza o baze easy off nawet pod twarde żele i akryle ale tylko dlatego że nie chcą niszczyć płytki i nie chca jej spilowywać. Wiąże sie to z czesta aplikacja ok co 2 tygodnie ale nawet przy twradych żelach pięknie sie odmacza i odchodza skorupki.
Sam proces przygotowania płytki w takiej styliacji nie różni sie dalece od przygotowania płytki pod twardy żel.
Nie spiłowuje płytki.... manicure pełny + 240 gradacji do wyrównania płytki plus odtłuszczenie i primer kwasowy. wtedy aplikuje easy off. i trzyma się bardzo długo.
Nawet ja korzystam z tej opcji przy konkursach... wtedy pazurki odchodza jak ta lala:)
Dla osób obgryzajacych easy off nie ma sensu.. za miekki.
Stosujcie twardy:)
Hej! Mam pewien problem i nikt nie może mi chwilowo w nim pomóc! Od pół roku robię paznokcie hybrydowe. Słyszałam, że ostatnio pod lakiery nakłada się warstwę żelową, która chroni długie paznokcie przed pękaniem. Czy to są właśnie żele soak off? Jeżeli tak to jakiej firmy polecacie oraz w jakiej kolejności się nakłada przed bazą czy po ? Nigdzie nie można znaleźć takich informacji ;(
Na początek możesz nakładać bazę 2 razy,
ja dla wzmocnienia łamliwych kruchych paznokci, daję warstwę akrylu, można dać zwykły żel jednofazowy, bądź jakiś soak off, pod bazę lub zamiast.
Cytat:
Napisał
syrena16
Easy Off to żele miękkie do odnowy twardego żelu sie nie nadają. Tylko na naturalna płytke lub jako baza pod hybryde.
żele easy off proponuje nakładac cienkimi warstwami tak jak lakier ... jednak gdy płytka jest słaba , badz klientka ma klopoty hormonalne to nie polecam bo odejdzie płtem. Czy nim przedłużać? Miałabym wątpliwości bazując na własnych doswiadczeniach...
Ja stosuje easy off dla klientek które chca wzmocnic własna płytke lub gdy dobra klientka stawia na czesta stylizacje hybrydowa. Mam grupę Pań które prosza o baze easy off nawet pod twarde żele i akryle ale tylko dlatego że nie chcą niszczyć płytki i nie chca jej spilowywać. Wiąże sie to z czesta aplikacja ok co 2 tygodnie ale nawet przy twradych żelach pięknie sie odmacza i odchodza skorupki.
Sam proces przygotowania płytki w takiej styliacji nie różni sie dalece od przygotowania płytki pod twardy żel.
Nie spiłowuje płytki.... manicure pełny + 240 gradacji do wyrównania płytki plus odtłuszczenie i primer kwasowy. wtedy aplikuje easy off. i trzyma się bardzo długo.
Nawet ja korzystam z tej opcji przy konkursach... wtedy pazurki odchodza jak ta lala:)
Dla osób obgryzajacych easy off nie ma sensu.. za miekki.
Stosujcie twardy:)
syrena, jakiej firmy używasz easy -off
Ja dziś eksperymentuję i zamiast bazy hybrydowej położyłam pod hybrydę base gel SPN.
Zobaczymy jaka będzie trwałość :)
Witam,
chciałabym jako bazę pod hybrydy używać żelu, mógłby ktoś mi polecić jakiś sprawdzony, który ładnie będzie się odmaczać i utwardzać trochę płytkę?
Pozdrawiam
osobiscie uzywam bazy pod shellaca , jesli chcesz uzywac bazy od zelu i zeby ladnie odchodzilo ,to chba tylko baze od zeli miekkich,tak mi sie przynajmniej wydaje
---------- Dodano o godzinie 20:37 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:33 ----------
syrena-pod hybryde dajesz easy off?czy dajesz jeszcze baze lub primer?