ja tylko napisalam co przeczytalam o tym produkcie moze nie chodzi o doslowne wysuszenie.Sami faktycznie masz racje:)
Printable View
ja tylko napisalam co przeczytalam o tym produkcie moze nie chodzi o doslowne wysuszenie.Sami faktycznie masz racje:)
Hehe, jak siedzenie w lampie nic mu nie daje, to może się trochę klei po wyjęciu :D
Young Nails
kpk z uzyciem tego produktu :)
dobra ide walkowac temat od poczatku i chyba kupie tego ibd bo do niego mam tylko dojscie na szybko :D dziekaski :)
---------- Dodano o godzinie 21:40 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:37 ----------
to juz widzialam. tylko zmylil mnie ten filmik, a potem to sie juz zakrecilam i mylalam ze to bonder:/:
Coralick ale nie uzywaj juz tego zmiekczacza do skorek, bo z tego co wiem takie preparaty dodatkowo natluszczaja plytke i nie wolno ich uzywac do takich stylizacji :). Jedynie do manicuru tradycyjnego :)
gwarantuje ze jutro leci do kosza :)
A trzeba było ten stepik przed konkursem z indigo dać? :D
Moim zdaniem właśnie coralick 3 przyczyny:
1. zalewanie skórek glossem
2. namiękczanie płytki i skórek
3. zbyt słaby primer
eliminuj pojedyńczo, wtedy zobaczymy co faktycznie zawiniło.
Hehe...zostaw sobie dla kobitek manikiurek... :P
sami... planuje zakup frezarki... moze to tez ulatwi mi matowienie choc tutaj na 90% uwazam ze wszystko robie dobrze.
1. gloss i nieszczesne skorki
2. niezmiekczanie pazurow
3. primer kwasowy z ibd
4. cleaner tylko do ostatniej wartwy
5. a na odpylenie plytki szczoteczka i kropelka acetonu
tak moze byc?
a czy moge odpylac warstwe akrylu acetonem? czy mi go rozmiekczy?
---------- Dodano o godzinie 21:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:55 ----------
zrobie se szpony w nogach:leze::leze:
Sami ja go dopiero teraz znalazlam:) Coralick nie uzywaj acetonu do przemywania...
Do odtłuszczania płytki może być aceton, do odtłuszczania opracowanego pazura i do zmywania warstwy dyspersyjnej - jakikolwiek alkohol, (etanol, izopropanol).
Ja używam mieszanki etanolu i acetonu - również na akryl.
Bez przesady przejechanie po pazurze na pewno go nie odmoczy.
aha..... tylko co ja tu w tej dziurze dostane??
http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...-pomocy-2.html
---------- Dodano o godzinie 22:12 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:12 ----------
post drugi agulusi:)
coralick jak juz nic nie dostaniesz to lec do apteki po spirytus :D tez dobrze dziala, wazne zeby szybko wysychał prep do odtłuszczania, potem primer juz na wyschniety odtluszczacz. moj bankowy zestaw to dehydrator-primer i clear z ra ;)
Jade acetonem mozna przemywac plytke...Agulusi chodzilo o zmywacz...A w zmywaczu sa takze dodatkowe substancje nawilzajace :). Sam aceton tego nie posada :)
nie wiem ktory post agulusi:)??
zastanawiam sie czy chusteczki do przemywania szkiel i okularow by byly dobre??
Coralick - nie kombinuj, dobra? :)
ale jak ja im tutaj powiem o spitytusie salicylowym to nie beda wiedziec ze cos takiego w ogole istnieje. oni sa 100 lat za murzynami... :(
Salicylowy zbyt mocno wysusza naskórek,
wódki kup, no, spirytusu - z bazaru od rumunów albo ruskich ;)
pojde do apteki jutro i popytam. moze znajde etylowy. a jak nie to zapytam o chusteczki nasaczane alkoholem. znalazlam isopropyl w jakims chemicznym ale nie wiem czy nie bedzie za silny. jakie to ma miec stezenie?
Izopropanol - może być, rozcieńczysz sobie wodą.
a w jakich proporcjach?
moge tylko zanim to dostane to uschne :D:D
Paczki np. od DR dochodzą ekspresowo :)
A skąd jesteś?
Irlandia... DR odpada. zagraniczne zamowienia powyzej 200zl!!
No faktycznie... A tam u Was nie masz hurtowni ani nic? Nie orientuję się w zagranicznych sklepach :) A może ebay albo tamtejsze sklepy internetowe?
A jak nie i ten izopropanol dobry ;)
W okolicy sa w sumie dwie hurtownie w ktorych moge kupowac z racji nieposiadania papierka :) ale tam sa cleanery a ja chce po prostu zwykly plyn, etanol, cokolwiek... cleaner wcale nie jest taki chwalony. ebay i owszem ale to tez czekanie, a ja jestem raptus i musze miec wszystko na juz:skacze:
jest tu "hurtownia" szumnie powiedziane:wow::wow: z polskimi alle i sf i co tam jeszcze ale wybor raczej kiepski, no bo co mozna dostac w "hurtowni" 1,5 metra na 2??
dobra... dosc offtopu:D dzieki w kazdym razie za pomoc, nie mam juz ptaszkow :)
przecież etanol to zwykły alkohol przeznaczony do picia ogólnie rzecz biorąc..
coralik a moze ktos z polski Ci zamowi z DR i wysle Ci to do irlandi??najszybciej byloby jkaby zrobila to osoba ktora hurtownie ma pod nosem
Cleaner to nic innego jak izopropanol z wodą, czasem barwnikiem i jakimś aromatem. Nic nie zamawiaj z żadnej Polski tylko spirytus kup - zwykły etanol, nawet skażony - tylko go czasem nie pij. Albo ten izopropanol ze zwykłego chemicznego - rozcieńcz tak na oko 60-70% i 30% wody. Możesz też dodać trochę acetonu.
A moze tu cos znajdziesz?
Wide range of nail products,nail art,uv gel,acrylic powder etc.
Aliz ja nie pije to nie wiem :D ha ha ha:leze:
Nie chce zamawiac. Chce isc i kupic poprostu, zeby miec do tego dostep w razie tego jak wyjdzie. Zamawianie z hurtowni w Polsce mi sie nie oplaca, za przesylke zaplace wiecej niz za cleaner. Kupie flache i po sprawie:haha::haha: Maz tez niepijacy wiec nikt mi nie wykonczy za plecami:skacze::skacze:
Cleaner moge kupic bez problemu tutaj. Spokojnie kupie go w kilku miejscach, ale ja wlasnie chce ten zwyklly nic nie czarowany zmywacz warstwy dyspersyjnej i pylku z akrylu.
Ja właśnie mam problem z podchodzącym powietrzem już po kilku dniach od zrobienia paznokci i nie wiem jak temu zaradzić. Podejrzewam, że to przez to, że często zdarza mi się, że żel spływa mi na wały boczne paznokcie i nie potrafię sobie z tym poradzić:( Używałam różnych żeli, zazwyczaj średnio-gęstych. Najczęściej pracuję na żelach od dobrej rady. Czy macie może jakies wskazówki jak sobie poradzić z tymi moimi defektami? czy może bardzo gęsty żel załatwki sprawę czy ja coś źle robię podczas nakładania że on mi tak na boki zawsze spływa...? załączam zdjęcie gdzie na serdecznym palcu widać jak to wygląda już kilka dni po stylizacji.
tez mialam taki problem i zakupilam sobie super gescioch zel i juz problemu nie ma .;)
Coralick już proszę nie przesadzaj, że tutaj przemysł jest sto lat za murzynami, jest sporo dobrych hurtowni, nie wszystkie wymagają rejestracji jako profesjonalista. Sa irlandzkie sklepy i nawet pare polskich dystrybutorów, poza tym często produkty do stylizacji paznokci można kupić przy hurtowniach fryzjerskich. Prawda, że trzeba trochę poszukać bo takich produktów nie wystawia się na sklepowe półki bo co jak co, ale niewprawna osoba sobie może zrobić krzywdę, a prawo umożliwia egzekwowanie odpowiedzialności od sprzedawcy, on zapewnił Ci środki więc byłby odpowiedzialny za np uszczerbek na zdrowiu, troszkę tutaj prawo cywilne jest po hamerykańsku. Co prawda Irlandki nie za bardzo mają pojęcia o stylizacji paznokci poza pink and white i zdobienia lakierami lub hybrydą, czyli przeważnie tylko podstawy, ale produkty są dostępne. W jakich okolicach mieszkasz?
Evevlina przyczyną takich małych zapowietrzeń może być rozlanie się nablyszczacza poza powierzchnię żelu UV. Niektóre żele działają jak sealer, niektóre są typowo gloss i nie nakłada ich się w ogóle na naturalną płytkę. Spróbuj nie dojeżdżać aż tak blisko skórek przez jakiś czas, zrób sobie może tak niecały milimetr odstępu pomiędzy wałem, a materiałem i nałóż produkt tak, by skórka nie osunęła Ci się na linie włosa, tylko żebyś widziała moment przejścia pomiędzy płytką, a nałożoną masą i obserwuj zmiany.
Powodem może być również zbyt cienko wypiłowany materiał w okół wałów, lub pozostawienie błonek na paznokciu.
Z tego co widzę po zdjęciu, to na palcu wskazującym jest delikatna biała kreska, ale nie widzę wystarczająco dobrze, żeby powiedzieć, czy to zapowietrzenie czy po po prostu podeschnięta skórka.
Może wstawisz wyraźniejsze zdjęcie? Tylko jednego pazurka ?
DiamondShine i jaki żelik teraz używasz? bo puszukuje jakiegos fajnego gestego:)
Zuzanna Rzeszewska dzięki za rady, spróbuję tak jak mówisz. Na środkowym palcu to tylko suche skorki. nie wyjezdzam raczej jakoś bardzo na te skórki żelem. ale chyba to przede wszystkim wina mojego glossa bo bardzo się rozpływa i zwykle to po nim robi mi się coś takiego jak na tym wskazującym palcu
Najprawdopodbniej, ale nie jest to pewne ;)
Metodą prób i błędów na pewno problem wyeliminujesz.
Witam,
powierzchownie przejrzałam ten temat i może już była odpowiedź na moje pytanie, ale nie zauważyłam...
Bynajmniej mój problem polega na tym, że jak nakładam żel tylko na swoje naturalne paznokcie to naturalna płytka paznokcia odrywa mi się od żelu ale tylko na wolnym brzegu paznokcia. Nie wiem czy moje paznokcie są zbyt giętki albo za słabo zmatowiłam powierzchnie chociaż staram się na to zwrócić uwagę... Miałyście też taki problem?
Megusia pewnie źle zabezpieczony brzeg, zreszta to dosc trudne zrobic dobre zele na naturalne pazurki bo o ile przedłuzone na formie ładnie łapią brzeg to na samym pazurze ciezko o trwalosc :) tu własnie technika potrzebna i dobry żel...
ja juz usunełam wiekszosc problemów ale... zdarza mi sie ze od skórek idzie powietrze... czy przyczyna tez moze byc za daleko kładziony primer kwasowy? wiem ze przy skórkach on tak nie schnie...