-
Odp: DUAL SYSTEM - Formy silikonowe do zelu i akrylu
dziewczyny, przeczytałam cały temat bo kusiły mnie te formy i chyba mnie przekonałyście, większość widzę zadowolona ^_^ może się na nie skuszę, tylko ciągle mnie męczy czy nie podchodzi powietrze pod nie, widziałam, pisałyście, że wszystko ok i super ekstra ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić jak to wszystko się trzyma płytki :huh:
-
Zamówiłam sobie drugi zestaw DualSystemków, mam tylko nadzieję, że w tych forma nr 1 będzie pasowała na mojego kciuka.
Dla mnie te foremki są super, nie musiałam prawie nic piłować :skacze:, a tego nie lubię najbardziej.
Pierwsze foremki mialałam od MarGab, dzisiaj przyszły drugie foremki od Dekorynki i foremki rozmiarowo są takie same, od Dekorynki są troszkę bardziej proste. Jestem zła, bo pytałam się wczesniej mailem ile foremka nr 1 ma mm i facet mi napisał, że te foremki są takie same rozmiarowo jak tipsy. A tipsy są szersze :/:.
I takim cudem wyrzuciałam w błoto kasę ;(.
Czy któras ma te foremki z tej firmy:
DUAL SYSTEM FORMS SILI Nails (797287389) - Aukcje internetowe Allegro
i mogłaby mi zmierzyc ile mm ma foremka 1 w najszerszym miejscu.
-
japata... mam dokładnie ten sam problem... moje foremki sa za małe na kciuka, poza tym ma prostokątne paznokcie a foremki sie zwężają, wiec jeśli przy wale paznokciowym pasują idealnie to przy wolnym brzegu już zaczynają się zwężać i mi brakuje po bokach wiec musze dorabiac :/
jak znajdziesz większe to daj znać jakie i gdzie... z góry dzięki
pozdrawiam Was :)
-
Właśnie jestem już w posiadaniu 4 różnych kompletów Dual Systemów:
1 - od MarGab takich - _MarGab_ Dual System Forms - kształtki do tipsów (828278080) - Aukcje internetowe Allegro
2 - od Dekorynki - dekorynka SZABLONY QNS i-NAILS +BOX NOWOŚĆ!!! (822668599) - Aukcje internetowe Allegro
3 - od Nailstudio - DUAL SYSTEM FORMS SILI Nails (831678450) - Aukcje internetowe Allegro
4 - od allegrokrólewna - silikonowe formy QNS - megaszybkie paznokcie!!! (831419510) - Aukcje internetowe Allegro
I tak najmniejsza 1 jest od MarGab i chyba te foremki najsłabiej wypadają z tych 4 kompletów.
Od Dekorynki mają bardzo ładny kształt, bo są prostokątne i jakościowo są dobre.
Od Nailstudio są takie mleczne, kształtka nr 1 jest większa od MarGab i Dekorynki, ale jest większa tak o 1mm, jakościowo też są dobre.
Najszersza foremka nr 1 jest od allegrokrólewny, jest najgłębsza ze wszystkich i przez to obejmuje więcej paznokcia. Też są mleczne i fajne jest to, że mają kreseczki do długości paznokcia. Jakościowo też są dobre.
-
witam kobietki mam pytanie to co wkoncu warto kupic dual system ale ja robie tylko zel?? i mam pytanko bo te formy sa takie dlugie jak je skacac??poprostu gilotynka normalnie skrocic tak? jakos takich dlugich sobie nie wyobrazam:) pozrawia
-
jeszcze ich nie używałam ale zdaje sie lepiej spisują się z akrylem. długość ustalasz jak kladziesz materiał w tej foremce :D nie musisz wypełniac jej całej. to tyle co zdążyłam zaobserwować w filmikach;)
-
Kładziesz do określonej długości i nierówności spiłowujesz i już. Na jednych dualkach mam kreski i łatwej określić długośc. Mozna sobie z zewnątrz narysowac kreseczki eyelinerem np.
Ja odkąd je kupiłam, to sobie tylko dualkami robię paznokcie. Połowa czasu zaoszczędzona :).
Co prawda musiałam kupić kilka rodzai, zeby trafic z kształtem i rozmiarem, ale teraz jestem mega zadowolona, bardzo ułatwiło mi to pracę :)
-
ja ostatnio tez je zakupilam, wyprobowalam i musze powiedziec ze marnie mi to idzie ;) chyba nic nie zastapi jednak normalnego poczciwego żelu. z akrylem ogolnie mam malo do czynienia wiec może dlatego. najbardziej denerwuje mnie to ze tak brzydko ten akryl wyplywa pod forma przy wolnym brzegu paznokcia :/: jednym slowem poddalam sie i robie normalnie pazurki :P
-
ja mam takie pytanko czy te foreki są wielorazowego użytku jeśli tak to po jakim czasie trzeba je zastąpić nowymi?
-
hmm to juz sama nie wiem jak akryl zle wychodzI tO zel pewnie tez;/ a tak sie napalialam :)
-
Cytat:
Napisał
alfa14
ja mam takie pytanko czy te foreki są wielorazowego użytku jeśli tak to po jakim czasie trzeba je zastąpić nowymi?
Wielorazowego, ale trzeba o nie dbac, zeby nie drapac od srodka, bo rysy będą widoczne na akrylu.
-
Cytat:
Napisał
kathrin1982
hmm to juz sama nie wiem jak akryl zle wychodzI tO zel pewnie tez;/ a tak sie napalialam :)
No niestety tak się dzieje, ja też używałam tych foremek, paznokcie wychodzą płaskie, praktycznie bez krzywej C, są bardzo podatne na załamania bo są też cienkie. i jak dobrze nie dociśniesz i we wlaściwym momencie, to nie zlapią się dobrze paznokcia i będą odstawać i nienaturalnie wyglądać a co za tym idzie- szybko odpadać, więc zdecydowanie ja preferuje standardowe przedłużanie paznokci i innym też tak polecam :P Powodzenia :)
-
ja wlasnie zamowilam od dobrej rady takie formy i mam zamiar w weekend zrobic sobie paznokcie ;d ostatnio chodze praktycznie bez paznokci ;d moje naturalne sie polamaly i sa bardzo krociutkie:(
-
wiecie ja sie tak zastanawiam czy moja mama nie mogla by sobie sama robić tom metodą pazurków bo ja jestem daleko od niej i ona chodzi do takiej dziewczyny na pazurki ale jeśli jest to w miare proste to może dała by rade sama co myślicie ?ja bym jesj chętnie kupiła jakiś zestawik w prezencie ale nie wiem czy taki laik jak ona da rade ja jej za bardzo nie podpowiem bo nie robie akrylem ale jak tak patrze to nie wydaje sie trudne z tymi foremkami
-
ja wlasnie dzisiaj dostalam te formy... probowalam zrobic 1 pazura xD ale mi sie nie udalo ;p za szybko sciagam, bulki mi sie robia powietrze podchodzi... ech... czeka mnie duzo pracy ale jestem pelna nadzieji :P
-
Paznokcie
Witam. Jestem początkująca w robieniu paznokci i powiem szczerze, że jestem samoukiem. Ale chciałam zapytac, jak te paznokcie są zrobione ? Żel czy akryl ? Na jakiej formie, że tak ładnie odchodzi od paznokcia ?
Z góry wielkie dzięki :)
Link : [ame=http://www.youtube.com/watch?v=9PUrxZFUyyU&feature=related]YouTube - Inverted RockCandy Nails[/ame]
-
Odp: Paznokcie
-
wlasnie dzis przysiadlam do tego z rana i wreszcie mi sie udalo zrobic pazurki ;D nie wyszly oczywiscie super extra pieknie ale jak na 1 raz mysle ze sa przyzwoite:)
-
Hej, hej :)
zaczynam zabawę z pazurkami i kupiłam sobie te formy, próbowałam zrobić sobie i wszystko było by fajnie, gdyby nie to, że poczas robienia frenchu, a okładnie podczas już nakładania formy, biała końcówka jakoś mi się "rozpływa" :( (robie akrylami).
Obejżałam pare filmików na youtub i chyba bez tipsów french nici z fajnych paznokietków będą.
-
sadira poczytaj nasze forum:D tu znajdziesz wszystko i nie poddawaj sie tak na poczatku:P nie na raz Warszawę zbudowali:D
---------- Dodano o godzinie 12:22 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:20 ----------
warto tutaj pozagladac:)
Metoda akrylowa - Forum Paznokcie Wzorki.Info
http://forum.wzorki.info/metoda-akry...paznokcie.html
http://forum.wzorki.info/metoda-akry...-akrylowe.html
-
Cytat:
Napisał
sadira
Hej, hej :)
zaczynam zabawę z pazurkami i kupiłam sobie te formy, próbowałam zrobić sobie i wszystko było by fajnie, gdyby nie to, że poczas robienia frenchu, a okładnie podczas już nakładania formy, biała końcówka jakoś mi się "rozpływa" :( (robie akrylami).
Obejżałam pare filmików na youtub i chyba bez tipsów french nici z fajnych paznokietków będą.
Pewnie za mocno przygniatasz formę z akrylem;)
jak nałożysz biały akryl na formę to poczekaj trochę, niech on sobie trochę zaschnie i wtedy nałóż resztę akrylu i sru na pazura bo clear jak wyjdzie to nic, zbierzesz patyczkiem i po temacie ale jak biały się rozleje na boki to frenchos wyjdzie krzywy.
A powiedz nam jeszcze jaki masz liquid? Bo mam wrażenie że bezwonny:)
-
Dzięki :)
nie poddaję się, tylko jestem truszkę;) niecierpliwa, a jako samouk nie jest to najlepsza cecha, no i walczę z tym :P.
a forum czytam i czytam i dużo fajnych żeczy się dowiaduję, a dodatkowo uczę się na własnych błędach, a one niestety troche kosztują :/ ... czasu
-
moje nastepne zakupy to dual system!!!!!!!!!!!!!!!
-
Dzięki Ladyss za rade :) a liquid śmierdzi jak .... więc to nie jego wina, tylko moja :(
Byłam na małych zakupach, kupiłam tipsy french i wieczorkiem, jak uśpie mojego dziubaska, zabieram się za swoje szponki ;)
-
Myślałam że masz bezwonny bo on się wolniej utwardza i dlatego też możesz mieć problem. No to po prostu zrób frencha, odczekaj trochę żeby ta masa "nie pływała" i wtedy dokończ:) trzeba ćwiczyć kochana, sama w końcu zobaczysz błędy:)
-
a jakoś nei mogłam się przekonać, ale teraz tak mi się spodobało że to bedzie mój następny zakup..:D
-
czyżby mój delikatny dar przekonywania Asiu? ;) :*
uczyłam się robić pazurki na foremkach,obserwowałam jak powinna wyglądać krzywa C itd.Były mi bardzo pomocne na początku,kiedy miałam problem z prawą ręką ;)
Teraz powoli odzwyczajam się od foremek :) sama próbuje swoich sił,ale wiele mi pomogły :)
-
Ajaj a mi się zapomniało o foremkach no ale czekam na sztuczną łapke i będe je dalej rozmkminiać :)
-
no i zrobiłam. dwa dni mi to zajęło, bo jednego jedna ręka, a drugiego druga :/ ale nie jest żle, lewa wygląda troche gorzej, bo połasiłam się na brokat na frenchu i podeszło mi powietrze pod forme, a prawa epiej, jest troszke pęcherzyków, ale ja tam moge przeżyć :).
Wiem jedno, do tych foremek trzeba strasznie dużo materiału nakładać, lepiej później zebrać niż mieć zapowietrzenia ;)
-
Cytat:
Napisał
sadira
no i zrobiłam. dwa dni mi to zajęło, bo jednego jedna ręka, a drugiego druga :/ ale nie jest żle, lewa wygląda troche gorzej, bo połasiłam się na brokat na frenchu i podeszło mi powietrze pod forme, a prawa epiej, jest troszke pęcherzyków, ale ja tam moge przeżyć :).
Wiem jedno, do tych foremek trzeba strasznie dużo materiału nakładać, lepiej później zebrać niż mieć zapowietrzenia ;)
Też mi się zapowietrzały na początku jak i było widać pęcherzyki.
Spróbuj troszkę "mocniej" uklepywać akryl w foremce i dociskaj równomiernie
nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć,chodzi mi o równomierne rozłożenie nacisku na całą płaszczyzne (ja dociskam kciukiem)
-
Dzięki, dzięki Emis :)
Jak będe robić komuś na pewno pójdzie mi lepiej, a i jak będe miała spokój :D, bo jak sobie robiłam to menżu mnie poganiał :/
-
robilam pazurki tymi formami i akrylem przezroczystym (jakos no french nie za bardzo mi idzie ;p rozjezdza sie na wszystkie strony) wiekszosc sie ladnie trzyma tylko 1 mi sie wczoraj zlamal przy myciu:( chyba wina byla moze taka ze za malo akrylu dalam :/ dla mnie to i tak swietna sprawa bo nienawidze sobie robic paznokci, zawsze to dlugo trwa... zwlaszcza przy prawej rece... a krztalt jest swietny:) i tunelik ladny
-
ale to sie trzyma na akryl albo żel tak ? A jak to się przykleja na paznokiec ?
-
na youtube jest wiele filmików pokazujących jak pracować na dual system, wystarczy, że wpiszesz :)
mi sie osobiście ta metoda jakoś nie widzi :P
-
witam wszystkich jestem tu pierwszy raz ale czytam wasze posty już kilka tygodni jak nie wiem co i jak wchodzę i juz mnie oświeca;);) co do foremek ja jestem super zadowolona sprawiłam sobie je ponieważ nie zawsze wychodzi mi super pazurek;) a przy nich po prostu rewelka :skacze: dopiero szkole sie na akrylach ale jak na pierwszy raz pazur wyszedł mi boski :D:D :D pozdrawiam i polecam
-
ech ja nie wiem moze ja cos zle robie.. zrobilam sobie ten dual system (moze za malo akrylu) pojechalam na narty i wszytskie mi sie polamaly.... no ale najwyzej bede uzywala ich do robienia szkieletu ;p;p
-
pierwsze dualki zrobiłam sobie, ale zdjęcie wyszło kiepskie, drugi raz robiłam szwagierce, dałam tipsa french z głęboką kieszonką i tylko bezbarwny akryl, a oto jak wyszły
Załącznik 17957
dodam, że trzymają się już ponad tydzień i nic się z nimi nie dzieje :D
-
super wyszły tylko jakoś dziwnie wygląda kciuk
-
-
ja tam nie jestem jakąś wielką stylistką ale jak dla mnie są troszku za szerokie i z dużo białego. Ale moich opini nie trzeba brać sobie do serca :P