ha,ozumiem,ja wogole lubie salatki,uwielbiam tez z salata pekinska,makaronowa z tunczykiem
Printable View
Witajcie! A ja miałam dzisiaj pierogi leniwe.....pyszota
U mnie dzisiaj spagetti, bo tak wymyśliło moje dziecko.
a u mnie dzis normalny obiadek czerwona kapusta z boczkiem , ziemniaczki i kotlecik :)
A u mnie dzis bylo bardzo niezdrowo. Grilowana kielbaska, frytki i ogoreczki mi sie ukisily (PYCHA) to trzeba bylo sprobowac hehe :skacze:
a ja dzisiaj tak się zajęłam porządkami że moja rodzinka została bez obiadku. no ale jutro mie nie;(;(;(
Salatke tez z kalafiora uwielbiam ale ja nie dodaje pomidorkow.
Aneta nie mam przepisu takiego konkretnego najczesciej kupuje w lidlu mix odrazu wszystko przygotowane tylko wode dodac i odczekac az wyrosnie,sa ze slonecznikiem,pestkami z dyni.Wczesniej robilam z przepisu ale nie chce mi sie ciapac z taka maka i taka.Wiec sobie ulatwilam i pieke.Tylko jak juz wstawiam w foremkach(uzywam silikonowych)to na dolna polke stawiam jescze dodatkowo naczynie z woda.
ja miałam zupkę z wczoraj i zrobiłam placki ziemniaczane z cebulką i śmietaną.:skacze::skacze::skacze:
ja nastalam sie przy garach bo robilam pierogi z kapusta i grzybami zebranymi dzis w lesie
a ja mam kotleciki mięsne z ryżem i pietruszką, sałatkę z pomidorami i ziemniaczki :P
rosołek z makaronem i pyszne kotleciki z ziemniaczkami
a ja własnie jem obiadek ;P Znowu fasolcia szparagowa, ziemniaczki z koperkiem i jajeczko sadzone :D
a u mnie dziś cieniutko :( szpinak gotowany i pomidorek - dietka;(
ja miałem gołąbki :)
a ja nie mam pomysłu na obiad.;(;(;(ale muszę coś wy myśleć.;(;(;(
ja rosołek a na 2 fryteczki dzisiaj :) tylko nie chce mi się iść nakopać ziemniaków :/
u nas karkóweczka duszona z cebulką, marchewką i papryką w socie curry i ryż :) pycha
dla mnie owocki i jogurcik - nadal dieta ;(
A ja mam kaszkę i kefirek :D
a ja mam znowu zupke belgijska
oooooo wlasnie woszczurku ja tez uwielbiam lane na rosole i chyba jutro im zrobie, dzieki za podpowiedz hehe buzial
a ja zrobiłam ogórkową z ryżem i ziemniaczki z gulaszem a do tego sałatkę ze świeżych warzyw i dodatkiem kurczaka. dla tych co się odchudzają sałatka rewelacyjna.
a ja mam znowu leczo.. ;/
ja dziś miałam ziemniaczki i gulasz i sałatkę z warzyw
spagetti :)
Odgrzewana mini pizza z zamrażalki.. ;/
A ja dzisij upichcilam piersiatka z kurczaka z ziemnaczkami i mizeria :good: pyszniutkieee :P
mielone, ziemniaczki z szczypiorkiem, marchewka z masełkiem....mniammmm
Ja dzisiaj ide na łatwiznę bo musze sie szykowac na deleacje i bedzie u mnie grill :P
hihi będę mieć czas poklikać na forum :)
a u mnie dzisja pewnie bedzie mc donald bo ide sobie do pracki a mezus pewnie nic nie upichci wiec skonczymy w pewnie w mc donaldzie:P
A ja dzisiaj mam pieczone ziemniaczki i do tego Chilli Con Carne:)mniam
Jade co to jest dokladnie bo brzmi ciekawie
pisz mi tu odrazu przepis
chcialabym zrobic watrobke ale nie mam pojecia jak ja zrobic:(.probowalam juz pare razy i wciaz wychodzi TWARDA:[.moze ktoras podac przepis jak zrobic zeby byla miekka i nie krwista,dodam ze nie chce drobiowej:)
Anetko wiec tak:
najlepiej jesli watrobke najpierw chociaz na godzinke wlozysz w mleko i niech postoi w lodowce przez ten czas,
potem juz po jej wyjeciu pokroj ja w mniejsze czastki,
obtocz w mace i na goracy olej i podsmaz,
potem dodaj posiekana w talarki cebulke,
chwile pozniej pieprz mielony TYLKO!!
podlej woda zebys przy okazji miala pycha sosik np, do ziemniaczkow,
przykryj pokrywka i niech to okolo 30-40 minut sie prychci na malym ogniu,
posol na sam koniec
wsio
PAMIETAJ!!!!
WATROBKI NIGDY NIE SOL NA POCZATKU TYLKO NA SAM KONIEC JAK JUZ BEDZIE MIEKKA....dlatego masz ja twarda i gumiasta bo solisz wczesniej albo dodajesz jakiejs przyprawy ktora zawiera sil
ZAPAMIETAJ:P
uratowalas mnie odkad wyjechalam nie jadlam dobrej watrobki,kazda byla jak kamien ale juz wiem dlaczego-NIE SOLIC
dokladnie!!
soli dodaj jak juz wylaczysz gaz pod garem
SMACZNEGO