Od zawsze widziałam że robisz frenchowymi tipsami :D Od razu widać różnicę. Fakt że na długiej płytce wygląda korzystnie , ale i tak jestem zwolenniczką własnoręcznego tworzenia białej końcówki i uśmiechu :) ! ^_^
Printable View
Od zawsze widziałam że robisz frenchowymi tipsami :D Od razu widać różnicę. Fakt że na długiej płytce wygląda korzystnie , ale i tak jestem zwolenniczką własnoręcznego tworzenia białej końcówki i uśmiechu :) ! ^_^
Jasne że linie uśmiechu:)
---------- Dodano o godzinie 10:42 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:41 ----------
No wiem ,ja tez ale sobie czasem robie na tipsie z czystego lenistwa
---------- Dodano o godzinie 10:43 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:42 ----------
No niby tak ale wtedy bialego zelu trzeba nakladac dwie warstwy bo jedna gruba spływa a to wydłuża trwanie stylizacji
nie czytalam wszystkieg bo brak czasu ale mi sie podoba strasznie metoda robienia luku clearem badz kamuflazemi pozniej bialy frenchyk :) tutaj gosc z youngnails pokazuje jak zrobic :)) [ame=http://www.youtube.com/watch?v=hbAvGyz7VLc]YouTube - Speed Gel Sculpting Reverse Application Part 2 of 3[/ame]
---------- Dodano o godzinie 09:34 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:30 ----------
Musze dodac ze wczesniej sie meczylam z frenchem bo zel mam rozlewajacy :/: .. z takim sposobem rowniez i robie po jednym paluszku.. ale przynajmniej linia usmiechy jest idealna.. z robieniem po jednym palcu wyrabiam sie w 2 godzinki.. ale i tak chcialabym skrocic :( czy mozecie polecic jakis dobry bialy i gesty zel??
ja wiem,że moje pytanie będzie z worka ''tych głupich''. jako,że ja początkująca i samouk nie bardzo rozumiem sformułowanie,ze ''dopieszczacie robiony'' french przez przetarcie go pędzelkiem. czy poprawiacie french za pomocą pędzelka zanużonego w cleanerze i tylko poprawiacie krawędz frencha na lini wlosa czy ''przejeżdżacie'' zmoczonym pędzelkiem po całym nałożonym frenchu. zagwozdka dla mnie niemała:) będę wdzięczna za odpowiedź.
przecierasz tylko samą linie żeby była wyraźniejsza i ostrzejsza no i równa naturalnie :) na rysunku przedstawiłam mniej więcej o co biega :) mam nadzieje, że w miarę wyjaśniłam :)
Załącznik 31275
Ja linie frencha wykonuję ściętym pędzelkiem praca wtedy jest dużo prostsza i wychodzi bardzo ładny french:)
Załącznik 31856
na tym pierwszym filmiku ona przyklja tipsa klejem, pote znowy tym klejem smaruje cala plytke??/ czy ja zle widze??
Pierwszy raz cos takiego na oczy widzialam i nie ukrywam , ze jestem w szoku i to bardzo duzym:huh::wow:
A apropo moich frenchy :)
jak robie pazurki żelowe. to zeby miec ładna linie usmiechu po namalowaniu jej przeciagam pedzelkiem zamoczonym w cleanerze.
Natomiast akryl poprawiam sonda, albo patyczkiem , zależy co mam blizej pod reka :P
Ja nakladam sonda z mala kuleczka bialy zel,a kamuflaz duza kulka sondy.I idzie jak burza!
kiedys robilam tak, ze po bazie nakladalam biala koncowke zamrażałam i potem dokladalam rozowy zel od walu paznokciowego do linii usmiechu bialego zelu, utwardzalam calosc 2 minuty i potem dziurke miedzy bialym a rozowym zelem wyrownywalam budujac krzywac C zelem budujacym
odklad mam super zel do kamuflarzu klade go od walu do krawedzi czolowej, potem na niego bialy zel , przecieram linie usmiechu pedzelkiem, za kazdym razem przecieram go zeby byl ostry kwadratowy i dopiero przecieram linie usmiechu, najpierw kladac bialy zel w literkę V
pedzel przecieram wylacznie wacikami bezpyłowymi
pozdrawiam Magdalena Perec
Ja od początku zaczęłam sondą ,którą dostałam jako gratis za zakupy i nie zamienię jej <3 co prawda trzeba by ją wymienić już ale dla mnie tylko sondą mogę wykonać :D pędzelkiem przecieram potem krawędź lini aby ładnie się zlała aczkolwiek nawet bez tej czynności linia jest równa i nie trzeba...można idealnie wyczuć nią gdzie kończy się cover.Również używam jej do brokatów bo jakoś boję się że z pędzelków by nie zeszedł w 100% :P
:) a ja tworze linie usmiechu pedzelkiem:) tak jest mi najwygodniej i szybciutko:) a otem tylko przecieram linie czystym pedzelkiem zeby wyrownac ewentulnie:):ok:
Sonda ,sonda i jeszcze raz sonda ;):D
Ja próbowałam sondą, ale mi nie wychodzi, mało żelu nabiera i bardziej pracochłonne jest, także zostaję przy pędzelku. Sondą jedynie bardzo krótki french. ;)
Ja tam też tylko pędzelek sondą nic mi nie wychodzi a pędzelkiem nie jest już źle :)
ja też robię frencha pędzelkiem, próbowałam wprawdzie sondą, ale jakoś mi ten sposób nie przypadł do gustu :P
Ja tam totalnym laikiem w tych sprawach jestem, ale "radzę" i jednym i drugim, w zależności od długości pazurka, przy długim-maluję frencha pędzelkiem a przy krótkiej (i o zgrozo) drobnej płytce paznokciowej "walczę" sondą :D a jak mi to wychodzi, możecie obserwować z fotkach, które od czasu do czasu wstawiam :P
Ja robię różnie, ale jak patyczkiem to już raczej nie przecieram linii.
Zpodobał mi sie filnik z 1 czy 2 str.i popróbuje metody z patyczkiem a potem sada(zdam relacje). Do tej pory jestem pędzelkowa zobaczymy co i jak ^_^
Ja robię pędzelkiem :D za każdym razem co próbuje poprawić sondą to coś zepsuje ;) A kupiłam zestaw pędzelków i małym skośnym robi się idealnie :D
co myślicie o robieniu frencza pędzelkiem do żelu" koci języczek " ?
Ja robie sonda.Duza kulka sondy nakladam kamuflaz,a mala bialy zel.
Losku,ja ostatnio zel nakladam pedzlami koci jezyk do akrylu .Kupilam jakies badziewne pedzle i po jednym uzyciu zrobily sie 3 czubki.Fajnie sie nimi pracuje z zelem,a byly juz prawie w smietniku.Ale do frencza nie polecam ,bo jak taki pedzel upackasz w zelu to czubka ni ma.Robi sie taka owalna koncowka.:D
czyli po co te kocie języki robią do żelu skoro tak się dzieje z nimi ?
koci język jak na mój gust jest do akrylu do robienia kwiatów :) ale też i żelami 5d się takim robi kwiety ;)
fakt - zapomniałam od 5d :kwiatek:
ja używam pędzelka od początku ;) tak jest mi najwygodniej bo nadmiar żelu zostaje na włosiu :)
Czy używałyście już tipsów mistero milano tych z tunelem? Zamówiłam sobie te białe i jestem ciekawa jak będą wyglądały na dłoniach. Jak zaryzykuje ich założenie :) to wkleję zdjęcie.
ja sie bawie akrylem więc sondom sie raczej nie da :D
jak ja nie lubie tipsów french! dla mnie te tipsy są nieestetyczne i jest to pójście na łatwizne. No i nie na każdą płytkę się nadają. Ja miałam może z dwie klientki, które miały tak wystarczająco długie łoże paznokcia aby można było użyć tych tipsów czego i tak nie uczyniłam.
Tym bardziej tego nie rozumiem. Salon to chyba jest po to aby doradzić i pomóc klientce a nie robić taką chałturę. Ja nie mam salonu ale już słyszałam pogłoski, że podniosłam poprzeczkę w miasteczku i babki które widziały moje prace upominają się o różne kształty i ładniejsze zdobienia w salonikach co podobno sprawia że panie stylistki są oburzone :D
u mnie to zalezy najczesciej jednak pedzelkiem i przecieram ;)
no to u mojej ciotki w salonie prracuje dziewczyna która podobno nawet szkolić ostatnio zaczeła a jak zapytałam jej o kwaitki one stroke to oczy postawiła i powiedziała że ona wogule farbek akrylowych nie używa bo nie umie :/ i zazwyczaj klientki wychodzą z jednym kształtem paznokci i z podobnym zdobieniem :/ Co dziwne sobie i dziewczyną z salonu robi naprawdę boskie wzory i takie z charakterem.
Miałam podobną sytuacje :)
Weszłam do sklepu z akcesoriami do pazurków, w którym również mieścił się salonik. Obsługiwała mnie akurat stylistka, która nie miała w tym czasie klientki. Pytałam się o farbki akrylowe, na co pani postawiła duuuuuże oczy!!:wow: Nawet nie wiedziała, że można farbkami na paznokciach malować :D
Heh tak to już jest jak się "zasiedzi" człowiek w salonie nie ma pojęcia o nowościach. Ja w sumie o wszystkich nowościach dowiaduje się na forum :D.
A co do tematu też tylko pędzelek używam.
pracuje na sondzie a kamuflażyk robię pędzelkiem
Ja frenczyka robię róznie raz sondą raz pędzelkiem w zalezności od pazurków.
A ja od samych swych początków z żelami katowałam się pędzelkiem. czasem szło lepiej czasem gorzej.. i poczytałam nasze forum.. a tu takie cuda nie tylko pędzelkiem ale i patyczkiem lub sondą.. więc spróbowałam.. i eureka:> zamiast ślęczenia 20 min.. 5 minut patyczkiem a dokładność - 100%:}
Dzięki dziołszki za rady;} jesteście nieodzowne:D
ja robię tylko pędzelkiem, nakładam i przecieram linię uśmiechu... sondą nie próbowałam, ale jak się dojdzie do jako takiej wprawy to też szybciutko idzie...
a sondą to się za dużo materiału nie zużywa? ja do frencha używam 3d żelu - hehe jedna warstewka cieniutka i pięknie;P
Wbrew pozorom właśnie materiału za dużo się nie nakłada i pięknie i gładko sie rozprowadza bo w przeciwieństwie do pędzelka używamy sił międzycząsteczkowych w żelu - SMART:D - więc cały żel po prostu rozciągamy od środka po brzegi. Ale fakt faktem pędzelek czasem jest nieodzowny
Heh zapomniałyście się chyba trochę, przecież jest metoda na ogryzki która na akrylu prezentowała niejaka Dorisben, a potem Dobra Rada za pomoca żelu silikonowego. Ja stosuję tę metodę na ogryzki i wszystko trzyma się ok :D
Jedyny problem jaki mam to przepiłowywanie białego żelu ;-/