ooo piękny... :love: napewno nie przeszła by niezauważona...
Printable View
ooo piękny... :love: napewno nie przeszła by niezauważona...
Jeśli tylko jesteś z Łodzi, to serdecznie zapraszam. Jedyny minus, to taki, że prywatne zajęcia mam w weekendy, a na te dni właśnie potrzebne mi są modelki.
Nie wiem czy potraktujecie to jako makijaż, ale chciałam pokazać, co można zrobić produktami do charakteryzacji.
Oto mój mąż po małych przemianach.
MEGA !! szczególnie druga rana !!
nieźle go poobijałaś:D ale grunt że szczęśliwy:):)
fajnie to wygląda:)
Iwonko Ty to potrafisz:) po prostu cuda tworzysz!!
:wow: ahh jak ja bym chciała mieszkać w weekendy w Łodzi;) poddałabym się Tobie bez słowa oporu:)
Iwona niezle to wyglada co uczynilas z mezusiem..hehe
a super do cyrkoni sprawdza sie klej do ciala i wtedy masz pewnosc ze na pewno nic nie odpadnie bo ten klej do kepek nie jest az taki rewelacyjny,roznie z nim moze byc, a tamten do ciala kosztuje okolo 4zl
Dziewczyny to jest moja gałka oczna ;) Napiszcie co myślicie i może dobierzecie mi jakiś makijaż bo nie wiem czy to jak się maluję mi pasuje a z tego co widzę są tutaj prawdziwe profesjonalistki :good::good:
o ludzie.. ivonka ale żeś męża na Halloween ucharakteryzowała, do horroru na przesłuchaniu o takiej charakteryzacji będzie bezkonkurencyjny
Dziękuję Aniu za informację, klej bardzo mi się przyda przed Sylwestrem:*
---------- Dodano o godzinie 17:14 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:12 ----------
Skarbie chętnie coś doradzę, ale muszę mieć zdjęcie całej Twojej twarzy, samo oczko nie wystarczy:).
Iwonko świetna charakteryzacja:) jestem pod wrazeniem:rolleyes:
Skarbie chętnie coś doradzę, ale muszę mieć zdjęcie całej Twojej twarzy, samo oczko nie wystarczy:).[/quote]
Jutro dodam jakieś fotki całego puszczka :)
z góry dziękuję :przytul:
oo Iwonko to mi coś doradz na moje wory pod oczami :D
Nie przesadzajmy z tymi workami. Jest trochę zasinienia, które trzeba rozjaśnić korektorkiem, tak samo jak bruzdy idące id noska. Podniosłabym też trochę oczy, bo są ładne, ale nieco smutne przez leciutko opadające kąciki. Trzeba je wydobyć i nadać im charakteru. Przydałoby się również wyregulować brewki, żeby był większy obszar do malowania. Pamiętaj, że jasny kolor uwypukla, a ciemny nadaje głębi. W zewnętrznym kąciku oka dajemy najciemniejszy cień, w środkowej jaśniejszy, a w wewnętrznym kąciku bardzo jasny (złoty, srebrny, ecru). Nigdy nie dajemy tam cienia różowego i fioletowego, tak samo jak na dolną powiekę, bo oczy będą wyglądały na zmęczone i przekrwione. Załączam zdjęcie, na którym jest poprowadzona linia, która wyznacza granicę cieni. Miłej zabawy w eksperymentach życzę i mam nadzieję, że troszkę pomogłam.
Moje dzisiejsze wypociny:P
Ze mnie natomiast zrobiono papużkę:D
hehe brwi na tym zdjęciu to był koszmar juz sobie wyregulowałam czego nie nawidze robic....;/ a jaki polecasz dobry korektor?? bo te co mam to takie dupne jakies...
Korektor musi mieć odcień żółty, bo niestety te z zabarwieniem różowym nie pomagają. Wiem, że Golden Rose ma ładny korektor. Ja osobiście używam palety Ultrafundation 3 z firmy Kryolan.
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/pictures/6/26153.jpg
Ivonna dodaje swoje fotki jeśli masz jakiegoś pomysła na moje oczyska to daj znać :)
Aneczko masz śliczne oczy i co się rzadko zdarza prawidłowo rozstawione. Mają ładny kształt, a jedyne co trzeba zniwelować makijażem, to ukryta ruchoma część powieki. Możesz sobie pozwolić praktycznie na każdy rodzaj makijażu, bo Ciebie nie obowiązuje zasada kolejności cieni na powiece. Możesz nawet od wewnętrznego kącika nakładać cienie w ciemnym kolorze. Jeśli jednak będziesz robiła makijaż z rozjaśnieniem wewnętrznych kącików, to nie przesadź z ilością, bo możesz uzyskać efekt, jakby oczy wchodziły na uszy. Ciemny cień zawsze wyprowadzaj (rozdymiaj) ponad ruchomą część powieki, dzięki temu otworzysz oko i nie będzie tej poduszeczki. Refleks rozjaśniający natomiast pod samym łukiem brwiowym. Pozwoliłam sobie troszkę porysować na Twoim zdjęciu i zaznaczyłam, jak powinien się układać światłocień, aby wyszczuplić twarz. Do zrobienia światłocienia używaj bardzo ciemnego podkładu i nakładaj go (najlepiej lateksową gąbeczką) od skroni i pod kością policzkową w dół. Ta pionowa linia jest wyznacznikiem, dokąd możesz nakładać ciemny podkład oraz róż, aby przy uśmiechu nie uzyskać efektu jokera. Linia od nosa poprzez zewnętrzny kącik oka jest wyznacznikiem jak daleko mogą sięgać cienie. Zawsze jednak można zrobić lekką modyfikację, zwłaszcza gdy robi się makijaż wieczorowy, ale to już inna para kaloszy. No trochę się rozpisałam, ale mam nadzieję, że przyda się, to o czym piszę.:)
poszukam tego produktu w internecie :D dzięki Iwonko:kwiatek:
Iwonko ale Ci fajny makijaz pierdykneli :D jak ja lubie takie kolorki :skacze:
Iwonko dziękuję Ci bardzo :) przy najbliższej okazji spróbuję zrobić to wszystko o czym pisałaś i jeśli dorwę jakiś aparat to dodam fotkę :)
Koniecznie się pochwal jak Ci poszło:).
A teraz coś trochę drastycznego. Cyborg i rana postrzałowa:P.
makijaze super...
cyborg mnie zmrozil .....rewelacja...
jak tak radzicie to moze i ja wstawie swojego pychola i cos zaradzicie na mnie??:D:D:D
swietne rady jak masz czas to chetnie poslucham co do mnie pasuje!
Gdzie rozswietlac twarz gdzie nakladac ciemniejsz podklad jakie kolory do moich oczu pasuja.
Oj już wiem, że będę miała dla Ciebie wiele miłych komplementów, ale to dopiero jutro, bo dzisiaj już nie mam siły. Jestem padnięta.
Ivonna jestes niemozliwa :) ja tak patrze na Twoje makijaze to smiem twierdzic ze jestes stworzona profesjonalista :) normlanie te drastyczne malowanki na mezu i pewnie tacie sa zajeb...te :D normalnie jak real :)
Jesteś niesamowicie miła, ale do profesjonalistki to mi jeszcze daleko. Wiele ćwiczeń i modeli przede mną, aby dojść do wprawy.
Dziękuję za miłe słowa:*
Masz piękne usta, duże i śliczne oczy z leciutko opadającymi kącikami i jak większość ludzi blisko osadzone. Nakładając cienie pamiętaj o zasadzie - kącik zewnętrzny najciemniejszy cień, środek jaśniejszy, kącik wewnętrzny najjaśniejszy (złoty, srebrny, ecru). Granicę cieni na zewnątrz wyznaczaj wyobrażając sobie linię biegnącą od nosa, przez zewnętrzny kącik oka (tak jak zaznaczyłam na innych zdjęciach. Całkiem ładnie nakładasz róż na policzki, staraj się tylko, aby światłocień jak i róż nie wychodziły zbyt daleko w kierunku ust, bo uzyskamy przy uśmiechu efekt jokera. Gdybyś chciała skorygować sobie optycznie nosek, musisz nałożyć ciemniejszy podkład i korektorek w miejscach, które zaznaczyłam na zdjęciu, a następnie lekko rozetrzeć.:)
Dzisiaj nie upiększałam niestety. Ja z moją czarownicą, a następnie czarownica przerobiona na papugę.
Ivonna jesteś niesamowita:)
popieram :good: czysta perfekcja Iwonko:*
Ivonna za kazdym razem udawadaniasz ze potrafisz :) nie badz taka skromniucha :) takie zmiany Ci wychodza elegancko i jak pisalam profesjonalnie...spojrzcie na ta czarownice...normalnie jak "prawdziwa" :D
rewelacja!!! pełna profeska ---> pogratulować talentu :good::good:
Ivonna rewelacja :) Sliczne makijaże :)
A tu taki mój, tylko nie zwracajcie uwagi na mine :P