-
Odp: Egzamin Zawodowy Technik Usług Kosmetycznych
Ciebie obowiązuje tylko regulamin który podpisywałaś, wszelkie późniejsze poprawki o ile ich nie podpiszesz możesz mieć w poważaniu. Trzeba umieć się postawić...
Jeżeli do tej strony mają takie podejście do słuchaczek to podejrzewam, że na samych zajęciach będzie podobnie :/
-
Cytat:
Napisał
Kasia991
Ja mam płacic mojej Pani dyrektor 100zł od osoby za egzamin, zeby na wylot na Majorke miala:/
Non stop trzepia z nas kase - mamy miec 50% obecnosci w MIESIACU, jak ktos nie ma to kolejne 100zł, spoznisz sie tydzien z kasa kolejne 100zł...za kosmetyki w semestrze 30 zł, a polowa i tak jest przeterminowana, wacikow nigdy nie ma, peelingów nic...masakra, dno i porażka :/
Przepraszam dziewczyny, ze tak sie uzalam, ale wkurzylam sie teraz na maksa:/
a możesz napisać jaka to szkoła i gdzie? tak dla przestrogi dla innych chociaż...
-
Witam,
zauważyłam że egzaminy na technika usł. kosmetycznych są w różnych terminach w różnych placówkach szkolnych... w jakich terminach będziecie zdawały ?? ja 1-część 17 i 2 - część 19 czerwca ... i podobnie jak większość z Was obawiam się 2 części . Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich zdających ;)
-
Jak to jest mozliwe? Ja mam egzamin teoretyczny jutro a praktyczny w przyszlym tyg tez w piatek? :blink: Zdaje w Poznaniu...
-
Informacja ze strony OKE:
Cytat:
TERMINY EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE
dla absolwentów wszystkich typów szkół prowadzących kształcenie zawodowe, którzy uzyskali świadectwo ukończenia szkoły
w kwietniu lub czerwcu
1. Etap pisemny
17 czerwca 2013 r. (poniedziałek), godz. 12:00 – dla absolwentów wszystkich typów szkół prowadzących kształcenie zawodowe
2. Etap praktyczny
od 18 do 21 czerwca 2013 r.
– dla absolwentów techników, techników uzupełniających i szkół policealnych kształcących w tych samych zawodach, w których kształcą technika (szczegółowy harmonogram przeprowadzania etapu praktycznego, o którym mowa w § 113 ust. 5 rozporządzenia, będzie zamieszczony na stronach OKE do 6 kwietnia 2013 r.)
Technik Usług Kosmetycznych 19 czerwca (środa) 2013 r. początek egzaminu godz. 9.00
-
Rozumiem, roznica tkwi w tym, ze ja jestem na pierwszym roku i zdaje egzamin w nowej formule :D Czy Dziewczyny, ktore zdaja nowy egzamin pisemny wiedza cos moze o pytaniach z podstaw przedsiebiorczosci? Nie mam pojecia czy obowiazuja na egzaminie czy tez nie...:/:
-
Ja też już zdaje w nowym systemie. 1 rok. Egzamin teoretyczny mam jutro, a praktyczny 25czerwca. Wydaje mi się, że z przedsiębiorczości nie będzie pytań (może dopiero po 2 roku), bo np. my w ogóle nie miałyśmy na pierwszym roku takiego przedmiotu
-
My mialysmy, ale zupelne podstawy, nasz wykladowca faktycznie wspominal, ze nie bedzie z nami teraz przerabial testow bo prawdopodobnie test ma byc po 2 roku ale z kolei inni wykladowcy dali nam kilka pytan do przerobienia... Nie zabieram sie za to bo chyba nie ma sensu... A w informatorze jest napisane, ze bedzie tylko 40 pytan ^_^
-
a nie wiesz moze ile procent trzeba mieć żeby zdać? no na to wlasciwie nie wiadomo co się uczyc;/
-
Nam dyrektorka powiedziała że 20 pytań z działalności przedsiębiorczości i 20 pytań zawodowych i niestety 75% trzeba mieć z pytań zawodowych a 50% z przedsiębiorczości :(
-
troche dziwne info, bo wlasnie sprawdzałam na stronie CKE i nic o czyms takim nie piszą. tylko ze co najmniej 50% poprawnych musi być z całości.
-
jak z całości 50% to by było dobrze , mam nadzieje że tak będzie , tylko nie wiem czemu dyrektorka nam podała inaczej :/ jutro się okaże
-
http://www.oke.gda.pl/plikiOKE/Egzam...514207_tuk.pdf
tutaj nie ma ani slowa o podstawach przedsiebiorczosci... trzeba miec niby min 50 %, mysle, ze gdyby byl podzielony na dwie czesci i kazda na zaliczenie posiadalaby inny pulap procentowy to byloby to zaznaczone? :/: Nie wiem jak Wy, ale ja jestem wkurzona! :[
-
ja mysle ze nie ma co się denerwować na zapas, jutro się wszystko okaże. Powodzenia jutro dziewczyny:) dajcie znać później jak wam poszlo :)
-
Witajcie. Ja też 17 i 19 zdaję technika usług kosmetycznych. Boję się niesamowicie..Obstawiacie co może być na praktycznym ? ):
-
Może byc wszystko! Po dzisiejszym egzaminie spodziewam sie wszystkiego najgorszego. Egzaminy z zeszlych lat rozwiazywalam w 95% z zamknietymi oczami, a teraz minimum 10 pytan to byly czyste strzaly...
-
No ja podobnie. moim zdaniem były bardzo trudne, a niektóre pytania jakieś z kosmosu, nazwy pierwszy raz na oczy widziałam, czarno to widze;/
-
mogłybyście zamieścić tu skan pytań? była bym wdzięczna:) :)
-
dziewczyny też jestem po egzaminie tym nowym po pierwszym roku i moje odczucia sa okropne.... te pytania z kosmosu normalnie niektore.... nie wiecie czy da sa gdzie odpowiedzi ??
-
Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Pisałam dzisiaj egzamin z kwalifikacji (ten nowy, bo jestem na 1 roku dopiero). Jak Wam poszło? Moim zdaniem pytania były dość trudne i nawet nasza wykładowczyni stwierdziła, że trudne jak jej pokazałyśmy arkusz po egzaminie. Na stronie CKE jest już dostępny klucz odpowiedzi. Podczas egzaminu zaznaczałam sobie moje odpowiedzi na arkuszu, więc teraz łatwo mogłam sprawdzić czy zaznaczyłam poprawnie. No i wychodzi na to, że zdałam. 29/40. A trzeba odpowiedzieć na conajmniej 20, żeby zdać.
A jak Wam poszło? :)
Ciekawe co będzie na praktycznym 25 czerwca.
Pozdrawiam
Malwina :]
-
http://www.cke.edu.pl/files/file/Now...013_05_X_k.pdf
Faktycznie :) Ja mam 33/40, myslalam, ze bedzie gorzej, ale i tak nie jestem zadowolona :P A jak sobie pomysle o praktycznym to mi sie slabo robi... U mnie kilka dziewczyn juz mowi, ze nie zdalo...
-
Cytat:
Napisał
trzymajdystans
kochana a mogłabyś wrzucic arkusz? byłabym bardzo wdzięczna :)
---------- Dodano o godzinie 18:02 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:29 ----------
U nas nie można było zabrac ze sobą arkusza... dopiero na drugi dzień, czyli jutro:) dziewczyny błagam zeskanujcie i wrzuccie tutaj na forum :) pewnie wiele dziewczyn skorzysta ;) błagam!! mam taki stresik :(
-
U mnie tez mozna na dopiero pozniej odebrac arkusz :(
-
-
przyłączam się do prośby o skany arkuszy pytań bo też nie mam więc nic mi po odpowiedziach :(
-
Hej dziewczyny :)
Ja mam swoj arkusz o literze X
Skanu nie zrobie bo nie mam jak ale moge podac wam odpowiedzi jak chcecie:)
Ja zdałam na 60% uff udało sie oby praktyczny był dosyc łatwy:)
Jezeli chodzi o teorie to słabo mi poszło , poniewaz połowy nie mielismy na zajeciach az tak dogłebnie i zeby nie te pytania miała bym pewnie z 80%
Ale chyba wazne ze sie udało zdac:P
-
-
ale mi ulżyło 75 % :) jupi :skacze::skacze::skacze:
-
jak narazie wszystkie zdaja:-) rosnie konkurencja kosmetyczek:-)
-
uff ja na szczęście też zdane :)
-
gratuluje wszystkim nowym kosmetyczkom :)
-
jeszcze nie jestesmy kosmetyczkami do konca
---------- Dodano o godzinie 15:01 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:42 ----------
Robicie teraz praktyki?
-
dziewczyny a na czym ten nowy egzamin polega? wiem ze piszecie go po 1 i po 2 klasie. Tez jest teoria i praktyczny?
-
zgadza sie , mamy po 2 egzaminy po kazdym roku , teoretyczny i praktyczny z czego praktyczny tez pisemny:-)
-
a o czym miałyście praktyczny? :)
-
mialysmy teoretyczny a nie praktyczny
-
Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki jutro o 12 :)
-
-
no na technika usług kosmetycznych. Jutro maja IV sem
-
a bo wy macie inne egzaminy niz my . To powodzeniaa 3 mam kciuki