Agulusia, pazurki w twoim wykonaniu to po prostu raj dla oka!!
Printable View
Agulusia, pazurki w twoim wykonaniu to po prostu raj dla oka!!
agulusia, przepiękne!! widziałam je już w Twojej galerii i zakochałam się!!
Agulusia, niby krótkie, ale cudne!:love:
wracam do mojego nurtującego problemu:(
ciągle nie umiem robić pipe,dziś ćwiczyłam a oto efekt
aż wstyd wstawiać tą fotkę ale to moja własna dłoń,jutro do poprawy,tylko powiedzcie ,jak ja ma piłować żeby było dobrze??
Nauczysz się, troszeczkę bym boki spiłowała u dołu a co do wzoru to maluj pędzelkem pionowo i samą końcówką pędzelka, wyjdą ci piękne cieniutkie linie , jak bedziesz chciała troszkę grubsze wystarczy lekko docisnąć :) Jak Cię to pocieszy mi jeszcze Pipe też nie wyszedł :D
Sandra:* ja się tego w życiu nie nauczę,nie wychodzi mi i koniec,wiele razy próbowałam:(
a tak strasznie podoba mi się ten kształt
jeszcze raz dziękuję za rady,a co do linii to nie przykładałam zbyt wielkiej uwagi
a jeszcze jedno,przespałam się z problemem i wiem,że za mało ściskam tunel i może po części problem w tym????
zaraz robię druga dłoń
No, wyglądają jak migdałki,
boki muszą iść prosto jak do kwadrata i czubek to tak jakbyś ścięła kwadrat pod kątem 45st,
pilnik trzymać sztywno, bez żadnych zaokrągleń, dopiero na końcu wygładzić krawędzie.
Zerknij sobie jeszcze tutaj:
http://forum.wzorki.info/97032-post280.html
http://forum.wzorki.info/97053-post282.html
Musisz zrobić tunel (bez tego ciężko zrobić prawidłowe pipe), druga sprawa boczki piłuj prosto (sztywno pilnik i róno), po trzecie jak piłujesz końcówkę też trzymaj pilnik sztywno nie zaokrąglaj łączenia wolnego brzegu z bokiem (tam musi być kant) :)
Zajrzyj do linków od Sami :) Mi też te pipki różnie wychodzą (do ideału im brakuje) :P
W końcu się nauczysz zobaczysz :przytul:
Sam i Emilko dzięki :*:*
oto co wyszło po waszych podpowiedziach
końcówka spiłowana pod zbyt dużym kątem (na kciuku dobrze widać) tu rozrysowałam z poprawkami jak to mniej więcej powinno wyglądać :)
Załącznik 25703
Emilko dzięki wytłumaczyłaś świetnie,chyba wydrukuje sobie ten obrazek i przykleję nad łóżkiem
obym w końcu pojęła!!!
czy Wam też dziewczynki ten kształt sprawia tyle problemu co mnie?,czy ja tylko taka durna jestem???
Emilko czyli fatalne?,napisz prawdę:)
tego nie powiedziałam. Musisz zrobić nowe pazurki odrazu odpowiednio je budując. Bo przerobiłaś zbudowane nieprawidłowo i nic to nie dało :) spróbuj narazie na pojedynczych (na sztucznym palcu np jak nie chcesz na swoich) :) Nauczysz się szybko ;) Moje pipe też zostawiają wiele do życzenia :D ale cóż-ciągle się uczę nie ;)
Agulusia, piękny efekt :) też bym kiedy takie zrobiła, ale musiały by być akrylowe, a ja nie lubię...
nie muszą ;) można też żel na formie :)
ale ja robilam zel ;) kwiatki sa akrylowe i cover reszta to zel :] bez problemu zrobisz zelem:D
ania pipe nie da sie zrobic z zadnego ksztaltu, probowalam przerobic kwadraty i wyszla dup* a nie pipki:haha:
pipe musisz juz od szkieletu budowac;) i porzadnie zacisnac bo pipe to rurka:D
moje pipki :P te granatowe juz z odrostem ;)
Kasiaczek wow!! Ty jak już coś wrzucisz to szczena opada....
dziekowac :D oj tam zaraz szczena hehe ;) milo to slyszec :)
Kasiaczek fajne te pipki hehe ;p
Kasiaczek :szczena: normalnie szok...jestem pod wrazeniem tych prac...
pikniusi kolor niebieskiego na drugiej focie :)
kocham taki intensywny odcień niebieskiego:love: idealne pipe Kasiaczek
Kasiaczek!!!! powalilas mnie tymi niebieskimi!!!!
Jak bym mogla juz bym leciala do ciebie na pazurki! Fenomenalne a niby proste!!!!
No napatrzec sie nie mogę!
dziekuje :* :) Kobietko zapraszam :D
Kasiaczek, granatowe przepiękne są po prostu :love: ten kolor...
Kasiaczek boskie są ! Szalejesz kochana, szalejesz :) :brawa:
Kasiaczek, co a tu będę dużo pisała... Po prostu padam przed tobą na kolana :love: CUDEŃKA!!
Kasiaczek-gratuluję!!!!
wiem jak trudno zrobić takie paznokcie!!!
a Twoje rewelacja!!
Kasiaczek :szczena: one są.... PRZEPIĘKNE!! !!
Jej, zakochalam sie w nich;(
wątpię, abym kiedys tak umiala...
no piękne, piękne a w rzeczywistości były jeszcze piękniejsze, w szczególności te turkusowe
:* :* :* wcale nie takie trudne do zrobienia, praktyka i jeszcze raz praktyka i tez takie zrobicie ;)
Boooooooooooskie:) a chabrowe mnie poprostu powaliły!!!!
Kasiaczek te granatowe bardzo mi się podobają, super są :)
kasiaczek bardzo ładnie wyglądają :d super kolorek :D
kasiaczek w tym czystym frenczu błękit mnie poprostu powala! Przecudny!
Ja pipki lubilam bardzo zawsze ale jakos nie chce mi sie ich robic, szczegolnie ze u mnie to musialy by byc tak dlugie jak twoje zeby jakos wygladaly:P
kasiaczek sliczne:)
ja dorobilam druga lapke:D
stare czerwone i nowe turkus i fiolet;]
Ten ksztalt uwielbiam rowniez :love:.
Oto jedne z moich Pipe.
http://images35.fotosik.pl/166/13bcf40d474fbddamed.jpg
Sloneczko piekne te roze,wogole pazurki ladne
Słoneczko... Coś pięknego... Te róże... po prostu dech mi zapiera :love:
Słoneczko rewelacyjne pazurki
Sloneczko slicznusie te Twoje pipki :) a te roze...hmmm...boskie :)
Agusia te turkursowe sa niczego sobie :) super sprawa z tym ksztaltem :)