-
Odp: czemu się tak dzieje
dokładnie, Basia dobrze mówi. mógł tez od farby, jeśli jesteś fryzjerką, a nie używasz rękawiczek
-
No to teraz juz wiem :) jesteście kochane :):*
-
Ja zawsze maluje juz zrobiane pazurki bezbarwnym lakierem ktory chroni czesciowo przed
promieniami slonecznymi czy solarium.
Jednak u dziewczyn ktore pala jest to malo efektowne.
-
ja naszczęscie nie pale :)
-
jeżeli żółkną wam pazurki polecam lakier UV (taki fioletowawy) takich firm jak np inglot, creative, diamond shield i wielu wielu innych.Różnią się one głównie intensywnością fioletowego odcienia. Dobre rozwiązanie również dla palących. A i dla pewności można również delikatnie maznąć pazurki od spodu :)
-
niestety potrafią czarny zmienić w niebieski:/
-
Dlatego w zależności od pazurków używamy innego utwardzacza. Na czarnym raczej nie widać,że zżółkł. Miałam tu na myśli głw. biały akryl bądź żel. Przy niektórych barwach na prawde fajnie zmienia kolor. Ale np UV inglota nie jest tak bardzo fioletowy i w niewielkim stopniu zmienia kolor (prawie nie widać).Natomiast diamond shield ma intensywny kolor i bardzo zmienia odcień pazurka (ale na białym wygląda bosko) :)
-
Wiem dlaczego tak się dzieje. Musiałam zalać glossem skóry. To fota 5 dniowych paznokci. Tak sobie myślę, że każdemu się może zdarzyć. Tylko pretensja klienta była nieadekwatna do problemu, bo usłyszałam, że paznokcie właśnie odpadają. Klientka nie chce przyjść na poprawki,choć proszę i przepraszam- w ogóle niczego nie chce. Tylko ma nadzieje..., że jej nie odpadną-za tydzień. To jest cytat, a w ogóle to jej źle zbudowałam, a w ogóle to dlaczego użyłam glossa, u niej w zakładzie stylistka używa top coata i wtedy sie nie zapowietrzają, a w ogóle jej stylistka powiedziała, że źle zbudowałam paznokcia, bo nie dałam szkieletu pod spód(u nich w zakłądzie robi się na tipsie), a tam jest i szkielet i kamuflaż i biały żel i wybudowany jest paznokieć, ech, szkoda gadać.
Jest głucha na moje prośby, pt"to jesli pani nie chce do mnie przyjść to niech pani machnie raz pilnikiem przy skorkach i tym swoim top coatem" Jeszcze jedno. Kobitka pracuje dużo w wodzie i róznych komsetycznych ingrediencjach, jest kosmetyczką, manicurzystką, pedicurzystką i czym tylko,sprząta zakład etc. a poza tym potrafi również swoją Panią stylistkę w zakładzie zastąpić:) Musiałam się wygadać:D
-
e wiesz co, zdarza się że w tym zawodzie szybciej podchodzi. ja mam pomysł, jak chcesz się wyżyć, idz na paznokcie do niej do zakładu jak jej nei będzie...:D:D:D dobra a tak na powaznie, takie osoby się zdarzają, nie dogodzisz:/
-
to czemu kobieta nie zrobiła u siebie w zakładzie. Można chciała podpatrzeć jak Ty robisz
-
trafiłas na upierdliwą marudę w dodatku upartą i nie mająca swojego zdania:] jestem przekonana, ze te pazury jej nie odpadną a jak zechce je zgryźć to szybciej sobie płytke pokaleczy niz je usunie:]:P
-
dzieki dziewczyny- tak jak mowie, wiem, ze zawalilam, bo przedobrzylam z glossem(mam taki rzadki, ze zawsze klade tak od gory do 1/3 płytki, a reszte to on juz sam robi), a tu chcialam, aby gloss byl rowno-rowniusienko, bo to Pani kosmetyczka i w ogole i.. lepsze okazalo sie wrogiem dobrego:D
Jestescie kochane.
P.S. Aska, a w zyciu nie pojde do tego zakladu:D tipsiora mi przykleją:)
P.S.2, a i jeszcze french z boku troche przypilowalam( z kwadracików do ovalu), nie widac, ja nie zauwazyłam, ale one tak:D
Zaczynam sie tylko zastanawiac, czy mi sie priorytety nie pomylily, czy ja robilam uzytkowe paznokcie, czy konkursowe:porazka:
-
kurko mnie to sie wydaje ze ona przylazla bo pewnie uslyszala ze duzo klientek zamaist do niej to do ciebie chodzi i przyszla sobie zrobic ... potem cosik zepsula i teraz bedzie kazdemu mowic ze tak i tak ... :/ ale wiesz ja to czarnowidz jestem ;)
-
Hyy Baśka, co Ty, to nie tak:) Ja już Ci mówię ile ja klientek mam. W styczniu miałam cztery, w tym miesącu już też, a kroi się piąta(woooow, szalenstwo) ja nie jestem zagrożeniem ani dla tych, które robią po 30 złotych łopaty(bo ja robię drożej), ani zagrożeniem dla stylistek w salonach, bo mam tego tyle i kot napłakał, patrz wyżej. Czemu tak jest? A z prostej przyczyny. Ogłaszam się na portalu, gdzie są prawie same paznokcie za 30 złotych:), więc ginę w powodzi tych za 30 złotych, a u góry mam marny napis-pazur za złotych 60. Rzadko komu się chce otwórzyć moją galerie w ogłoszeniach, myslę ze to taka przyczyna, więc jaka ja konkurencja?:))))) a szczególnie dla salonu, który musi, no- musi mieć dwa, trzy komplety dłoni dziennie, bo jakby funkcjonował?
Pani była po prostu wściekła, bo ona takich paznokci nie umie i tyle, a że mi się nieznacznie w mojej opinii-zespuło, to już w ogole woda na młyn.Ale faktycznie wg mnie będzie mi robić antyreklamę.
-
Odp: dlaczego tak się stało -pomocy
a moglby mi ktos pomoc ..;( nie wiem dlaczego ale czasem niektore tipsy mi sie po prostu łamia wraz z zelem. i nie zawsze jest to spodowane tym ze np. uderze gdzies mocnoo.. ilosc zelu tez mi sie wydaje ze jest odpowiednia jaka nakladam na tipsa..;p wiec co moze by przyczyna??
-
kiepskiej jakości tips, albo może za mały?
-
za maly na pewno nie,a tipsy z sun flower-a;p wiec jaka moze byc jeszcze przyczyna?:(
-
masz zle jakosciowo tipsy, nie powinny sie lamac......dobry tips to elastyczny tips
-
a z jakiej firmy sa dobre tipsy??:):)
-
weź swojego tipsa i złam go w pół tak wolnym brzegiem do kieszonki żeby się złączyły przytrzymaj i rozprostuj jeżeli nie pęknie wróci do swojej pierwotnej postaci ... to być może ich jakość nie jest przyczyną pękania
-
ważne żeby były elastyczne, ja brałam z allegro i były dobre. myślę że ot jednak może chodzić o to że za małe rozmiary i pod wpływem masy i ucisku się łamią.
a jak ci się łamią?
-
wlasnie róznie..ale zazwyczaj boki ale zdarzylo mi sie ze w poł tez..:(;/ kurde ciezko troche to opisac jak sie łamia:P
-
na moje oko jednak te rozmiary:) a jak nie, to może za mało masy na bokach żelu i się robi nietrwały
-
a moze to byc przyczyna tego ze cleanerem tipsa tez przemywam?
-
mhm, tipsa się nie przemywa niczym, tylko matowi
-
chodzilo mi o primer;p;p czy moze byc przyczyna primera?;p;p mysle o czym innym a pisze co innnego heh ;p
-
primer kładziemy tylko na naturalny paznokieć .... nigdy na tipsa ....
-
czyli zmatowic tipsa oczyscic i polozyc primer na kawalek naturalnej plytki poczekac jak odparuje i moge wtedy dzialac z zelem prawda??:)
-
dokładnie, na tipsa nic nie kładziemy, zupełnie nic (oprócz masy:D)
-
no to jeden problem rozwiązany :) :D ....
-
juhuu to juz chyba wiem co zle robie..;PP dziekuje dziewuszki za pomoc..;)) ;);*
-
-
przyjemność po naszej stronie :)
-
Mogę się mylic, ale czy łamią Ci się na wysokości konca Twojego naturalka?
Jeśli tak, to kochana zbyt malo zelu jednak, czyli niewybudowana krzywa C.
-
A może za małą krzywą zbudowałaś i pazurek nie jest wytrzymały jeśli pęka razem z żelem...
No i tak jak dziewczyny napisały preparaty przygotowujace płytke tylko nakladamy na naturalna plytke ;)
-
Kochane, a powiedzcie mi co jest nie tak:
jak sobie zrobie lewa reka to sie nic nie dzieje, a jak zrobie prawa to zazwyczaj dwa paznokcie - srodkowy i serdeczny mi sie zapowietrzaja po tygodniu :( dodam ze robie na tipsie bo nie umiem na formach ;)
jest tak za kazdym razem :( z 8 palcami nic sie takie powaznego nie dzieje, a tylko te dwa mi sie "psuja"
pierwszy raz jak robilam pazurki to na akrylu i mowie, ze chyba sie do tego nie nadaje i przeszlam na zele i to samo :(
nie wiem co jest grane - rozumiem jakby byly to wszystkie pazury ale tylko te 2 :(
-
Jak się rob i prawą rękę lewą to zawsze wyjdzie troszkę gorzej, jeżeli jesteś praworęczna to się nie martw z czasem nabierzesz wprawy.
-
Kochane moje :* a ja mam taki problem i zarazem pytanko do Was...
jak już opracowuje gotowego pazurka, potem przemywam cleanerem i daje nabłyszczacz, no i robia się czasami takie krostki, ze pazurek nie jest idealnie gładki... tak jakby to jakis pył został na paznokciu...co dokładnie robicie po opiłowaniu? może ja coś źle albo za malo robię? :( help
-
dzoana a spróbuj dawać mniej nabłyszczacza. U mnie to pomogło może masz ten sam problem.
-
dokładnie tak jak napisała Ladyss. Nabłyszczacz wcale nie jest taki łatwy w nakładaniu, bo albo sie nałoży za mało i zostają takie niepokryte plamki, albo za dużo czego skutkiem są właśnie te bąble :) ja też miałam z tym problem ;)