-
Odp: Opinie o produktach Silcare / Noname
Ajda Patrycja wymieniła te żele które i ja osobiście bym Ci zaproponowała choć ja wolę Angle White Base One :ok:
Dodałabym jeszcze do zakupów żele kolorowe bo są naprawde dobrej jakości a tak wszytsko na dobry początek zostało już wymienione więc tylko zamawiać :cwaniak2:
-
Anikol powiedz czy każdy kolor z basic trzeba mieszać?
Kupiłam violet który to zachwycił mnie w Twojej stylizacji i wyglądał bez mieszania jak zupelnie inny kolor.w no name nigdy nie mieszałam i nie ukrywam pasuje mi to.
Dodatkowo taki wymieszany bąbluje ,że hoho..
-
Wiesz co ja zawsze kontrolnie od czasu do czasu je mieszam, delikatnie i wówczas nic nie bąbluje tylko tak jak piszę trzeba to robić z wyczuciem. Pigment lubi opadać na dno.
A który fioletowy nie taki jak mój jest?
-
dzięki za pomoc a co powiecie o żelach led???
-
Cytat:
Napisał
anikol
Wiesz co ja zawsze kontrolnie od czasu do czasu je mieszam, delikatnie i wówczas nic nie bąbluje tylko tak jak piszę trzeba to robić z wyczuciem. Pigment lubi opadać na dno.
A który fioletowy nie taki jak mój jest?
Kupilam violet basic i jak go otworzylam w salonie to zobaczylam jakas dziwna szarosc:-)dopiero jak go wymieszalam to zaczal przypominac kolor z Twojej fotki.to mialam na myśli:-)
-
Skopiowałam z fanpage na facebooku, SILCARE ŁOWI EKSPERTÓW i moja opinia ;)
Żele silcare są żelami, które używam praktycznie od samego początku mojej "pazurkowej przygody".
Jak każda stylistka paznokci, uważam że by móc dobrze wykonywać swoją pracę, trzeba też trafić w dobry produkt.
Dla mnie żele silcare, okazały się być strzałem w dziesiątkę !
Bogaty wybór kolorów z serii No Name oraz Basic, to jest to co ja i moje klientki lubimy najbardziej.
Żele mają dobrą konsystencję, podczas stylizacji nie "rozpływają się". Nadają się do zrobienia kolorowej końcówki french, jak i pokrycie całego paznokcia, a także bajecznych zdobień.
Łatwość aplikacji i szybki czas utwardzania sprawia, że stylizacja paznokci nie trwa długo.
Dodatkową zaletą kolorowych żeli, jest ich cena. Są tanie i bardzo wydajne.
Żel No Name Violet - bardzo lubię go przede wszystkim, gdy wykonuję stylizację french.
Jego delikatny kolor sprawia, że biała końcówka jest jeszcze bardziej wyrazista.
By zamaskować niedoskonałości płytki, ukryć przebarwienia, wydłużyć łożysko paznokcia, używam żelu Masked z linii Basic. Świetnie kryje, więc można nim robić między innymi metamorfozę obgryzionych paznokci. Ponieważ niejednokrotnie zdarzyło się, że musiałam przedłużyć takie paznokcie, Basic Masked spisał się lepiej niż inne żele typu cover, których dotychczas używałam. Jest to mój ulubiony żel. Nie wyobrażam sobie stylizacji bez niego.
Gotowe już pazurki nabłyszczam Perfect high quality professional UV Gel Sealer. Jest on bardzo rzadki, nie pozostawia warstwy dyspresyjnej (wielki PLUS za to ! ).
Opisałam większośc produktów, które używam.
Mam nadzieję, że moja opinia będzie dla Państwa przydatna.
-
anikol a mam pytanie czy firma silicare ma w ofercie żele kolorowe które kładzie się ostatnią warstwą bez przemywania i nabłyszczania??? i czy będą może w najbliższym czasie mieli te żele które ma firma indigo ilumination???:)
-
Nie mają takich w ofercie.
-
Ajda niestety nie ale kto wie.... ;) może w przyszłości.
-
Może się powtórzę , ale bardzo by mnie interesowały zele termiczne z tej firmy. Chwal sobie markę i wiem , ze jeszcze póki co nie ma takich żeli w ofercie. Ale jakby co to ja będę czekać ;).
-
Cytat:
Napisał
agulusia
to napisze
zamowilam kilka koloro z czego niebieski i zolty wcale sie nie utwardzaja :torba:
kilka koloro jest bardzo ladnych i na tym sie konczy
na naturalnych pazurach sie wcale nie trzymaja badz wytrzymuja gora 3 dni
wiec uzywalam ich jako zeli kolorowych
po miesiacu pigment sie oddzielil na kolor i blizej nieokreslona zolta maziaje, a ze sa diabelnie geste jak mega gesta smietana trzeba patyk wciskac do butelki zeby rozmieszac
jednym slowem dramat i za darmo bym ich nie chciala
Zgadzam sie z kolezanką w 100% hybrydki z silcare sa do niczego:/: cięzko sie utwardzają,nie chca sie trzymac,strasznie sie sciagają mimo zabezpieczenia wolnego brzegu, są bardzo gęste,klory mają piękne nie moge zaprzeczyć.. albo ja porostu nie potrafię z nich korzystac może ktos mi podpowie?
-
anikol to duża szkoda że niemają ;(
-
Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że i mi pomożecie i wyjaśnicie parę spraw dotyczących żeli Silcare.
Przeczytałam cały wątek(i kilka innych dotyczącej tej tematyki) i muszę jeszcze raz spytać, który żel tej marki jest najlepszy na naturalną płytkę, która jest bardzo problematyczna?
I jeśli chodzi o żele z serii Affinity Ice, czy ich kolor wpływa na jakość produktu? Pytam, ponieważ zauważyłam, że większość z Was używa Ice Violet.
I jeszcze prośba, czy macie zdjęcia tych żeli Affinity Ice na paznokciach, szukałam i niestety się za wiele nie doszukałam a interesuje mnie, jaka jest dokładna różnica w odcieniach.
Będę wdzięczna za odpowiedzi
-
Nika do problematycznej ten affinity, chociaż ja mam base one pink i tez nie ma problemu.
Kolor na pazurku moim zaniem zmienia bardzo niewiele :) praktycznie nie ma roznicy, procz tego ze violet wydobywa biel z frencha :)
-
O ja też się chętnie dowiem co polecacie do samej natury:)
A w ogóle to zobaczcie.
Dlaczego takich pojemności nie ma w sklepie?
O Co chodzi?
http://allegro.pl/zel-uv-no-name-pin...915481993.html
-
juz wcześniej na allegro widziałam tą pojemność 50g i też się zastanawiam dlaczego takich nie ma w sklepie silcare, dziwna sprawa
-
A ja znów nigdy na all nie szukałam bo s.klep mam blisko a tu takie coś.
Pomijając pojemność to dużo taniej wychodzi.w sklepie za 30ml płacimy przecież 22.90
-
juz pędzę w pomocą....
Do naturalnej płytki polecam najbardziej serię Perfect, sprawdza się znakomicie. Polecam bonder rzadki z tej serii :ok: Ale Affinity oraz seria Base One również nie odstaje jakością z tym że Perfect jest dedykowany własnie paznokciom naturalnym. Ma specyficzny zapaszek nawet, różni się od pozostałych żeli.
Co do koloru żelu, każdy żel o poświacie fioletowej czy też błękitnej zmieni zabarwienie w słoneczku np koloru czarnego, będzie się mienił ciut fioletowo. Ale z kolei przy stylizacji french jest to ogromna zaleta gdyż wybija to kolor bieli a dzięki właśnie zawartości większej ilości protektorów UV odbija promieniowanie i pazurki nie żółkną tak szybko.
Co do pojemności sklep posiada tylko 5g, 15g oraz 30g gdyż takie pojemności sprzedają się najczęściej.
-
Czy wam też w sklepie w zelach nie działa dodawanie do kosza ??
-
Dziewczyny a co sadzicie o hybrydach Silcare?
-
Masz kilka postów odpowiedź na swoje pytanie.
-
Dzieki, przeszukalam cale forum i znalazlam swoja odpowiec. Za piekne by bylo zeby tak tanie hybrydy byly dobre...no coz szukam dalej ;)
-
Po miesiącu testowania nabłyszczacza z lini easy vanish stwierdzam ze po ok 2tyg zaczyna on się ścierać z końców paznokcia. Szczegolnie brzydko to wyglada przy frenchu bo w miejscach gdzie się łuszczy zachodzi troche brudem i żółknie od codziennych prac domowych. Szkoda bo przy skórkach nawet na naturalnej płytce trzyma się jak beton. Może macie jakieś pomysły na zabezpieczenie jego? Może dawać dwie warstwy?
---------- Dodano o godzinie 14:14 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:09 ----------
a próbował ktoś tej bieli?
Base One Neon - Nails Silcare
-
Dziewczyny gdzie zazwyczaj kupujecie np zele kolorowe silcare ? na allegro? czy gdzies indziej?
-
Ja kupuje w sklepie stacjonarnym.
A co do nablyszczacza to tego akurat nie znam więc nie pomogę.
-
zamówiłam kilka produktów Silcare do przetestowania...jutro juz powinny przyjśc...odrazu Wam napisze relację jak się sprawdzają...:ok:
-
Cytat:
Napisał
Nilvena
Dziewczyny gdzie zazwyczaj kupujecie np zele kolorowe silcare ? na allegro? czy gdzies indziej?
na allegro u nich masz promocję, .. 5x5ml gratisv 15ml zelu tam sa napisane jakie do wyboru, plus kod na 10%zniżki w sklepie internetowym :P polecam
PROMOCJA! Żel Base One COLOR 5g SILCARE+ GRATISY! (2934420599) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
-
Koleżanka mi zam.owiła będe testować :)
-
Jeśli jakaś osoba/firma sprzedaje na allegro żel z No Name pojemność 50 ml, to ten żel mam rozumieć to podróba? Bo skoro sklep firmowy go nie ma w sprzedaży, to jakim cudem on trafia do sprzedawców? Ja bym chętnie brała, ale za podróbę to ja dziękuję :/:
-
Byłam dzisiaj w sklepie stacjonarnym, zakupiłam Base one White Angel, przetestowalam zaraz po powrocie do domu i niestety zżółkł mi w lampie tak samo jak Kali ;(
-
Cytat:
Napisał
sztynka
Jeśli jakaś osoba/firma sprzedaje na allegro żel z No Name pojemność 50 ml, to ten żel mam rozumieć to podróba? Bo skoro sklep firmowy go nie ma w sprzedaży, to jakim cudem on trafia do sprzedawców? Ja bym chętnie brała, ale za podróbę to ja dziękuję :/:
Ja też nie wiem o co chodzi z ta pojemnością.
-
Cytat:
Napisał
sandrus
Ja też nie wiem o co chodzi z ta pojemnością.
ja zwróciłam uwagę na afinity na allegro jest 15g a w sklepie 30g :) Jeśli to macie na mysli ;) Chyba że to moze chwilowy brak ;)
-
Cytat:
Napisał
nataszka
Byłam dzisiaj w sklepie stacjonarnym, zakupiłam Base one White Angel, przetestowalam zaraz po powrocie do domu i niestety zżółkł mi w lampie tak samo jak Kali ;(
może za długo trzymałaś? ja zawsze wyciągam wcześniej te 10-15sek niż się zaleca
-
Moze bylo juz wczesniej to pytanie ale przeszukalam forum i nie znalazlam wiec......
Jakie zele biale do frencha z Silcare polecacie?
:cwaniak2:
---------- Dodano o godzinie 20:03 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:59 ----------
No i jeszcze tak sobie patrze na te lakiery..... czasem znajduja sie chetne na zwykly manicure wiec chcialabym kupic kilka kolorkow. Wyprobowalyscie juz te lakiery? Ladnie kryja i trzymaja?
-
Lakiery mają bardzo fajne.
Ja je lubię a może
bardziej lubię te ich kolory:D
-
Lakiery nie dosc ze ladnie kryja, to maja super kolorki i ladnie sie trzymaja :)
a o zelach bialych bylo, ja mam z basica bialy rzadki... Basic French White - Nails Silcare
-
Co do ich białych żeli to raczej nie mają w ofercie takich jakie lubię.
Miałam jakiś biały.,ale to bym musiała w pracy zerknąć,który dokładnie to był jeszcze w miarę.kupiłam później inny.,bardziej rzadki i masakra była.
Lubię takie.,które nawet nie drgną w słoiczku.
-
Zamecze Was pytaniami :)
Jaki mozecie polecic akryle zebym mogla sobie cos pocwiczyc
-
Wytestowalam masked-cudowny
french white -super biały,bardzo dobrze mi sie nim pracuje :D
Affinity...- zamiast wybijać biel ,french pod nim robi mi się żółty...jestem zawiedziona :( próbowałam na kilka sposobów ..i nic :( działo się tak może komuś ?
-
Sindi a który masz żel z affinity? Ja mam violet i nic się nie dzieje, ładnie wybija biel, nawet jak bezpośrednio na naturalny paznokiec klade, to widać tę jego fioletową poświatę :) Kilka postów wcześniej chyba Sztynka pisała, że clear z affinity szarzeje na frenchu... może więc też masz clear? A jeśli masz blue albo violet i nadal Ci żółknie, to może przybrudzony pędzelek miałaś akurat?