na prawym oku w kąciku zewnętrznym troszkę pusto ... ale wizualnie bardzo ładne ... co do technicznego wykonania wypowiedzą się zapewne nasze specjalistki :)
02-06-2011, 13:21
smiejesie87
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
witam, zarejestrowałam się bo szukam odpowiedniego kursu. Jestem z wrocławia, czy któraś z was była tutaj na kursie jakiejś konretnej firmy? co myślicie o ofercie looksus lashes?
02-06-2011, 13:52
ajjr
No a w moim przypadku, po reklamacji Pani powiedziała że sie do winy nie poczuwa i reklamacji nie uznaje. Zawiodlam się. Jak by ktoś w Łodzi chciał sobie robić to nie polecam zakładu na rógu 1 maja i Gdańskiej. :(
02-06-2011, 14:47
monibeni
no tez mi sie wydaje, ze w zew. kacikach mam nie doklejone:/ mam je 2 dni, a juz 5 mi naocznie odpadlo, ale wiem, ze to moze akurat ich zywotnosc sie skonczyla :P i boje sie, ze skoro w wew i zew nie mam doklejonych rzes, to za 1-2tyg bede wygladac smiesznie, jak mi pare poodpada z brzegow://
02-06-2011, 19:25
zuzia0303
WITAM WAS KOCHANE, KOCHANI SERDECZNIE.............
PO TYM CO TU ZDAZYLAM JUZ PRZECZYTAC TO CHYBA BEDE CZESTO TUTAJ WPADAC.
CZLOWIEK UCZY SIE CALE ZYCIE. POZDRAWIAM :kwiatek:
---------- Dodano o godzinie 18:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:45 ----------
Edytka weszlam na twojego bloga suuuuper pazurki!!!!! A rzesy rewela!!!!!!!!!!!!
---------- Dodano o godzinie 19:25 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:29 ----------
przepraszam za capsa upsss
i jeszcze raz witam serdecznie wszystkich
03-06-2011, 07:29
dzikakura
Monibeni- no troche rzeczywiscie trzebaby bylo te rzeski wykonczyc. Przykro mi, bo to ja Ci powiedzialam, zebys poszla do tej dziewczyny. Jej prace, jesli to jej sa naprawde ladne, te rzeski sa tez ladne, ale to wyglada, jakby zabraklo jej troche cierpliwosci i rzeczywiscie nie dokleila wszystkich, tym bardziej, ze ty masz gąszcz swoich jak widze.
a tu takie(nie patrzec na permanentny brwi, bo swiezy, jednodniowy:skacze: i bardzo ostro wykonczony, ale co ja sie bede z klientka klocic jak tak chce:skacze:) rzeski C 10,9,8 mm grubosc 0,2
03-06-2011, 09:25
edytakon
Monibeni idź do Dizewczyny i poproś o dopracowanie kącików. Czasem i nam zakladającym sie zdarza (mnie po 3ciej tego samego dnia aplikacji) że zmeczone oczy już nie widzą a a moze nie chcą widzeć rzęsek) :)
Ja bym taka reklamację uznała, zreszta mogło być też tak, że oczka łzawiły i nie szlo dokleic. może jednak pani nie ma duzego doswiadczenia i jej sie rzesy na mokrych nie chciały trzymać. idz pogadaj
Nareszcie mam internet :) i nadrabiam
Kurka bardzo fajne gęsciochy a perm super, moje tez mialy taki ostre rysy jak wiesz i wszystko złagodniało :)
Zuzia dziękuję :) az sie zawstydzilam :)
Śmiejsie87 jesli byłabys zainteresowana kursikiem u mnie (ja dojeżdzam rownież w odległe miejsca to odezwij się na priv) :)
---------- Dodano o godzinie 09:25 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:22 ----------
a i wczoraj kleiłam rzęski meeega kolorowe
uwaga
neonowy róż, fiolet i zieleń neonowa... do tego kryształki SV wyszły ciekawie :) ale fota kiepska, we wtorek widzę się z dziewczyna ktroej kleiłam to sprobuje pstryknąć raz jeszcze:)
03-06-2011, 13:00
ajjr
Edyta kon- niestey nie da sią z tą panią rozmawiać, ona już tyle rzęs zrobiła i w życiu takiego przypadku jak mój nie miała, więc to ja coś źle zrobiłam, umyłam mleczkiem albo co i teraz sie przyznać nie chce.
Moge u niej od nowa założyć - po co ? żeby kase wyrzucić na rzęsy które mi kolejny raz odpadną?
A oczy mi faktycznie łzawiły przy zakładaniu, dość rzęsiście. Więc teraz już wiem czemu mi odpadły.
A co z tym basenem kilka dni po założeniu to można w końcu chodzić czy nie - bo już głupia jestem, każdy co innego mówi. Ta pani co mi zakładała pozwoliła, ale widze że tu na Forum to rózne opinie...
04-06-2011, 08:40
dzikakura
ja niestety nie kleje kolorowych:( u mnie nie chca, a tak to czadersko wygląda:(
a tu takie: mialam problem, bo dziewczyna na jednym oku miala duzo rzęs, a na drugim malutko, trzeba bylo jakos wyrownac, a jeszcze dziewczyna chciala b. dlugie.
04-06-2011, 20:18
edytakon
Kura pieknie sobie poradziłaś, jednak doświadcznie czyni z nas coraz lepsiejsze ;p
Ajjr a ja jednak przy swoim bym stała, to niewazne ze jej sie nigdy nie zdarzylo Ty masz prawo być ta pierwszą i już. nie wie ze istnieje cos takiego jak gwarancja na wykonywana usługę. lzawienie nie jest Przez Ciebie i z Twojej winy... z zreszta latwo bym jej powiedziala, ze zawsze musi byc ten pierwszy raz... po prostu nikt z nas nie jest nieomylny...
ja mam pania, której podobno za blisko powieki przykleiłam i ma podrażnione - choć przysięgam za blisko nie było... (chociaz mam tendencje...) i Pani zaraz do mnie przyjeżdża bo ja nie lubie niedomówień i wolę mieć zadowolne klientki a nie jakies reklamacje
---------- Dodano o godzinie 20:18 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:07 ----------
i juz po wizycie, Pani preszkadzała mikro grudka kleju - aka naprawdę wielkości jak końcowka szpileczki... wrażliwa... :) ale poprawione, może wróci
06-06-2011, 08:28
dzikakura
Pewnie, lepiej uwzglednic reklamacje, niz "olac" klientke, jednorazowa aplikacja to zaden zarobek, trzeba dbac, by dziewczyny byly stałe, a nie jednorazowe, przynajmniej wiadomo, co sie dzieje co sie nie udalo i najwzniejsze jak temu zaradzic, gorzej jak nie otrzymujesz od klientki takiej informacji
Pare dni temu napisała do mnie dziewczyna, czy moglabym jej przeslac zdjecia przed i po jej stylizacji, oczywiscie, ze moglabym, bo mam. Przesłałam, ale zapytalam zaniepokojona, czy cos jest nie halo(byla u mnie miesiac wczesniej) czy powypadaly, czy sie zle trzymaly, czy sie poodkrecały-nie dostalam odpowiedzi niestety. Moge tylko przypuszczac, ze jak dziewczyna calkowicie, albo prawie calkowcie stracila rzesy zaaplikowane przerazona patrzyla w lustro, ze wyglada jak po chemii(to niestety jest takie uczucie, jak sie mialo rzesy zaaplikowane przez miesiac to sie czlowiek czuje jakby byl lysy) nie otrzymalam niestety odpowiedzi, a szkoda, byc moze cos sknocilam, ale sie niestety o tym juz nie dowiem, a szkoda:(
a tu wklejam takie, zeby nudno nie bylo: moja uzalezniona klientka od rozdwojonych rzes typu Y:)
06-06-2011, 08:49
bestilka007
świetne :)
06-06-2011, 11:04
monibeni
dzikakura: pytałam tej dziewczyny jak dlugo przedluza rzęsy i powiedizala, ze jest pol roku po kursie, ale przedluza wlosy od 4 lat, wiec precyzje w rekach ma...oczy zrobilam jak 5 zł, ale juz dojechalam do niej, to stwierdzilam: niech robi, zobaczymy co z tego bedzie... no i mam :D heh niedoklejone kąciki, zastanawiam się czy powinna mi takze wew kaciki dokleic? bo wg. niej nie dokleila, bo sa tam bardzo krotkie rzesy i sie nie dokleja do milimetrowych rzes-syntetyczne :)
edytakon: ja bylam jej pierwsza klientka, bo bylam na 9 rano u niej, wiec o zmeczeniu nie ma mowy :)
06-06-2011, 14:55
dzikakura
ajir- nie powinno się moczyć oczu przez 24 godziny, przynajmniej sie starac. Klej wiaze jeszcze do 48 godzin. Ja nawet jak wyczesuję rzęski po aplikacji to robię to srednio dokladnie, bo klej jeszcze swiezy i pouczam, aby dziewczyny nie czesaly przez dzien, lub dwa. Dajemy szanse klejowi. Ale pewnie są rózne szkoły.
monibeni-dokleja się do wew kącików również, nawet jak sa bardzo krotkie,po to rynek rzesowy wymyslil rzeski o dlugosci 7 mm czy 6 mm, by ladnie wykonczyc i kąciki. Mozna zostawic pare rzesek i w wewnetrznych i zewnetrznych kacikach, ale to tylko w sytuacji, kiedy sa zwichrowane, powyginane i krociutkie, a ja na fotach widze, ze zostawione jest wiecej niz kilka, kilka to dla mnie znaczy 3-5 rzesek, a to, ze sie gubi w pierwszej kolejnosci te wew kaciki wlasnie, to juz inna sprawa...
Pol roku to wystarczajaco duzo czasu, aby się wprawic jak sie ma sporo klientek, spojrz na rzesy Emilii B. ona dopiero zaczyna, ja tam nie widze jakis szalonych ilosci niedoklejen. (dobra szkola edyty, hyyyy)
Kurcze, jeszcze raz mowie-przykro mi bardzo, bo to mi sie te jej prace podobały. Nie ma tlumaczenia-nie da sie. Wszystko się da. Jakos ja z brzuchem w 8 miesiacu kleję i 1 mm kaciki i zew kąciki. Klientki wyrozumiale, bo pozwalaja mi zrobić sobie przerwę....
Problem w tym monibeni, ze to troche czasu juz minelo, reklamacja troche nie bardzo...
06-06-2011, 15:35
edytakon
Kura szkoła szkolą, ale samozaparcie nasza Emi ma wrodzone :)
06-06-2011, 17:50
monibeni
dzikakura: no zobacze co mi ta dziewczyna powie na temat poprawki, bo juz jestem umowiona na srode, ale jeszcze zapytam jak z tym placeniem, bo z tego wszystkiego zapomnialam. =] tylko kurde szkoda, ze musze 60km dojechac do niej...ona mi juz pierwszego dnia nie dokleila kącików i zwrocilam jej na to uwage i zapytalam dlaczego, to wlasnie powiedziala, ze tam sa za krotkie i sie nie dokleja milimetrowych rzes do syntetycznych :) takze, to nie jest tak, ze mi odpadly rzesy i po tyg dzwonie do niej i żądam reklamacji, tylko ma swiadomosc tego, ze to z jej winy, bo upomnialam sie o to jak mi skonczyla zakladac rzęsy:)
ja tutaj nikogo nie neguje za to, ze pol roku po kursie jest, tylko napisalam, ile ona robi rzęsy, bo myslalam, ze to moze wazne :) defakto ma duzo klientek, z tego co mowila, wiec wprawe powinna zalapac, ale przez te niedoklejone kaciki, troche mnie to zastanawia...
i nie przepraszaj, ze mi doradzilas, zebym do niej poszla, bo kto mogl wiedziec, ze tak sie stanie. nigdy nie mialam rzęs zakladanych i troche sie zawiodlam, ze tak wyszlo, no ale coz: mowi sie trudno, zyje sie dalej :) ja ze strachu w ogole nie mocze tych rzes, bo sie boje ze mi poodpadaja kompletnie:P żel do mycia twarzy lezy i lezy, a ja tylko mleczko uzywam teraz... byle nie zamoczyc i nie 'scierac' rzęs :D hehe
edit:
dziewczyna powiedziala, ze zrobi mi to w cenie. =]
dzikakura: gdzie robilas swoj kurs na przedluzanie rzęs? albo na jakiej firmie robisz?
07-06-2011, 18:11
dzikakura
Edytakon, hyyyy i determinacje.
Monibeni- ja dlugo bez kursu byłam, jak przeczytasz wątek od początku, zobaczysz jak się naumiałam, głównie na naszych dziewczynach tutaj z wzorków:skacze:, byly moimi krolikami doswiadczalnymi, kleilam,kleilam,kleilam.....
A teraz mam kurs zrobiłam go u naszej edytakon, pracuję na dwóch firmach na SL(od początku pracowałam na tej i na xxl lashes). Kleję rzęski oj.. już z połtora roku stuknie niedlugo :D
a do mycia ryjka i rzesek uzywaj wody z mydłem, jak masz uczulenie to niech to bedzie woda przegotowana i mydlo dla niemowląt. Najtaniej i z gwarancją, ze akurat przez to mycie to nic ci sie nie odklei
08-06-2011, 17:25
dalissime
Kurko nie mogę się z Tobą zgodzić.Może mycie twarzy wodą z mydłem nie zaszkodzi rzęskom i przyczepności kleju,ale to zbrodnia dla naszej cery.Wymywasz naturalny plaszcz lipidowy skory przez co moze dojsc do nadprodukcji gruczołów łojowych - skóra dąży do utrzymania prawidlowego nawilzenia - przez co bedzie produkowac wiecej sebum-łoju . Mze dojsc (co jest prawie pewne) do wysuszenia,podraznienia skory,uczucia sciagania i pieczenia a w konsekwencji pojawienia sie luszczenia skory,zmarszczek,badz ich poglebienia.Potem zamiast inwestowac w rzeski trzeba bedzie inwestowac w drogi krem badz botox :P Oczywiscie zalezy jakie to mydlo(choc przewaznie kazde chcac nie chcac wysusza,bo zawiera alkohole,srodki zapachowe itd),ale do mycia i demakijazu sa zele,plyny micelarne,emulsje,mleczka bez zawartosci tluszczow,lepiej dopasowac sobie taki kosmetyk,niz katować sobie cere w mlodym wieku
08-06-2011, 20:14
zuzia0303
Dziewczyny pomocy!!!!!!!!;( jaki, ktory klej wybrac z firmy "Secret Lashes" nie mam duzego doswiadczenia, wiec nie jest chyba wskazany ten 1-3 sekundowy ;-) . ale chce byc naprawde zadowolona z kleju. I chce zeby rzeski sie trzymaly, i klientki tez...........
Pomozcie kochane. dzisiaj chce zamowic bo mam taki ktory drazni w ślepka, a z tego co czytam to wiele z was chwali sekret lashes. z gory dziekuje:kwiatek:
09-06-2011, 10:18
renatazubr
Witam wszystkich. Przedłużam rzęsy od pół roku i pojawiły się wątpliwości. Forum śledzę na bieżąco i jestem pewna, że pomożecie rozwiać moje wątpliwości.
Po pierwsze kwestie alergii. Pracuje na SL. Poczatkowo nie mialam żadnych problemow, ale od jakiś 2 mieś pojawiają się głosy o swędzeniu powieki i to nie od razu po aplikacji ale 2-3 dni po niej. Prawdopodobieństwo że jest to klej jest w zasadzie zerowe. Co to może być waszym zdaniem. Ostatnio zaczełam stawieć na odtłuszczacz. Jakiego używacie? Czy wy też macie takie problemy.
Po drugie. GORĄCO. Czy zmniejszona przyczepność kleju i jego wydłużony czas schnięcia może być spowodowany temperaturą. Ostatnio właśnie takie mam spostrzeżenia. Bo co to może być innego, że rzęsa po doklejeniu odchodzi jak by byla dolożona do naturalnej przy użyciu wody. Zaznaczam że klej nowy - tygodniowy, naturalne odtluszczone 2 razy. A może klej z SL jest gorszy???
Po trzecie. Szukam miękkich rzęs. Z SL są ok z Looksus L są twardsze, czy możecie polecić coś delikatniejszego niż te z SL.
Po czwarte. Dalej temat kleju. Klej w SL jest za 99 zl ale na allegro można kupić za 79 czy ktoś wypróbowal i może potwierdzić że to to samo.
A i jeszcze jedno spostrzeżenie: pracuje na SL, ale swego czasu kupiłam rzęsy z Looksus Lashes i według mnie są sztywniejsze niż z SL i o profil mniej wygiete tzn. B z LL jest jak J z SL.
Pozdrawiam
09-06-2011, 20:15
dalissime
Kurko a skad zamawiasz te xxl lashes?jak to wyglada cenowo w porownaniu do SL?Jakiej są jakosci?Bo malam ostatnio pania,ktora nosila od roku nuveau lahes i jak jej moje 0,2 secret zalozylam to mowila,ze troszke grube i sztywne.Czy te xxl lashes jakosciowo sa lepsze? I drugie pyt. Moj klej byl zamowiony w styczniu.Jak myslicie dziewczynki czy juz mam go wyrzucic?Zostala dobrze ponad polowa :/ Trzymam go na te upaly w lodowce,ale juz sama nie wiem,Mija pol roku juz.
10-06-2011, 04:55
dzikakura
Dalissime, nie sposób się z Toba nie zgodzić, w kwestii mycia buzi wodą i mydłem z tym, że....
P.S. Jestem wielką orędowniczką nastrzykiwań , nie tylko botoksu:) Biorąc pod uwagę fakt w jak małym procencie kremy i inne środki powierzchniowo czynne pomagają naszej skórze się nie zestarzeć(chirurdzy plastyczni mówią, ze od 3-5% substancji aktywnych wchłania nasz skóra, gdy ją smarujemy, to chyba nie mamy wielkiego wyjscia chcąc zatrzymać czas) Ja tam się z braku pieniędzy starzeję z godnością, hyyyyy ale ni o tym temat:)
Co do xxl-a jak dla mnie xxl- to całkiem przyzwoita jakość za dobrą cenę. Czy lepsza od SL?- chyba nie. Ta rzęska jest dość sztywna, ale pracowałam już na sztywniejszych. Zdarzają się rzęski w paczkach o róznej dlugosci, ale dosyć rzadko, za taką cenę można odrzucić tych parę. Jaka cena? teraz nie pamiętam, bo mam zapasy, ale gram kosztuje ok 50 złotych- dystrybutorką tych rzesek jest nasza Edytakon-zgłoś się do niej na PW wszystko Ci napisze.
Dalissime- ja bym kleiła, ale tylko swoim. Klientkom nie, bo chodzi o trwałosć, albo wykleiłabym jakiemuś krolikowi doświadczalnemu i zobaczyła jak się trzyma:X
zuzia003-
renatazubr-
Renata-
Czy admini moga ukryć tę długą epistołę:? - mogą / samaron ;)
A tu takie rzęsiory pierwsze ze szkolnym błędem: Jest ciepło, klej dłużej wiąze- lewy kącik wewnetrzny. Oderwałam rzęsy radośnie z taśmą zabezpieczającą. Trzeba było dłużej poczekać cholerka.... Cyrkonie na prawym oczku- to rzęsy slubne naszej forumki:)
Rzęsy drugie: kocham tę klientkę nie każe sobie kleić wew kącików, bo ją haczy:)))
10-06-2011, 11:03
zuzia0303
Dzikakurko
Zaczne od podziekowania za odpowiedz juz zamowilam ultra plus 1-2 sek, jak nie pojdzie mi dobrze zamowie ten ktory mi poradzilas.
Jestes WIEEEEELKA!!!!!!!!!!!
Mowie tu o Twojej wiedzy na temat rzesek kosmetyczny i medyczny !!!!!!!!
A jesli chodzi o Twoja wiedze to szczeka mi opadla i do teraz nie moge jej podniesc do teraz :kwiatek:.
Jak dobrze ze ja trafilam na to forum:ok:, duzo mozna sie nauczyc, czego nie nauczylysmy sie na szkoleniach.
:kooffa:
Mozna powiedziec smialo ze jestescie bardzo dobrymi kolezankami, nawet dla tych ktorych tak naprawde nie znacie.
PS. musze sie zastanowic jakie rzeski sobie dobrac, mam dosc sztywne zamowione tu.... RZĘSY,PRZEDŁUŻANIE RZĘS 12 W CENIE 3 Profil D!! (1648527395) - Aukcje internetowe Allegro
niby jedwabne...... no coz, nie znam sie choc jedwab kojarzy mi sie z czyms miekkim.
kupie chyba rzesy o ktorych pisalas wczesniej. SL LUB XXL jeszcze raz poczytam sobie ten watek o rzesach ktore wybrac. :)
Barzdzo dziekuje ze jestes.
Ze JESTESCIE
Szacun za dobre rady i wskazowki.
10-06-2011, 11:11
Valia
zuzia0303 rzęsy abcnails, nawet koło jedwabnych nie leżały i SĄ MEGA SZTYWNE, miałam okazje na nich pracować, nie dość że każdy skręt, długość wyglądały prawie tak samo i grubość zresztą też to podejrzewam ze nawet domieszku jedwabiu nie mają. a jak weźmiesz pod światło to są granatowe... nie wiem jak inne ich produkty, ale rzęs niestety nie polecam
10-06-2011, 13:02
zuzia0303
Valia kochana bardzo Tobie dziekuje za info. kurcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
---------- Dodano o godzinie 13:02 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:26 ----------
kurko chcialabym skontaktowac sie w temacie rzes z edytakon ale napisalas "PW":wstydek::wstydek: co to oznacza i jak to mam zrobic? :huh:
A moze edytakonbedzie predzej na forum :P:P