Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
chodzi mi o to ze jak bedzie pol butelki to pedzelek nie siegnie reszty:D
wczeniej indigo ktore jest konsystencji lakieru do paznokci ;)
a ten gescioszek taki
aaaa jeszcze pytanko co do koloru hot rod red wam kryje 2 warstwami?? bo u mnie nie bardzo i jest przeswit na wolnym brzegu:( a kolorek sliczny
jak mnie kończyły się shellac baza i top, to wsadziłam buteleczkę do goracej wody i przelałam do małych pudełeczek po żelach ;)
hot rod red nie jest 100% kryjący
Cytat:
Napisał
agulusia
chodzi mi o to ze jak bedzie pol butelki to pedzelek nie siegnie reszty:D
wczeniej indigo ktore jest konsystencji lakieru do paznokci ;)
a ten gescioszek taki
aaaa jeszcze pytanko co do koloru hot rod red wam kryje 2 warstwami?? bo u mnie nie bardzo i jest przeswit na wolnym brzegu:( a kolorek sliczny
Baza w gelishu jest dość gęsta i pędzelkiem "normalnej" długości ciężko byłoby malować. Bazy ma być jak najcieniej, wręcz ma być tylko "wtarta" w płytkę paznokcia ...i tym krótszym jest to łatwe.
W trakcie zużywania będzie jak ze zwykłym lakierem - najpierw przechylanko, a później wydłubywanko przy użyciu pędzelka do żelu :D.
Hot rod red w przeciwieństwie do bazy, jest rzadki, dlatego łatwo dać nim super cienką warstwę. Ja czasem robię 3 warstwy, a właściwie 2,5, bo ostatnią środek paznokcia lub 2 grubsze - nie marszczy mi się.
Prześwit na wolnym brzegu jest skutkiem ześlizgiwania się koloru po bazie. Dlatego oficjalna instrukcja gelisha mówi o przecieraniu bazy suchym pędzelkiem. Lakier jest rzadki, łatwo poziomujący - ja po umalowaniu wszystkich paznokci szybciutko przejeżdżam same brzegi pędzelkiem i do lampy nie ma prześwitów :ok:.
dziekuje :*
kolor mi sie nie slizga ;) tylko przez kolor przeswituje wolny brzeg paznokcia bo nie jest kryjacy:sciana:
dam 3 warstwy i zobacze czy bedzie lepiej ;)
---------- Dodano o godzinie 20:00 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:14 ----------
nalozlam i jestem zachwycona:D pieknie kryje przy 2 grubszych warstawach:ok:
ja wytrzyma do soboty to sie obkupie w duzoooo kolorkow:D
Dziewczyny, powiedzcie mi, gdzie kupujecie shellacki ?
Szukałam jakiś hurtowni kosmetycznych, ale znalazłam tylko csmoon (o którym na forum wypowiada się osoba pracująca w csmoon, więc nie sądzę by wypowiedzi były obiektywne), vanity i nov-med, o których nic nie ma, żadnych opinii.
Na allegro widziałam ludzie kupują u użytkownika leobert, ale on sprzedaje taniej niż w jakiejkolwiek hurtowni kosmetycznej - co wzbudza moje podejrzenia. A znowu Ekert jest oryginalny, ale drogi, bo 85 zł za buteleczkę lakieru, i prawie 100 za top czy baze 7,3ml. Pomóżcie kobitki. Proszę.
Ja kupuje w Nov- med. Bardzo miły Pan doradza:)
Ja kupuje u leobert ale gelisha i tez wszystko ory
w swietle dziennym jednak nie kryje hot rod red nawet 3 warstwami;(
bialy mam dac pod spod??
wyglada to tak jakbym miala brudne paznokcie pod spodem :sciana:
Cytat:
Napisał
agulusia
w swietle dziennym jednak nie kryje hot rod red nawet 3 warstwami;(
bialy mam dac pod spod??
wyglada to tak jakbym miala brudne paznokcie pod spodem :sciana:
Mam hot rod red nie jest w 100% kryjacy niestety. sprobuj z białym lecz pewnie czerwien będzie jaśniejsza
Mam też red roses ten kryje ładnie:)
Ja też mam od leoberta z allegro gelisha, wszystko OK :)
Dziewczyny, czy któraś z was testuje już te nowe odżywki gelish harmony???? Jestem bardzo ich ciekawa:)
Cytat:
Napisał
Sorcha
Dziewczyny, czy któraś z was testuje już te nowe odżywki gelish harmony???? Jestem bardzo ich ciekawa:)
Ja również ;)
Tak ja ją mam, jutro pierwsza klientka na samą odżywkę. Zobaczymy :)
Cytat:
Napisał
nanami7
Tak ja ją mam, jutro pierwsza klientka na samą odżywkę. Zobaczymy :)
OOoo..to napisz potem co i jak:)
Bo też myśle o jej zakupie:)
Ja juz mam dwie klientki chodzęce z tym na rączkach - króliczki mają mi powiedziec jak sie noszą - mija chyba tydzień.
Cytat:
Napisał
Chocolata
Ja juz mam dwie klientki chodzęce z tym na rączkach - króliczki mają mi powiedziec jak sie noszą - mija chyba tydzień.
To ja z niecierpliwością czekam na wasze opinie:D
Tak, Szefowa mówi ze wczesniej mieszała z shellacowymi ale nie widziała różnicy więc używamy tych "zwykłych". Muszę sobie zakupić w końcu pare kolorków do domu i ponosić na gelishu :>
ja rowniez pracuje na estetiqu ale nablyszcacz i baze z gelisha u mnie trzyma sie tydzien 2 pazurki zaczely odchodzic ale mam miekkie paznokciei cienkie
czym przemywacie nablyszczacz ja harmony niebieski ale chcialabym zamienic na cos tanszego bez utrat polysku....
moze macie jakies sposoby by hybrydy trzymaly sie jeszcze lepiej?
kamillxx ja przecieram Gelishe cleanerem z MM i błyszczą jak psu..:-x
A jak chcesz wzmocnić paznokcie z hybrydami to moze skuś się na tą bazę/odżywkę Gelish zieloną.
ja przecieram cleanerem z arstyle i tez sie swieci:)
a ja przemywam z silcare i tez sie swieca mocno :)) a trwalosc 5 tygodni i by bylo dluzej tylko odrost duzy :P