O pomysl z galeria dla poczatkujacych stylistek jest swietny:)
Chociaz wstawianie swoich prac tutaj, w watek gdzie tyle pieknych zdjec tez mobilizuje do wiekszej starannosci i pracy nad warsztatem
iraa i bombelkowa,piekne prace
Printable View
O pomysl z galeria dla poczatkujacych stylistek jest swietny:)
Chociaz wstawianie swoich prac tutaj, w watek gdzie tyle pieknych zdjec tez mobilizuje do wiekszej starannosci i pracy nad warsztatem
iraa i bombelkowa,piekne prace
bombelkowa świetnie to powiedziałaś-uśmiałam się :) szalona kobieto :)
pokaze 7-ma aplikacje...mialy byc w miare krotkie,wygladac naturalnie,bez szalenstw...
zdjecia przed nie ma,bo byly robione telefonem i przepadly,ale rzeski jasne,niezbyt dlugie i bardzo geste,duzo malenkich:/:
teraz widze,ze moglam kleic blizej powieki...nastepnym razem musze tego przypilnowac...
jaka długość?
Evo b, 6 i 8 o,15
Krocizna
6 i 8 ?
łojezu.. wyglądają na dłuższe ;)
To zludzenie optyczne;)
rozmiar rozmiarowi nie równy niektore firmy podaja dlugosc rzęsy po wyprostowaniu czyli dlugosc calkowita a inne dlugosc rzesy skręconej :)
no tak tak.. gonia wiem.. ale pracuję na EVO więc długości są mi znane :)
no rzeczywiście złudzenie :) jak ja mam panią i kleję jej 6 i 8 to prawie ich nie widać :zab:
Na pewno paskow nie pomylilam;) a tu dziewczyna ma pociagla twarz z wysokim czolem,spore zblizenie musialam zrobic i nie wkleilam sie we wszystko...
A ogolnie aplikacja jak wyglada? Moze byc?
aparatka... jest ok..
chociaż ja bym wykleiła trochę więcej :) bo na pewno się da.. no i wyczesać lepiej :)
Mnie się podobają :) wyglądają tak naturalnie, jak lubię.
Najważniejsze, żeby klientka była zadowolona :)
No wlasnie wyczesywac porzadnie nie umiem,nie mam na to patentu:/:
Jak Wy to robicie,a klej sie nie oslabi jak dopiero wiaze?
A tu moje:
Evo Minki 0,20 10mm :)
Miało być naturalnie, ponieważ dziewczyna nosi sporadycznie okulary (do oglądania tv i do jazdy autem-w szczególności wieczorem).
Rzęsy naturalne bardzo ładne, gęste i mocne :)
Naprawdę fajnie mi się kleiło :)
Załącznik 66234
A z tym czesaniem, to też się troszeńkę boję, aby nie uszkodzić aplikacji ;)
Czeszę je tak delikatnie :)
Monia fajnie. Ja bym jednak dała kilka krótszych w wewnętrznych kącikach (np. 8mm 0,15). 0,20 to dość sztywna już rzęsa więc mogą jej się wyginać i przeszkadzać.
:ok:
A z tym czesaniem... mam jedną klientkę, która twierdzi że to najprzyjemniejsza część aplikacji:) Klient nasz pan więc przesadnie często ją smyram tą szczoteczką co by jej frajde sprawić i nic mi jeszcze nigdy nie odpadło.
Dzięki Izi :) :) :)
Też tak myślałam, aby dać te 8 mm (i nawet sama chciałam się "pomądrować'), ale klientka nie chciała, bo już miała kiedyś i tak jej się podobało - że są wszystkie takie równe ;)
Ale kilka 0,15 przemyciłam w kącik. Może na zdjęciu tak tego nie widać. Zdjęcie robione telefonem ;/
Jak robię rzęski, zawsze w kącik daję krótsze i na ogół 0,15 - ale w tym przypadku nie dało rady ;) Klientka przyszła do mnie od kogoś innego, więc nie chciałam jej odstraszyć tym, że się wymądrzam i nie słucham jej ;/
Tylko, że jak kąciki będą się wyginać to ja będę winna - wiem ;/ ale poinformowałam ją o tym :) Powiedziała, że jak coś będzie się działo, to poprawimy :) Dziewczyna jest OK, tylko po prostu z tych: "wiem co chcę i nie zmieniaj tego" ;) ;) ;)
Dobrze że ją informujesz. Nic na siłę ale swoje zdanie należy wyrażać chociażby dla swojego czystego sumienia.
Ja ostatnio mało zdjęć robie - zapominam, albo klientka sobie nie życzy. Ale sama po sobie wiem że jak oglądam fotke to sama widzę co powinnam poprawić albo co wyglądałoby lepiej w konkretnym przypadku i nadrabiam to później przy uzupełnieniach. Na zbliżeniu dużo lepiej to widać niż w rzeczywistości i jest więcej czasu na analizę.
Tak więc dziewczyny cykać, cykać i jeszcze raz cykać (może sam też się zmobilizuję;))
też jestem za krótszym i cieńszym kącikiem :)
nie bójcie się czesać.. ja kelej na hs4 i czeszę jak szalona :D a pod koniec aplikacji to już w ogóle żeby je ładnie ułożyć :D eheh.. przynajmniej źle przyklejona rzęsa Ci spanie podczas czesania i będziesz mogła ją dokleić :)
Twoje rzęski bombelkowa są zawsze tak pięknie wyczesane :) :D :)
Masz rację, jak coś "wyleci" podczas czesania - zawsze można dokleić :)
Jak dobrze posłuchać ekspertek :* :* :*
Dziękuję Izi i Bombelkowa :*
Mam nadzieję, że przy uzupełnianiu uda mi się namówić w/w dziewczynę na krótsze kąciki wewn. :) Zawsze będzie to dla Niej coś innego ;)
lepiej jak spadnie u Ciebie i będziesz mogła to skorygować :)
kolejne dwie próby 2:1
teraz widzę że powinnam je bardziej wyczesać:(
Asia.. 2 są ok..
pierwsze zdjęcie jest ze złej perspektywy i za mało widać... rób może bardziej poziomo te zdjęcia..
Izi ja też lubię jak mi stylista czesze rzęsy, ostatnio nawet mojego męża o to prosiłam- powiedział ze jestem nienormalna :D
Ale jeśli o czesanie moim klientką to też czesze je mocno i długo żeby wszystko ładnie ułożyć, nie bać się dziewczyny- to naprawdę nic nie popsuje :skacze:
I moje Evo Minki B 0,20 13,12,10
Agula chyba przypasowaly Ci nasze kasetkowe rzeski na które probowałam Cię "przekabacić" :)
---------- Dodano o godzinie 11:36 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:36 ----------
Monia jest fajnie co chcesz nooo
Asiunia bardzo ladna aplikacja ale Twoje modelki to naprawde niezly wyczyn :)
Edytka, tak przypasowały mi bardzo, poprostu musiałam znaleźć "swój" patent na ich stosowanie :cwaniak2: Niestety mam tylko 2 Wasze kasetki rzęsek bo mam jeszcze troche sypanych z SL, ale gdy zobacze braki to następne zakupy i zapasy na pewno już u Was. Choć ciężko mi teraz na sypkich się robi jak poznałam już "smak" pracy na paskach:skacze: