ja kupiłam na allegro 300zł z przesyłką:) tak mi sie udało wylicytować:) 13kg-chyba najlżejsza składana wersja
07-11-2011, 11:12
dzikakura
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
paula, masz w Gdyni hurtownie, lozka są po 249 zlotych jak chcesz podam ci do goscia telefon, na kurs idziesz i nie u mnie?( zarcik taki):skacze:i z Gdyni?:D no tego nie grali:skacze:
07-11-2011, 11:54
monia_sc
Paula idź do dzikiejkury, przynajmniej do porządku Cię wszystkiego nauczy :) Znam instruktorki które średnio potrafią to, czego uczą innych. A wystarczy popatrzeć na prace kury, żeby wiedzieć, że jest specjalistką :)
07-11-2011, 12:44
dzikakura
monia dzieki, ja nie tylko robie rzesy, ja jestem tez instruktorem:P, wiec papier kufer startowy i co tylko tam kto chce to proszzz:skacze:
07-11-2011, 13:37
a_now
Od wczoraj czytam wątek-prawie bez przerwy(troszkę oczka mnie pieką:haha:)i wreszcie przeczytałam wszystko.Dziewczyny jesteście kopalnią wiedzy -:przytul::przytul:.
Nie znalazłam odpowiedzi tylko na jedno pytanie-jak to jest z odtłuszczaczem?Pisano wcześniej ,że może być tańszy(czyli rozumiem z innej firmy niż klej)?Czy tak samo jak w przypadku pazurków można go zastąpić produktem powiedzmy "medycznym"(skinsept coś w tym rodzaju?)Bo niestety przy pazurkach miałam baardzo złe doświadczenia z odtłuszczaczami i dopiero jak się przeżuciłam na produkty "medyczne" jest lepiej).
07-11-2011, 17:03
sylwia29
:D ja też mam łózko sładane z allegro za 250 zł z dostawą do domu
07-11-2011, 17:22
monia_sc
no to nieźle a myślałam, że kupiłam w super cenie :/:
07-11-2011, 21:55
Zuuzaneczka
Uch, ja w końcu po długim marudzeniu idę na kurs. Pierwszy dzień już 15 listopada. Więc za jakiś czas będę męczyć Was moimi wypocinami :) :P
07-11-2011, 22:05
igla1102
cześć dziewczyny
skończył mi się właśnie odtłuszczacz i czekam aż dojdzie zamówiony już a jutro mam klientkę :/ czy wiecie może czy są jakieś zamienniki?
bardzo byłabym wdzięczna za odpowiedz pozdrawiam
07-11-2011, 22:10
Agnieszka Praska
skinsept;]
07-11-2011, 22:48
dzikakura
sorry, ale skinsept raczej nie do rzęs, bo musi odparowac przynajmniej 5 minut, jesli juz do octanisept:skacze:, tylko cholercia.. po co:skacze:
07-11-2011, 22:59
monia_sc
Kura czemu piszesz "po co"? Jak kiedyś zapomniałam odtłuścić rzęs, to mi rzęsy spływały. Nie wiem czy piszesz tak dlatego że masz inny sposób czy dlatego że nie używasz niczego do odtluszczania
08-11-2011, 09:39
dzikakura
Monia pisze "po co", bo uzywam .. odtluszczacza do rzęs, po prostu, produkt do rzes przeznaczony do tego celu:skacze:, nie mylic z primerem, a przedtem zmywamy makijaz i poprawiamy wodą , w trudniejszych przypadkach spiryt kosmetyczny,potem cleaner, potem primer ale staram sie tego nie robic, widac po skorze ile jest w niej sebum:D i musze uzywac czegos do odtluszczania, bo rzesa sie trzymac nie bedzie przeciez:) bo rzeczywiscie rzesy "spadna" jak mówisz. Dziewczyny teraz na naszych warsztatach mowily, ze slyszaly o przypadku klejenia rzes na super glue, hyyy, takie rzesy na pewno sie trzymaja bez niczego i odpadaja razem z oczami(zarcik taki, nie stosowac:))))
08-11-2011, 11:19
truskaweczka99
dziewczynki a macie może linki do tych łóżeczek ?bo przymierzam się do kupna :)
zapisałam się też na kursik i chciałabym się was doradzić jaki klej później sobie kupić ,bo zestaw chce skompletować sama :)
08-11-2011, 11:36
monia_sc
nooooooo Kura :) już myślałam że masz jakiś innowacyjny pomysł na odtłuszczanie :skacze::P w takim wypadku faktycznie "po co" :)
---------- Dodano o godzinie 11:36 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:33 ----------
truskaweczka99 przeczytaj forum to bedziesz wiedziec jakie kleje itd a łóżka znajdziesz na allegro albo w hurtowniach. Zresztą przed chwilą była o tym mowa ! :/::/::/::/::/::/::/:
08-11-2011, 23:19
dzikakura
monia, a co Ty, odtluszczac trza:skacze:
09-11-2011, 09:25
truskaweczka99
nie musisz się krzywić, nic złego nie zrobiłam .
takie prezenciki są naprawdę bardzo przyjemne i się je ceni :)
a ja uduszę za nieukrywanie takich byczych cytatów :aty: / Emila :D
09-11-2011, 13:59
sylwia29
http://images43.fotosik.pl/1198/cbc24e73554fc2e5m.jpghttp://images46.fotosik.pl/1155/1b7725dacf6661c8m.jpg
to aplikacja na jedwabnych , co myślicie? http://images35.fotosik.pl/1012/d16c2a2e92118bcem.jpg
a to po otwarciu gałek:D moje wielkie oczyska hehe
zakładała mi je pani, która jest po szkoleniu Sl organizowanym w jej szkole-nie do końca jestem przekonana do tej aplikacji ...dałam jej mój materiał , zeby było porządnie , do załozenia mi rzęsek ale sama widzę, że nie założyła mi na wszystkich i sa dziwnie sklejone przy nasadzie
No jako profesjonalistka to się aplikuje na obu oczkach na przemian , a ona raz jedno oko wykleiła -skończyła i potem drugie:-(
Chciałam mieć rzęski -to mam, chciałam wiedzieć jak robi to moja konkurencja- to wiem
Źle aż tak nie jest, żeby nie było
09-11-2011, 15:42
Agnieszka Praska
pierwsza fota to uzupelnienie ;)
lewe oko klejone moim nowym wymyslonym sposobem aplikacji a prawe klasycznie
prawie 5 tygodniowe rzeski
druga fotka to dzisiejsze D 0,20 10mm
09-11-2011, 16:27
sylwia29
ślicznie agulusia:ok:
jeśli chodzi o drugą fotkę to pani napewno przeszczęśliwa - swoje ma bardzo mizerne a tu po załozeniu taki wachlarz
---------- Dodano o godzinie 16:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:54 ----------
ja już też zaopatrzyłam się w odtuszczacz, bo (jaka ja głuptasina) ja myślałam, że primer to własnie robi odtłuszcza rzęsy , a to baza pod klej jakby:yess:-ale jestm mądra
09-11-2011, 17:16
dzikakura
truskaweczka-no pewnie, ze sie ceni, widze ze jedziesz po temaciku od początku:)
sylwia, zle nie jest przeciez, wiesz, ze bywa gorzej, nie?:skacze:no ale nie powinna kleic jednego oka najpierw potem drugiego , sama wiesz dlaczego:)
agulusia super rzesiczki:)
Sylwia dobrze jest odtluscic, fakt, ale jak nie ma cleanera dopoki go nie masz ze trzy razy primerem przejedz (za kazdym przejechaniem niech wyschnie) i powinno byc git
09-11-2011, 17:24
sylwia29
e no własnie tak też robiłam z tym primerem ale zamówiłam z naszej firmy;) odtłuszczacz i bedzie gitara
a co do pani , która zakładała rzeski mnie jak posłucha tego co jej powiedziałam też bedzie dobrze:)
09-11-2011, 19:33
cubaro
Ja do odtłuszczania używam tylko Lash Primer (kiedyś stosowałam jeszcze coś przed ale stwierdziłam, że nie ma takiej potrzeby).
Na moim Primerze jest napisane, że służy właśnie do odtłuszczania rzęs naturalnych i dziwię się, że piszecie że to nie odtłuszczacz :o
Skład: woda, PVP, etanol.
09-11-2011, 21:35
truskaweczka99
Kurko , o ile mogę Cię tak nazywać - no właśnie czytam i czytam i końca nie widać :D dlatego jak mnie coś bardzo zaciekawiło to pytam i od razu zostałam " okrzyczana " :] zanim pójdę na kurs chcę coś więcej wiedzieć :) dlatego czytam i robię sobie jakieś swoje notatki :) przeboskie robisz rzęsiska :) jeśli będziesz znów na śląsku to ja się pisze <3 :love:
09-11-2011, 22:08
igla1102
a jeszcze powiedzcie mi dlaczego nie można robić najpierw jednego oka a następnie drugiego?w czym to przeszkadza?
09-11-2011, 22:16
dzikakura
igla-wszystko mozna, tylko to generalnie błąd w sztuce jest. Klej mimo, ze ma napisane jak woł, ze wiąze w dwie sekundy, to paruje troche wolniej niz wiąze, jak skaczesz to dajesz czas klejowi na odparowanie i nie przytulasz do zaaplikowanych rzes kolejnych w stosunkowo krotszym czasie,niz gdybys skakala z oka na oko a i jeszcze jedno dosc wazne- skad bedziesz wiedziala ile rzes wkleilas na pierwsze oko?Policzysz?
Aplikacja rzes ma tez za zadanie wyrownac asymetrię, nigdy nie mamy rzes na obu oczach po rowno, czasem z bolem, bo z bolem ale jesli jedno oko jest bardziej urzesione to trzeba temu oku odpuscic, bo na jednym zrobi nam sie gescioch a na drugim nie. Jak kleisz naprzemiennie wklejasz tyle samo rzes na oboje oczu.
cubaro, w sumie wszystko co ma alkohol odtluszcza, generalnie zasada jest taka, ze to co na poczatek powinno miec wiecej alkoholu, a to co potem-mniej i tak sa zbudowane te primery cleanery, cleansery i wszystkie "ery" ja tam tez wychodzę z zalozenia, ze jak cos dobrze dziala(jak w Twoim wypadku Twoj primer) to po co zmieniac, chyba, ze... moze zadzialac lepiej:skacze:, ja mimo tego, ze sprawdzone sposoby dzialaja caly czas szukam i dlatego ciagle .... khem zmieniam zdanie, to w sumie glupie troche, ale czasem sie cos tam udaje ulepszyc
a tu kolorowe rzesiory
fota pierwsza:nic nie widać
fota druga: widac niebieski
09-11-2011, 22:57
igla1102
Od początku kleję najpierw jedno oko a potem drugie i nigdy nie zauważyłam żeby na którymś oku było więcej lub mniej rzęs.Poprostu obrałam swoją metodę i nie umiałabym inaczej.Oczywiście nic mi się nie skleja w czasie aplikacji i uważam,że to nie jest żaden błąd tylko poprostu każdy ma swoje metody (np. dla wygody i czasu zakładania rzęs ).
10-11-2011, 09:50
sylwia29
Dziewczyny słyszałyście o przedłuzenie tylko części rzęs ? tzn. 1/3 tzw. tylko kącika- wydłuzeniu go?
Jak to wygląda i ile za to kasować:huh:
Igluś- tak na marginesie, jesli jesteś tzw. stylistką rzęsiorów -chyba wszystkie się tak nazywamy:-) i masz za soą szkolenie to tam też własnie padły słowa o alikacji na obu oczkach- to takie profesjonalne;-) ja na początku jako samouk też kleiłam najpierw jedno a potem drugie oko- powiedziano mi na kursie już właśnie te słowa co napisała wyżej kurka i w 100% się zgadzam
10-11-2011, 10:11
lukasiatko
Dzika kura :) brawo piekne rzesiska :):ok:
10-11-2011, 10:12
cubaro
I ja się w 100% zgadzam z klejeniem naprzemiennie, dokładnie z takich powodów o których pisała kurka :ok:i wydaje mi się to zupełnie oczywiste.
10-11-2011, 10:39
dzikakura
Rób jak chcesz igla, pytasz, to odpowiadamy.
( jeszcze się taki nie narodził, któremu w trakcie aplikacji, ani jedna rzęsa chociazby nie załapała o drugą, mnie się zdarza):D
Sylwia, taaak, czasem sie przedluza tylko zewnetrzne kąciki, moja.... (kto to jest siostra męza? gunie se zawsze w tych komeksjach rodzinnych:)))).. no i wlasnie ona....:) zawsze sie nad tym upiera, bo ona bez tuszu zyć nie moze.
Ja bym kasowała tak 1/3 ceny
szwagierka :D / Emila :P
10-11-2011, 16:11
sylwia29
:)dzękiKurk za odp. , jednak można .. to się tedy zabieram do roboty:D
A siostra męża to chyba- Szwagierka:yess:
11-11-2011, 09:07
dzikakura
tylko jak robisz te kaciki to wtop je w naturalne rzesy czyli od zewnatrz np 12 tka(rozumiem, ze pani zalezy na takim wiekszym wyciagnieciu kącika) a potem pare 11 tek i 10 tka(jak masz to najlepiej 0,15) uprzedz tez pania ze taka stylizacja wytrzyma maks poltora dwa tygodnie, bo zapewne pani bedzie tuszowala calosc i potem demakijazowala, a tego rzesy, szczegolnie w zew kaciku nie wytrzymaja
11-11-2011, 09:24
sylwia29
dzięki Kurka
11-11-2011, 09:51
Emilia B.
kura rewelacyjnie to wygląda!! że piękna aplikacja to już nawet nie będę pisac bo to oczywiste :D
a to moje noreczki wczorajsze (po tobie kurcia to aż głupio coś wrzucać hehe) :) Załącznik 48565Załącznik 48566
i pytanie - czy to możliwe że komuś rzęsy rosną w ekspresowym tempie ( 2 tyg=brak połowy rzęs bez uszkodzenia naturalnych) czy raczej to wina jakiegoś kosmetyku z czego klientka sobie może nawet nie zdawać sprawy? bo innym tyle to wypada po miesiącu np lasce z rzęsek wyżej wrzuconych :)
11-11-2011, 11:50
cubaro
Emilia - cuuuudne norki, no ja nie mogę :wow:, pisałam już kiedyś, że je uwielbiam i co... jeszcze nikomu nie robiłam :(.
Obawiam się, że za długo będzie trwała aplikacja skoro klei się po 2 i koszt ich zakupu mnie odstrasza (a wszystko w SL kupuję).
Podpowiedzcie gdzie taniej ale pewnie! No muszę w końcu zacząć norki, bo mi się już śnią :P
11-11-2011, 12:06
Emilia B.
a to sa te zwykłe noreczki mink 1:1 :) za te 2:1 dopiero się będę brała :) dzięki :ok:
11-11-2011, 12:54
sylwia29
:ok:Emilia cudne są i takie delikatne- naturalny look-fajnie to wglada
ja też pracuję na tych norkach mink i są ekstra- klientki sobie chwalą a i ja nie narzekam:]
a to moje oczysko po małej poprawce;) http://images38.fotosik.pl/1192/a1ee3cad06078b00m.jpg
11-11-2011, 15:00
edytakon
Cubaro dlaczego odstrasza Cie koszt norek? przeciez za zabieg ten weżmiesz 2-3 razy więcej niz za zwyczajną aplikację
powiedzmy cena opakowania wynosi 250 zł - z czego na tym materiale wykonasz minimum 5-8 aplikacji (średnio) więc w najgprszym wypadku koszt norek wyniesie Cię 50 zł... plus dodatkowo klej, odtłuszczacz, podkładki,szczoteczka... a zabieg będzie klientkę kosztował minimum 350-500zł... wiec rachunek jest prosty jak 2+2 :)
Jeśli jesteście zainteresowane prawdziwymi norkami na 100% prosze o kontakt na maila do mnie lub Kury powiemy na co zwrócić uwagę lub polecimy dostawcę...
Emi bardzo ładna aplikacja
11-11-2011, 18:52
dzikakura
Emilka fajne rzesiory,delikatniutkie takie, podobaja mi sie i jaka fajna rowniutka aplikacja, otworzyło sie tej Pani oczko, że hej!
sylwia, ufff troche lepiej, ale czy nie dziabie cie cos w kaciku zewnetrznym? Tam jakis tłum widze cholercia, jakby popodklejane trzy rzesy, a moze tylko takie zdjecie
cubaro podłączam się pod wszystko co mówi Edyta, jednak dodam swoje trzy grosze, wprawiona osoba wykona norki 2:1 w dwie godziny, czyli troszenke dluzej niz zwykła aplikacja, prosze tu świeżynka z dzisiaj(co mi tam święto niepodległości trzeba, to się pracuje):D
Pani przyszla o 12:00 wypiła kawkę, wysłuchałam co chce uzyskac zaczęłam kleić o pół do pierwszej, potem byla chwila na papierosa i siku, pani wyszła o 14:45 z dwoma przerwami mysle, ze zrobilo się z tego 45 minut, więc kleiłam dwie godzinki, po prostu nie trza gdybać tylko(przysiegam, ze to nie sodówa mi do głowy uderza), trzeba wiedzieć jak, a przede wszystkim.. trzeba wierzyć w produkt. Pierwsze norki(próbkę) dostałam pół roku temu, pomyślałam... co to w ogole jest, miękkie giętkie, cienkie i w ogole nie ma żadnego kształtu... w kibel to! Tak se leżała ta próbka i zarastała kurzem, teraz robię i po prostu sama tęsknię żeby je mieć na oczach:skacze:
a tu moja Pani z dzisiaj-norki naturalne