dzieki kochane:kwiatek::kwiatek::kwiatek:
przemywalam clenerem nie pamietam firmy i dla porownania gelishem i roznica mala ale byla w poprzedniej pracy przemywalam alkocholem izopropylowym i bylo ok...
Printable View
dzieki kochane:kwiatek::kwiatek::kwiatek:
przemywalam clenerem nie pamietam firmy i dla porownania gelishem i roznica mala ale byla w poprzedniej pracy przemywalam alkocholem izopropylowym i bylo ok...
ja przemywam zwykłym alkoholem izopropylowym + troszkę oliwki z Ziaji o zapachu ciasteczek + troszkę wody i też się świecą cudnie :)
Germana, a sama robisz tę miksturę? :)
(przepraszam za off :D)
Dziewczyny, a powiedzcie mi jeszcze,
na ile setów starcza shellac 7,3 ml ?
Askar sama i zazwyczaj robię na oko a raczej jak mi się wleje i zawsze ładnie nabłyszcza ;)
Hej dziewczyny czy któraś mi może podpowie w związku z taka firma jak excellence uv polish gel czy jest to coś warte i jak się trzyma?? Pozdrowionka i buziaczki
znalazłam fajny link z kolorami cnd - może Wam się przyda. Zdjęcia dobrze odwzorowują to co wychodzi w realu:
Shellac na paznokciach | COLOR NAILS SHELLAC GEL
Dzięki wielkie za odpowiedz..a jeszcze mam pytanie jak te lakiery hybrydowe estetiq sie zdejmuje? schodza ładnie przy namoczeniu i zawinieciu w folie aluminiowa? czy trzeba spiłowywac bo nic nie odchodzi? I gdzie mozna ten alkohol izopropylenowy czy jakis zakupic? albo czym go zastapic mozna żeby paznokcie się ladnie świeciły?
Nawet ich nabłyszczacza nie trzeba ruszyć pilnikiem. Schodzą po folii jak masełko ;)
no to super, nie mam zadnych watpliwosci a jaka czerwien jest wg Was najladniejsza?
karchola a jaki czas ci sie trzymaja te hybrydki?
uzywasz ich bazy i nablyszczacza czy stosujesz z innej firmy?
Dziewczyny a jak nakładacie te hybrydy ESTETIQ ? baza - 2 minuty w lampie , potem 2 warstwy koloru kazdy utwardzacie w lampie po 2 minuty i potem top na koniec 2 minuty i przecieramy ? czy przecieramy kazda warstwe po utwardzeniu ? Czy jak ;)?
ja uzywam bazy i nablyszczacza harmony gelish przecieram na koncu po 3 warstwie co do trwalosci jestem w czasie testow:D
u mnie jest promocja na nie przy zakupie 10 szt 1szt 18 zl
A dlaczego z harmony gelish bazy uzywacie ? z Estetiq jest zła czy o co chodzi?
ja tak uzywam bo mam sprawdzone i wiem ze jest dobra ale czekam na opinie jak wypada estetiq:D
bo w wiekszości baza harmony współgra z większością hybryd i dobrze się trzyma :)
A to ta baza z Estetiqa zle trzyma czy co?
U nas babeczki noszą na estetiq. W domu mam baze i topa harmony ale kolory MM więc estetiq i gelish nie mieszałam. Bardzo ładna jest 8, taka krwista przypomina mi pikantne chili z MM, 70 ma delikatne drobinki więc też fajna, a 18 brana przez Panie, które wolą ciemniejszą czerwien
Baza, 2 razy kolor, Top na koncu się przeciera.
Utwardzam różnie, jak robie po pazurze to krócej bbo zanim dojde do kciuka to mały utwarzodzony ale moja szefowa np. 4 palce na raz robi bo te hybrydy mimo stosunkowo rzadkiej konsystencji nie spływają za szybko
ja eksperymentuje po pokazie indigo, zakochalam sie w ich nowych glitterkach niestety to zele twarde
nalozylam je na gelisha i jak narazie 2 dni chodze i kompletnie nic sie nie dzieje:o:skacze:
oto dowod
jak widac na gelishu nawet twarde indigo sie trzyma:D
ja używam MM, ale za Waszym wielokrotnym polecaniem Gelisha chcę kupić bazę i top:) i moje pytanie, czy koniecznie dokupić ich odtłuszczacz? czy mogę użyć innego? bo znalazłam taką ofertę, ale czy to oryginalne produkty? nie znam się;/
http://allegro.pl/gelish-harmony-zes...820423336.html
i jeszcze jedno pytanko;) któraś z Was używa może hybryd IBD?
ewelinka ja mam do przemywania gelisha ale szukam czegos tanszego ktos sie tutaj juz wypowiadal chyba germana ze uzywa alkocholu izopropylowego+troche oliwki ziaja+troche wody ale nie wiem jakie sa dokladnie proporcje i hybrydki swieca sie jak psu... oczy:P
ja w pracy uzywalam alkoholu izopropylowego ale nie wiem gdzie szefowa go kupowala i bylo wszystko ok
karchola a czym ty przemywasz? podasz mi jeszcze jakies popularne kolorki z estetiq bo bede robic zamowienie
u mnioe idzie 11 15 44 23 96 11-to tez ladna kwista jasna czerien:papa:
w sklepie bio kur sa chyba po 22 zl te hybrydki
tak tak do przemywania przeczytałam o tym patencie;P ale przygotowanie płytki interesuje mnie bardziej... bo ja do hybryd CND i MM używam odtłuszczacza SF i primera MM, albo IBD i jest ok, ale jak to jest z Gelishem? też mogę tak mieszać? nie chcę wtopić kasy...
ewelinka do gelisha najpierw matuje troszeczke bloczkiem plytke odtluszczam akurat mam gelisha niebieskiego -ktory jest do odluszczania i przecierania na koniec- potem nie nakladam primera tylko baze cieniutko kolor 2 razy cieniutko i nablyszczacz przemywam niebieskim gelishem...
plytke odluszczelam clenerem do zeli i tez sie trzyma:)
ewelinka wygląda na oryginał. Ja mam zestaw z mm więc tymi produktami przygotowuję pod baze gelisha i jest ok :)
ja identycznie jak karchola też przygotowuje produktami MM pod gelish :D