Dziewczyny mam pytanie odnośnie robienia wzorków na hybrydzie. Czy lepiej robić je juz na wykończonym paznokciu czyli na przemytym topie czy lepiej przed topem? Spotkałam się z różnymi opiniami i stąd moje pytanie
27-08-2013, 21:42
kiwaczek2
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
przed, żeby je potem zabezpieczyć. chyba że dasz potem drugi raz top (na top)
27-08-2013, 21:43
agnieszka-nails
Ja robie po przemytym topie
27-08-2013, 21:49
konwalia1515
I znowu dylemat :D A jak z wszelkimi ozdobami, typu cyrkonie i inne błyskotki? na mokry kolor, do lampy, potem top i do lampy? Tak ostatnio robiłam i się nawet trzymają, ale wiadomo powierzchnia nie jest gładka i łatwo moze odpaść. Macie jakieś sposoby?
27-08-2013, 22:00
kiwaczek2
Agnieszka - malujesz wzór na topie i tak zostawiasz? np farbkami? czy o jakich wzorach mówimy?
a cyrkonie to gdzies tu było poruszane. mnóstwo sposobów dziewczyny mają. ja na klej i otaczam topem.
27-08-2013, 22:11
konwalia1515
Kiwaczek2 - jaki klej? taki do tipsów mógłby byc czy faktycznie superGlu itp?
a właśnie, farbki akrylowe jak lepiej? przed czy po topie? Głownie myślałam o wzorkach lakierowych które nie wydają sie takie wymagające, ale trzeba iść z postępem i robić nowe rzeczy w końcu konkurencja rośnie :):)
27-08-2013, 22:28
kaka80
ja przecieram suchym wacikiem kolor,zeby sie farbka nie slizgała i maluje a potem top i tyle ;)a cyrkonie daje na kapke twardego zelu (nawet na hybrydzie)utwrdzam,potem top i super sie trzymają ^_^
27-08-2013, 22:29
agnieszka-nails
Cytat:
Napisał kiwaczek2
Agnieszka - malujesz wzór na topie i tak zostawiasz? np farbkami? czy o jakich wzorach mówimy?
a cyrkonie to gdzies tu było poruszane. mnóstwo sposobów dziewczyny mają. ja na klej i otaczam topem.
Na topie a pozniej zabezpieczam topem, chyba ze klientka chce na kilka dni wzorek z mozliwoscia zmycia (mialam kilka takich) to pokrywam bezbarwnym lakierem. Co do cyrkonii to nakladam je na nie utwardzony top, do lampy i jeszcze raz top otulajac bardziej cyrkonie.
28-08-2013, 00:16
agojago
hej dziewczyny :) przejrzałam juz chyba caly watek i nie znalazlam nic na ten temat, wiec pytam :)
Czy ktoras z was uzywala hybryd Silcare color it? sa teraz na alle za smieszne pieniadze i sie zastanawiam czy nie kupic paru kolorkow. Mam juz pare kolorow z ins i w polaczeniu z baza i topem z Dolce Nails niezle sie trzymaja (u mnie kolo tygodnia, wiec to i tak dobrze, bo jestem nalogową skubaczką :D )
28-08-2013, 09:19
kiwaczek2
agnieszka - no no:) myslalam ze nie zabezpieczasz bo tak zabrzmiało, stad moje zdziwienie
konwalia - tak to w sumie ryba gdzie się maluje, oby zabezpieczyc i tyle. farbkami lepiej, łatwiej niż lakierami. na klej do tipsów.
agojago- wejdz w watek producentów silcare, tam było o hybrydach, podobno do bani, ale mieli wprowadzic nowe.
28-08-2013, 10:38
natalianikola
co do hybryd silcare to są bardzo bardzo gęste i ciężkie do rozprowadzenia....mam jedną i kupiłam na próbę i jestem na nie. Teraz są one wysprzedawane za śmieszne pieniądze bo został wprowadzona nowa linia hybryd silcare....oby lepsze były.
28-08-2013, 11:21
k_ropka
Cytat:
Napisał natalianikola
co do hybryd silcare to są bardzo bardzo gęste i ciężkie do rozprowadzenia....mam jedną i kupiłam na próbę i jestem na nie. Teraz są one wysprzedawane za śmieszne pieniądze bo został wprowadzona nowa linia hybryd silcare....oby lepsze były.
Ja kupoiłam chyba trzy kolorki. No i noszą się fajnie, dobrze kryją, ale są mocno gęste i nie ściągają się w acetonie. Co do nowej wersji, podobno też nie schodzą (ja nowych nie posiadam)
28-08-2013, 13:49
agojago
ja własnie zamowilam 3 kolory na próbe i czekam aż przyjda :)
a czy ktoras z was moglaby mi polecic jakies najlepiej niedrogie hybrydy? póki co nie stać mnie na gelisha czy shellaca ( mam jeden kolor gelisha ). Hybrydy robie sobie sama i w sumie na razie nie myśle o robieniu na szerszą skalę, także chodzi mi raczej o hybrydy do domowego użytku :)
28-08-2013, 16:15
jealousgirl
Załamałam się totalnie.
Zrobiłam sobie cosmpolitan mm, na bazie i topie gelisha. Utwardzałam kolor po minucie [bo po co sprawdzić na stronie, że trzeba 2 min?] i trzyma się 14 dni i podejrzewam, że wytrzymałby drugie tyle.
Robiłam standardowo - kształt, skórki, mat, ph bond ez flow, primer mm, baza gelish 1 min [bez przecierania], kolor 1 min x2 , top 2 min, oliwka.
Później robiłam dwóm koleżankom. Jednej na podwójnej bazie [tzn. baza 1 min, przetarcie suchym wacikiem, baza 1 min, przetarcie suchym] i na to kolor 1 min x2, top. Odpryski miała po paru dniach.
Drugiej na pojedynczej bazie, ale az trzy warstwy, utwardzane po 2 min [i to mój błąd, bo mm napisalo do mnie, że nie zaleca się trzech warstw]. Na 3 pazurach odpryski, później lakier zszedł praktycznie od połowy paznokcia i na kciuku mały odprysk się zrobił od rogu wolnego brzegu.
I załamałam się, bo ja już nie mam bladego pojęcia co może być przyczyną. Zły czas utwardzania? Złe przygotowanie płytki? Nieodparowany primer? Słabe żarówki - raczej nie.
Aha, lampę mam 36W, żarówki wymieniłam w lipcu.
POMOCY!!!!!!!!;(;(;(
28-08-2013, 16:16
iwonkabiedronka
Cytat:
Napisał agojago
ja własnie zamowilam 3 kolory na próbe i czekam aż przyjda :)
a czy ktoras z was moglaby mi polecic jakies najlepiej niedrogie hybrydy? póki co nie stać mnie na gelisha czy shellaca ( mam jeden kolor gelisha ). Hybrydy robie sobie sama i w sumie na razie nie myśle o robieniu na szerszą skalę, także chodzi mi raczej o hybrydy do domowego użytku :)
Ja każdemu polecam cosmetics zone. Lakiery, topy i bazy kosztują 25 zł. Można je znaleźć na allegro, sprzedawca ma też od niedawna sklep internetowy. Lakiery utrzymują sie min 2 tygodnie, ja po tym czasie zmieniam bo mi sie szybko nudzą, spokojnie wytrzymają dłużej. I co najważniejsze odmaczają się w acetonie, bo nie każde się odmoczą. Dla mnie są rewelacyjne, tym bardziej, że uzywałam już z kilku firm i po prostu straciłam tylko pieniądze bo tamte do niczego sie nie nadają. Ale się nachwaliłam ale moim zdaniem za takie pieniądze nie znajdziesz nic równie dobrego. Moim zdaniem jakością nie ustępują shelacowi. Ale wybór należy do Ciebie. :yess:
Faktycznie brzydko to wygląda. Lakiery jakiej firmy?
28-08-2013, 17:12
jealousgirl
indigo uv platinum, na bazie i topie gelisha
---------- Dodano o godzinie 17:12 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:11 ----------
i tu tez pomocy pomocy pomocy...
28-08-2013, 18:20
k_ropka
ja dziś robiłam pierwszy raz hybrydami Estetiq. Póki co jestem zadowolona, zobaczę jak się będą trzymały:) a Cosmetic Zone to nie to samo? Tak dziewczyny pisały
28-08-2013, 19:56
magdalenasteinhof
Na początku przygody z hybrydami też używałąm etetiqa na bazie i tobie z gelisha i przyznam ze całkiem całkiem ale jak dla mnie nie równają się gelishowi któremu jestem wierna indigo ( gel polish) i moją nową miłością hybrydami ibd !! piękne kolory i trwałość rewelacja :):) kupiłam na alegro za 32 zł od LEOBER :)
28-08-2013, 21:35
k_ropka
Ja zamówiłam estetiq żeby sprawdzić :) i mam w planach zakup bazy Gelisha. Mam też IBD baze i top i jakoś nie przepadam za nimi.
29-08-2013, 07:17
iwonkabiedronka
Cytat:
Napisał jealousgirl
indigo uv platinum, na bazie i topie gelisha
---------- Dodano o godzinie 17:12 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:11 ----------
i tu tez pomocy pomocy pomocy...
a koleżankom dałaś primer i bonder?
29-08-2013, 09:01
kiwaczek2
jealousgirl - mi tak sie dzieje jak dobrze brzegu nie zabezpieczę, mimo że mi się wydaje że dobrze zabezpieczyłam
29-08-2013, 13:33
_kasiunia_4
dokładnie kiwaczek2 ma rację ;) trzeba bardzo dobrze wolny brzeg zabezpieczyć
mi też się w rogu wyszczerbiła hybryda ostatnio - widocznie niedokładnie w tym miejscu sobie zrobiłam ale podpiłowałam delikatnie i na szczęście praktycznie tego nie widać
29-08-2013, 16:24
jealousgirl
Dałam i bonder i primer . ;(
29-08-2013, 18:24
kiwaczek2
a ja nie daję primera nigdy z kolei. może zacznę, ale i tak się trzymają bez.
29-08-2013, 21:02
konwalia1515
Cytat:
Napisał iwonkabiedronka
Ja każdemu polecam cosmetics zone. Lakiery, topy i bazy kosztują 25 zł. Można je znaleźć na allegro, sprzedawca ma też od niedawna sklep internetowy. Lakiery utrzymują sie min 2 tygodnie, ja po tym czasie zmieniam bo mi sie szybko nudzą, spokojnie wytrzymają dłużej. I co najważniejsze odmaczają się w acetonie, bo nie każde się odmoczą. Dla mnie są rewelacyjne, tym bardziej, że uzywałam już z kilku firm i po prostu straciłam tylko pieniądze bo tamte do niczego sie nie nadają. Ale się nachwaliłam ale moim zdaniem za takie pieniądze nie znajdziesz nic równie dobrego. Moim zdaniem jakością nie ustępują shelacowi. Ale wybór należy do Ciebie. :yess:
Też je polecam są super, wspaniale się trzymają, robie je na bazie i topie z shellaca. Ostatnio kupiłam na allepaz..firme ntn i się załamałam. Piszą że bez problemu schodzą w acetonie, ale mnie niestety nie. moczyłam je chyba z dwadzieścia minut i na koniec musiałam je i tak spiłować. Kolory mają fantastyczne no i cena również niska,a jak na złość kupiłam kilka kolorów :( piękny koralowy zszedł na drugi dzień, cytrynowy trzeba było piłować:( pokusilam się dzisiaj na dwa inne kolory zobaczymy jak z ich trwałoscią i zdejmowaniem.
Miała któraś z was lakierki z NTN?
29-08-2013, 21:50
agnieszka-nails
A mozna kupic te hybrydy w hurtowni a necie? Moze sie orientujecie na terenie Warszawy czy jest taka mozliwosc?
29-08-2013, 22:52
_kasiunia_4
Agnieszka chodzi Ci o cosmetics zone ?
Tutaj je kupisz KLIK
29-08-2013, 23:02
agnieszka-nails
Kurcze, nie wszystkie slowa mi napisalo :/ tak chodzilo mi o Cosmetics Zone ale o ich hurtownie w Warszawie, czy taka istnieje. Lub dystrybutorow
29-08-2013, 23:17
_kasiunia_4
na ich stronie nic nie znalazłam, chyba tylko w Łodzi są..
przez internet możesz zamówić zawsze :)
29-08-2013, 23:29
agnieszka-nails
Ok dzieki, myslalam ze tylko ja nie widze hehe. Wiem ze przez internet moge zawsze ale ja lubie zobaczyc co jest w srodku :)
29-08-2013, 23:51
angelikapl
Witam! Chciałabym skompletować swój pierwszy zestaw, przeleciałam wszystkie strony i szukam sprzedawców sprawdzonych Gelish Hand&Nail Harmony gdyż niektóre linki są już nieaktywne. Co myślicie o połączeniu produktów Gelish Hand&Nail Harmony oczywiście baza i kolorki Elarto. Próbował ktoś tego połączenia?
Mam jeszcze pytanie odnośnie Gelish czy wystarczy tylko baza z tej firmy czy jeszcze jakiś produkt jest potrzebny?
30-08-2013, 08:56
magdalenasteinhof
Ja używam bazy gelisza ph bonda z fz flow topa z nsi a kolorówka jak powyzej juz napisałam wiec jeden wielki misz masz i wszystko sie pienie trzyma klientki wpadaja co 3 , 4 tygodnie i ja i one są zadowolone :)
30-08-2013, 09:42
agnieszka-nails
Hej dziewczyny:) Przebrnęłam przez (prawie) wszystkie 116 stron forum + przez 58 stron forum stylizacji hybrydowych;) I wciąż brakuje mi jednego ważnego (dla mnie, bo widzę, że u Was to nie ma za bardzo znaczenia) podsumowania - odnośnie przygotowania paznokcia pod hybrydę. Na stronie 101 padło już w prawdzie pytanie czy pod Shellac lub Harmony można nie matowić płytki, ale ja bym się chciała "zagłębić" w temat, więc proszę, nie krzyczcie, że proszę o małe podsumowanie;)
Więc tak: o Shellacu wiem już całkiem dużo, bo używam od jakiegoś czasu i sporo poczytałam. Obecnie robiąc sobie nim hybrydę w ogóle nie przygotowuję paznokcia (skórki, błonki, etc - u mnie nie ma potrzeby), tylko nadaję kształt, odtłuszczam i to wszystko (ew delikatnie spiłowuję jeśli jakiś jest rozdwojony, ale to rzadkość). Lakier trzyma mi się bez problemu, bez odprysków, pęknięć. Najdłużej trzymałam 2 tygodnie, bo już mnie odrost męczył (można zobaczyć efekt na stronie 58 w stylizacjach).
Ale, ale... jak wiadomo Shellac drogi jest - to raz;) Dwa, że gama kolorów przy innych firmach ograniczona dosyć mocno. Przeszperałam już chyba z 1000 stron żeby znaleźć dla Shellaca jakąś alternatywę, tylko tańszą (u mnie decydującym kryterium jest właśnie to, żeby nie trzeba było piłować płytki przed nałożeniem i przy ściąganiu - mam świra na tym punkcie;)). I w zasadzie nie znalazłam nic, co by mnie zadowoliło - wiele z Was pisze tutaj, że rutynowo nawet przed Shellaciem piłuje, co w przypadku moich paznokci w ogóle nie jest potrzebne i wprowadza pewną konsternację;)
Dlatego pytam po raz kolejny i błagam o konkretną odpowiedź wynikającą z metody "prób i błędów", a nie domysłów;) - przed którymi hybrydami oprócz Shellaca faktycznie NIE TRZEBA piłować/matowić płytki (to samo tyczy się ściągania)? A jeśli z Waszego doświadczenia wynika, że Shellac jest jedyny, to jakie polecacie (i czy w ogóle) lakiery, które można kłaść na bazę Shellaca i potem ładnie schodzą w samym acetonie?
Ufff, rozpisałam się. Niemniej jednak mam nadzieję, że nie zostanę "pogoniona" i znajdzie się ktoś, kto odpowie na pytanie. Z góry bardzo Wam dziękuję:)
Ja uzywam specjalnego lakieru do stempelkow (essence- mozliwy do kupienia w niektorych drogeriach Natura lub Rossmann). Hybrydami mi sie nie odbija wzorek, lakierami w zaleznosci od ich pigmentacji i gestosci.
Baza-lampa, kolor-lampa, kolor-lampa, top-lampa, stempelek i czekam az wyschnie, top delikatnie nakladac tak aby w razie czego nie rozmazac stempelka i do lampy
30-08-2013, 10:00
biancca
Odp: Stylizacje hybrydowe
Dzień dobry:) Chciałam zapytać Was o metodę stempelkową na hybrydach (na forum o samej metodzie nie znalazłam wiele na temat zdobień na hybrydach), a widziałam po zdjęciach, że część z Was robi (http://forum.wzorki.info/zdjecia-paz...rydowe-27.html - serduszkowa stylizacja wisienkakwspz mnie powaliła!):)
Odbijacie wzorek zwykłym lakierem (lub typowym do stempelków np. Konad) na warstwie hybrydowej czy także lakierem hybrydowym? Jeśli zwykłym, to ładnie Wam się trzyma (sam wzór oraz top na wzorze) na hybrydzie? I jak z kolejnością? Baza - kolor - stempelek - top - przemycie CZY baza - kolor - przemycie - stempelek - top - przemycie CZY baza - kolor - top - stempelek - baza - przemycie CZY baza - kolor - top - przemycie - stempelek - baza - przemycie?
Mam nadzieję, że nie pokręciłam za bardzo;) Pozdrawiam i z góry dziękuję :)
30-08-2013, 10:28
biancca
Odp: Stylizacje hybrydowe
Dziękuję za odpowiedź!:) ale ale - bo przy Shellacu top przemywa się na koniec alkoholem - przemywasz też tą pierwszą warstwę topu, na którą kładziesz stepmelek czy dopiero tą ostatnią, jak stempelek jest już przykryty?:)
30-08-2013, 10:44
sandrus
ale żeś się uparła żeby nie matowić płytki :P
Przecież to nic strasznego.
Ja używam w większości Mollona na bazie gelisha i matuje mega delikatnie taka bardzo delikatna kostka.