Wiem, że jestem zboczona pod tym względem:D Ale z drugiej strony skoro trzyma się jak ta lala, to po co matowić?:D hmmm, jak mówisz, że Ty matowisz bardzo delikatnie i się trzyma, to może i trzymałoby się bez matowienia?:D Trzeba będzie spróbować, a tymczasem czekam na więcej opinii :)) (tak, tak, uparciuch ze mnie:P)
30-08-2013, 12:23
agnieszka-nails
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Tez delikatnie zawsze matowie plytke nie zeby zedrzec kilka warstw tylko aby dla pewnosci miala lepsza przyczepnosc. Takie delikatne matowienie nie niszczy plytki.... wystarczy po zdjeciu hybrydy wypolerowac paznokcia i bedzie jak jak ta lala :p
30-08-2013, 12:27
agojago
Cytat:
Napisał iwonkabiedronka
Ja każdemu polecam cosmetics zone. Lakiery, topy i bazy kosztują 25 zł. Można je znaleźć na allegro, sprzedawca ma też od niedawna sklep internetowy. Lakiery utrzymują sie min 2 tygodnie, ja po tym czasie zmieniam bo mi sie szybko nudzą, spokojnie wytrzymają dłużej. I co najważniejsze odmaczają się w acetonie, bo nie każde się odmoczą. Dla mnie są rewelacyjne, tym bardziej, że uzywałam już z kilku firm i po prostu straciłam tylko pieniądze bo tamte do niczego sie nie nadają. Ale się nachwaliłam ale moim zdaniem za takie pieniądze nie znajdziesz nic równie dobrego. Moim zdaniem jakością nie ustępują shelacowi. Ale wybór należy do Ciebie. :yess:
a nie wiesz może jak te hybrydy z cosmetics zone łączą się z inną bazą i topem ? mam baze i top z dolce nail, dopiero co kupiłam troche ponad tydzień temu i nie bardzo chce teraz kupowac jeszcze :P
mam termiczne z allepaznokcie i mojej koleżance wlasniie robilam na dolce nails i dzisiaj mija 2 tyg od kiedy ma, rewelacja, żadnych odprysków :)
30-08-2013, 12:38
kikikuku
ja na gelishu usuwam naturalny polysk za pomoca bloku polerskiego
nie probowalam bez, mysle ze by sie trzymalo ale po co ryzykowac, skoro to zadna ingerencja :)
30-08-2013, 14:02
kiwaczek2
trzeba spróbować u kogo się trzyma u kogo nie. nie u wszytkich będzie tak samo. ja jednej nigdy nie matowie, cokolwiek robię trzyma się.
30-08-2013, 14:38
iwonkabiedronka
Cytat:
Napisał agojago
a nie wiesz może jak te hybrydy z cosmetics zone łączą się z inną bazą i topem ? mam baze i top z dolce nail, dopiero co kupiłam troche ponad tydzień temu i nie bardzo chce teraz kupowac jeszcze :P
mam termiczne z allepaznokcie i mojej koleżance wlasniie robilam na dolce nails i dzisiaj mija 2 tyg od kiedy ma, rewelacja, żadnych odprysków :)
Nie wiem, bo sama nie próbowałam ale wiem, ze na pewno z shelakiem i gelishem będzie się trzymało, bo dziewczyny tak robią. W ogóle najlepszy chyba jest gelish, sama się zastanawiam czy sobie nie kupić, ale tylko dlatego, żeby go mieć. Mimo iż baza i top z CZ jest bardzo dobry. Co do innych baz i topów to nie mam bladego pojęcia, mogą się trzymać a np. nie odmaczać przy ściąganiu, co dla mnie jest podstawa jeśli chodzi o hybrydę.
30-08-2013, 15:25
agojago
teraz mam wlasnie frencza na dolce nails, jak sie bedzie ladnie sciagac, to chyba sie skucze na te cosmetisc zone:)
a biały do frencza dobry jest z cosmetics zone? bo mam teraz berfect beautika z allepaznokcie i po mniej wiecej tygodniu ta koncowka zaczyna pękać...
30-08-2013, 15:52
Izi
agojago ja mam na odwrót:crazy: tzn. używam bazy cosmetics a kolorówki z dolce i jest OK (ale czy dolce i CZ to nie jest to samo?). Top mam z Sun Flower. Ładnie wszystko schodzi bez piłowania.
30-08-2013, 16:18
agojago
Izi czyli z sun flower masz ten Gelaq ?
30-08-2013, 16:21
konwalia1515
a biały do frencza dobry jest z cosmetics zone? bo mam teraz berfect beautika z allepaznokcie i po mniej wiecej tygodniu ta koncowka zaczyna pękać...[/quote]
Mam biały z cosmetics zone i jestem zadowolona, taka czysta aksamitna biel :)
30-08-2013, 16:24
agojago
to chyba się skusze na te Cosmetics zone, może na próbę wezmę jeden jakiś, zobaczymy jak to będzie z tym Dolce nails :)
30-08-2013, 20:12
Izi
Tak, Gelaq. Spisuje się nieźle z Dolce. Z popularnymi INSami też jednak gorzej z odmaczaniem:(
31-08-2013, 13:35
germana
co do stempelków ja mam konadowskie czasami....
ale i przed malowaniem farbkami akrylowymi czy stemplami nie matowie....
zawsze daje po prostu na top przetarty czekam az wyschnie i raz top zeby zdobienie nei zeszło.;..
01-09-2013, 07:28
jumpi
biancca skoro shellac tak świietnie Ci się trzyma, to ja na Twoim miejscu, zostałabym przy bazie (ewent. nabłyszczaczu) shellac, a kolorówka już obojętnie z jakiej firmy kupisz, powinno być ok. (może oprócz INS, NTN itp. bo one sa nie sciągalne ;) )
01-09-2013, 11:39
Ignorantka
...a propos stempelków. Bardzo często korzystam z nich przy hybrydzie. Do stemplowania używam zwykłych lakierów, hybrydowe się nie nadają. Nie matowię ...ale na błyszczącej warstwie czasami potrafią się stempelki ślizgać i tym samym rozmazywać, trzeba zmazywać i poprawiać. Matowić mi się nie chce (leniwa jestem), dlatego też wykorzystuję specyfikę topu Polish Pro. Po kolorze daję ten top, przecieram spirytusem 95-99%, który pięknie go matowi. Robię stempelek i ponownie nakładam ten top ale przecieram spirytusem ok. 30% ... i pięknie błyszczy.
Na niektórych hybrydach stempelek robię od razu na kolorze, dotyczy to hybryd, które nie pozostawiają warstwy dyspersyjnej lub takich, które nie wymagają topu.
01-09-2013, 12:00
biancca
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, jesteście boskie!:) jumpi - no chyba właśnie tak zrobię, czytałam w Twoich wypowiedziach, że Ty też łączysz różne bazy z innymi kolorami i się trzymają:) Mistero Milano, bluesky - one chyba będą ładnie schodzić w samym acetonie, prawda? a żellak ata?
(Z Mistero Milano widziałam, że mają teraz też bazy i topy bez piłowania, easy off się chyba nazywają, ale cena taka jak przy shellacu, więc zostane przy sprawdzonym;))
01-09-2013, 20:36
magdalenasteinhof
kochana ładnie się ściągają w acetonie, ibd tez polecam :)
01-09-2013, 23:05
Natalia Czerwaciuk
dziewczyny pomozcie mi,zalezy mi na hybrydach dobrych,typu shellac,ktore sciagaja sie tak jak shellac,czy mistero milano bedzie ok?nie chcialabym pilowac tego tylko zeby sie w acetonie sciagaly..i czy moge laczyc mm z baza i topem shellaca?kurcze,jestem mega zadowolona,ale shellac ma tak maly wybor kolorow,w ogole nie maja tego co na czasie,czyli jakiejs mietki itp..czy moze bardziej proponujecie gelish harmony?bardzo was prosze o rady i z gory dziekuje..od razu mowie,ze cena nie gra roli,ma byc dobre!
02-09-2013, 09:32
biancca
Widzę, że koleżanka Natalia ma podobnego świra, co ja:D swoją drogą - poniekąd już o tym rozmawiamy, dziewczyny częściowo odpowiedziały na to pytanie parę wpisów wyżej;)
02-09-2013, 12:16
agojago
dziewczyny a jak to jest z mieszaniem kolorów? bo podobno można mieszać, np do ciemnego troche białego i jest jaśniejszy :P i jak to jest? trzeba mieszać hybrydy z tej samej firmy czy można różne ? :)
02-09-2013, 14:14
nanami7
ja ostatnio zrobilam takiego miksa ze do hybrydy kolorowej dodalam bialy rzadki zel i powstal mi kolor pastelowy :) rewelacja :skacze:
oczywiscie kladlam to na paznokcie zelowe, nie odwazylabym sie zrobic czegos takiego i klasc jako hybryde.
Ale kolorki tez mieszalam rozne rozniste ;) zazwyczaj z jednej firmy
02-09-2013, 18:32
agojago
no tak się zastanawiam, jak zmieszam hybryde, która schodzi w acetonie, z białym, który jest twardy, to jak to będzie później ze zdejmowaniem :)
02-09-2013, 20:30
nanami7
to na logike - nie odmoczy sie :) bedzie trzeba pilowac.
03-09-2013, 18:14
bigredheart
Odp: Stylizacje hybrydowe
[quote=biancca;391115]Dzień dobry:) Chciałam zapytać Was o metodę stempelkową na hybrydach (na forum o samej metodzie nie znalazłam wiele na temat zdobień na hybrydach), a widziałam po zdjęciach, że część z Was robi (http://forum.wzorki.info/zdjecia-paz...rydowe-27.html - serduszkowa stylizacja wisienkakwspz mnie powaliła!):)
Odbijacie wzorek zwykłym lakierem (lub typowym do stempelków np. Konad) na warstwie hybrydowej czy także lakierem hybrydowym? Jeśli zwykłym, to ładnie Wam się trzyma (sam wzór oraz top na wzorze) na hybrydzie? I jak z kolejnością? Baza - kolor - stempelek - top - przemycie CZY baza - kolor - przemycie - stempelek - top - przemycie CZY baza - kolor - top - stempelek - baza - przemycie CZY baza - kolor - top - przemycie - stempelek - baza - przemycie?
Podlanczam sie pod pytanie czy moze ktos udzielic odpowiedzi na forum,gdyz przeczesalam je i nic nie znalazma w tym temacie z gory dziekuje:)
03-09-2013, 22:10
Ignorantka
Odp: Stylizacje hybrydowe
Cytat:
Napisał bigredheart
...Chciałam zapytać Was o metodę stempelkową ...Podlanczam sie pod pytanie...
TUTAJ napisałam, jak ja to robię. Mogę dodać, że pokrywam topem UV (można też zwykłym) i wszystko współpracuje bez problemów.
05-09-2013, 12:37
jealousgirl
czy któraś z Was używa gelish structure?
jakie wrażenia, spostrzeżenia? ;)
05-09-2013, 20:46
bettyblue
dziewczyny mam pytanie, robiac frencha na hybrydzie, w momencie robienia lini usmiechu , jesli cos nie wyjdzie (a jeszcze bialej hybrydy nie utwradze) czym moge skorygowac defect??
(preferujecie robienie lini usmiechu sonda, czy pedzelkiem?) dla mnie French to mnostwo stresu I nerwow -ale musze po prostu wycwiczyc reke, polecacie jakis tanszy zestaw do frencha hybrydowego ?
05-09-2013, 22:49
biancca
Wracam do tematu stempelków:) Dziś przyszedł mój zestaw Konad - czarny lakier, blaszka, stempelek. I sprawdziłam, jak toto działa;) Mi udało się odbić wzór praktycznie każdym zwykłym lakierem, jaki miałam w domu - od takich za 5 zł typu wibo, przez Inglota, po chanel - cieszy mnie to!:) Nawet parę kolorów Shellaca się ładnie odbiło, ale faktycznie zwykłe lakiery odbijają się lepiej. Póki co robiłam tylko testy, nie wykończyłam jeszcze żadnego manicure w ten sposób, jak zrobię to wrzucę na stylizacje, mam nadzieję, że mój entuzjazm nie zgaśnie:D
05-09-2013, 23:22
Natalia Czerwaciuk
Ok wiec ja podjelam decyzje ze narazie kupie kilka kolorow z mistero milano,ale teraz pytania gege;) czy one sciagaja sie acetonem czy musze kupić tez ich plyn do sciagania?? No i czy z baza i topem shellaca moge laczyc? Bardzo was prosze o odpowiedz bo to wazne, obiecuhe ze to juz ostatni raz was mecze;)) z gory dzieki
06-09-2013, 07:41
agnieszka-nails
Cytat:
Napisał bettyblue
dziewczyny mam pytanie, robiac frencha na hybrydzie, w momencie robienia lini usmiechu , jesli cos nie wyjdzie (a jeszcze bialej hybrydy nie utwradze) czym moge skorygowac defect??
(preferujecie robienie lini usmiechu sonda, czy pedzelkiem?) dla mnie French to mnostwo stresu I nerwow -ale musze po prostu wycwiczyc reke, polecacie jakis tanszy zestaw do frencha hybrydowego ?
Ja robie frencha pedzelkiem od bialej kolorowki a jesli mi cos nyjedzie poza linie usmiechu to koryguje pedzelkiem od zelu zamoczonym w cleanerze i troszke odsaczonym w waciku.
06-09-2013, 08:51
3524
@jealousgirl : ja używałam. Długo nie miałam pomysłu na wykorzystanie tego żelu. To zwykły żel soak-off. W końcu zrobiłam promocje na utwardzenie paznokci tym żelem i pomalowanie zwykłym lakierem za 30 zł i nareszcie się go pozbyłam. Spostrzeżenia - dobry, nie spływa na boki, da się odmaczać. Teraz kupiłam inny soak-off, tańszy i ten mi spływa.
@bettyblue : ja robię frencha patyczkiem drewnianym. Jedna strona odpycham skórki, druga robię frencha. Szybko, nic nie poprawiam, o ile oczywiście nie ślizga się na bazie. I robię 5 palców na raz.
@Natalia Czerwaciuk : ściągają się. Nie tak ładnie jak shellac, ale daje radę. Można łączyć. I nie musisz kupować płynu.
06-09-2013, 10:05
kiwaczek2
natalia - płyn do ściągania MM nie jest najlepszy. kolory się ściągają ogólnie bez problemu. tylko uważaj bo blakną na paznokciach.
06-09-2013, 16:11
jealousgirl
MM się ściągają ładnie acetonem, oprócz neonowych kolorów. Cosmopolitan trzeba piłować ;]
@3524 Ale kładłaś normalnie bazę, później structure, na to top i dopiero zwykły lakier? Dobrze rozumiem? ;)
06-09-2013, 20:18
3524
nie. Piłowanie, przygotowywanie płytki, odtłuszczanie, primer i żel. Nigdy nic się z nim nie stało o ile nie zostawiłam jakiejś upartej skórki, albo nie próbowałam zatapiać ozdób - odłaził gumowym płatem. Piłować na koniec nie piłowałam praktycznie wcale, trzy cienkie, dwie grubsze warstwy i było ok.
Ale ja ten żel kupiłam jak dopiero harmony wchodziło. Bardzo dawno temu, także możliwe, że coś się zmieniło...
07-09-2013, 14:05
Honey
Szukam hybrydowego lakieru tylko do swojego użytku. Sama juz nie wiem co wybrac. Przeczytalam rozne watki na ten temat. Mysle o Gelish Harmony, MM, Indigo lub moze Spn. Zalezy mi na tym zeby byl oczywiscie trwaly no i zeby latwo mozna go bylo zmywac :)
07-09-2013, 19:48
Natalia Czerwaciuk
no wlasnie a ciekawe jak sie spn sprawuje?miala ktoras z was hybrydy spn i moze cos o nich powiedziec?
07-09-2013, 20:04
sandrus
Dziewczyny czy macie problem z usunieciem 3 warst hybrydy MM??
W tygodniu mialam dwie klientki z ognistym pasodoble i on wymaga wlaśnie 3 warst i normalnie koszmar przeżylam....skończyło sie na piłowaniu !
07-09-2013, 20:34
karolasc
Natalia Czerwaciuk dziewczyny już pisały o spn, że są zadowolone ale nie pamiętam na jakiej bazie go stosują, przejrzyj wątek na pewno coś znajdziesz.
07-09-2013, 22:58
jealousgirl
@sandrus : Tak, tak. Pisałam o tym ze cztery posty wyżej. Ja miałam dwie warstwy i 20 min zawiniete. nic to nie dało.
08-09-2013, 00:10
sandrus
przeczytałam wcześniej i też zwątpiłam,bo jednej na nature też robiłam cosmopolitan:/
kiedyś chyba 2 warstwy pasodoble mi się rozpuściły.
już sama nie wiem,głupia jestem i w dodatku zła.