Jesli chodzi o Spn to ja mam jedna niby hybryde z poprzedniej serii make up your nails. Trzeba niestety pilowac, ale to jest jedyna wada. Poza tym bardzo ladnie sie naklada i jest trwala. Wiem, ze teraz maja jakies nowe, ale ich nie probowalam.
Printable View
Jesli chodzi o Spn to ja mam jedna niby hybryde z poprzedniej serii make up your nails. Trzeba niestety pilowac, ale to jest jedyna wada. Poza tym bardzo ladnie sie naklada i jest trwala. Wiem, ze teraz maja jakies nowe, ale ich nie probowalam.
sandrus ja i 4 warstw z podwojnym topem i wzorkami rozpuszam xD
pytanie czy matowisz top dobrze? i jaki masz płyn do zdejmowania i czy klientka ma zimne rece...
Co do SPN ich baza i kolorki rozpuszczają się bardzo ładnie w bardzo delikatnym płynie do zdejmowania hybryd. ( już 3-5 min wystarczy) wiem bo testowałam w tamtym tygodniu :D
W takim razie czym je zdejmujesz???
teraz akurat przerabiam Aceton 1litr
tylko trzeba dobrze zabezpieczyć skórki oliwka bo mocno wysusza.
trzymam 10min, 12 min jeśli jest więcej niż 3 warstwy koloru lub drugi top.
allepaznokciowym różowym też ładnie schodziło.
dobrze i dokładnie zmatowić top.
jeśli klientka ma bardzo zimne palce to też dobrze jest wsadzić je w jakiś ręczniczek albo coś żeby było cieplej bo wtedy lepiej puszcza.
Mam nawet nakręcony film tylko musze go złożyć xD
zawsze używam acetonu silcare,miałam nawet chęć na jakis remower ale poczytałam,że moze być jeszcze trudniej.
Dziewczyny pomóżcie potrzebuje jakiegos ladnego kolorku do frencha,z tym że pracuje w ten sposob: maluje frencha i klade telikatny roz po całosci. Macie cos godnego polecenia? dotychczas miałam z CND kolor Romantique zakupilam u Pana Leoberta i taki cyrk że nie utwardza sie w lampie ledowej.... tylko w zwyklej;/
Ale dlaczego cyrk? Przecież shellac nie jest ledoutwardzalny. Co prawda czytam w necie o udanych eksperymentach z utwardzaniem w ledówkach ale producent nie zaleca i może to prowadzić do alergii. Kusi mnie zakup lampy ledowej ale powstrzymuje to, że mam m. in. shellac, polish pro i star nails, które utwardzają się tylko w zwykłych UV. Osobiście preferuje do frencha lakiery bezbarwne lub bezbarwne z pyłkiem brokatowym. Może być każdy clear soak off.
Kolory to ja tez mieszam i brokaty z bazą, wychodzą przepiękne miksy, których nie ma nikt :)
ja u leoberta kupilam trefny top ibd do hybrydy
już wiele razy było piane że leobert to lewus i sprzedaje podróbki
to w takim razie u kogo kupowac?
Przyłączam się do pytania. jestem trochę zaskoczona tym, że leobert sprzedaje podróbki, bo wiele dziewczyn pisało że kupuje u niego hybrydy gelish i sobie chwaliły.
Gdzie więc trzeba kupić żeby mieć pewność że się nie natnie na podróby?
no w ef macie i ibd i gelishe
A czy gdzieś jeszcze maja oryginalne hybrydy gelish? bo akurat zależało mi na topie i bazie w wersji mini, a na ef mały top jest obecnie niedostępny.
a shellac gdzie można kupić mając pewność że to oryginał?
ano wlasnie... Ja tez u niejakiego leoberta sie naciełam... wrrrrr.....
Ogólnie robie zawsze CND hybrydki... tylko top mam jakis z la femme (bo odpowiada mi jego gęstość i to że nie ma pęcherzyków powietrza tak jak top z CND) i jakiez bylo moje zdziwienie kiedy moja stala klientka wrocila po 4 dniach na reklamacje hybrydy :/ które wczesniej trzymaly sie 2 tyg. no myslalam ze padne... nie wiedzialam gdzie popelnilam błąd. Rozmysłalam dniami całymi, az wreszcie rozkimalam, ze te hybrydy od leoberta tak sie nie trzymają...
Zrobilam test na sobie i kolezance i mnie zlazly po kilku dniach (kupione u leoberta) a kolezance trzymaja sie prawie dwa tyg (zamowione w ekert nails) Wiec uwazajcie, bo szkoda kasy.
I jeszcze jedna mała ciekawostka: hybrydy CND shellac schodzą po rozmoczeniu w ciepłym masełku :haha: Klientka moja 4 dni po zdrobieniu hybrydki robila ciasto wnuczce i babrała lapkami, az jej pozłazilo.
w beauty flo maja gelishe, albo ze stronek z usa i wysylac jako gifty, moze przejdzie ;)
ja kupiłam u leoberta, bo gdzieś w tym wątku ktoś polecał i zasugerowałam się linkiem. Powiem Wam, że jestem zadowolona, wszystko ładnie się trzyma a kolorówkę mam z ins, czyli też niewysoka półka. Przy okazji zamówiłam też dla siebie podkład z Revlona oraz olej kokosowy i też wszystko ok. Chyba miałam szczęście :D
farbstift . A powiedz, jak ściągasz te INS, robisz je jako hybrydę czy jako żel?
A teraz z innej beczki:
Przepraszam was, że tak dociekliwie pytam o nieco jakiś czas , ale mnie za cholerę się nie odmaczają. Fakt trzymają się 2 tyg, Używam bazy i topu od MM, i ani drgną przy ściąganiu acetonem. Uważam że jest to ściema i świadome wprowadzanie klienta w błąd, bo to zwykły żel w pędzelku i pisanie na opakowaniu Lakier żelowy UV hybrydowy jest Kłamstwem. I trzeba uświadomić dziewczyny, że to Żel a nie Hybryda. Można nieźle poździerać pazury jak się która uprze,że odmoczy i skrobać będzie.. to tylko moja opinia. Takie wyciągnęłam wnioski po użytkowaniu..
Ja kupowałam u tego leoberta top i bazę i wydaje mi się, że są ok, chociaż jak piszecie, że podróbki sprzedaje to już sama nie wiem :/: A wyglądają całkiem jak te z ef...
Aniuta27 ja zawsze ściągam pilnikiem. Szczerze powiedziawszy nigdy nawet nie próbowałam ich odmaczać ;)
INS się nie odmaczają.
Jestem pod wrażeniem, że trzymają Ci się 2 tygodnie, ja po 12 godzinach już miałam pierwsze odpryski. Po dobie paznokcie już nie nadawały się do pokazania. Na MM nie próbowałam, ale kilka innych baz w tym gelish, nie pomagało. Oczywiście na początku też uparcie starałam się je odmoczyć, szkodząc paznokciom i skórze. Potem robiłam różne eksperymenty ...na plastikowych łyżeczkach, bo były wygodniejsze przy testowaniu odmaczania niż próbnik-słoneczko. "Hybrydy" INS są nieodmaczalne! Znajoma była niedawno na kursie stylizacji paznokci. Mieli m. in. lekcje nt. hybryd, jakież było moje zdziwienie gdy dowiedziałam się, że ćwiczyły na INS z allepaznokcie. Instruktorka przedstawiła im produkt jako hybrydę ...ściągały pilnikiem. Zaniemówiłam z wrażenia, no bo co miałam powiedzieć - ja bez żadnego kursu.
czyli wniosek jest jedny- nie są to hybrydy. bo hybrydy się odmaczają, i o to właśnie w nich chodzi, żeby nie piłować, ew wierzchnią warstwę topu.
ignorantka, to niezły kurs jak na takich tanich produktach szkolą :/
Ja uzywam INS tylko i wylacznie jako kolorowki na zel. Ale ostatnio moja szefowa chciala te INS na swoich pazurkach i nalozylam dwie warstwy VITAGEL na to te 'hybrydy' i wyblyszczacz z Eco i powiem Wam ze sie trzymalo na mur beton ! Teraz ma inne kolorki i zobaczymy ile wytrzyma :) (pewnie tak dlugo az sie nie znudzi :D)
Jestem zaskoczona tym, co piszecie o loebert, bo ja kupuje shellac i ostatnio ibd tylko u niego (bo niezle ceny, szybka wysylka i duzy wybor) i na nic nie moge narzekac. Mam top, baze i kolorowke i spokojnie trzymaja mi sie 2 tygodnie, wiecej nie wiem, bo odrost straszny no i schodza w acetonie jak ta lala ;) (tzn shellac, bo ibd jeszcze nie sciagalam). Kolor bialy mi sie czasem marszczy po lampie, ale wg tego co piszecie to nie wina lakieru, tylko zlego nalozenia, wiec albo mam szczescie do zakupow u loebert albo problem nie lezy w jego produktach tylko tego, jak je sie stosuje, tak mysle :)
wszystkim maniaczkom mgiełek hybrydowych polecam shellac zillionaire.
Bardzo fajna hybrydka clear z mnóstwem opalizujących drobinek.
Drobinki nie są takie "brokatowe"tylko raczej drobne kawałeczki folii.
wklejam linka
CND Shellac Zillionaire 7,3ml WYPRZEDAŻ! (3507580904) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
uff... dobrze, że przeczytałam posty o leobercie, bo chciałam kupić bazę gelish!!
Gdzie w takim razie polecacie ją kupić?
i drugie moje pytanie- czy żeby uzyskać większą trwałość hybrydy wystarczy mieć bazę gelish, czy muszę mieć też ich top? Obecnie mam 2w1 MM. Wystarczy mi, aby manicure trzymał się 2 tyg bez odprysków.
Ja kupiłam. u leoberta bazę, top i 2 kolorki shellac a później bazę i top gelish i jest ok. Wg mnie dokładnie to samo co w ef.
ja mam baze i wykonczenei gelisha wczesniej mailam shellaca baze i wykonczenie plus pare kolrow z shelaccai wsyztsko jest ok
moim zdaniem zamiast rzucać takie oskarzenia ze podrobki skroo wiele osob go chwialilo i psuc mu opinie osoba ktorej zdaniem to nei jest orgninal moze przeterrminowane? ja bym zadzownila i powiedzial co sie dzieje mysle ze wymienia to co zle...
po co od razu przestac kupowac bo jednej osobie cos tam odpryskuje....
a moze po prostu slaba plytka mega zniszcozna wtedy nawet gelish nei pomoze!!!:)
sandrus :kwiatek: prosze o porade gdzie moge zamówic mgiełkę IBD jakies linki? sprawdzone sklepy
Bardzo ładnie wygląda na hybrydach podziwiam w Twoich zdjęciach
czy ja sie nakłada na kolor np. mollon? i pózniej finish?
ja swoją zamowiłam już dawno temu o leoberta.
wszystko z nia ok.
Tak,tak dwie warstwy koloru,mgiełka i top:)
Powiedzcie mi dziewczyny co robię źle? Zrobiłam coś takiego: Za-żelowałam paznokcie standardowo tak jak przy przedłużaniu, zbudowałam i blokiem polerskim zmatowiłam po całości, nałożyłam na to hybrydę MM, 2 warstwy które i tak nie pokryły tak jak trzeba, zalałam wolny brzeg a mimo to na kilku paznokciach odprysło?
Wcześniej robiłam tak ale nakładałam na żel hybrydę INS i nawet, aż tak dokładnie jej rozprowadzałam i nie wiem czy ja coś robię, źle czy coś nie tak jest z hybrydą.
1.Może przyczyną było to że paznokcia nie wypiłowałam ostrzejszym pilnikiem a tylko blokiem polerskim?
2.Czy powinnam na zbudowany i opracowany paznokieć położyć jeszcze bazę pod hybrydę? ;(
Hej dziewczynki i chłopcy :) Dawno mnie tu nie było. Nadrobiłam zaległości i poczytałam, to co napisałyście. Po pierwsze- INS NIE JEST HYBRYDĄ!!!!!!!!! I uświadomcie to sobie w końcu. Lakierożel MUSI się odmoczyć, nie wolno go piłować, wszystko co sie nie odmacza to zwykły żel. Można kupić tani lakierożel, który łatwo się nakłada, utrzymuje się trzy tygodnie ( pewnie nawet dłużej ale odrost jest nie do zniesienia), nie odpryskuje a co najważniejsze schodzi po krótkim namoczeniu w acetonie. Zanim w końcu kupiłam te hybrydki wypróbowałam chyba z pięć śrenio i niskopółkowych firm, już miałam zrezygnować z lakierożeli bo wydanie 80 zł i więcej na jeden lakier to dla mnie trochę za dużo. Aż pięknego dnia na innym forum znalazłam lakiery Cosmetics Zone, kosztują 25 zł więc stwierdziałm, że zaryzykuje no i kupiłam. Powiem wam jedno- strzał w dziesiątkę, są rewelacyjne, tak jak pisałam wyżej. Ta firma powinna mi chyba płacić za reklame ale ja uważam, że to naprawde dobre produkty, polska firma która robi lakierożele jakościowo nie ustępujące shelacowi. Jak ktoś ma ochotę to polecam wypróbować. Jak zrobie fotke to wstawie moje ostatnie dzieło. Miks różu i czerwieni :P
Witam dziewczyny po przestudiowaniu obecnego wątku zdecydowałam się podziękować wszystkim. Zdecydowałam się na gelisha i mistero milano i jestem zadowolona z tych produktów. Przy okazji chcę dać znać że na ebayu u nail swest com jest promocja na gelisha na bazę i top razem z przesyłką kosztuje 115,33:skacze:.
---------- Dodano o godzinie 20:54 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:10 ----------
Podaję linka Nail Harmony Gelish Dynamic DUO Soak OFF Base TOP Sealer GEL 1 2oz 15ml | eBay
angelikapl
nie wiem czemu hybryda odprysneła,ale wiem,ze baza pod nią na wcześniej utwardzony/przedłuzony paznokieć nie jest potrzebna.
Ja kiedyś nie kladłam bazy i wszystko było ok.
od jakiegos czasu ją kładę,bo" ładniej" mi sie poźniej maluje hybrydą:)
iwonka biedronka
cosmetics zone,estetiq,ata i olivia to jedno i to samo:)
mają fajne kolory,ale niestety wiele z nich nie chce sie ladnie rozprowadzać.
mowa tu raczej o jasnych kolorach i pastelach:)
Może za słabo zmatowiłam, opracowałam i dlatego, teraz już kilka paznokci się pościerało i odprysnęło, aż się zdziwiłam, ze z MM takie atrakcje a INS trzyma się idealnie... no cóż albo coś źle robię albo MM nie nadaje się na żel :/:
MM nadaje się na żel-mam od nich kilkanaście kolorów i jest ok.
a jak żarówki w lampie?