ale przy rzęsach gdzie? też na dłoni przyklejone?
Printable View
ale przy rzęsach gdzie? też na dłoni przyklejone?
Zapomniałam - tak, rzęsy na dłoni przyklejone ;) jakoś mi tak najwygodniej, może dlatego, że tak się uczyłam :P A sposób na osłabienie kleju na paskach mam taki, że sobie potem taśmą podklejam i jest git majonez ;)
J a z pierscionkiem nie moge, kataru dostaje :)
EDIT: znalazłam takie coś, rzęski 0,05 ?
http://allegro.pl/rzesy-mink-mix-8-1...355005831.html
Co myślicie ? Wzięłam paczkę na próbę :)
Takie są w evo. Ja je brałam na allegro i obiecywany skręt C okazał się J/B ;(
I są dłuższe niż w evo czy noble o jakieś 2 mm.
a widziałyście je gdzies o profilu D?
A te Evo to nie takie c/d? Widziałam chwilę więc mogę się mylic.
Mam wrażenie, że to są te same, ale oni po prostu sobie określili tę grubość jako 0,05.
Zresztą pewnie niedługo do Ciebie dotrą to sama ocenisz.
---------- Dodano o godzinie 12:52 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:36 ----------
Zrobiłam zdjęcia moim tanim-cieniaskom i może faktycznie one 0,05? Ja to kiepska w tym jestem <torba>.
Na zdjęciu z pojedyńczymi rzęskami porównanie do 0,07 bis'owskich- tylko takie miałam z tych cieńszych. Oba skręty niby C... :D
I tam jeszcze druga paletka fajnych cieniutkich rzęsek, tanie były, ale jak zwykle skręt do bani.;(
Cataleya - to te same . a czy 0,05 to się przekonasz. zawsze ściemnieją. jeszcze się mogą okazać 0,10;)
a skręt niesamowity widzę :)
ja c ciekawości teraz pomacałam, porównałam te stars color "0,05 bez wyraźnego skrętu", od nadiuszki Bis 0,07 profil B i z Noble 0,07 profil B. najbardziej wyrazistą nasadę mają rzęski z Noble, jakby grubszą. stars color i Bis mają identyczną grubość. stars color są bardziej w czerń, bis bardziej w brąz, a noblowskie bardziej w grafit-granat. wszystkie w dotyku wydają identyczny dźwięk, wszystkie w dotyku są "plastikowe" - to jest specyficzne uczucie, kiedy się przesuwa palcem po rzęskach, palec się ślizga z lekkim "skrzypem", oj, ciężko to opisać.. a w miękkości bardziej mi się spodobały Bis i Noble. w pracy wszystkie te rzęski lubię. bardzo dobrze się na wszystkich pracuje, wszystkie są posłuszne i długo się trzymają :)
Alu a porównałaś kiedyś Noble a BIS 0,07? Noble są grubsze razy 2 ;) ale kolor rzeczywiście piękny. Noble Mink i BIS Silk wyglądaja identycznie....
Przyszły mi noreczki z natural lashes :serce: czekam na okazję żeby wykleić :P
A tak poza tym dzisiaj cierpię.... wykleiłam dziś 3 nowe aplikacje, wczoraj wieczorem jedną, jutro rano czeka mnie jeszcze jedna. Mój kark odmawia posłuszeństwa i boli :/:
Dziewczyny mam pytanie co zrobic gdy z platka straszliwe wylewa mi sie kolagen i platek przez to podchodzi za bardzo do góry ?
Robiłam dzisiaj rzęski i cały czas ta się działo musiałam je sciagnac i podleic zwyklą taśmą bo mi przez to znajoma bardzo płakała i rzęski aż zamokły, przez co też boje się że nie bedą sie rzęsi trzymac :(
kup sobie płatki hydrożelowe - z nich się nic nie wylewa - po pewnym czasie ten żel pęcznieje, ale się nie wylewa i nie podrażnia tak oka
Te star colorsy, to takie 0,06 dziewczęta, ale to tak na oko:D:D:D.
A 0,1 ki ze star colorsów tyż są nie moge powiedzieć gdzie, bo to nie ten wątek, domyslcie się:), a i też ten dobry skręt, czyli między C a D
Kolagen szczególnie latem w trakcie klejenia się wylewa, bo ciepło dolnej powieki działa na niego. W trakcie aplikacji agaciorka parę razy pytaj kobity czy jej nie szczypie i nie drażni i ściągaj te płatki, najlepiej na zamkniętym oczku i kciukiem i wskazującym wycisniej nadmiar kolagenu. Potem lekko unies powiekę górną (niech dalej klientka ma zamknięte oczęta) i podklej płatek, jeśli trzeba po pol godzinie powtórz operację, bo rozumiem, że te płatki masz i chcesz je wykorzystac.
Rzeczywiscie płatki hydrozelowe mniej podrazaniają latem. Zawsze te z kolagenem możesz sobie zostawić na zimę.
Wstawię coś, co? Bo tak głupio,że nic
Numer 1 Mieszanka 0,1 nek i 0,12 tek profil C -objętościówka. Tak BTW ta klientka mnie rozczuliła. Jeździ na wózku i narzeczony ją wniósł i położył u mnie na wyrku, ładne, nie? "Przed" nie moja praca
Numer 2 Przekleństwo stylistek- ja nie znoszę takich rzęs, ale też je trzeba wyklejać. Rzęsy Pań wiekowo-50 plus, opadająca powieczka. Krzyżujace się dość gęste i króciuteńkie, brrrr. Te resztki "przed"to sprzed 2 miesięcy i jeszcze się trzymają. Metoda Ultra Light Effect rzęsa Mink Premium 0,07 profil B
tak tak Agaciorka usuwaj z krawędzi nadmiar kolagenu, po prostu ściśnij i odciągnij. no i może za blisko linii wody oka kleisz płatki i dlatego tak szybko wypływa. spróbuj na zamkniętym oku pociągnąć płatek minimalnie w dół.
a najlepiej kup inne :D
Dziekuje Wam za cenne rady na pewno z nich skorzystam :*
Kupie inne i ffaktyczni te zostawie sobie na zime jak radzisz kurko :*
Wisienka - no niestety spróbowałam i nic. pierścionek i rzęsy na dłoni. po pierwsze dłoń mam pod kątem więc ciężko mi sięgnąc do rzęs. po drugie ile to kleju trzeba nalać do pierscionka by móc zanurzyć rzęsę, ze 3-4 krople chyba. a wtedy , przy moim adhd , boję się że rozleję.
więc niestety po 5 min zrezygnowałam :D
A ja ostatnio mam jakiś dramat klejowy.
Jakoś wolniej mi wiążą i ogólnie gorzej mi się pracuje. Nie wiem czy to jakieś letnie przesilenie. Moje lub mojego kleju, ale ja dziękuję... wczoraj to już mało nie ryczałam nad aplikacją.
U mnie w pokoju w którym robię nie jest szczególnie ciepło. Cieplej bywało w zimie jak grzałam ostro kaloryferem ;p :D
Trzymam je w woreczkach a już zaraz po wyciągnięciu i daniu kropelki mam wrażenie , że jest jakiś bunt na pokładzie. Ni zastyga tak jak powinien i te rzęsy mimo przytrzymania chwilę potrafią lecieć w bok. Nigdy tak nie miałam :o
kiwaczek no widzisz, to musisz szukać dalej najbardziej optymalnej metody ;) Mi dobrze z tym pierścionkiem, tylko jak za dużo kleję to mi oczy zaczynają łzawić :(
Co do kleju to nie zauważyłam, żeby mi coś gorzej wiązało, teraz mam hs4 z evo, kleiłam też na d+ w upałach, z tym, że zawsze mam wiatrak włączony, może to to ;)
A i jeszcze co do tych rzęs to z ciekawości zrobiłam porównanie evoskich mink 0,07 B, silk 0,1 C i star color, ale kupionych w evo i wyszło mi, że te star color to rzeczywiście grubość jakaś 0,06-0,05, a skręt jak evoskie C-D ;)
Gorzka ja dziś miałam to samo... albo nie chciały się kleić albo obracały się jak chciały.. Może gold w takie upały nie daje rady