Moje naturalne pazury rozszerzają się na końcach i zawsze mam wrażenie, że wyglądają jak tak zwane "łopaty" :( Krzywą C mam nadzieję, że robie dobrze, ale na końcu paznokieć jest zawsze taki gruby?!
23-03-2012, 19:32
nanami7
Odp: Paznokcie do oceny {budowa, technika, krzywe paznokcia}
Denn sorry ale muszę to napisać.
pazur jest moim skromnym zdaniem nieprawidłowy.
1. Za dużo żelu nawaliłaś
2. Proporcja końcówki french nie jest dobra. Powinno być 2/3 do 1/3 z czego 1/3 to właśnie biała końcówka.
3. french powinien być bardziej uśmiechnięty.
4. zwróć uwagę, że paznokieć nie powinien się rozszerzać (chyba że ta końcówka sprawia takie wrażenie)
Czekamy na opinie innych forumek i forumków :)
23-03-2012, 19:40
rudzielec
no nanami napisala wszystko, ja widze, ze to jest biały tips, zrezygnuj z niego, zacznij robic frencza białym żelem, powinnas dac mniej materiału, jak na taka dlugosc jest jej za dużo, ale i tak jesli o budowe chodzi to nie ma tragedii, wolny brzeg nie jest tak bardzo gruby, nie ma gór i dolin. byłoby o wiele lepiej gdybys wyrzucioła w kąt te białe tipsiaki. :)
23-03-2012, 19:53
ingusia_sz
dla mnie biały frencz jest za duży tak jak dziewczyny pisały wyżej, na pewno przyda się kamuflażem wydłużyć płytkę, budowa moim zdaniem jest w porządku, jak paznokieć jest taki krótki to można miej żelu nałożyć.
Pilniki w dłoń dziewczyny i działamy dalej :skacze:
23-03-2012, 20:53
Taisia90
ja to zapomniałam co to znaczy biały tips! i nawet nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam paznokcie z białymi tipsami chyba jakieś 3 lata temu :o kamuflaż + biały żel lub akryl = cudo:love: ktoś miał łeb, że wymyślił to, tak że odstawiamy tipsy french :D
23-03-2012, 21:24
DENN23
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ;) Tak to właśnie ten przeklęty biały tips. Nigdy go nie używam, użyłam pierwszy raz, ponieważ skończyły mi się formy i zamówiłam wielokrotnego użytku :) Ale pocieszę Was, że takiego wstrętnego frencza nie wystawiam, bo wolę robić sama żelem ;) Ten pazurek idzie pod lakier, lubię malowane paznokcie, więc nie zależało mi na tym tipsie, a bardziej na poprawnej budowie i estetyce ;)
Czyli powinnam nakładać mniej żelu? No i właśnie ten pazur mi się rozszerza na końcach, nie wiem dlaczego, zawsze się tak dzieje ;(
23-03-2012, 21:44
ewelinka:*
Dzięki, zajrzałam pod tego linka, wszystko robię jak podane, po za właśnie tą boczną krawędzią. Muszę się temu bardziej przyłożyć. ;)
A oto efekt jaki uzyskałam po spiłowaniu większej warstwy żelu i przede wszystkim krawędzi. Mam nadzieję, że jest troszkę lepiej. Przepraszam za jakość zdjęć, ale robione na szybko telefonem
Denn po pierwsze ,nie piluj tak mocno zobacz jaki pazurek jest czerwony ajc ! ,zelu bylo za duzo ,ale ok troche spilowalas ,boczki tez naprowadzone, choc ja bym jeszcze tyci zwezila i napewno w tym przypadku skrocilabym paznokcia ,zeby ten frenczyk wygladal po ludzku ;).Tyle moich rad ,prubuj dalej ,powodzenia!.Zreszta masz tyle fajnych tutaj galerii dziewczyn ,poogladaj sobie jak robia biale koncowki french :).
23-03-2012, 22:20
DENN23
Cytat:
Napisał lukasiatko
Denn po pierwsze ,nie piluj tak mocno zobacz jaki pazurek jest czerwony ajc ! ,zelu bylo za duzo ,ale ok troche spilowalas ,boczki tez naprowadzone, choc ja bym jeszcze tyci zwezila i napewno w tym przypadku skrocilabym paznokcia ,zeby ten frenczyk wygladal po ludzku ;).Tyle moich rad ,prubuj dalej ,powodzenia!.Zreszta masz tyle fajnych tutaj galerii dziewczyn ,poogladaj sobie jak robia biale koncowki french :).
Dziękuję bardzo ;) Jak już pisałam, będę malować tego pazurka lakierem kolorowym, więc końcówki nie będzie widać :D Co do piłowania to nie piłowałam całego żelu i pazurek nie ucierpiał, mam tak sztucznie różowy żel. Zapewniam, że pazurek nie boli :P Co masz na myśli "zwęziła"? Chodzi Ci o to by spiłować jeszcze boki?
Wiem, jest wiele pięknych galerii i wciąż je oglądam (talent niektórych dziewczyn jest nie do opisania), podpatrzyłam wiele wzorków pięknych i akrylowych kwiatków :) Jednak zawsze zostaję przy malowaniu, bo wzorki mi się szybko nudzą, a lakier zmywam co drugi dzień i nie ma problemu :)
23-03-2012, 22:30
ewelinka:*
No odrobinę dosłownie tak prostopadle po końcówki podpiłuj te krawędzie na wysokości tego białego tipsa, żeby krawędzie względem siebie były równoległe. Jeżeli piłujesz na kwadraciki to zachowuj kąty proste.
23-03-2012, 22:33
DENN23
Ok dzięki wielkie jeszcze raz, postaram się je doprowadzić do zadowalających efektów i dam znać jak mi wyjdą za kilka dni (może i wcześniej) ;)
23-03-2012, 22:39
rudzia1985
Przy pilowaniu krawedzi musisz trzymac pilnik sztywno, nie moze Ci sie wyginac bo nie wyrownasz i nie beda proste. Widac, ze same boki masz lekko zaookraglone. Ale piszesz, ze robisz na formie a sie Tobie skonczyly, to zamiast w pilowac boki na prawie skonczonym pazurku, to lepiej mocniej zacisnij tunel na poczatku stylizacji :)
24-03-2012, 09:56
serduszko
a o mojej budowie nikt wiecej sie nie wypowie ...;(
24-03-2012, 10:16
Nysza
serduszko budowa jest ok, ładny tunel.. :ok::ok::ok::ok:
jedynie do palca środkowego bym sie troszkę "czepnęła "
ale nie wiem jak wygląda na finiszu, bo może wówczas już dobrze wyszedł ..
dlatego osobiście lubię oglądać w tych wszystkich pozach
paznokcie już skończone
nie sa wówczas zapylone, skóry sa naoliwione i ładnie wszystko widać
także czekam na kolejne ćwiczenia !!
24-03-2012, 13:48
serduszko
Nyszko napisz kochana czego byc sie czepnela...;-)..
ps.. Oglne moj srodkowy paluch jest przygnieciony ...uraz z dzecinstwa tak to jest jak sie wklada
palucha miedzy szczeliny..;-) plytka jest sporej wielkosci...
24-03-2012, 13:55
rudzielec
ja bym sie do niczego raczej nie uczepiła, fajna budowa:)
24-03-2012, 15:02
Nysza
no właśnie on tak wygląda w jednym miejscu - możesz to skorygować żelem
bo wystarczy na środek minimalnie więcej żelu :ok:
24-03-2012, 18:13
dzidzia1987
Moje pierwsze pipki:P Co myslicie o budowie? Co powinnam poprawic?
25-03-2012, 10:19
milenka_olsztyn
moim zdaniem powinnaś dużo bardziej zacisnąć tunel:)
25-03-2012, 10:43
rudzia1985
Tak, tunel mocniej zacisnac, no i wydaje mi sie, ze pazurek schodzi w dol ;)
25-03-2012, 11:32
samaron
Dzidzia, do pipe to mu jeszcze daleko, przede wszystkim formę podkładamy do góry, żeby krzywa C była linią prostą ;) lub bliska prostej, krawędzie boczne nie mogą schodzić w dół, tunel przy tej długości powinien być co najmniej 2 razy głębszy oraz mocniej ścięta końcówka, ostrzejsza.:)