Robiłam już te norki, ale zdjęć niestety nie posiadam, nie lubię robić zdjęć, ponieważ nie bardzo mi wychodzą. Jak widzę zdjęcia niektórych z Was to :wow:
Fajnie się robiło, ale jeszcze nie miałam uzupełnienia, ciekawa jestem jak się mają i mam nadzieję, że się nie prostują.
21-03-2013, 17:28
Cataleya 1981
Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
Z paniką w oczach proszę o konstruktywną krytykę bo bez niej się nie obejdzie...
Wszystkie4 aplikacje robione na 0,15tkach z zastrzeżeniem przez koleżanki - mają nie rzucać się w oczy i być nie za długie :/: Bez bicia się przyznaję że to pierwsze aplikacje po kursie, ćwiczeniowe, za darmo.
21-03-2013, 18:10
asiuniak33
Moje pierwsze ombre granatowe i fioletowe które zagineły na zdjęciu :/:
21-03-2013, 18:10
Mysiaczeq
cubaro a Ty robilas 2:1? 3:1? nie wiem jak sie zabrac za te norki, nigdy tego nie robilam :P
Cataleya 1981 na pewno musisz popracowac nad profilowaniem rzęsy, fajnie by też było, gdybyś wstawiła zdjęcia na zamkniętych oczkach tak jak w przypadku 1 zdjęcia, lepiej by było cokolwiek ocenić.
21-03-2013, 18:11
choco-lashes
Cataleya 1981 Jak na pierwsze aplikacje to niezle;))
Zdjęcia troche nie wyraźne,przydałyby się fotki robione z góry.
21-03-2013, 18:20
Cataleya 1981
Niestety takich od góry nie mam, nie robiłam takich. Poprawię się na przyszłość.
Mysiaczeq - co masz na myśli mówiąc profilowanie ?
21-03-2013, 18:34
marchewkowy_las
Cataleya, długości ok, ale zwiększamy ilość rzęs, musisz wykleić 100%, pracujemy nad nadaniem kierunku.
uzupełnienie po 3 tygodniach. pierwsze zdjęcie przed ściąganiem tego, co mi się nie podobało, kolejne zdjęcia - ściągałam i uzupełniałam.
21-03-2013, 19:01
Cataleya 1981
Kurcze, jedyne których nie wykleiłam to takie co miały po 4mm lub mniej i wyglądały na baby lashes :/: nad kierunkiem wiem że muszę pracować, trochę uciekają niektóre na boki zamiast stać w pionie.
21-03-2013, 19:55
Mysiaczeq
Cataleya mysle ze nie ma sie co przejmowac, problem profilowania rzes (prostego stawiania ich na rzesce naturalnej, nadanie prawidlowego kierunku) jest zmora wiekszosci świeżych stylistek :) masz potencjał rozwijaj się, czekam na kolejne zdjęcia :)
robilam uzupelnienie po innej babce. rzes malo rzadkie. wypadlo jej kilka naturalnych naraz (posklejane) i przez to delikatna luka na jendym oku. czasami ama ochote sie poddac,... bardzo zlee:placz::placz::placz:??
21-03-2013, 20:42
Cataleya 1981
Cytat:
Napisał Mysiaczeq
Cataleya mysle ze nie ma sie co przejmowac, problem profilowania rzes (prostego stawiania ich na rzesce naturalnej, nadanie prawidlowego kierunku) jest zmora wiekszosci świeżych stylistek :) masz potencjał rozwijaj się, czekam na kolejne zdjęcia :)
Jak coś spłodzę to na pewno pokażę.
Póki co zamówiłam klej z NL HS-4. Dotąd ćwiczyłam na Ultra plus, ale przy ostatnich 2-3 aplikacjach zaczęło mnie irytować, że po ustawieniu rzęski sztucznej sięgałam po gruszkę i po dmuchnięciu (nawet dość lekkim) rzęsa się przekrzywiała na bok - klej mokry jeszcze nie złapał. Odkładałam gruszkę zeby poprawic rzese i juz byl za gesty. Kończyło się tym ze albo musiałam szybko rzese zdjąć i brac nową albo zostawala ciut krzywo. Bardzo często po przedmuchaniu i puszczeniu sąsiadujących rzęs potem okazywało się że je złapał i trzeba rozdzielać. Nie wiem czy to moje błedy, ale najblizsze aplikacje spróbuje na HS-4, mysle ze wystarczy mi czasu na ustawienie rzesy i ze po przedmuchaniu będzie autentycznie suchy.
21-03-2013, 21:17
iosa
Ja pracuję na kleju B Ultra+ z Evo i chociaż jestem dopiero na samiutkim początku drogi z aplikacjami, pracuje mi się z nim bardzo dobrze. Zasycha bardzo szybko, nic nie trzeba dodatkowo przedmuchiwać. Na kursie nie pracowałam z dmuchawką i nawet nie wiem czy umiałabym z nią pracować:)
21-03-2013, 21:23
bombelkowa
Cataleya, przyzwoite bardzo Twoje rzęsy :)
więcej, więcej, więcej :)
boksereczka.. ja widzę nadal duużo pracy przed Tobą.. nie łam się.. idź na doszkolenie z eliminacji błędów :)
a to moje.. norasy i 3d uzupełnienie mojej pani z dziurą w rzęsach .. dziś kocie oko królowało ;) norki 14,12,10,9 .. 3d 12,11,10,9 :)
21-03-2013, 21:27
boksereczka
jest bardzo zle? z dzisiejszej pracy nie jestem zadowolona raczej.........
21-03-2013, 21:30
bombelkowa
moim zdaniem popełniasz jakiś kardynalny błąd i dlatego nie jesteś zadowolona..
samej naprawdę trudno dostrzec taki problem..
21-03-2013, 21:33
boksereczka
staram sie je prostowac no i nie wieeem.. chyba faktycznie zdecyduje sie na doszkolenie, bo kurs mialam lipny...
21-03-2013, 21:38
bombelkowa
na pewno pomoże ..
u mnie też tak było.. kurs lipny a doszkolenie jak ta lala :) i zaczęło wychodzić :ok:
a jakiego kleju używasz? może za długo schnie?
się off topic robi :P
21-03-2013, 21:42
boksereczka
hs5 nl, i ultra+ tez mam. ktorym lepiej?
21-03-2013, 21:50
bombelkowa
nie wiem którym bo nie wiem jak pracujesz..
mogą być dwie opcje.. albo klej za wolno schnie (czyli hs5 nie jest problemem), ale klej za szybko dla Ciebie schnie i nie nadążasz profilować rzęsy a ona się już przykleja..
21-03-2013, 21:51
meraszka
bombelkowa no ładnie ładnie.. to może ja się do Ciebie na wycieczkę rzęsową wybiorę :> hyhy
iosa- ja pamiętam jak proponowałam, żebys sobie u+ spróbowała- "nie nie nie! nie dawaj, będzie mnie wkurzał!" :) bu+ jest naprawdę świetnym klejem
a dmuchawka dobra, żeby klientce dać w łapę jak ściągamy jakieś polepieńce po stylistkach-szamankach... szczypie to niech sobie dmucha i ściąga się raz dwa ;)
21-03-2013, 21:56
boksereczka
czyli moze na ulta + popracuje ale boje sie ze bd sklejal.dzis zdjelm siostrze rzesy trzymaly sie mieisiac i 2tyg prawie wlasnie na kleju ultra+. nic nie bylo poklejone wszystko git ;)
21-03-2013, 21:58
Cataleya 1981
Cytat:
Napisał boksereczka
hs5 nl, i ultra+ tez mam. ktorym lepiej?
Mnie instruktorka kazała się uczyć na Ultra plus żeby mieć czas na ustawienie rzęsy. Teraz podchodzę do HS-4. Na HS-5 jeszcze jakiś czas nie popatrzę, bo podobno schnie pieronem i trzeba nie lada wprawy żeby za 1 podejściem dobrze ustawić rzęskę.
22-03-2013, 01:35
marchewkowy_las
ultra plus jest klejem szybkoschnącym, nie wymaga gruszki, spróbuj pracować bez niej ;)
ode mnie zielono-fioletowo. chciałam dobrać kontrastowe barwy, ale dopiero w trakcie aplikacji zrozumiałam, że zielone rzęsy 10mm mają inny odzień, niż zielone rzęsy 12mm. no cóż, na razie nie będę miała czasu to powtórzyć i dopracować.
22-03-2013, 15:25
choco-lashes
bombelkowa - Przepiękne te Twoje kocie Oko!!! Ja jakoś nigdy nie mogę ustalić tej granicy długich rzęs w kocim:( ...
Wiem,wiem zależy to od Oka, ale do ilu mniej więcej rzęs doklejasz te dłuższe aby wyszedł mega efekt.??i o ile są one dłuższe 2 mm starczy ?
może jakieś wskazówki?? z góry dziekujee ;*:*:*
22-03-2013, 17:02
AnastazjaB
Ja zaczynałam od szybkoschnącego 1-2sec :) Na kursie dłubałyśmy się z jakimś wolno schnącym i dostawałam białej gorączki, myślisz, że już suche, przyklejałaś następne i zaraz wszystko pozlepiane O.o
Teraz pracuje z HS-5 i to strzał w dziesiątkę ;)
Moim zdaniem dobrze kupić sobie jeden klej wolniej schnący i jeden szybciej (po 3ml), spróbować trochę tym, trochę tym i samemu określić którym będzie nam lepiej.
Na pewno, jeżeli się tylko nie zniechęcisz, to po pewnym czasie i tak będziesz sięgać po coraz szybszy klej ;)