No właśnie ja po wiernym użytkowaniu Golda przerzuciłam się ostatnio na UB+ i hs5- kupowane nie tak dawno...
Printable View
Kiwaczek2 ja miałam podobne obawy, że się wyleje, ale po zakupie odpowiedniego pierścionka i nie ma szans żeby wypłynęło. Zdjęcia w załączniku. Tam jest jedna kropla, trochę mi sie więcej nalało bo podeszło powietrze w buteleczce, zazwyczaj daje mniej i ten klej się tak fajnie rozchodzi. Kieliszek zawsze miałam pod kątem, zeby klej był na boczku ścianki pierścionka. Wytrzymuje dłużej niż na kamieniu, ale z racji alergii musiałam przejść na kamień. A rzęsy musiałam przyklejać do palca wskazującego, bo też dziwnie wyginam rękę i opieram ją o czoło klientki.
Uh ja miałam to samo z HS-5.
Wczoraj miałam ekspresowe uzupełnienie po 4 tygodniach, bo pomyliłam się z godziną umówionej klientki i miałam tylko godzinę na uzupełnienie. wprawdzie 1:1 ale dzięki Bu+ dał radę. Schnie kapitalnie. Dziękuję Edytko że mi go poleciłaś. :skacze:
Doszedł do mnie Gold. wkładałam go termotorebki i był niedokręcony :( i teraz nie wiem co nim .... a w lodówce 5 otwartych klei.
Dziewczyny co poradzicie na taka sytuacje:
Dziewczyna do tej pory miala zakladane 0,25 C, dlugosc 16,17 strasznie sztywne. Przyszla do mnie ale miala masakre na oczach, grudy kleju, coś ją kłuło itp
Pokazałam jej rzęsy najgrubsze jakie mam to 0,20 długość 14mm i zgodziła się na takie.
Jej rzesy naturalne w masakrycznym stanie wykleilam 100% w godzine, miala wyraźne dziury itp.
Mowilam ze dobrze byloby zeby troche odpoczely lzejszymi, wyszla zadowolona a dziś dzwoni żebym zamówiła grubsze i dłuższe bo te są dla niej za mało wyraźne... i już je pomalowała.
nie chce jej bardziej zniszczyć rzęs naturalnych myślałam o jakiejs umowie dla niej do podpisania żeby poźniej nie było na mnie niedlugo to jej juź nic nie zostanie
I jak jej liczyć tą drugą aplikacje poprawkową skoro ona tamte oglądała i na takie się zgodziła, żałuje że nie pokazałam jej rzęs naturalnych po zdjeciu:nie_powiem:
Poradzcie coś bo nie wiem co robic w takiej sytuacji :(
Ja bym zamówiła dłuższe ale nie grubsze. Powiedz, że u Twojego dostawcy grubszych nie mają a na innych nie robisz. Jak pozwoli rzęsom odrosnąć będą wyraźne, bo będzie ich więcej. Bardziej rzuca się w oczy krótki gęścioch niż pajęczak
Nie schodź z ceny niby dlaczego? Wykleiłaś w 100%. U mnie klientki płacą za tygodnie. Reklamację uwzględniam jak np po tygodniu rzęsy lecą.
Oczywiście oświadczenie o obciążeniu.
Byłabym wdzięczna również, jakby któraś z Was wkleiła zdjęcie swojego oświadczenia.
Ja rowniez bylabym wdzieczna :)
Dziewczyny czy któraś z was (z Krakowa) nie była by chętna na modelkę na najbliższą niedzielę na moje szkolenie z objętościówek u Aguli ?? Nie mam modelki a Agulaaa nie zdąży załatwić po powrocie ;(
Jak do jutra tutaj nie znajdę to w "akcie desperacji" idę szukać na wizażu :/:
Gonia, ja mam dwie klientki, które noszą rzęski na oku do 17-ek, tylko ze kleimy norki i robimy stylizacje objętościowe. klientki doceniły niesamowitą różnicę, mają długie, mega czarne i wyraźne rzęsy, ale teraz to są w stanie otworzyć oczy :) bo z poprzednimi rzęsami ciężko im było.
jeżeli jesteście kursantkami Noble i z jakichś powodów nie macie wzoru oświadczenia, to proszę napisać do chłopaków lub swojej instruktorki, doślą na maila. nie mogę tego tu udostępnić, bo te formularze były naszą wspólną pracą, całym zespołem trudziliśmy nad ich powstaniem.
też bym była chętna na rzęski , ale już za późno :/:
gonia1203 - ja miałam ostatnio coś podobnego ;) Babeczka 0,2 i 0,25 na oko 15stki J. Jeszcze mówiła, że tym razem cieńsze zakładała, bo normalnie woli grubsze.. opowiadała o jakiś kłodach przy których 0,2 wygląda jak mgiełka...
Dała mi na alikacje 1,5h bo nie ma czasu, spóźniła się ok pół godziny, po obejrzeniu tego co miałam stwierdziła, że takich cienkich i podkręconych to chyba nie chce (0,2mm, B).
No, ale że gdzieś miała jechać to jednak się zdecydowała. Wykleiłam w ok. 1,5h z 80% rzęs samymi 0,2mm, 12-13-14mm, B. O dziwo ani rzęsy po tamtych klockach nie były szalenie zniszczone, jedynie zwichrowane dość mocno, a sama moja aplikacja też nie wyglądała na jej oku karykaturalnie (chociaż nawet jak dam sie namówić to nie przyznaje się, że to wyszło spod moich pęset... :P).
Ma mi dać znać czy będzie chciała do mnie chodzić na stylizację i co mam jej dokupić z rozmiarów. Dam do podpisania oświadczenie o szkodliwości takiego obciążenia i tyle :) Są gusta i guściki, nie wnikam głębiej...
Nie powinnam zgadzać się na taka stylizacje, ale klientka zdawała się w pełni świadoma tego wyboru, nosząc takie rzęsy od iluś lat.
Pierwszy raz tez słyszałam z pierwszej ręki o legendarnych kępkach klejonych do skóry i rzęs na jakiś super glue trzymający spokojnie z 2-3tyg. Chyba jakaś protoplasta stylizacji rzęsa w rzęsę...
-----------------------
edyt.
Catalaya_1981 - szkoda, ze mnie nie zapytałaś (na forum coś ostatnio mało zerkam), mam wolna niedzielę... Mogłabym bez problemu ściągnać to co mam i byś mogła przy okazji poszaleć z kolorami, cyrkoniami itp. :P
Cat masz teraz tyle chętnych modelek że chyba musisz zrobić jeszcze jakieś szkolenie :P
a dlaczego nie? bus 14zł, 1,5h i na miejscu. Taki problem to nie problem :)
A ja mam super patent na klej latem, WIATRAK!!! eureka!
Podstawiam wiatrak 0,5m od klientki i jade z koksem.
Ja tez uzywam wiatraka :) Agulusia mi poleciła.
też mam wiatrak.. tyle, że oczy mi łzawią :/:
a ja mam w mojej norce tak zimno, że jak siedzę w krótkich spodenkach i krótkim rękawku po godzinie zaczynam marznąć i szukać swetra ;)
Okno otwarte oczywiście :)
Poważnie, jak wychodzę z bloku to uderza fala ciepłego powietrza dopiero :D
Hej Dziewczyny! :) Dopiero zaczynam i wczoraj pierwszy raz kleiłam po kursie koleżance. Zrobiłam jej wczoraj jakąś 1/3 rzęs, dzisiaj będziemy kończyć. Może i głupie pytanie, ale wolę zapytać: Czy nakładając dzisiaj primer wśród już kilku założonych rzęs nie narobię bałaganu? :)
nie narobisz..
na kursie nie uczyli uzupełniać?
Anastazja, zazdroszczę :D bo klej uwielbia, kiedy jest zimno, wtedy dobrze się klei, i aplikacja dłużej się trzyma :ok:
oo bombelkowa wlasnie mnie uswiadomila ze mnie tez na kursie nie uczyli uzupelniac :O
Jeśli chodzi o uzupełnianie, to było to raczej omawiane. Dużo było informacji, jak na jeden dzień. Nie byłam pewna. :)
Poza tym koleżance rzęsy już wykleiłam. Ale klej jaki zamówiłam, to jakiś bubel. Z Evo D+. Zasychał mi w moment na płytce. Wstrząsałam go baaardzo długo i ciągle to samo. :| Pieniądze zmarnowane, a najbardziej głupio mi wobec koleżanki, bo mam wrażenie, że klejone rzęsy na ten szajs zaraz jej wypadną... Chciałam zamawiać z Noble, jak resztę rzeczy, ale to co mi odpowiadało akurat było wykupione i dopiero na dniach będzie dostępne w sprzedaży. :[
apelujemy o kulturalne wypowiedzi i zainteresowanie sie całym wątkiem
agacinka Nie podoba mi się poziom Twojej wypowiedzi. Nie dość że z lenistwa nie przeczytałaś nawet 3 stron do tyłu to do tego obsmarowałaś oraz pochwaliłaś firmę o której nie masz zielonego pojęcia.
Nawet nie byłaś łaskawa oby zobaczyć co jest w menu forum.
odsyłam do lektury:
Rzęsy - Forum Paznokcie Wzorki.Info
ps. Evo i Noble to dokładnie te same bardzo wysokiej jakości produkty. Nie jestem Instruktorem ale na zdrowy rozsądek też wybrałabym D+ dla studentek, sama na nim kleiłam alergiczkę i tylko Twój brak umiejętności zaważył na tej negatywnej opinii.
Tak się nie robi -_-
Jeżeli uważasz, że klej jest wadliwy zgłoś to swojej Instruktorce która zgłosi wadliwy produkt do Sprzedawcy a nie piszesz o szajsach i wywalonych pieniądzach.