Madzia- nawet nie spogladalam nigdy na opakowanie ze tylko6 mies. Dlayego takie tanie ;) ale ja uzywam juz rok i mic sie nie dzieje. Jestem ciekawa co sie moze stac? Przestana sie nagle utwardzac?
Printable View
Madzia- nawet nie spogladalam nigdy na opakowanie ze tylko6 mies. Dlayego takie tanie ;) ale ja uzywam juz rok i mic sie nie dzieje. Jestem ciekawa co sie moze stac? Przestana sie nagle utwardzac?
Dziewczyny a macie doświadczenie z CHARBONNE?(czy jakos tak :) )
kiwaczek2- wczoraj rozmawiałam ze sprzedawcą tych hybryd.Powiedział,że kiedyś miały one termin 24 miesiace,ale producent zmnienił na 6 miesięcy. Myslę,że chodzi tu o czas gwarancji.jak minie 6 miesięcy to juz nic nie można reklamować.Jednocześnie zachwalał te hybrydy,że na palcach może policzyć ile razy miał na nie reklamacje...
Mam nadzieję,że jednak nic się z nimi nie będzie działo po tym czasie
Bo wlasnie zerknelam ze jest 24M wiec mam stare butelki;)
Dziewczyny, jak radzicie sobie z bardzo cienka albo zniszczoną płytką oprócz stosowania podwójnej warstwy bazy? Jeszcze jakieś sprawdzone sposoby? ;)
Ja innych sposobów jak podwójna baza nie stosuje.
2 razy gelish pod kolor,dobrze zabezpieczony brzeg i zawsze jest dobrze :)
Hej! Możecie napisać krok po kroku jak łączycie bazę Gelish z kolorami MM ? nie chcę popełnić błędu, gdyż jeszcze nie robiłam takiej kombinacji :) i czy po nałożeniu ostatniej warstwy koloru przemywacie ją cleanerem przed nabłyszczaczem? Mam Bazę i top z GH a kolory MM.
Nigdy nie przemywa sie koloru cleanerem. Bazę gelish łączy się z kolorami innych firm standardowo tzn baza,utwardzenie,przecieranie suchym pedzelkiem lub wacikiem.i na to kolor..dalej jak zwykle
Madzia - na bazę ten żel ?
Probowalam przekopac watek wyszukiwarka, ale za chiny nie moglam do tego dojsc.
Zauwazylam ze mam kilka klientek, ktorym nie moge nalozyc bazy z gelisha, ale co najlepsze tylko czasem.
Baza zaczyna sie kurczyc i robią sie dziury, jeszcze przed utwardzeniem.
Zrezygnowalam z cleanera i jest troche lepiej.
Zauwazylam ze te klientki maja bardzo cieple dlonie.
Jakies konkluzje?
tak, za dużo bazy
mi właśnie wczoraj sie zrobiły 2 dziurki, ale nie w bazie tylko w kolorze. mimo że przecież zawsze nakładam tak samo.
dziewczyny myślicie że to oryginał ? co sądzicie?
GELISH HARMONY Base Foundation - Baza UV 15 ml ! (3619941596) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
bo nie ma co ukrywać cena jest dobra.
faktycznie cena ciekawa i kusząca :)
Robi się to niezależnie od ilości bazy. Zawsze na tych samych osobach.
mi się tak robi, ale jak dam za mało bazy..
spróbuj moze u tych osób dać na pazurek tyci tyci bazy i wetrzec ją w cały paznokieć innym pędzelkiem - do lampy - i normalna warstwa
Dziewczyny, robiłam dziś klientce hybryde na żelu i zrobiłam następująco: przygotowałam płytkę, zbudowałam paznokieć żelem, opracowałam i na zmatowiony żel dałam baze do hybrydy, kolor i przykryłam żelem nie topem. Zastanawiam się czy będzie ok bo pierwszy raz tak robiłam i czy potrzebna była baza przed kolorem czy mogłam sobie odpuscić?
nie, spokojnie nie potrzeba bazy. Ja nigdy nie używam na zbudowany paznokieć bazy jak używam hybrydy jako kolorówkę i nie miałam do tej pory żadnych sensacji.
spokojnie, trzyma się do upadłego
Nilvena - kupiłas bazę?
owszem możesz, tylko jeśli np używasz kolorówki z gelisha to wyjdzie Ci to kosztowo więcej niż zwykły kolorowy żel też dobrej marki :) ale pod względem trzymania na paznokciu dokładnie tak samo :)
Robię Shellac. Jaki dobry żel kolorowy polecacie?
ale hybrydę użyje i na naturalki i na przedłużane, więc będzie wszechstronna. albo kupić tańszą hybrydę.
bobas tzn czym w takim razie zastąpiłaś cleaner?
czekam na relację, bo moja jest na wykończeniu. więc chciałabym kupim taką tanią.
ja też czekam,bo moja też już sie kończy a jednak baza Mollona to chyba nie jest to.
Chociaż mam jeszcze spn i podobno jest dobra:)
Nie zastapilam, matwie pazurki bloczkiem i nakladam baze.
Cleneara tylko uzywam przy przecieraniu miedzy warstwami jesli tego potrzebuje, np przed polozeniem frencha.
Robie tak juz z 2 miesiace, albo i 3 i wszystko sie trzyma nawet lepiej niz wczesniej, ale mam 3 moze 4 klientki z problemem przy nakladaniu bazy i doprowadza mnie to do szalu.
tu jest jeszcze baza w dobrej cenie.firma jest sprawdzona
GELISH Hand&Nail Harmony - Foundation Gel 15ml - Nail & Hand Harmony - Hand&Nail Harmony Gelish - alphanailstylist.pl
ja po odpyleniu nakładam
Gelish Harmony PH Bond 15ml cena 27.00 PLN
lub
[ame=http://www.amazon.com/OPI-Bond-Aid-1-oz/dp/B000WBO3W8]Amazon.com: OPI Bond Aid 1 oz.: Beauty[/ame]
(kupiony u leoberta)
i zawsze jest ok i jest to zdecydowanie lepsze niz cleaner.
hej dziewczyny :-) jestem nowa i mam pytanie: CZy jak robię paznokcie hybrydowe to czy przed nałożeniem ostatniej warstwy mogę zwykłymi lakierami do paznokci ktore nie potrzebuja utwardzania w lampie zrobić wzorki? i później dopiero nałożyć baze końcową? :)
sandruś i bobas - evevlinie chyba chodziło o to czym pozbywacie się pyłków po zatowieniu paznokcia. czy tylko szczoteczką? mi po szczoteczce zawsze zostają fafrochy.
sanderka - możesz. przetrzyj tylko hybrydę.
Kiwaczek 2, dziękuję Ci :-)
Hej Dziewczyny :) chcialabym kupić nową baze, bo coś jest nie tak ostatnio z moją z Dolce :/ po paru dniach zaczyna odłazić od wolnego brzegu... wcześniej nie było tego problemu a robie wszystko tak samo cały czas :)
i tu moje pytanie: mam na oku kilka opcji droższe i tańsze, nie mogę się zdecydować co wybrac i wiem, że wy na pewno mi pomożecie :)
Zastanawiam się między: Cosmetics Zone, IBD, Bluesky - to z tych tańszych, albo Gelish lub Shellac. Kolory mam z CZ, Charbonne, kupiłam też te nowe z Silcare. Zależy mi na tym, żeby baza była kompatybilna z różnymi innymi firmami:D
GELISH bez zastanowienia:)