Jeszcze przed urlopem miałam przyjemność uzupełniać oczka Aguliii :)
Printable View
Jeszcze przed urlopem miałam przyjemność uzupełniać oczka Aguliii :)
agulaaa o 2 h to na razie nawet nie marzę , chciałabym zejść choć do 3 h a tu nic :/:
tak wiem że są u Ciebie do dostania Bis-ki, także jak będzie potrzeba to dzwonię zaraz :ok:
A to moje kolejne : mix brązów i czarnych
Cataleya 1981 - co to za płatki ?
Hej :) Dopiero zaczynam przygodę z przedłużaniem rzęs. A oto moja pierwsza aplikacja :P:P Tak wiem nie jest ich dużo, rzęski zakładałam chyba z 4 godziny, ale nie zniechęcam się! :D Wkręcam się na maksa. Dużo czytam, przeglądam, poszukuję. Już niedługo dostawa rzęs i zaczynam na poważnie!
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 3c071f3cab053.jpg
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - e99d70391eb76.jpg
nowakowawanda - szczerze to widać tylko tyle że, jest ich faktycznie mało i czasem kierunek jest nie taki jak trzeba. Zobacz sobie z jakich perspektyw dziewczyny robią zdjęcia aby nam wszystko ładnie pokazać :) lepiej i dokładniej można ocenić wtedy co jest w porządku a nad czym trzeba popracować
Dziewczynki płatki o których mówicie to Noblowskie Angel. Są suuuuper.
Dzisiejsze noreczki 2:1
wisienka? a czemu tak dziwnie silcopady kleisz? nie dość że na lewą strone to jeszcze inna strona do noska! wygodniej Ci tak?
nowakowawanda, doliczyłam się 30 rzęs na oku. w ciągu 4 godzin powinnaś na początku (nawet zaraz po szkoleniu) założyć co najmniej 80. coś tu jest nie tak.... zastanawiam się tylko co... może kwestia większej ilości ćwiczeń...
kolejny pająk!!! niech to gęś kopnie!
B 0,15 Noble 9-11-12-9
Viewing image FZnpN.jpg - Wgraj zdjęcia na forum.Wzorki.info
a czemu tylko 1 zdjęcie? łatwiej by nam było sie wypowiedzieć gdyby było wiecej z różnych perspektyw tj inni wstawiają.
ja widzę jedynie, że są nierówne , sterczy coś tu i tam i chyba niewyczesane i wydaje się być bałagan. widzę cos niewklejone też, ale to chyba króciaki.
jedno foto bo ciocia z łóżka uciekła i tak dzielnie 4h wytrzymała to nie chciałam już męczyć :(
dzieki dziewczyny, że mi pomogłyście i dalej tu sie mną zajmujecie :)
jak tylko pomacałam te rzęski z mini palety to od razu widziałam różnice
niby 0,15 grubość a te sypane strasznie grube!
nowakowawanda, doliczyłam się 30 rzęs na oku. w ciągu 4 godzin powinnaś na początku (nawet zaraz po szkoleniu) założyć co najmniej 80. coś tu jest nie tak.... zastanawiam się tylko co... może kwestia większej ilości ćwiczeń...[/quote]
To moja PIERWSZA aplikacja - więc foto jeszcze ze szkolenia ;)
To tym bardziej powinno byc ich wiecej.
Dzisiejsze: 1:1 minki "na kota" i ślubne 2:1 noreczkami.
Coraz bardziej kocham lepić norki :D
wisienkakwspz Nadia miała mnie na myśli :P
Tak mi lepiej podchodzą tzn zależy to od oka raz kleję tak raz tak ,
pokazała to mi jedna z forumowiczek troszkę inaczej to zrobiła, także to... to mój mały eksperyment :D
Ostatnio jak kleiłam normalnie cały czas mi się przy nosie podnosiły a tu lux wszystko leży
a no widzisz wiesienko, violcias mnie uprzedziła. sorki, że Cię bezpodstawnie oskarżyłam o ożywanie silkopadów :D
Kasia ma rację, na szkoleniu powinno być tym bardziej więcej, ale to drobny szczegół. Nie wiemy przecież jak wyglądało szkolenie. Mniejsza o to. Czekamy na więcej prac ;)
jakie pająki? pająków tam nie ma ale za to jest parę innych byków.
widzę rzęsę wklejoną do powieki a to jest całkowicie niedopuszczalne.
postaraj się bardziej rozważnie miksować długości bo jakoś ładu w nich nie ma.
kąciki niewyklejone celowo, nie że zapomniałam :D ah i nie wszystkie rzęsy wyklejone,byłyśmy ograniczone czasowo
Załącznik 71850 Załącznik 71851
a tu kolejne
Załącznik 71852
Załącznik 71853
Niestety zdjęcie pokazujące rzęski przed jest prześwietlone fleszem. Tak naprawdę klientka swoje rzęsy naturalne ma bardzo grube i ładne :)
osobiście uważam, że mogłam troszkę inaczej wyprofilować oko klientki. założyłam 9 - 12. Myślę, że mogłam dodać 8, a większość 10tek zastąpić 9.
A Wy jak myślicie?
Patios, ja bym właśnie tak zrobiła, 8-12, z czego 12-tek tylko kilka sztuk, większość 10 zastąpiłabym właśnie na 9, dobrze myślisz :ok:
Podglądam na bieżąco Wasze poczynania rzęskowe, mimo że sama rzęs nie robię, ale noszę od niedawna :) i dzięki Wam widzę, że nie trafiam na najlepsze stylistki... teraz mam chociaż cienkie rzęski, ale tylko w dwóch długościach 9 i 11, kąciki niewyklejone do końca, no i chyba źle ogólnie poklejone, bo ciągle mi się wywracają i ciężko mi jest je ładnie ułożyć przy rozczesywaniu. Może któraś z Was jest z Wielkopolski, Konina lub niedalekich okolic? ;)
Dla tych, którzy tego nie widzą:
A co do ilości 12stek na pewno następnym razem dam ich mniej:)
Kiwaczek, no tak, bo Ala nie lubi mieć wyklejonych kącików ;)
Patios, przepraszam a le po czym widzisz że można by inaczej wyprofilować oko skoro nie ma zdjęcia na otwartym? Nieraz na zamkniętym trzeba stworzyć coś niezgodnego z zasadami stylizacji aby na otwartym wyszło pięknie ;)
Hej:) Dopiero zaczynam zajmować się rzęsami więc była bym wdzięczna o opinie. Co robię źle, na co zwrócić uwagę.
Na moje amatorskie jeszce oko to przede wszystkim pionowanie rzęs, muszą stać jak żołnierze w szeregu, to najważniejsze, żeby można było ocenić resztę. Po drugie nie widać jak operujesz długościami, tzn jak w kąciku wewnętrznym jak na środku, jak w zewnętrznym, więc tego nie będę oceniać. Po trzecie nie wykleiłaś wszystkich więc jest rzadziutko :) Na początek, popracuj nad tym, żeby rzęsy były równo ladnie do góry, prostopadle do powieki, i wyklejaj wszystko, wtedy będziemy mogły poradzić Ci cos wiecej, bo bedzie bardziej przejrzyście :) Na pewno od wewnętrznego krócej niż jest teraz. No i najważniejsze- rób wyraźniejsze fotki, lepsze oswietlenie, próbuj na makro, wtedy ładnie wszystko widac :)
Z ciekawości- po jakim szkoleniu jesteś?
Robiłam kurs w Teb edukacja. I jestem zadowolona z niego bo instruktora była bardzo kompetentna. A co do uwag to na pewno się dostosuje. Dziękuje bardzo.
ogólny bałagan...
to są rzęsy kursowe? czy sama już po kursie robiłaś?
są potargane, niewyprofilowane.. i o stylizacji oka mało można powiedzieć...
zdjęcia bardzo kiepskie, trudno coś więcej napisać.
Aha, no jak widać jednak nie taka kompetentna jak myślałaś, to co powiedzialam, powinna Ci wpoić na dzień dobry. No ale trudno, nie Twoja wina :) W każdym razie pracuj, a jak nie bedzie szło i dalej bedzie Ci ciezko stworzyc cos fajnego to szukać szkoleniowca na doszkolenie, zebys nie marnowala zapału :) Wybór szkoleniowca to podstawa, dla porównania masz moje rzęsy pierwsze po kursie : http://4.bp.blogspot.com/-8oEOk9Md92...a+po+kopia.jpg
i chyba czwarte : http://2.bp.blogspot.com/-H7fFFqCOdZ...40/Rzesy+6.JPG nie żeby sie chwalic, tylko porownac wiedze przekazaną :)
Patrycja ty to w ogóle zdolniacha jesteś
A tam zdolniacha:skacze:, uparta jestem jak osioł i męcze każdą rzęske żeby równo stała, a jak zaschnie na krzywo to ściagam i zakładam na równo :D No i klientki mam urzęsione pięknie to akurat mi sie ładnie trafiło. Wszystko zalezy od wiedzy zdobytej i uwagi zwróconej na najważniejsze aspekty :)
Patrycja ale to nie ma co porównywać siebie czy swoich prac. Każdy idzie swoim trybem, każdemu wychodzi inaczej.
Moje prace na początku to też z tego co kojarzę wielka żenua :D Fakt, że miałam słabe szkolenie, ale wydaje mi się że mimo wszystko,powoli, konsekwentnie z pasją a można dojść do jakiegoś tam poziomu.
Jak dla mnie na pewno trzeba by popracować nad układaniem rzęs,aby nie żyły swoim życiem :)
Gorzka, napisałam jak wół, że nie wstawiam żeby sie chwalic czy porownywać zdolnosci :aty: tylko wiedze przekazaną. Bo była rozmowa o szkoleniowcu, a od niego zalezy najwięcej. Pokazałam co powinna wiedzieć po szkoleniu 1:1 :P
Ja wiem, że napisałaś, ale mimo to uważam, że takie działania nic nie wnoszą . Takie moje zdanie , bez złośliwości :*
Dobranoc.
inkapaznokcie, ja bym dała krótsze. sądząc po brewkach, klientka ma naturalne śliczne, gęste i mocne. najbezpieczniej, jeżeli wydłużysz rzęski klientki o 50%. czyli jak np ma swoje 8mm, to doklejasz maksymalnie 12mm (8+ 50%, czyli 8+4=12mm). wtedy aplikacja jest bardziej schludna, naturalniej wygląda, ale zarazem jest wyrazista, oko upiększone.
z tego, co jeszcze udało mi się dopatrzeć, to za dużo kleju, lub sklejki. staraj się robić bardziej ostre zdjęcia, tak dziewczyny doradziły, spróbuj lepsze światło, najlepsze jest dzienne, włącz funkcję makro.
nadiuszko, u patios nawet tylko na zdjęciu oczu zamkniętych widać, że mogła inaczej wymodelować oko, bo mamy porównanie do stanu rzęs przed. analizując wygląd rzęs naturalnych, kształt brewki, można zauważyć, że można wymodelować lepiej, choć nawet ta aplikacja jest bardzo ładna i staranna.
marchewkowy, nie żebym jakoś się tam chciała scierać (sama wiesz że będę wykopywać do skutku ;) ) ale przecież ZAWSZE można inaczej wymodelować ;)
co ma stan jej rzęs naturalnych do modelowania oka? jak można określić na oku zamkniętym jak jest OKO wymodelowane? łuk brwiowy? ale przeciez klientka nie dość że leży to jeszcze ma oczy zamknięte a zdjęcie jest zrobione od tyłu... brwi zupełnie inaczej zachowują się w spokoju i "na baczności"
niech mnie ktoś mądry uświadomi :sciana::sciana::sciana: bo na mój rozum jakość aplikacji widać na zdjęciu oczu zamkniętych a jakość profilowania (czy tam modelowania jak go zwał tak go zwał) - na otwartych sprzodu.
wydaje mi się że stylizacja to stylizacja czyli efekt jaki chcemy uzyskać (kocie, casual i tp)
a modelowanie to modelowanie czyli to jak ukrywamy jakieś mankamenty i to dopiero na otwartym widać...
no przecież napisałam, że to widać właśnie dlatego, że ma porównanie do stanu przed aplikacją, ja przy modelowaniu zawsze uczę dziewczyny, by porządnie zdiagnozowały stan rzęs naturalnych, to jest podstawa do modelowania - dobrać rzęsy w zależności od możliwości rzęs naturalnych. i u patios na zdjęciu bardzo dobrze widać, gdzie powinna była dać inną długość, wystarczy zdjęcie oczu zamkniętych. modelowanie oka to nie tylko korygowanie mankamentów, modelowanie to również nadanie odpowiedniego, najbardziej właściwego kształtu, który podkreśli urodę i wydobędzie to, co jest w oku najpiękniejsze. a łuk brwiowy właśnie od tyłu na tym zdjęciu jest bardzo dobrze widoczny, przyjrzyj się - aha, widać, gdzie się wznosi, gdzie się załamuje, jak ogólnie ta brewka się zachowuje - to jest jeden ze wskaźników, który czasem nam ułatwia rozpoznanie kształtu. ja na zdjęciu patios po prostu widzę, że mogła wymodelować oko lepiej, choć na takim migdałowatym oku wszystko będzie się prezentowało całkiem dobrze.
Inkapaznokcie musisz koniecznie popracowac nad profilowaniem rzesek i pilnowaniem porzadku na oczku ;)
jak to opanujesz to kombinuj z modelowaniem :)
uszy do gory i do przodu ;) nie kazdy jest mistrzem od samego poczatku chocby i 5 najlepszych na swiecie kursow skonczyl ;) cwicz i nie poddawaj sie:ok:samozaparcie i treningi czynia cuda natomiast jesli stwierdzisz ze sama tego nie ogarniesz pomysl o doszkoleniu :)
Dziękuje za pomoc Na pewno będę ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Teraz wiem na co zwrócić szczególną uwagę. ;)