Ja też się przerzuce na Gelish chyba. Teraz mam shellaca
Printable View
Ja też się przerzuce na Gelish chyba. Teraz mam shellaca
dziewczyny odkupiłam 2 kolory hybrydy gel polish indigo.
są geste jak jasna cholera.one takie po prostu są?
czy któras z Was używa może baze i top z mollona ? Jesli tak to co mozecie o nim powiedziec? I czy kolorki sie dobrze odmaczaja ?
czy któraś z Was łączy hybrydy: baze harmony z kolorami ibd i topem ibd??
baze kupię na allegro i zastanawiam sie czym sie różni baza z różowym napisem a ta z szarym??? ktos cos wie czy to jest jedno wydanie czy z różowm napisem baza lepiej sie trzyma ?
Ja łączę bazę i top gelish + kolor z IBD wszystko pięknie się trzyma. Różowy napis i szara nakrętka to nowe opakowanie gelisha :)
ja kupiłam na wypróbowanie nowa bazę Mollona soak off.
wolę jednak gelish-jest lepszy a niby nowy Mollon jest do paznokci problematycznych.
jest też top Mollona soak off i trzeba go piłować,chociaż ja uzywan topu ibd i zawsze go piłuję trochę.
Mollon się odmacza,ale nie odchodzi płatkami-trzeba go skrobać.
mimo wszystko są to dla mnie najlepsze hybrydy.
olesia kolory ibd jak najbardziej łaczą sie z gelishem.
Dziewczyny a kolorówka Bluesky łączy się z bazą Gelisha? :) ściąga się w acetonie? bo słyszałam ze top i baza z Bluesky cięzko schodzą, ale nie wiem jak kolor :)
to ja też mam pytanie, czy wiecie może czy kolory ibd będą współgrały z bazą 2w1 z MM??
sandrus gel polish z Indigo jeszcze nie mam, ale mam kilka tych z linii Platinum i one niektóre też są bardzo gęste...
agaciorka z Mollona mam kilka kolorów, ale łączę je z bazą i topem Gelish i ładnie się odmaczają...
Maja fajne kolorki, ale ja nie lubie z nimi pracować sa dla mnie zbyt gęste
---------- Dodano o godzinie 16:25 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:22 ----------
Popieram, również skusiłam się ceną CZ i jestem bardzo zadowolona pracuje sie na nich super jak na shellacu, długo się utrzymuje i nie rozlewa. Jestem pod wrażeniem , zwłaszcza za taką cenę
Dla mnie cosmetic zone wcale nie są takie rewelacyjne, faktycznie szybko się odmaczają i dość długo utrzymują ale krycie ( zależnie od koloru ) nie jest rewelacyjne i konsystencja troszkę zbyt rzadka .
Witam wszystkie Panie, zajmuje sie hybrydkami od jakiegos czasu pracuje na bazie i topie z harmony a kolorki z indigo. Bywa roznie niektore klientki chodza po 4 tyg i zadnych ubytkow piekny blysk niektore po tyg popekane i sama nie wiem czym to jest spowodowane. Czy ktoras z was miala doczynienia z baza i topem firmy astonishing ? Jak sie sprawdzaja z kolorowka innych firm ?
nie ma żadnych problemów ;)
A cos na temat hybrydek SPN ?
są ok , ładnie się noszą i odmaczają , kolorki piękne i fajne krycie także śmiało mogę polecić , ja używam do bazy CND , Gelish , PB i ze wszystkimi współgra :ok:
Dzieki wielkie za informacje ich kolorki bardzo kusza chyba sie zdecyduje ;)
dziewczyny takiego topu używacie do hybryd Spn?
Ja mam ten nowy ibd i nie błyszczy na nich tak jak trzeba.
Ja mam kolorki 2 tylko dlatego pytalam o cos wiecej na ich temat, robilam na bazie i topie z harmony ladnie sie blyszcza. Ale sa plastyczne i chyba trzeba robic 3 warstwy zeby sie nie wyginaly. Zawsze testuje na sobie zobaczymy jak to z nimi bedzie bo zamowilam pare kolorkow.
Hej, czy łączyłyscie baze i top z kolorami INS? Wiem że są raczej słabe, ale pomyslałam że może z porządną bazą i topem bedzie ok... Próbowałyście takiej kombinacji?
INS będzie Ci się trzymał, ale się nie odmoczy niestety. Mnóstwo piłowania, więc jak dla mnie bez sensu.
violala , Ja jak już padnie na INS to kładę to tylko na baze od SPN .
Trzyma się cacy ,zresztą mi na tej bazie wszystkie hybrydy oraz "hybrydy" ładnie się trzymają i nie zamienię jej na żadną inną , :cwaniak2: a piłowanie to już inna inność :D
sztynka Mad właśnie zrobiłam sobie i zobaczę jak się będzie trzymać:)
Mad a o której bazie z spnu piszesz?
malinowa , 500 Base UV Laq
a tu lina do niej SPN Nails - Twoje najpiękniejsze paznokcie
czy któraś z was zauważyła żeby nabłyszczacz hybrydowy z Gelisha się przybrudzał , koszmarnie to wygląda na jasnych pazurkach i frenczu , kiedyś nie miałam takiego problemu a teraz to prawie każda klientka która wraca ma takie pazurki . Żarówki mam nowe w lampie , co jeszcze może mieć na to wpływ ?
a gdzie go kupujesz?
ja mialam podobnie zmienilam na ibd ale tego w poprzedniej buteleczce bez wytlaczanych napisow, i byl super teraz ta nowa buteleczka juz tak slicznie nie nablyszcza wiec szukam najlepszego topa na hybryde
moze macie co polecic?
Powiedzcie mi jak nakladac hybrydy termiczne z Mistero Milano bo one mi okropnie przeswituja nawet zebym nie wiem ile warstw dala. Probowalam pod te rozowe dac bialy to bylo w miare ale nie do konca mi pasuje a nawet jesli to co dac pod ten czerwono brazowy i ten bezowo brazowy?
ja daje 3 warstwy i jest w miarę ok. wymieszaj dobrze może. mam tylko jeden kolor ten turkusowo/zielony.
malutka
ja je daje bez podkładów,
dobrze wymieszaj i kładz taką srednia warstwa a nie cieniutką.
najlepiej trzy warstwy i juz od pierwszej troche wiecej na końcówki.
Ja mam wlasnie wszystkie kolory i sie wkurzam bo nie jest tak jakbym chciala. sprobuje tak jak mowicie dobrze wymieszac. ale to pewnie najlepiej cos tak wsadzic do srodka i wymieszac bo trzachajac butelka czy mieszajac tym pedzelkiem nie da sie dokladnie rozmieszac. Dzis bede przeprowadzac testy :)
ja mam trzy kolory i własnie wczoraj robiłam ten czerwono brązowy.
mieszam"turlając"buteleczkę w dłoniach.
one są trudniejsze w nakładaniu bo są geste i lubią uciekać z brzegów(szczególnie z wolnego)
dlatego zawsze daję nieco więcej na końcówkę.
Dzięki dziewczyny. Dokładne wymieszanie pomogło. To mam jeszcze jedno pytanie czy ktoras z was malowala wzorki hyrbdya z MM? Bo wkurza mnie jedno ile bym nie trzymala paznokci w lampie to i tak potem jak nakladam nawierzchniowy to sie lekko rozmazuja kolory tworzac smugi :/ Dodam ze mam lame LED od MM.
Ja mam jeszcze pytanko jakimi pedzelkami robicie wzorki na hybrydce ?
Pumcia zgadzam sie ze tak sie robi z tymi od mm... chyba trzeba by bylo przemywac :)
ale jak sie przemyje to kolor juz nie jest jednolity sie robia przeswity, ja juz na dwiescie sposobow probowalam. A sa moze jakies hybrydy ktorymi mozna robic wzorki i tak sie nie robi? indigo? gelish? bo ja mam tylko MM i troche mnie to wkurza bo mam 60 kolorow i nie moge sobie pozwolic na rozne bajery. nawet jak kilkukolorowe paznokcie zrobic to lipa bo sie rozmazuje :/
I doradzcie mi dziewczyny jaka baze kupic i nawierzchniowy do hybryd z indigo czy gelish co lepsze? czy porownywalne sa? i czy mozna je laczyc z hybrydami MM bo powoli zamierzam sie pozbyc MM poniewaz wkurza mnie sicaganie, blaknace kolory, krycie itp dlatego sukcesywnie chce przejsc na inne hybrydy tylko powiedzcie mi co lepiej. glownie mi chodzi o baze bo kolory raczej chce nabyc z obu tych firm.
malutkapumcia pisaliśmy o tych dwóch firmach X razy, przejrzyj wątek na pewno coś znajdziesz, poczytasz o opiniach i wybierzesz. W skrócie więcej osób stawia na gelish.