ja właśnie jestem ciekawa jakiś opinii bardziej rozbudowanych niż 'one phase indigo są fajne' :D mi np klientka moja mówiła, że próbowała sama robić, że kupiła i jej się nie trzyma... no ale pewnie coś źle robi.
Printable View
ja właśnie jestem ciekawa jakiś opinii bardziej rozbudowanych niż 'one phase indigo są fajne' :D mi np klientka moja mówiła, że próbowała sama robić, że kupiła i jej się nie trzyma... no ale pewnie coś źle robi.
Powiem tak
Mam kilka kolorków - jeśli chodzi o odcienie - zarąbiste!
Jesli chodzi o trwałość- niestety - zostawiają wiele do życzenia. Traktuję je jak normalne hybrydy bo cena jest ta sama. Bez bazy kolor ucieka z wolnego brzegu i robi się prześwit. Top tez dawałam, chociaż u kilku klientek ładnie trzymał się bez.
fajne są te folie i gąbeczki, ale taniej mnie chyba wyjdzie pociąć waciki i folię
one phase indigo dopiero kupilam ale tak jak napisała chocolata kolor ucieka z wolnego brzegu i robi się prześwit, jak przemywam zmywa się kolor , także nakładałam top , co do trwałości to jeszcze nie wiem testuje 3 dzień dopiero
Czy któraś mogłaby mi coś napisac o bazie i topie z NSI ?? ;)
Z góry dziekuje za odpowiedź
Pytasz o NSI Polish Pro?
Lakiero-żele w typie Shellac. Dodatek lakieru skutkuje tym, że wymaga dłuższego czasu utwardzania, czyli nie led.
Ten zestaw doskonale usuwa się z płytki, nawet zwykłym zmywaczem do paznokci (5-10min.). Niestety baza na brzegach u mnie po ok. 5 dniach odkleja się na najbardziej osłabionych (używanych) paznokciach. Właśnie nie wykrusza, odpryskuje, tylko odkleja. No ale wtedy już zaczynam "majstrować" w tym miejscu i ...wiadomo :/:
Top nazwałabym "miękkim". Pięknie błyszczy, ale szybciej od gelish "rysuje się" i wyciera na końcówkach - ale nie wymaga zmatowienia przed odmaczaniem.
Dla mnie ten zestaw jest niezastąpiony. Używam w ten sposób, że najpierw na brzegi paznokcia, tak 1-2 mm daję bazę Gelish - utwardzam 60s i po całości daję bazę NSI. Brzegi nie odklejają się a zdejmowanie mani trwa 5 min. Bardzo lubię wszelakie zdobienia - stempelki, naklejki ostatnio "zwariowałam" na punkcie folii metalicznej. Najczęściej po kolorze daję top NSI, potem zdobienia przeróżne, czasem wymagają one kolejnej warstwy topu. Często mam 2-3 warstwy topu. Ostatnią warstwę topu daję z NSI lub Gelish a zależy to od tego co mam na paznokciach (jakie lakiery, ozdoby) i jakie mam dalsze plany, czasem po 7-10 dniach "przerabiam" mani, czasem chodzę 3 tygodnie.
Reasumując - jako podstawowe produkty do manicure hybrydowego nie polecam. Jako produkty "specjalnego" zastosowania - rewelacja :D
2-3 warstwy topu plus baza plus lakier - i to wszystko nadal wyglada estetycznie i nie za grubo??
Hej dziewczyny, a czy ktoras wie, czy jak pracuje na estetiq to jak kupie lakier z misteromilano to bedzie mi sie trzymał kolor z baza i topem z estetiq? ktos tak kombinowal juz ?
Nie liczyłam, ale myślę, że mogłam dojść nawet do 10 :skacze:. Zdarzało się, że kolor na kolor nakładałam. Na pewno była to warstwa cieńsza niż przy "sztucznych" paznokciach a nie wszystkie akryle czy żele są zaraz nieestetyczne. Jestem "przeczulona" i jeśli coś mi "nie gra" to potrafię zdjąć stylizację zaraz po jej zakończeniu. Lubię bardzo eksperymentować :D
amazi poczytaj kilka postów wyżej bo dziewczyny pisały o tych firmach :) powinno być wszystko napisane
wow wow wlasnie znalazlam te hybrydtki czy one sa tak tanie??
a dobre?:) chodzi mi o kolorki jak sie tryzmaja z bazami shellaca
moje drogie jak sprawuje sie wam odzywka gelisha? ktora posiadacie czy widzicie poprawe paznokci a moze powoduje lepsza przyczepnosc? zamierzam ja kupic nie wiem jaka wybrac czekam na wasze opinie...
Szukaj tutaj - temat o odżywkach http://forum.wzorki.info/paznokcie-n...tml#post367860
mam pytanie do użytkowniczek estetiq: czy on jest taki elastyczny po nałożeniu? czy taki twardszy? wróciłam do poprzednich stron i zachwalacie;) bo kupiłam ostatnio z alle termo hybrydy i są takie twarde... dzisiaj ściągałam, nie było tak źle, no prawie tak jak z MM...
Ja też testuję własnie Estetiq, ale nie widzę różnicy żeby był bardziej elastyczny niż inne hybrydy. Ja noszę moje już 10dni. wszystko ok. bez odprysków :)
uprzejmie proszę o dodawanie kolorków estetiq do katalogu hybryd :)
nie wiem czy wy kolezanki rowniez ale ja ostatnio odluszczam i przemywam hybrydki spirytusem i tez wszystko ok...
moze macie kilka rad czego przestrzegac sie lub unikac przy hbrydkach.... jakie kieds popelnialyscie bledy co wplynelo np na trwalosc hybrydek?
Witam dziewczyny :)
Kupiłam sobie hybrydy z Estetiq, na razie jeden kolor. Lakier jest bardzo elastyczny i bardzo dobrze schodzi w acetonie. Niestety trzyma mi się max 3 dni, odchodzi przy wolnym brzegu. Nie wiem czy coś źle robię czy może mam zniszczoną płytkę, bo jeszcze paznokcie nie odrosły mi po akrylu.
Kupiłam sobie parę kolorków z INS i ten lakier jest zdecydowanie twardszy od Estetiq, ale już też zaczyna odchodzić przy wolnym brzegu.
Przy hybrydach i zelach musisz dobrze zabezpieczyc brzeg, wtedy nie odprysnie albo za grubo moze dalas ;)
jakim plynem zciagacie shelaca ja acetonem kosmetycznym wczesniej matuje pilnikiem warstwe nawierzchniowa stosuje gelisha...
ostatnia warstwe nawierzchniowa przemywam spirytusem2%...
kamilax o przemywaniu i ściąganiu były rozmowy kilka- kilkanaście stron wcześniej, proponuje przejrzeć temat. ;)
Hej, Ja tak jak pisalam wyzej, uzywam hybryd ESTETIQ - mojej Mamie trzymaja sie od sylwestra a dzis mamy 20 stycznia ;) i zero odpryskow , ja w ta srode bede miala rowne 2 tygodnie i tez bez problemu sie trzymaja , klientka przyszla do mnie niedawno ktorej robilam przed wigilia;) odrost miala do polowy plytki ale bez zadnego odprysniecia, wiec wg mnie to zalezy od plytki , ja tez staram sie zawsze ja bardzo dobrze przygotowac, odtluscic itd ;) Jednak chcialam zamowic jakis kolorek z MISTERO MILANO i nie znalazlam tu niestety odpowiedzi czy on z baza i topem Estetiq sie bedzie trzymal . Bylabym wdzieczna gdyby mi ktos odpowiedzial na to nurtujace mnie od dluzszego czasu pytanie;D
jak przeczytałam jak zachwalacie estetiq to zamówiłam sobie 2 hybrydy od razu, żeby sprawdzić na sobie. tanie tak samo jak ATA, a one trzymają się dobrze, więc liczę na to samo tutaj.jestem ciekawa jak z kryciem....
ATA ? Pierwszy raz slysze o tych hybrydach , w jakiej sa cenia, maja ladne kolorki?