-
Odp: Przedłużanie rzęs - wątek ogólny cz.2
hs5 jest ok pracuje sie super ale rzeski po nim sie sypia
hs4 jak mialam wiecej niz polowe wolno jak dla mnie wiazal,jak sie juz konczyl i bylo cieplo wiazal szybciej ,ale po nim rzeski trzymaly dlugo
potrzebuje kleju szybkiego dlugo trzymajacego czyli idealu:D
zamowilam juz up b z noble zobaczymy....
-
a może byś tak wymieszała te 2? już byś miała ideał ;)
-
A czy hs5 z evo nie rozni sie od tego z noble?
-
-
ja dzis robiłam rzęski koleżance i z moje strony to pieknie wygladało [jak na mnie] równo w jedną strone i nawet sklejek nie było i czułam pełen sukces! :)
Do czasu aż koleżanka otworzyła oczy i z tych 10mm i 12mm od polowy oka bylo widać same zakonczenia tych rzęs :(
takie prześwity straszne,tracę już nadzieje!
Może spróbuje jeszcze z takich gotowych mink tak? Taki mix długości, coś polecacie?
-
Ze rzadko? Pajak wyszedl czy co?
-
dokładnie pająk :/: strasznie to wyglądało, mam już dość ciężkich początków :P
-
Pewnie masz skręt J (A) lub rzęsy sypane mają często słaby skręt. Opcjonalnie większość rzęs kupowanych na allegro (po 20-30zł za pudełko) mimo opisanego C to takie około J. Jeżeli w dodatku koleżanka miała opadające rzęski w dół no to mamy właśnie taki efekt ;)
Na początek polecam sobie kupić mixa 0,15mm skrętu paletkowego B i C (diamond silk lub mink premium). Spróbować raz tak, raz tak i zobaczyć efekt.
Kursik był u kogo? :)
-
ehh już nie ważne u kogo bo i tak się czuje jak samouk już :D
-
ale czasem pająk wychodzi też jak rzęsy są rzadkie a długie. zrób krótsze i zobacz. i wyklej wszystko wszystko. i pokaż foty. cięzko gdybać.
-
Mam takie pytanie. Przyszła do mnie klientka z resztkami rzęs od kogos tam pseudo i rzęsy były wy tuszowane. Wkurzyłam się, ale zmyłam to ustrojstwo i oczom nie wierzę, a tu posklejane gluty , rzęsy grube, twarde i OMG . Mówię, że jej nie dopełnię, tylko zdejmujemy i nowa aplikacja, zgodziła się. Piękne były rzęski, gęste, kleiłam 0,15 C 11 i 13, oraz w kąciku 8 0,20, bo mi się skończyły 0,15. Zawsze daję gwarancję na rzęsy 7 dni, że mają być wtedy idealne. Wiadomo kilka rzęsek wypadnie, ok. Jeszcze nie miałam reklamacji, a tu zonk. Dzwoni klientka, że jej 5 rzęs zostało, więc ją umówiłam na poprawkę i faktycznie. Nie wiem, czy to jej wina, czy możne moja? Bo przecież używałam removera w dużej ilości, żeby te gluty osunąć, więc może nie zdążył odparować? Dodam, że rzęsy wypadały sztuczne, nie te naturalne. Klej noble sensitive. Wiem, że klej jest lekki, ale u innych pań 3-4 tygodnie i połowa rzęs zawsze jest. Co mogło być przyczyną? Teraz jej założyłam na kleju z Evo, D+.
-
Co znaczy pająk? Co i czego to określenie?
Tak z ciekawości.
Ja też po kursie jestem a czuję się jak samouk :( .
Cały czas jakoś tak nie umiem wykleić fajnie , żebym była zadowolona. Klientki oczywiscie zadowolone ale za przeproszeniem nie wiedzą chyba jak powinno być ( na moje szczęście). Nie jestem zadowolona. Niestety u mnie jest małe zapotrzebowanie na rzęsy (dosłownie jedna klientka w miesiącu :( ) Wiem że powinnam zainwestować w doszkolenie i to było by idealne rozwiązanie. Nawet wiem do kogo bym się na takie wybrała... Ale cóż funduszu brak. Gdyby chociaż więcej chętnych było... I koło się zamyka.
A do tego ta moja alergia na klej :(. Chyba przestanę się tym zajmować ...
Szkoda nawet marudzić , żeby się nie dołować :(. Jak oglądam Wasze pięknie wyklejone rzęsy to nie mogę sobie wyobrazić w jaki sposób tak można ładnie wykleić .
-
Cytat:
Napisał
sztynka
Mam takie pytanie. Przyszła do mnie klientka z resztkami rzęs od kogos tam pseudo i rzęsy były wy tuszowane. Wkurzyłam się, ale zmyłam to ustrojstwo i oczom nie wierzę, a tu posklejane gluty , rzęsy grube, twarde i OMG . Mówię, że jej nie dopełnię, tylko zdejmujemy i nowa aplikacja, zgodziła się. Piękne były rzęski, gęste, kleiłam 0,15 C 11 i 13, oraz w kąciku 8 0,20, bo mi się skończyły 0,15. Zawsze daję gwarancję na rzęsy 7 dni, że mają być wtedy idealne. Wiadomo kilka rzęsek wypadnie, ok. Jeszcze nie miałam reklamacji, a tu zonk. Dzwoni klientka, że jej 5 rzęs zostało, więc ją umówiłam na poprawkę i faktycznie. Nie wiem, czy to jej wina, czy możne moja? Bo przecież używałam removera w dużej ilości, żeby te gluty osunąć, więc może nie zdążył odparować? Dodam, że rzęsy wypadały sztuczne, nie te naturalne. Klej noble sensitive. Wiem, że klej jest lekki, ale u innych pań 3-4 tygodnie i połowa rzęs zawsze jest. Co mogło być przyczyną? Teraz jej założyłam na kleju z Evo, D+.
a odtłuściłaś porządnie rzęsy po tym removerze ?
-
remover jest bardzo tłusty więc po jego zastosowaniu trzeba bardzo porządnie a jeszcze lepiej to parę razy rzęsy odtłuścić - płynem micelarnym później jeszcze cleanser'em i primer'em
-
Może być, że nie tak dokładnie jak trzeba je odtłuściłam. zrobiłam poprawkę za darmo, więc powinno być ok.
-
też miałam podobną sytuację, ale w koncu nie wiem co doładnie było przyczyną że rzęsy poleciały, stawiam na to że dalam za mało kleju .. :) po poprawce było znacznie lepiej
-
Ja też miałam ostatnio pierwszą "reklamację" i również nie wiedziałam co mogło być przyczyną odpadania rzęs. Tym bardziej że dziewczyna nie była u mnie po raz pierwszy, zakładałyśmy takie same rzęsy, te same preparaty, ten sam klej (zmieniam co miesiąc więc nie mógł być stary). Jedyne co mi przyszło do głowy to wyjątkowo upalny dzień. Nie mam u siebie klimatyzatora, były włączone dwa wiatraki ale przy takich anomaliach pogodowych to i to wysiada. Nie miała pretensji, przyszła po 3 dniach, trochę ściągnęłam, wykleiłam pozostałe. Nawet chciała mi zapłacić ale oczywiście złotówki nie wzięłam. Minął tydzień a ona nie dzwoni więc mam nadzieję że jest już OK.
Wiem że to nie była wina mojej aplikacji, bo poprzednie TAKIE SAME były u niej w porządku ale pozostaje niesmak...:(
-
pająk to taki stworek co się robi na powiece z rzęs,patrze od swojej strony, klientka ma oczy zamkniete ja pewna,że wykleiłam wszystko [nawet stoją w rządku tak jak im kazałam, trochę to trudne przyznam bo niekiedy są 3 rzędy rzęs i każda w swoją stronę] już skacze z radości a tu na otwartym oku kicha! dosłownie pająk :]
myślicie, że takie box wystarczy na początek?
rzęsy mink czarne C 0,15 7-15mm WYGODA I JAKOŚĆ (3402089869) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
-
ewi a nie lepiej kupić u któregoś sprawdzonego dystrybutora, a nie na Allegro? Bo może się okazać, że to znowu nie to co powinno...
-
Zgadzam się, ale pomożecie coś wybrać? :P
Są może całe rozmiarówki od 6 do 12mm?? taki mega box bym chciała żeby wszystko porównać :)
-
Cytat:
Napisał
Ewi89
probowalam kiedyś, nie pamietam czy to byly 0,15stki czy 0,2, ale paletka wygladala identycznie.
Skręt niby C ale bardzo plaskie (cos jak B z Secret lashes), miekkosc w miarę, zdarzalo się ze odklejaly sie z grudkami kleju z tasiemki (jakies 10%) co mnie bardzo denerwowalo. no i tak troszkę podjezdzają plastikiem...:/:
-
Ewi - bierz coś z evo lub noble. nie żałuj 20zł. warto. wlaśnie te allegrowe to nie wiadomo co faktycznie dostaniesz.
-
-
Cytat:
Napisał
Ewi89
Zgadzam się, ale pomożecie coś wybrać? :P
Są może całe rozmiarówki od 6 do 12mm?? taki mega box bym chciała żeby wszystko porównać :)
Na początek nie warto eksperymentować tylko kupić sprawdzone produkty. Są droższe ale masz pewność, że ich jakość jest adekwatna do ceny.
Zarówno evo jak i noble mają mixy 6-14 chociaż nie wiem czy nie przeszli już na 8-14 Taki mix daje ci możliwość pełnej aplikacji choćby nie wiadomo co ci się trafiło
ja zaczynałam od paletek Mink 0,15 B i Silk 0,20 B w mixach - bardzo mi się takie paletki sprawdziły.
paletki mini na początek są bardzo ok :)
-