Mi tez sie pojawil probelem brudnego frencha przy gelish, pracuje na tych produktach odkad pojawily sie na rynku i mam prawie wszystie ich kolory, ale ostatnie czasy cos sobie leca w kulki z jakoscia.
Printable View
Mi tez sie pojawil probelem brudnego frencha przy gelish, pracuje na tych produktach odkad pojawily sie na rynku i mam prawie wszystie ich kolory, ale ostatnie czasy cos sobie leca w kulki z jakoscia.
malutka ja polecam Ci baze gelish.
bobas a jaki masz problem?bo mi się tak jakby top brudzi i wygląda to strasznie na tych jasnych:/:
ja z nowej buteleczki odlewam sobie czesc topu do buteleczki po starym i uzywam do kolorow
z nowej nablyszczam tylko frenche:)
i zawsze po kolorze czyszcze pedzelek o wacik z cleanerem
jaką polecacie czerwoną hybrydę ( najlepiej taki krwisty odcień) która by się dobrze utwardzała i nie zostawiała za bardzo koloru na topie. Bo z tym kolorem u mnie ciężko żeby dopasować ehhh
Karola Mollon 44
robiłam ostatnio białe hybrydy , baza i top Gelish , po kilku dniach miałam poprawkę 1 kciuka bo coś się uszczerbiło i dałam nabłyszczacz Silcare . Dziś babka przyszła po 3 tyg na nowe i co widzę ? wszystkie nabłyszczone Gelishem wyglądały tragicznie , jakby przekopała w tych paznokciach ogród i jeszcze wyciągała sadzę z pieca , czarne paskudy dosłownie . pazurek nabłyszczony Silcare wyglądał przy reszcie idealnie . Ogromnie się zawiodłam na tej marce , nigdy prędzej nie miałam takich problemów .Jakaś wadliwa partia czy co :(
Kurcze mam to samo a mam top ibd.
Tak jakby ten top robił się miękki,czy bardziej porowaty i łapał do siebie każdy syf!!!
Koszmar.
Mnie się dzis zdarzyło, że babeczka przyszła też z takim , brudnymi popękanymi, po za tym wydaje mi się że się gorzej ściąga ten nabłyszczacz, muszę go bardziej spiłowywać, bo inaczej nie schodzi, ale ja kupiłam go na all..
Ja teraz zamówilam zestaw gelish top i bazę ,zobaczymy jak się będą zachowywać ,dotąd miałam top NSI ale jakiś żółty mi się zrobił ,może od kolorów...
ja w większości kolorówkę hybryd mam z PB i z gelisha parę sztuk z MM powiedzcie mi proszę jak się Wam łączą te marki z shellakiem? ( głównie PB) Bo ja właśnie też zauważyłam że coś gelish jakościowo trochę spada i chciałam może się przerzucić na cnd. I pytanie do dziewczyn co mają bazę z shellaca i gelisha, wiem że jakościowo są ok te marki ale jakbyście miały wybierać to który lepszy ?
Ja od zawsze shellaca, ale czekam teraz na bazę opi bo jest twardsza. Gelish chyba za wiele się nie różni od cnd
ja ma cnd i gelisha , cnd mnie nigdy nie zawiódł
mam z gelisha it's a lilly i zawsze na drugi dzień pojawiają się przebarwienia, jakby takie beżowe smugi, i nie wiem o co chodzi ;(może któraś z Was miała taki przypadek?
hey mam pytanie zamawiala ktoras od tego uzytkownika baze i wykonczenie bo nie iweczy sa orginalne
HARMONY GELISH BASE FOUNDATION 15ML UV PODKŁAD! (3666241330) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
kiedys zamawialam od jakiegos i nie pamietam od jakiego nie chce nadziac sie na podroby..
Nie znam tego sprzedawcy,ja kupowałam w Euro Fashion zestaw w promocji w haloween to jedna buteleczka wyszła mi za 82 zł z groszami ,do tego wzięłam remover,jeden kolorek gelish ,dwa pilniczki na wypróbowanie ,już nie pamiętam firmy po 12 zł i wyszło 300 zł -przesyłka za darmo.
kilka moich różnych spostrzeżeń...kilka sie powtórzy, kilka może i nie... :
- CND - fajne, ale mało wydajne. Schodzą pod acetonem najlepiej, ze wszystkich hybryd. Biała hybrydka sprawia problemy (nałożona normalna ilość marszczy się, trzeba kłaść mega mega cienkie przeswitujące dwie, jak juz sie to opanuje to ok, ale nie wiem czy jest sens męczyć się...) Co do innych kolorków : wystarczy czasem jedna warstwa do pełnego krycia!
- Gelish - baza super. Nabłyszczacza nie lubię (Nie nabłyszcza wszystkich kolorów tak samo, pędzelek się barwi oraz utwardza pod wpływem niektórych hybryd, więc TRZEBA mieć inny w zapasie). Kolorki - hm.... jedne bardzo fajne, ciekawe, niespotykane i trzymają sie mur beton! Są bardzo wydajne. Inne trzeba rozcieńczać, bo marszczą się jak nasza skóra podczas dłuższej kąpieli... i najczęściej nic nie pomaga i trzeba wymieniać kolory..Te hybrydy są tak gęste, że malowanie cienkich prześwitujących warstw sprawia problem, bo hybryda podczas nakładania zostawia dziwne smugi (to są chyba głównie te kolory, które są robione z połączeniem białego koloru, który jak wiadomo ma dużo pigmentu..) A i jeszcze jedno co do tych kolorów - czym większa powierzchnia do malowania tym gorzej. Mają również odcienie, które blakną (np.jasny fiolet po 2 tyg robi sie szary) ...
- Gelosophy (Astonishing Nails) - dobrze się nakłada, idealnie się trzyma na bazie gelish. Przy bardzo jasnych kolorkach potrzeba tylko 2 warstw do pełnego krycia. Mam wrażenie, że na moich paznokciach, pośród wszystkich tych firm trzymały się najlepiej.
- Sun Flower - nabłyszczacz jest ekstra! Kolorki ciekawe. Konsystencja dość gęsta, ale nie na tyle by sprawiała problemy podczas nakładania, oraz bron boze się nie marszy!
- Estetiq i eclipse - to to samo (ta sama cena, ta sama butelka, nawet naklejka podobna w 99,9% ;) tak też mi powiedziała pani z hurtowni). Lubię je bo są tanie, dobrze się trzymają i dobrze kryją.
- Orly - kolorki bardzo fajne, kilka perełek kolorów, których nie ma nigdzie indziej, a są rozchwytywane. Ściąganie ich to masakra, bez pierwszego piłowanka się nie obędzie)
- Lacquerel (RaNails) - są dosyć gęste, trzeba rozcieńczyć, bo inaczej się marszczą. Po tym zabiegu jest ok.
- Gelix (ImpressioNails) - naklejki szybko robią się nieestetyczne, odklejają się. To samo dzieje się z buteleczkami - zdziera się biała farba... Trzymają się tylko na tych 'lepszych' bazach (np.trzymają się na gelishu, na mm odpada nawet tego samego dnia). Kolory ? fajne, ale niektóre zmieniają kolor pod wpływem czasu i nie chodzi tu o to, że są przeterminowane... Z tym, że te zmieniają się w buteleczce, a nie podczas noszenia na pazurkach. Kolory kryją raczej po 2 warstwach.
- Reforma - inna konsystencja niż wyżej podane firmy, więc dobrze się nakłada. Kolory piękne. Również przy niektórych wystarcza jedna warstwa.
- Mistero Milano - 2w1 -zacznę od tego, że po jakimś czasie odchodzi farba z buteleczki, która dostaje się do środka, wiec chyba dalej pisac nie musze w tej sprawie...Nabłyszcza fajnie, jako baza się nie nadaje, chyba , że do idealnych paznokci i dla kobiet które nic nie robią, niczego nie dotykają. Wydajność kiepska...Pędzelek..hmm, wolę wiekszy, ten jest dla mnie średnio wygodny. Kolorki ogólnie fajne, nawet te brokatowe kryją po 2 warstwach w 100%. Bardzo lubię ich biały kolor do frencha. Ze ściąganiem ich wiadomo jak jest ;] ... nieciekawie... piłowanie
No i dziewczyny teraz zgłupiałam, mialam zamowic do salonu baze i top Gelisha, ale skoro z tym topem takie problemy to zamowie ich tylko baze..No wlasnie, ale jakiej firmy top?:/
To tylko moje zdanie... może Tobie przypasuje ;)
ja akurat uważam że cena jest nieadekwatna co do jakości
Probowala juz ktoras z was hybrydowych linerow ra nails ? Ciekawa jestem opini :D
A ja mam nowy top gelisha, któryś już z kolei i nic się nie dzieje :)
Ja nie mam akurat problemu ze ściąganiem MM.
lekko piłuje top(najczęściej ibd) i odchodzą dosłownie "płatkami".
Nie odmaczalne są ich neony i termo.
kochane jaki top polecacie do hybrydy?
Lubie Gelisha ale czasem mnie wkurza :P a najbardziej na plus jak dla mnie to ECO :)
Hej dziewczyny,
To jest pierwszy raz kiedy piszę na tym forum.Od lat je przeglądam i zawsze znajdowałam odpowiedz.Tym razem jest inaczej.Od 3 lat robię paznokcie żelowe.Wkoncu zdecydowałam się spróbowac shellaca.Wybrałam stosunkowo tansze shellaki firmy Blue Sky aby ogólnie zobaczyc jak to "działa";).Probowalam ostatnio 3 razy połozyc shellac na uprzednio zbudowany paznokiec żelem.Przeczytalam gdzies na internecie ,ze nie trzeba klasc bazy,bo to nie naturalny jest pod spodem.Niestety hybryda się nie utwardziła wcale!zmylam ją cleanerem.Trzymalam po 3 minuty w lampie,potem nawet probowalam 6minut!Kładlam naprawde,mega cienką warstwę,juz cienszej nie mogłam,niestety nie utwardzila sie.W czym moze byc jeszcze problem?Paznokiec buduje żelem,opiłowuję i wygładzam blokiem...moze za gładkie są?Na kilku paznokciach ,po zmyciu cleanerem zostały jakby tylko plamki utwardzonego shellaca.....Widze dziewczyny, które kładą hybrydy na żel uv,niestety mnie to nie idzie.Jestem wsciekła bo kupilam 5 kolorów i nie moge ich użyc!Moze lampa nie taka? Mam tunelową na 36wat.Fakt,iż żarówki juz są dosc wypalone,ale gdy buduję paznokcie,żęl utwardza się bez problemu.Rzućcie okiem na paznokcie tej pani,są poprostu piękne...ona też używa hybryde na żelu: ~Pazurki żelowE ~ - AaGaTkA ~ Pazurki żelowE ~ - blog dostępny pod adresem agatkapazurki.pinger.pl
Pomózcie ,prosze!
Dziwna sprawa.
Żaden z tych 5 kolorów nie dał sie utwardzić?
Zaden.....zapomniałam dodać,ze gdy je kupilam ,zrobiłam test na tipsach...nawet nie zmatowionych! i hybryda sie utwardziła!czy to znaczy ,ze hybrydy nie mozna kłasc na żel??moze ktos ma jeszcze jakis pomysł...ja juz szukam nowej lampy...moze z nia jest cos nie tak,bo żarówki faktycznie juz słabe...:/
Ależ oczywiście,że można! :-)
Robię dużo przedłużenia/utwardzenia i na to kolor hybrydowy i zawsze wszystko jest ok.
Mnóstwo stylistek tak robi.
Kilka dni temu miałam podobną przygodę z Mollonem nr 89.
Klientka chciała serdeczne w dwóch kolorach.
Inny kolor,który był na reszcie paznokci i połowie tego nieszczęsnego serdecznego normalnie się utwardził a ten 89 nie.
CAŁY CZAS MOKRA PLAMA!
jak zobaczyłam,że nic z tego postanowiłam przemyć pazura żeby go wypiłować i położyć inny kolor.
Po przemyciu zobaczyłam,że kolor zszedł prawie całkowicie,tylko miejscami utwardzony-takie małe plamki.
Na wzorniku utwardził sie normalnie.
Jest bardzo ciemny i jako jeden z dwóch ich kolorów wymaga porządnego wymieszania przed aplikacją,bo oddziela sie jakby kolor i taki czarny pigment.
Ale nie wiem ,bo mam jeszcze ten drugi kolor,który też trzeba mieszac ,bo oddziela się tak samo i on sie normalnie utwardza.
Dziewczyny wiecie moze czy hybrydy z indigo beda mi zastygac w lampie led z mistero milano? bo kiedys kupilam 3 hybrydy illumination z indigo i nie zastygaja mi w lampie od mm ale jak mm wprowadzilo takie hybrydy to maja napisane ze zastygaja tylko w lampie uv. wiec sie zastanawiam czy normalne hybrydy z indigo beda schnac w lampie led mm?
Również polecam Top Gelish :) mnie nie wkurza :) wszystko z nim oki
Sprobuje je wymieszac.....tak czy inaczej lampe musze zmienic.Sprawdze to i dam znac:) chociaz te kolory sa wlasnie jasne...koral i jasny róz,prawie mleczny...reszta tak samo...hmm....moze ktos jeszcze nam cos podpowie??:/: Dzieki Sandrusia za pomoc!pozdrawiam:)
Dzisiaj miałam u siebie Pana z Mollona.
Dałam mu ten lakier,zobaczymy co powiedzą w firmie.
Hej,
Wymieszałam kolorki i dalej nic....wrzucam zdjecie jak to wyglada...na tipsach utwardzony,na moim naturalnym i zmatowionym niestety nie.....Zarówki ledwo zipią i prosza się o zmiane ale dlaczego w takim razie na tipsach się utwardziły? paznokcie przemytem cleanerem ...tak to wygląda:
http://pliki.wzorki.info/images/zmAg.jpg
hmmm, od dawna pracuje na blueksy i nigdy się nic takiego mi nie przydarzyło , i na chłopski rozum wina lamp które nie utwardzają, bo to całkiem naprawdę przyzwoite hybrydy ale od kilku miesięcy nr jeden dla mnie są hybrydy ibd :) trzymają jak szalone i pięknie schodzą :)
Magdalena a jaki top i bazę do Ibd używasz? Też mam Ibd ale za miękkie mi się wydają.
Ja też mam dużo kolorków bluesky i nic takiego sie nie dzieje :) co więcej, uważam, że są jednymi z najlepiej utwardzających sie hybryd które nie brudzą nabłyszczacza. Myślę, że żaróweczki trzeba zmienic mimo wszystko. Hybrydy potrzebują mocnych żarówek, bo maja dużo pigmentu i gorzej się utwardzają niż zele przezroczyste. Trzeba je również koniecznie wstrząsnąc przed użyciem.
Malutka...ja mam lampę led 12watt i utwardza wszystkie hybrydy oprócz flip flop (odpowiednik ilumination) i shellac z serii Vip (przezroczysta z drobinkami) i ECO Starnail, ale przyznaję, że indygo jeszcze nie próbowałam :)
nie bazy i topa z gelisha, pieknie trzymaja
jumpi - dzieki za odpowiedz. zamowilam jeden lakier na probe i zobaczymy jak to bedzie. mam nadzieje ze sie utwardzi bo jej troche takich kolorow w indigo na widok ktorych mi slinka cieknie. a nie chce mi sie trzymac dwoch lamp wiec jak sie nie beda utwardzac to troche lipa
Zamówiłam nową lampę:) czekam na dostawę i mam nadzieje,że to w niej był problem.Dam wam znac ! dzieki za pomoc:)
Czy możecie coś napisać o hybrydach SPN.