-
Odp: Jak zatapiacie koronki
ja zatapia m wzelu tak na warstwe dyspresyjna daje cieniutko zelu przyklejam koronke i mocuje ja niteczkami zelu delikatnie, nic nie odstaje i pazurki sa cienkie
na akrylu daje wieksza kulke akrylu bardziej mokra szybko ja rozprowadzam w miejscu gdzie ma byc koronka i dociskam palcami rowniez nic nie odstaje:D
nigdy jeszcze kleju nie uzywalam nawet nie wiedzialam ze tak mozna:) jak jest cos upierdliwego to folia streczowa jan niezbedny sie klania;) jest najlepsza bo jest grubsza i nie rozciaga sie jak glupia:D
-
ten klej 'ściągnęłam' od którejś z dziewczyn na forum, ale wszystko dobrze się trzyma i dla mnie wygodniej niż mocować niteczkami, ale pewnie trzeba wyrobić sobie swój patent:)
-
A ja ostatnio na kleju sprobowalam i lepiej mi bylo niz zwykle z folia :wow: wiec chyba zostane przy kleju bo uwielbiam koronke zatopiona.
-
Ja na pierwszą cienką warstwę żelu przykładałam koronkę, na to kolejna warstwa już grubszą i docięcie boczków :)
-
ja raz probowałam wtopić koronkę ale wogóle mi to nie wychodziło także dałam sobie spokoj:/: ale na szczęście jest to forum i można się wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć i będę probować dalej tym razem sproboję na kleju. mam nadzieję że wyjdzie :D
-
dla mne tez pazurki z koronka sa za grube
-
ja jeszcze niegdy nie zataiałam koronki choć bardzo mi się to podoba,...
ale kiedys bede probowac :)
-
mi sie to tak bardzo podoba ze napewno sprobuje,:D
-
mi tak samo... kiedys cwiczylam sobie ale tylko tak na tipsach:)
-
Problem z wtapianiem foli moro itp :(
Witam drogie Panie :)
Jestem tu nowa i pomyslalm ze skorzystam i sie spytam. Od pewnego czasu mam problem z wtapianiem np foli , pazlotka badz innych dosc sztywnych ozdob. np. na lini frencha nakladam muszlę(jest sztywna) po malenkich kawalatkach i co sie dzieje ?...? Na sam koniec mam ogromny garb na ozdobach a powyzej i na pasku french ciensza wartswe ;/
Jestem pewna ze pewnie chodzi tu o nakladanie zelu i dobre przygotowanie paznokcia wiec czy moglybyscie mi pomoc i wkleic zdjatka krok po kroku co mam robic zeby takie garby nie powstawaly ?
Bede ogromnie wdzieczna :)
Dziekuje ;*
-
Odp: Problem z wtapianiem foli moro itp :(
A jakiego rodzaju żelu używasz?? Bo z tego co piszesz można wywnioskować, że jest zbyt rzadki i dlatego powstaje efekt garbu na ozdobach.
-
albo zel jest za rzadki albo zle budujesz paznokcia;)
zazwyczja takie gory i doliny wychodza osobom poczatkujacym ktore nie potrafia zbudowac krzywej, bo ze ozdboby dajemy pod warstwe budujaca to wiesz pewnie:D
-
Cytat:
Napisał
sweetcatzzzi
Witam drogie Panie :)
Jestem tu nowa i pomyslalm ze skorzystam i sie spytam. Od pewnego czasu mam problem z wtapianiem np foli , pazlotka badz innych dosc sztywnych ozdob. np. na lini frencha nakladam muszlę(jest sztywna) po malenkich kawalatkach i co sie dzieje ?...? Na sam koniec mam ogromny garb na ozdobach a powyzej i na pasku french ciensza wartswe ;/
Jestem pewna ze pewnie chodzi tu o nakladanie zelu i dobre przygotowanie paznokcia wiec czy moglybyscie mi pomoc i wkleic zdjatka krok po kroku co mam robic zeby takie garby nie powstawaly ?
Bede ogromnie wdzieczna :)
Dziekuje ;*
Ja ostatnio robiłam pazurki z muszli. Muszla jest dość gruba więc po wtopieniu musisz ją dość dużo zeszlifowac .Ja nie miałam zadnego garba jak tak zrobiłam -sprobuj powodzenia:)
-
Ja takze robilam kilka razy pazurki z muszla kruszona i tez nie mialam problemu,jest troszke grzebaniny ale ja zazwyczaj staram sie wybierac male i najmniej odstajace.I uzywam srednio gestego zelu.
-
Jade a czy twoja muszla pod żelem wyblakła bo tą co ja mialam to się odbarwila i wyglądala brzydko ?
-
Nie nic mi sie nie dzialo z kolorkiem,czasami niektore ozdoby sie odbarwiaja ja tak mialam z perelkami,poprostu chyba byly zle jakosciowo.
-
Cytat:
Napisał
Jade
Nie nic mi sie nie dzialo z kolorkiem,czasami niektore ozdoby sie odbarwiaja ja tak mialam z perelkami,poprostu chyba byly zle jakosciowo.
A gdzie ty kupujesz swoją ,bo ja tą co kupiłam kiepską to kupiłam u siebie w sklepie z ozdobami .Pazurki z muszlą bardzo mi się podobają i chętnie bym sobie jeszcze kupiła tylko właśnie nie znam dobrego zródła zastanawiałam się kupić u jaapee:)
-
Ja swoja kupowalam na ebay.uk ale zobacz sobie u dobrej rady dziewczyny sobie chwala.Tez mam trzy kolorki ale jeszcze nie uzywalam wiec nie moge nic powiedziec.
-
Dziewczyny proszę nie odbiegać od tematu.
-
elaxx o co chodzi z tym szlifowaniem muszli?? tzn ty po wtopieniu ja pilniekiem przejzdzasz?? bo tak zrozumialam;)
ja daje grube ozdoby zawsze na szielet lub na opilowanego tipsa
tak wygladaja paznokcie z muszla kruszona+ folia holo+ 2 brokaty
na kciuki widac jaka paznokcie maja grubosc
http://images42.fotosik.pl/108/345133b0771c210c.jpg
-
Cytat:
Napisał
elaxx76
Ja ostatnio robiłam pazurki z muszli. Muszla jest dość gruba więc po wtopieniu musisz ją dość dużo zeszlifowac .Ja nie miałam zadnego garba jak tak zrobiłam -sprobuj powodzenia:)
nie rozumiem. przemyłaś żel, szlifowałaś i zmatowiłaś ponownie?
-
Tak jak pisze agulusia, wystarczy ozdoby dać na szkielet lub tips i przy zastosowaniu gęstego żelu nie ma prawa nic wystawać.
-
rozumiem tylko te muszle które miałam były doś grube więc zanim połozyłam druga warstwę żelu zpiłowałam żeby ta muszla była płaska
-
to masz odpowiedz dlaczego wyblakla;) ozdob sie nie opilowuje:)
ja tez mam gruba muszle zreszta z cienka sie nie spotkalam, jak zrobisz szkielet to dajesz mikro warstwe zelu tak zeby tylko ta muszla sie przykleila i dopiero pokrywasz wszystko zelem, jak robisz na tipsie to dajesz mikro warstwe na tipsa i tak jak przy szablonie byle sie przykleilo(tipsa dobrze wczesniej jest odchudzic z nadmiaru plastiku pilnikiem;))
-
Muszle bardzo latwo sie wtapia trzeba tylko uwazac na ilosc wtopionej muszli,muszla pieknie sie blyszczy i pieknie wyglada jak jest wtopiona niewielka ilosc i wtedy nie ma prawa wyjsc gruby pazurek...nabiera sie jej niewielka ilosc i dokladnie rozklada na pazurku...