no to jak kupie musze sprobowac :) i tez naklada sie 3 warstwy tylko ze cienkie?
Printable View
no to jak kupie musze sprobowac :) i tez naklada sie 3 warstwy tylko ze cienkie?
ja juz sama nie wiem ? mam soak-off impressionalis i niektórym trzyma na beton 5 tygodni a innym nie i wydaje mi sie z miękkimi pazurkami gorzej a zawsze robię tak samo :/: czy może błąd tkwi w tym że buduje lekko pazurka (w końcu żel builder sie nazywa) i te cieńsze płytki tego nie wytrzymują i sie odwarstwiają ?
Dziewczyny przeczytałam wszystko, ale dalej nie wiem czy te żele Żele easy off - Allepaznokcie.pl mogę łączyć z tymi Żel lakier UV - Allepaznokcie.pl?
To znaczy clear na podkład, później kolor, budowa - znowu clear, no ale czym nabłyszczyć? (chodzi mi o pazurki jednokolorowe)
Żelami miękkimi się nie buduje, a do nabłyszczania może być top coat lub żel silikonowy clear.
Yhy :o a jakbym chciała jakiś bokacik dać albo co gorsza coś grubszego to nie da rady?
No i ponawiam pytanie: czy żele soak off można łączyć z żelo lakierami?
Raczej tylko płaskie, brokacik tak, ale fimo już gorzej,
moim zdaniem można łączyć.
ja zatapiałam fimo i nic nie odpadło, faktycznie dość grube były :)
http://forum.wzorki.info/zdjecia-paz...tml#post207837
http://forum.wzorki.info/przedluzani...tml#post212724
Moje zmagania z żelami easy off ciągle się uczę :D
Nieudana próba zbudowania krzywej c :(
Aga, żeli soak off używa się na naturalne paznokcie, a jeśli tak to wtedy nie ma potrzeby budowania krzywej C ;)
Gattina dobrze mówi :) Ale pazurki Aga są bardzo ładne i estetyczne :)
Dziękuję daleko mi jeszcze do opanowania żelu ;)
Czesc babeczki
Nie jestem specjalista od paznokci i nigdy nie mialam z nimi do czynienia, poza obgryzaniem :/ Wiec prosze o wyrozumialosc przy czytaniu mojego wpisu...
Przeczytalam wszystkie Wasze wpisy w tym temacie. Musze przyznac, ze czekalam az taka metoda sie pojawi, ze nie trzeba pilowac paznokci i jestem strasznie nia zainteresowana ( sama dla siebie ).
Udzielacie super rad i postanowilam sie "samonauczyc!" zamierzam sobie zakupic zestaw Star Nail Eco Soak Off i chcialam sie zapytac czym roznia sie ECO od tych normalnych soak off ( poza tym pewnie ze sa ekologiczne :D )
Spotkalam sie z filmikiem takiej aplikacji, zdziwilo mnie troszeczke to, ze troche inaczej jest pokazane niz na filmiku, ktory tu byl wklejony przez jedna z Was. No wlasnie! I przy tym filmiku z star nail eco nie robia primerem i nie matowia tez plytki paznokcia, dlatego chcialam zapytac, czy ktos cos o tym wie, ze przy tym sie nie robi, czy omineli to na filmiku... I czemu na koniec kaza smarowac olejkiem do skorek? Bylabym wdzieczna za podpowiedzi. Dzieki babeczki i Wasze pazurki sa przesliczne! Mam nadzieje, ze i ja niedlugo dolacze z wlasnym doswiadczeniem i fotkami :) Pozdrawiam
A tu ten filmik
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=LhFTlgSy980[/ame]
EDIT: juz w sumie znalazlam odpowiedz co do przygotowywania paznokcia, ten filmik z youtube jest skrocony... Na stronce jest w calosci i tam faktycznie piluja..
Chcialam zapytac jeszcze po otwarciu pojemniczka ile czasu mamy na zuzycie ( mam na mysli kolory i zel )..
ja buduje soak-off w zależności jakie są pazurki - jak cienkie i klientka chce dłuższe to trzeba trochę zbudować w końcu po to jest żel budujący soak-off -jak sama nazwa wskazuje
Suuuuper, dzięki dziewczyny za odpowiedzi :ok: Uwielbiam to forum :skacze: jest kopalnią wiedzy!
Czytałam wcześniej, że któreś z was używały soak off z allepaznokcie i chciałam zapytać jak się spisują? Szukam żeli niedrogich ale dobrych, ponieważ będę ich używała tylko do pazurków siostry, jej naturalki niestety nie tolerują żelu "twardego". :*
Ja używam żeli RICCO bo tylko takie są u mnie w hurtowni a na allegro jakoś bałam się zamówić cena podobna:)Swoje pazurki minimalnie przedłużyłam na szablonie i nie mogę się doczekać kiedy mi podrosną bo o takiej długości jaką ma ta pani na filmiku mogę pomarzyć :PTeraz mam w planie uzbierać kaskę i pójść na kurs przedłużania na formie ale to daleka droga do tego,tak więc zostaje mi żel easy off;]
Nie trzeba zamawiać na allegro, allepaznokcie mają swój sklep internetowy (ale w sumie to żadna różnica bo na allegro ta sama osoba sprzedaje). W moim przypadku to nie mam zbytnio wyboru bo w promieniu 120 km nie słyszałam o żadnym sklepie ani hurtowni. Także taniej i łatwiej mi wychodzi kupić w necie. "Nie pokazuj się w sklepach" hehehe:D
Sorki za offa, nie bijcie po ....
A czy żelowe pazurki tzn. easy off żele z allepaznokcie zejdą w acetonie ????? Jeśli tak to gdzie go kupić, żeby było tanio dużo??????:huh:
Jak długo trzymają się Wam, a właściwie Waszym klientkom żele easy off na pazurkach????? Ja mam z allepaznokcie, ogólnie fajnie się nimi pracuję, narazie używałam clear i french, ale teraz dokupiłam cover też z alle, no ale mam jedno "ale" :P bo pazurki tak po półtora tygodnia zaczynają odpryskiwać, czasami częściowo a czasami elegancko w całości pazurek zażelowany easy offem potrafi zejść:( Czy macie na to jakąś dobrą radę???? Może primer bezkwasowy, którego do tego używam nie nadaję się??? Może jakoś inaczej się z tmi żelami pracuje :huh: Podpowiedzcie mi dziewczynki proszę :kwiatek:
taka jest właśnie specyfika żeli typu soak off że schodzą od acetonu w przeciwieństwie do zwykłych żeli :)
aceton kupisz na pewno w alle i każdej hurtowni kosmetycznej :) a żeby było dużo i tanio to u producenta :D ceny sa wszędzie mniej więcej podobne :) im więcej kupujesz tym taniej wychodzi :)
no i pytanie bardziej pasuje do tematu o żelach soak off -> używamy wyszukiwarki, nie gryzie ;) :kwiatek:
dlatego też przeniosłam :)
Dziękuję Emilko za szybką odpowiedź :przytul: i na przyszłość się poprawię :P Na alle właśnie nie potrafię acetonu namierzyć, ale nie chce mi się wierzyć, że nie mają :huh: jeszcze tam zerknę:D
alle ma tylko inaczej to nazwali http://allepaznokcie.pl/kategorie/un...ndefinedu/117/
dr ma Płyny :: dobrarada
Ja aceton dostałam od męża 3 litry :leze:
Żele robie tylko sobie,zmieniam co 2 tyg.i to tylko dla tego że mi się znudziły lub kombinuję jak koń pod górę jak je przedłużać.
Witaj. mam pytanie, jakich żeli używasz? ja również robię tylko sobie, próbowałam z żelami Gabriel słabo się trzymają ale łatwo schodzą, przeważnie same, teraz przerabiam gellacq, odpryskuje na wolnym brzegu i bardzo trudny do zdjęcia.
jw.:)
Emilia - dziękuję za podpowiedź z tym płynem z alle :) mam go i powiem szczerze że niespecjalnie jestem z niego zadowolona, nie działa tak jak powinien albo ja coś źle robię :placz: Chyba tym razem zakupię u DR :D może się lepiej sprawdzi.
Dziewczynki, ale dalej żadna mi nie odpowiedziała, jak długo wytrzymują Wasze stylizacje żelami typu easy off :( Opowiedzcie proszę o Waszych doświadczeniach ;)