Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci
Cytat:
Napisał
annamon79
Dziekuje Ci bardzo,napisalam to z przekasem...hihihi...
nie a tak serio to na prawde ciezko jet zrobic piekny french w 1,5 godz.
wiem sama po sobie wiele szkol przecwiczylam jesli chodzi o ta metode,jedynie jesli jest piekna dluga plytka juz z zbudowana krzywa,robimy tylko poza wolny brzeg jest to osiagalne..
ale jak slysze godzina czasu piekny french to az Mnie sciska by cos powiedziec..
.znam takie prace godzinne napatrzalam sie na nie w Holandii ze po paru dnizch juz paznokci nie bylo a sztuka wielka jest zrobienie czzegos pieknego i zeby sie dlugo trzymaly..no nie...??.
Dokładnie tak:kwiatek:
Cytat:
Napisał
annamon79
Dziekuje Ci bardzo,napisalam to z przekasem...hihihi...
nie a tak serio to na prawde ciezko jet zrobic piekny french w 1,5 godz.
wiem sama po sobie wiele szkol przecwiczylam jesli chodzi o ta metode,jedynie jesli jest piekna dluga plytka juz z zbudowana krzywa,robimy tylko poza wolny brzeg jest to osiagalne..
ale jak slysze godzina czasu piekny french to az Mnie sciska by cos powiedziec..
.znam takie prace godzinne napatrzalam sie na nie w Holandii ze po paru dnizch juz paznokci nie bylo a sztuka wielka jest zrobienie czzegos pieknego i zeby sie dlugo trzymaly..no nie...??.
Zgadzam się szczególnie, że nie wszystko zależy od naszych umiejętności bo nawet temperatura powietrza ma wpływ, bo jak jest za gorąco to wszystko się leje( żele ), a ostatnio słyszałam, że w klimatyzowanym pomieszczeniu akryl wolniej zasycha, wiecie coś na ten temat?
Trafiają się też różne klientki jedne mają zadbane pazurki a inne ogryzki także czasem trzeba się napracować...
zgadza sie ze akryl wolniej zasycha w takich miejscach,wystarczy robic w miejscu gdzie jest przeciag to samo zauwazysz...
a jesli goraco zeliki do lodowki i po klopocie juz to gdzies pisalam..
.i tak wogole to mnie kochaja problematyczne paznokcie,juz tak mam od wielu lat i jak widze sie to nie zmienia zawsze mam jakies niespodzianki..
Ja sie nie bede wychylac ile czasu jakie pazurki robie bo dosyc sporo czasu na to poswiecam,ale dzisiaj byla u mnie na pazurkach angielka i tak sobie rozmawialismy o pazurkach.Powiedziala mi ze jej znajoma byla gdzies w jakims salonie i robila sobie pazurki niewiem co to znaczy ,,amerykanskie,,w ........uwaga 1 godzine????Niemam zielonego pojecia jak to bylo robione i czym?Prawdopodobnie pazury wygladaly strasznie,a ja jestem ciekawa jak oni to robia,bym poszla luknac albo poddac sie tym tortura tylko szkoda mi kasy i moich pazurow..Ale jestem bardzo ciekawa?
Kochana,wyglada to strasznie i beznadziejnie ja mam prenumerate amerykanska wiec wiem jak to tam wyglada w tych salonikach i w jakim czasie to osiagaja,taka wielka ta ameryka a maja tylko dziesieciu najlepszych stylistow,wiec samo to mowi za siebie...tam bardziej zwracaja uwage na stopy to dla nich bardziej wazniejsze jak dlonie...
A powiedz mi Aniu jak wyglada ,,to cos,,czyli co robia po kolei i jak to jest mozliwe ze wychodzi im 1godzina?
jest duzo pisania na ten temat i jestem juz ciut padnieta nie omieszkam tego jutro opisac a nawet zdjecia porobie i wam wrzuce,dla Mnie porazka ale jesli chodzi o zakup produktow to kupujesz za bezcen Pl to zlodzieje...
Bardzo jestem ciekawa wiec poczekam do jutra:)dzieki
Ja robie tylko paznokcie żelowe, bo jakoś do akrylowych nie potrafiłabym chyba zrobic, możliwe że po pewnych czasie i na to sie skusze ale to się okaże... Ja paznokcie robie od 2 do 3 godzin....
jeśli przychodzi stała klientka to nawet do 3ch godzin. kawka, ploteczki;)
a jeśli ktoś nowy to max 2godzinki;]
ja zależy jak łatwe zdobienie mało czasochłonne to 2 godzinki a jak kogoś znamm i zaczniemy plotkować i do tego trudny wzorek to nawet 3,5 godziny
jejku a ja się załamywałam,że jedną rękę robię 2 godziny.... jestem początkująca i teraz mogę sobie wybaczyć dlugi czas robienia pazurków. Mam nadzieję,że kiedyś zrobię obie ręcę w max 2 godziny bo ostatnio coś strasznie bolą mnie plecy i pośladki od tego siedzenia;(
Odp: Jak skrólić czas pracy.
widziałam już ten artykuł, bardzo przydatny.
Ja bym mogła jeszcze dodać aby "zawsze robić od razu".
Co to znaczy?
Żeby nigdy nie motac sie z produktami i narzędziami. Jeśli odsuwamy skórki to robimy to od razu na 10 palcach, jesli dajemy kilka ozdób to najpierw jedna na 10 paluszków, potem drugą itp. Nie mozemy pozwolic sobie na branie i odkładanie tego samego narzedzia kilkakrotnie.
Ja tak na początku traciłam bardzo duzo czasu.
super artykuł ja robie tylko sobie ale zamiast gadania to oglądam tv
wydaje mi się ,że jak więcej mówię to nikt mi się na ręcę nie patrzy a tego nie nawidze;) wstydze się poprostu;p
Ile czasu robicie szpice?
Kochane tak jak w temacie- ile czasu zajmuje Wam robienie szpiców? Bo zamierzam zacząć je robić, a wiem, że moim klientkom zależy na czasie... Chciałabym wiedzieć jak to u Was wygląda?
Odp: Ile czasu robicie szpice?
łohoho.. pierwsze robiłam 4 godziny ;P teraz z zwykłymi takimi wyrabiam sie w 1,5-2 ;) czasami szybciej mi idzie niż z kwadratami.. nie rozumiem czemu..
pierwsze szpicki edge na sobie.. 4,5-5 godz :D
Mi razem ze sciagnieciem starych ,ozdobami itd tez gdzies ok 4godzin ale w miedzy czasie jeszcze mi du..zawracaja:)
bardzo przydatne informacje. Co prawda narazie mi nie potrzebne, ponieważ pazurki robię tylko sobie, ale zawsze takie info sie przyda :)
ja ostatnio robiłam zwykłego frencha na naturalkach prawie 4h, bo się co chwilę zagadywałam z klientką ;/
Bo jak sie gada to się nawiązuje kontakt:D potem klientka Cie lubi i wraca do Ciebie bo jesteś komunikatywna hihi:crazy: taką sobie teorie przyjęłam:skacze:
Jade, ale ze ściaganiem starych kwadratów czy też szpiców? uzupełniasz szpice?