oo z ust mi wyjełaś zgadam sie w 100%:)
Printable View
oo z ust mi wyjełaś zgadam sie w 100%:)
może "Vintage"
dużo salonów ma nazwy łacińskie,np. aspera...może coś z zagranicznych, przetłumacz swój ulubiony kolor :D albo inną nazwę która ci się kojarzy z czymś dobrym :) ja bym tak zrobiła :)
Tylko rozmawiałam z mężem i nie wiem czy nie byłoby problemu. Może to być zastrzeżony tytuł i co wtedy?? Ale ta opcja bardzo mi się podoba.
Moze poprostu Kraina Paznokci? Albo Dolce Vita( Slodkie zycie :) )
mi bardziej pasuje na lokal, szczerze mówiąc. ale nie zlość się, ważne żeby tobie się podobało i odzwierciedlało twoją wizję:D z tego co się orientuję, to założyć się da, ale może ktoś podkablować do tych instutucji co się zajmują prawami autorskimi i dopiero oni robią problem, urząd gminy nie. ale nie jestem pewna czy tak jest wszędzie i czy to jest nazwa zastrzeżona:) w każdym razie świetny pomysł na salon, bardzo stylowy i niepowtarzalny
No coś Ty, na co mam się złościć. Chyba o to chodzi, żebyście się szczerze wypowiedziały. Podoba mi się bardzo, ale muszę myśleć logicznie. Tak długa nazwa jest bez sensu. Zastanawiam się nadal nad "Ivonna" i może do tego sentencja do zawieszenia w salonie "Piękno nie zna wieku", lub coś w tym stylu. Wówczas pasowałoby do oferty i wystroju.
Mi jakos bez a hehe :):) tak stylowo IVONN niewiem moze zle mysle :P
z z tym hasłem "piekno nie zna wieku" to jest poprostu super i do tego jakies takie zachecajace nazwy zabiegow :)
morska rozkosz
herbaciane pragnienie
barwy lata
srebrzysty poranek
świetlista rosa
boso po trawie :P
niewiem tak jakos mi sie powymyslalo :):)
buziaki:*:* i powodzonka
no mi to hasło też sie strasznie spodobało!!!!!! kurcze kiedy znajde nowe miejsce coby mi pasowało tutaj..:( smaka mi narobiłas..
tak jak dziewczyny piszą ja bym pokombinowała coś z Twoim imieniem np Yvonne, Ivonney
i serdeczne gratulacje!:kwiatek:
moim zdaniem lepiej być "na swoim" niż zależnym od kogoś, jak dla mnie podjęłaś dobrą decyzje, tak trzymaj :)
Ja uważam, że nazwa salonu powinna mieć krótka nazwę...dlaczego....reklamą każdego salonu jest m.in. tzw poczta pantoflowa i dobrze by było żeby nazwa była w miarę łatwa do zapamiętania i przekazania "z ust do ust".
No to decyzja prawie zapadła. Nazwa jednak będzie z mojego nicku, ale tak jak doradzałyście bez "a" - "Ivonn - Piękno nie zna wieku"
A nazwy zabiegów z pewnością podkradnę od bestilki.
gratulacje:D:D:D:D
Witam,
Jestem nowa na forum - nawiasem bardzo ciekawe forum-wiele informacji. Zajmuję się wizażem, robię makijaże klientkom mojego męża - fotografa. Jednak sam makijaż to za mało aby wyżyć więc chcę zająć się również stylizacją paznokcia.W ostatnim miesiącu dostałam ofertę najmu lokalu w bardzo atrakcyjnej cenie, teraz piszę biznes plan na działalność wizaż plus paznokcie. Niestety mam problem z kosztorysem na produkty i akcesoria do stylizacji paznokcia, nie wiem co jest mi dokładnie potrzebne i w jakich ilościach. Byłabym wdzięczna za spis potrzebnych rzeczy na otwarcie takiej działalności. Chce robić paznokcie żelowe i akrylowe .Sama służę pomocą w temacie wizaż.
ja znalałam kiedys taki biznesplan z naszej branzy
Biznes Plan
może sie przyda :)
wiecie co!! nie wiem czy ten biznes to nie jest jakiś pic na wode... tak czytam i czytam i jakiś mało wiarygodny...
kiedyś szukała takiego porządnego i tylko sie naszukałam jak głupia
sama też cos nabazgrałam tak na próbe ale jak to przeczytałam po "nabraniu mocy urzędowej" to stwierdziłam , że sama sobie ani kopiejki bym nie przyznała...
byłam nawet u gościa (poleciła mi go baba ode mnie z uczelni co pomaga jej w pisaniu planów z kapitału ludzkiego) i on pisze za piniondze ludziom BPlany na dotacje (te od 40tys dla szkół, i takich tam nawet własnie z kapitału ludzkiego) bo sie na tym zna to jak mi wrzasnął pińć tysiąców to mi się włos na *** ... własciwie wszedzie mi sie włozy zjeżyły... i osiwiały!!
psia krew, jakaś mało zdolna jestem...
o jej az mi sie milo zrobilo nie sadzilam ze az takie dobre te nazwy :P
buziaki i powodzienia 3mam kciuki kochana :*:*
"Ivonn - Piękno nie zna wieku" świetnie brzmi... :* gratuluję i życzę wielu wielu oddanych klientek :* jak zaczęłam czytać posty to czytająć twój gdzie napisałaś że będzie w stylu retro pomyślałam że w zasadzie sama nazwę wymyśliłaś "Salonik w stylu RETRO" a i tak by z ust do ust chodziło "RETRO" - Piękno nie zna wieku
Gratuluje z całego serca, a nazwa super:D Ja nie długo tez mam zamiar otworzyc salon i pewnie tez bede prosic o podpowiedzi do nazwy:) Ivonna masz zamiar robic tylko paznokcie czy cos jeszcze? Ja sie tak zastanawiam co jeszcze i nie wiem co robic. Co prawda jestem tez kosmetyczka ale szkołe konczyłam dawno i nie pracowałam w zawodzie wiec mało pamietam:/:
Nie będę zajmowała się tylko przedłużaniem paznokci. W ofercie będzie kilka rodzai manicure i pedicure, pełna henna, makijaże na różne okazje, charakteryzacje, a za jakiś czas jeszcze pełna stylizacja sylwetki.
ja też gratuluje na pewno sie uda:)
nazwa super :]
super nazwa! Ivonn tak z klasą, ekstra! :good:i będą kobitki pewnbie mówić "idę do ivonn" krótko i na temat, a myślę, że i wpada w ucho ^_^
Gratuluje najmocniej! :kwiatek:
gratulacje i powodzenia:)
Dzięki jeszcze raz!! :*Sama nie mogę się już doczekać. Jak się urządzę, to zamieszczę zdjęcia:).