A czytał ktoś 'SZMINKA W WIELKIM MIEŚCIE' ? Bo niby zabrałam sie do tego, ale nie mam czasu na razie czytac.. i tak sie zastanawiam czy sa jakie opinie?
Printable View
A czytał ktoś 'SZMINKA W WIELKIM MIEŚCIE' ? Bo niby zabrałam sie do tego, ale nie mam czasu na razie czytac.. i tak sie zastanawiam czy sa jakie opinie?
patisia- dzięki za recenzje, uwielbiam fantasy, trzeba będzie przeczytać :D
Ja właśnie kończę Mitch Albom "Jeszcze jeden dzień" - super :)
Ja polecam książki autorstwa Jodi Picoult :) świetne po prostu i do kupienia w empiku
Ja bez książki nie zasnę :D
Uwielbiam czytać tzw.biografie takie jak "kwiat pustyni,spalona żywcem" aktualnie skończyłam "arabska żona" Tanya Valko rewelacja jest to opowieść o polskiej dziewczynie z prowincji która wyszła za mąż za araba i wszystko było ok do puki nie pojechała w odwiedziny do jego matki resztę można się domyślić.Czekam z niecierpliwością na dalszy ciąg ;(Teraz zaczełam czytać "uwięziona w teheranie"ale nie specjalnie mnie wciągneła.Jeszcze mogę polecić "kwiat śniegu i sekretny wachlarz" Lisa See jest to opowieść o chińskiej dziewczynie która dorastała w średniowiecznych chinach,opisane jest dokładnie jak przebiegał proces łamania stóp aby miały 3cm:wow: boże jak one cierpiały tam były traktowane gorzej niż zwierzęta,przeczytałam tą książkę w jeden dzień i noc oczywiście nic w domu nie zrobione ale ja tak mam dlatego boję się wciągać w takie czytanie :haha:
Również polecam książke ,,Kwiat Pustyni''.
Książkę czytałam ok. 4 lat temu a film obejrzałam w tym roku :)
ja polecam serię Diany Gabaldon :) taaaaakie cegiełki ale super się czyta :) jestem aktualnie na 2 tomie :)
Ja teraz czytam kryminały Agathy Christie, rewelacyjne :slina:
Ja natomiast mam zamiar "łyknąć" cała sagę"Zmierzchu" :)
Oglądając 3 części filmu, zastanawiam się ile ciekawych szczegółów opuścił reżyser :)
Już nie mogę się doczekać, kiedy zdobędę te książki ... ;)
Polecam sage Zmierzch bo reżyser opuścił tak naprawdę najciekawsze fragmenty z książek i skupił się na tych mało istotnych..;/
mnie Zmierzch nie rusza. Pamiętam jeszcze jak tą sagą jarały się koleżanki z klasy, jeszcze w gimnazjum, że niby takie romantyczne i wgl.:P
Polecam za to:
-'smażone zielone pomidory' Fannie Flagg
-'środek lata' Małgorzaty Wardy
-moim zdaniem jedne z najlepszych książek, które przeczytałam:ok:
Smażone zielone pomidory faktycznie super :D
Ja kiedyś czytałam książki nałogowo, a teraz :/: Jak przychodzi wieczór, mąż wróci z pracy i zajmuje się córą to wolę sobie forum czy jakąś branżową gazetkę poczytać i czegoś ciekawego dowiedzieć :D A "ostatnio" co mnie zupełnie wciągnęło to były 3 serie M. Sandemo - "saga o ludziach lodu", "saga o czarnoksiężniku" i "saga o królestwie światła" ;) A oprócz fantastyki czytuję thrillery i kryminały ;)
ja teraz mam "pamietnik michala aniola", "zakazane gry" i "wakacje sailora", nie mam tu duzego wyboru ksiazek polskich, ale zawsze cos;]
Dziewczyny nie wiecie gdzie mogę znaleźć książkę pod tytułem "Trzy metry nad niebem"? Wiem, że jest na allegro, ale cena też ciekawa:wow:. Przeszukałam już wszystkie księgarnie internetowe i klapa:(.
na poczatku tej strony pisalam o Szmince w wielkim mieście..hmm... jak dla mnie bez wiekszego zachwytu
Oj... ksiazki... to cos co kocham... Moja ulubiona i taka do ktorej czesto wracam jest Kraina chichow Jonathana Carolla... Mogla bym ja czytac dniami i nocam.
Nail Gaiman to kolejny mistrz na moich polkach. Zaczytuje sie tez w Stephenie Kingu, zadziej Mastertonie (juz mnie chyba znudzil) Kocham Irvinga i Hotel Newhempsire i Cecylie Ahern ze swoim PS. Kocham Cie, ale chyba jeszcze bardziej urzekla mnie "The book of tomorrow" (nie wiem jakie jest tlumaczenie tytulu na polski)
Kocham ksiazki, czytam codziennie.. w kibelku, w pracy na przerwie, na przystanku, przed zasnieciem i na spacerze z psem... Wiec mam zamiarch chlonac wasze tytuly i czyyyyyyytac :)
Ja polecam "Pamiętnik pisany miłością"Jamesa Pattersona, o ile ktoś lubi łzawe opowieści- ja na końcu książki ryczałam jak głupia :)
Za wszystkie te pozycje się ciągle zabieram a na drodze wyrastają kolejne i nie mogę się zabrać. Na swojej lisie na BiblioNETka ? książki - recenzje, opisy, oceny, opinie, dyskusje mam już z 200 pozycji, które chciałabym przeczytać. :skacze: Nie wiem kiedy ja to zrobię. :D
Ostatnio przeczytałam "Jeden dzień Iwana Denisowicza" - Sołzenicyna a teraz czytam "Mistrza i Małgorzatę". ;)
A ja jestem fanką literatury faktu. Ostatnio przeczytałam "Zbrodnie Josefa Fritzla". Wstrząsająca książka, naprawdę myślałam, że nie doczytam jej do końca. W głowie mi się nie mieści, że taka sytuacja miała na prawdę miejsce i że istnieją ludzie właśnie tego typu.
'Okaleczona' .. ksiazka o obrzezaniu. REWELACYJNA ! swietnie napisana, szybko sie czyta
Czytałam, nawet ją posiadam ;) Ale od tej książki wolę "kwiat pustynni" o kobiecie z Somalii, która stamtąd uciekła i została modelką (o obrzezaniu też tam jest).
Josef Fritzl zaczął molestować swoją córkę gdy miała 11 lat. W wieku 18 lat zamknął ja w piwnicy na 24 lata i miał z nią 7 dzieci. Najstarsze z dzieci zobaczyło pierwszy raz słońce po 19 latach. W piwnicy było ciasno, śmierdziało pleśnią przez jego córka i wspólne dzieci często chorowały. To tak z grubsza. Są jeszcze różne inne zdarzenia i szczegóły, które sprawiają, że cała ta historia jest jeszcze bardziej wstrząsająca.
No podstawie książki "Kwiat pustyni" powstał film, którego nie polecam. W filmie skupili się na jej karierze, która w książce była w zasadzie mało istotna. Pominęli wiele wątków, wg mnie dość istotnych.
A ja polecam książkę "Przepis na torcik orzechowo bezowy(czyli jak zrealizować marzenia)" Agnieszki Forland
myślę że każda z nas powinna to przeczytać:)
http://i53.tinypic.com/3128g29.jpg