właśnie, ja zazwyczaj jak mam nową klientkę i powiem komuś to ona odwołuje. już mi się tak zdarzyło 5 razy pod rząd. jak pech to pech.
Printable View
właśnie, ja zazwyczaj jak mam nową klientkę i powiem komuś to ona odwołuje. już mi się tak zdarzyło 5 razy pod rząd. jak pech to pech.
Mam nadzieję, że tak się nie stanie. 2 dziewczyny to moje koleżanki i za 2 tygodnie wszystkie trzy widzimy się na jednym weselu :ok:
A 2 babeczki na sierpień to panna młoda od koleżanki fotografki i jej mama.
Po cichu liczę na fotografkę... jak wrzuci zdjęcia na swój profil to trochę osób się o mnie dowie... w tym panny młode które zamawiają u niej sesje.
TFU ! :skacze:
Moje sąsiadki panny z salonu robią rzęsy za 63 zł.oferta wystawiona na czymś typu gruper czy jak mu tam.
sama myslę o rozszerzeniu usług o rzęsy chociażby dla moich klientek,które pytają,ale jak myślę o tej cenie to normalnie szok:wow:
Wszystkie usługi jakie tam wykonują mają wystawione za dosłowny bezcen.
Moje ceny paznokciowe przy ich cenach to horror hehe
a moze na odwrót? :P
Nie wiem,ale moje zdanie jest takie,ze trzeba sie cenić i tyle:)
ceny konkurencji obok nie grają roli, chyba że tą pozytywną. bo jak klientka głupia, to tam pójdzie, a jak mądra to się zastanowi i do Ciebie przyjdzie, a głupich chyba nie szukamy, prawda?
pracując w salonie na dość wysokich cenach mamy taki ruch że się nie wyrabiamy, a konkurencja obok ma dużo taniej a w lecie zamiast pracować opalają się na dworze...
Też tak myślę,ale raczej chciałam podkreślić za jaki bezcen wykonuje się usługi...No ale zeby rzęsy kosztowały 63 zł a hybryda 19zł????Istna kpina.
że ile za hybryde?! 19zl? o ja nie moge no to przeciez nawet za material sie nie wroci. no chyba ze pracuja na nie wiem czym. ja mam kolesiowe co robi rzesy za 50zl ale na szczescie w miejscowosci obok
Dziewczyny nie bulwersujcie się tak... Jeżeli za 63 i 19zł jest wystawione na portalu zakupów grupowych (bo tak zrozumiałam, zgadza się?) to nie jest to cena zabiegu. Jest to specjalna oferta która ma przyciągnąć klienta, jednoczesnie umożliwiając reklame na obleganych portalach tego typu.
Cel takich portali to promocja usług i miejsc. Wystawiamy tam zabieg z dużym rabatem, cześć zarobku po rabacie (od 30-60% + podatek dochodowy) zabiera nam dany portal, a my teoretycznie pracujemy w zamian za reklamę.
Teoretycznie, bo praktycznie idea zakupów grupowych już dawno została wypaczona :)
Ja gdzieś przeczytałam na blogu ( naszej koleżanki z wzorków), że poniżej 100zł to zła usługa. Ja niestety za tyle robię, ale w domowych warunkach- nie w salonie.
Jeśli mówisz o moim blogu to nie przekręcaj moich wypowiedzi.
Napisałam, że niższa kwota niż 100zł powinna wzbudzić czujność, bo trafić na dobrą stylistkę, która robi aplikacje taniej to trudna rzecz (i najwyraźniej jesteś takim właśnie wyjątkiem) :)
Skąd taki mam wniosek ? Wystarczy przejrzeć ogłoszenia w pewnym przedziale cenowym z różnych portali, żeby zobaczyć na jakim poziomie są prezentowane na zdjęciach aplikacje. A zakładam, że w ogłoszeniach są umieszczane najlepsze prace danej stylistki. Wystarczy również zobaczyć różne babole jakie na forum sobie pokazują bardziej doświadczone dziewczyny. Najczęściej cena za te babole była "wyjątkowo atrakcyjna".
Nie pamiętam dokładnie już, ale nie piszę tego z jakimś oburzeniem, ale ogólnie tak dumam często o tych cenach. Zaważyłam, że w wielu przypadkach dziewczyny cenę stawiają na 1szym miejscu i później szybko się zniechęcają bo okazuje się, że to co mają na oczach to dramat i ból. Z drugiej strony bardzo ciężko narzucić wyższą cenę walcząc o klienta na gumtree np. A szkoda :P
Cataleya ja współpracuję z salonem. U mnie wygląda to tak. Mam własną firmę (u nas nie ma czegoś takiego jak zus...)
Dziewczyna robi paznokcie, nosi moje rzęsy (płaci według mojego cennika) i umawia klientki. Ja jadę do niej do salonu robię rzęsy i odpalam jej 15 euro za założenie przy cenie 65 euro i 10 euro za uzupełnienie. Jaką metodą robię to już nie wnikamy, 15 za pierwszą aplikację i 10 za uzupełnienie nieważne po jakim czasie.
Swoimi kanałam szukam klientek indywidualnie. Dużo klientek mam z facebook. łażę wszędzie, udzielam się, dodaję komentarze lajki i babeczki zaglądają co to za jedna z tym okiem ;)
Ceny uzupełnień są uzależnione tylko i wyłącznie od czasu po aplikacji.
I mam tak: 1:1 - 65 euro uzupełnienie po 3 tyg 35 euro, każdy kolejny tydzień +10 euro
2D - 3D od 75 do 80 euro uzupełnienie 45 po 3 tyg i +10 za każdy kolejny
Norki od 80 do 100. Zależy od efektu jaki chce uzyskać klientka. Uzupełnienie 50 euro.
Mam drugą, która nie szanuje mojej pracy, więc nie wiem jeszcze jak ją liczyć, przy oczyszczaniu z tuszu wszystko spada, bo na tym tuszu się to trzyma :(
Laski spójrzcie 60 zł za rzęski.... i to jakie...
Rzęsy 1:1 Bydgoszcz Bydgoszcz ? Tablica.pl
matko jaka długość tych rzęs,,,szok
jedno to moim zdaniem photoshop :P, aż mnie wszystko boli od środka.... a jest wiecej takich kwiatków. Jak tam można .
Ale patrz ile klientek ma :) Czy te dziopy sa slepe ?:)
Ja tam nie powinnam sie wypowiadac, bo do wyklejenia pieknych rzes mi duzo brakuje, ale podejrzewam, ze pewnie te dziewczyny mysla ze im dluzsze tym lepiej. To najwazniejsze. :ok:
o masakra, a co do niskich cen usług u mnie w mieście dziewczyny robią NORKI za 70 zł :D
mnie to już chyba nic nie zdziwi. Gdzieś widziałam szkolenie grupowe z metody 1:1, które miało trwać 4h i kobity miały na sobie nawzajem robić aplikacje.
Cataleya - chyba ślepe, nie mają porównania z prawidłowo założoną stylizacją i dlatego pewnie są zadowolone.
Miałam kiedyś jedną panią na uzupełnienie, nie mojej aplikacji, i to co zobaczyłam mnie przeraziło - sklejek nie za dużo, ale gluty kleju takie że w życiu takich nie widziałam, pani miała swoje krótkie rzęsy, a mówiła że ma założoną długość 12... moja 14tka była krótsza niż jej 12stka...;(
Zaproponowałam jej przerwę, bo robiła ponad rok rzęsy i żeby wpadła na trochę krótsze, co bedzie lepsze dla jej naturalnych rzęs itd.. niestety nie pokazała się.
U mnie tak jakby zrobił się ruch. Sezon ślubny i poczta pantoflowa działa... Ostatnio obniżyłam cenę do 120zł - do końca lipca, ale podniosłam uzupełnienie na 60zł co 2 tyg. Od sierpnia cena wraca na 150zł, cena uzupełnienia zostaje.
Czeka mnie intensywny przyszły tydzień.
We środę mam na zastępstwo kleić klientkę Aguliii i nie spieprzyć, więc jest STRES :blink:
We czwartek idę na szkolenie z hybrydy.
W piątek kleję 2 nowe klientki plus uzupełnienie.
W weekend mam w Starym Sączu 4 uzupełnienia i 1 nową klientkę :skacze:
Z tego wszystkiego całkowicie zapomniałam że we czwartek miałam iść do pracy !!! :o:blink: .... :[
Ale jak to się mówi... koko jambo i do przodu ^_^
zazdroszczę. u mnie cichosza. jedna na tydzień się trafia przy dobrym wietrze!
Kiwaczku znając życie potem będzie miesiąc ciszy :D
u mnie też cisza :(
2 stałe zrezygnowały jak im powiedziałam, że nie będę już kleić im cenie materiału.
W tym tempie to chyba na objętościowe szkolenie pójdę dopiero w przyszłym roku :(
a wiecie coś o tym że podobne przyciąga podobne czy jakoś tam? cicho z tym narzekactwem! wizualicaję w gronie szczęśliwych klientek na ścianę i marzyć! reklamować się! DZIAŁAĆ!! a na efekty nie przyjdzie długo czekać!