Jak dla mnie to to robi wielki szał bo mówi się na to lakier... toż to zwykły żel soak off tylko że kolorowy...
Printable View
Jak dla mnie to to robi wielki szał bo mówi się na to lakier... toż to zwykły żel soak off tylko że kolorowy...
lakiery permanentne ze względu na sposób aplikacji i zdejmowania są podobne do zeli typu soak-of , zgodnie z nazewnictwem dostępny w tym systemie do tej pory produkt był żelem , teraz jest lakierem , który jest prostszy w aplikacji , wybarwiony jak lakier ( w żelach bywa różnie) oraz wygodniejszy w do nakładania - opakowanie z pędzelkiem.
cena produktu też ma znaczenie , lakiery permanentne są tańsze od żeli typu soak - of.
czas utwardzania też jest krótszy niż w wypadku żeli , każdy może wypróbować i wybrać co mu się bardziej podoba i jaką usługę chciałby wykonywać .
zaleta lakierów permanentnych jest niewątpliwie to , że ze względu na prostotę w aplikacji ( baza lakier top) jest to usługa którą może wykonywać każdy niezależnie od tego czy zajmuje się stylizacją paznokci , czyli pedicurzystka , kosmetyczka , manicurzystka
I wystarczy jedna warstwa takiego lakieru? Ma ktoś te lakiery? Bo chciała bym zobaczeć jak to wygląda na płytce paznokcia.
Tosiaczek przy niektórych kolorach wystarczy jedna warstwa, chodź dla pewności najlepiej zawsze położyć dwie :) kolor utwardza się w lampie 60s, więc nie ma problemu by powtórzyć tą czynność :)
Poniżej pazurki wykonane lakierem PERMANENTE UV soczysta mandarynka MANDARINO
http://images35.fotosik.pl/395/3ef5052bc303a8damed.jpg
Będę musiała je sobie zapisać :)
No teraz to i mnie to zachęciło, może wypróbuje :)
Alicjo a ja mam pytanie odnosnie pilników ostatnio jak robiłam zamowienie zamowiłam pilnik konkretnie ten MisteroMilano - Pilnik płksiężyc - 180/180 (1 szt.) na fotce jest kolor pomarańczowy mi przysłano biały . Czy te pilniki sa w dwóch kolorach ??
na stronie jest "uniwersalne" zdjęcie ;)
Pilnik MYLAR:
80/80 jest czerwony (rdzeń czerwony)
100/100 pomarańczowy (rdzeń pomarańczowy)
180/180 biały (rdzeń niebieski)
czy to jest 1 warstwa???czy 2 aby uzyskac tak intensywny kolor??
Te pilniki Mylar są świetne. :) Nigdy lepszych nie miałam. W ogóle ta firma wymiata :) Żele najlepsze wszystko jest świetne. :)
super moze sie i ja skusze..bo lubie takie kolorki...:)
czyli trzeba brac poprawke biorac pod uwage kolorystyke...bo ten mandarino na pazurkach wyglada zupelnie inaczej niz kilka postowwyzej na tabeli kolorow:)
Niestety ze zdjęciami jest tak, że wystarczy czasem lekko inne światło i już kolory wyglądają inaczej :(
Alicjo nie ma za co ja mówię samą prawdę :) Ale zamiast lakierów zwykłych kupię takie :) Pieniądze z dotacji będą więc dam rade. Bo opłaca się kupić :) Czekam na więcej kolorów :*
Alicjo a czy te nowe lakiery UV to cos w stylu tych produktów Shellac (CND) lub Gelish firmy Harmony?:)
Milka tak to właśnie to samo co ten Shellac. Tak samo to działa lakier do lampy UV. Zwykły żel soak off tylko że z pigmentem kolorowym :)
Tak jak Tosiaczek :przytul: pisze wszystkie produkty, które wymieniłaś to lakiery hybrydowe, czyli najnowszej generacji żele soak off. Dzięki rzadkiej konsystencji są łatwiejsze w aplikacji, malujemy nimi jak lakierem do paznokci.
Nasze klientki są zachwycone, wiele stylistek zaczynając pracę z lakierami hybrydowymi, szybko zapomina o żelach :)
Nastała nowa moda i trzeba za nią podążać :) Jest to dla nas o tyle dobre, że wykonanie manicure hybrydowego lakierami PERMANENTE UV jest dużo bardziej opłacalny pod względem ekonomicznym niż przy stylizowaniu żelem. Manicure wykonujemy klientce w 30 min, a zabieg kosztuje w zależności od miasta 50-120 zł. No i zużycie materiału jest dużo mniejsze niż przy żelach :) nic tylko się cieszyć :)
Ooo rewelacja, dobrze że jeszcze nie zdążyłam kupić lakierów tamtej firmy bo nieźle przepłaciłabym :P
A jeszcze mam pytanko odnośnie przemywania ostatnie warstwy dyspersyjnej -czym najlepiej, cleanerem czy jest coś innego specjalnego?
Aaa i jeszcze jedno pytanko: jak zrobić "uzupełnienie" jak klientka przyjdzie z odrostami? Spiłować wszystko, czy zmatowić i uzupełnić ubytek czy jak??? Jak możecie to odpowiedzcie bo to dla mnie jak na razie nowość :) plizzzz....
Pozdrowioneczka :*
Chciała bym ci odpowiedzieć ale nie wiem :D Ale z chęcią miłą też się dowiem Milko :)
A to moje wczorajsze pazurki :)
I nie doceniony Żel Cover różowy. Wszyscy mówią że ma dziwny kolor a mi się podoba bardziej niż Beżowy. Polecam Coverek!
milka zapraszam do lektury - tu masz wszystko opisane
Metoda żelowa - Forum Paznokcie Wzorki.Info
http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...elowych-3.html
Ja również jestem zakochana w tym coverku co Tosiaczek i również polecam !!:skacze::skacze:
Kochana Emilio B. ja nie mam na myśli typowej metody żelowej,bo odnośnie niej to wiem czym przemywać i jak robi się uzupełnienie tylko chodzi mi konkretnie o te nowe lakiery PERMANENTE UV Mistero Milano, są u nich nowością więc myślę że nie znajdę odp w innych watkach ;) Pewnie nie przeczytałaś postów wyżej, dlatego myślałaś że chodzi mi o przedłużanie metodą żelową.... Nie nie mam na myśli te nowe lakiery PERMANENTE UV i te pytanka tyczą się tego manicure hybrydowego :)
mamy też temacik o żelo-lakierach ;)
Oki dzięki :) Postaram się znaleźć, z tym że liczę że ktoś jednak wrzuci tutaj odp na moje pytanka bo dotyczą one produktów MM a chciałabym znac odp konkretnie do ich lakierów PERMANENTE UV :)
Z góry dzięki :)
żebyś się nie musiała naszukać tu masz temat o tych żelach http://forum.wzorki.info/przedluzani...y-shellac.html
i tu też (choć dotyczy to soak off to podejrzewam, że zasada ta sama :) ) http://forum.wzorki.info/90914-post33.html
a jeżeli chodzi ci o konkretnie firmę MM to najlepiej wytłumaczy Ci pani Alicja :) ponieważ to jest ich nowy produkt i my jeszcze nie zdążyłyśmy go wypróbować :)
Milka wszyscy czekamy, bo to nowość, więc jeszcze nikt nie zdążył przetestować.
milka_n
Jeżeli klienta przyjdzie z odrostem zaleca się zamoczenie paznokci w płynie (Płyn do rozmiękczania polimeru DISSOLVERE) i przy pomocy pilnika usunięcie całej stylizacji i wykonanie nowej. Jeżeli wykona się uzupełnienie tak jak przy standardowej stylizacji żelowej niestety istnieje ryzyko, że ta warstwa z poprzedniej stylizacji zacznie się łuszczyć i odpryskiwać :( (wynika to z różnego stopnia utwardzenia lakiero-żelu).
Dziękuję bardzo za odpowiedź :) Fajna sprawka z tymi lakierami, trzeba przetestować i zobaczyc, może to być fajna rzecz w szczególności latem :)
A powiedz Alicjo czy będziecie mieli w najbliższym czasie większa gamę kolorków, bo tak patrze że większość to kolorki ciemne, a nie każda Pani lubi takie ciemne kolorki na paznokciach :)?
Pozdrowioneczka :)
Będziemy wprowadzać nowe kolory bo lakiery cieszą się bardzo dużym zainteresowaniem :) W rzeczywistości kolory nie są takie ciemne jak na ulotce, niestety ekrany monitorów przekłamują, stąd też wyszły one takie ciemne :(.
Pani Alicjo a czy jest mozliwosc by kazdy z tych kolorkow pokazac np na tipsie jak wyglada po pomalowaniu??? bo to raczej bedzie bardziej zblizone do realnego koloru niz to z kartki...:)
Te zdjęcia są właśnie wykonane z tipsów :) ale postaramy się je poprawić i uzyskać maksymalnie zbliżony kolor do oryginału, chodź nie będzie to łatwe :)
ja właśnie złożyłam zamówienie na 3 akryle (cover, biały i clear )oraz liquid i doczekać się nie mogę:skacze:
No moje zamówione lakiery dotarły-jutro wypróbuje i zobaczymy jak się trzymają :)
Pozdrowionka i miłej nocki! :spiacy:
---------- Dodano o godzinie 15:24 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 22:26 ----------
Pani Alicjo a kiedy będziecie mieli w swojej ofercie lakier biały?
Jest w fazie testów :) mam nadzieję, że już wkrótce włączymy go do oferty :)
muszę go spróbować, bo z innych produktów mistero milano byłam zadowolona
Na stronce mistero milano nie ma tej carminowej czerwieni:/:
Kochane powiedzcie ile trzymaja sie te lakiery uv?? jaka jest trwalość??
Sposób użycia: Zmatowić naturalną płytkę paznokcia, odtłuścić oraz wytrawić primerem. Nałożyć jedną warstwę Lakieru PERMANENTE UV BASE/LUCIDO, utwardzić ją w lampie UV (36W) przez 2 minuty. Następnie należy nałożyć pierwszą warstwę kolorowego Lakieru PERMANENTE UV, utwardzić ją w lampie UV przez 1 minutę. Jeżeli kolor nie został jednolicie wybarwiony czynność tę należy powtórzyć. By odpowiednio zabezpieczyć i wybłyszczyć paznokieć należy nałożyć końcową warstwę Lakieru PERMANENTE UV BASE/LUCIDO oraz utwardzić w lampie UV przez 2 minuty. Po przemyciu warstwy dyspersyjnej opiłować kształt i formę paznokcia.
Karminowa czerwień CARMINIO jest już dostępna w naszym sklepie :)
Przeważnie lakiery trzymają się dwa tygodnie bez żadnych odprysków, ale znane są mi przypadki, kiedy dziewczyny miały je przez cztery tygodnie ;)