No niestety w przypadku świetlówek kryterium zakupu raczej będzie producent a co za tym idzie cena.
Gdzieś już pisałam o szczelności (:blink:?), właśnie może tak być, że te tanie szybciej się wypalają/zużywają bo gaz konieczny do UV ucieka ze szklanej bańki.
Od siebie mogę doradzić poszukiwanie w sklepach mało paznokciowych, akwarystycznych np, tylko trzeba dokładnie sprawdzić typ gwintu, moc i długość fali.
Dziewczyny a ja sie zastanawiam nad tymi, ale szerokość mnie przeraża - strasznie duze sie wydaja choć na zdjeciach sprawiaja wrazenie malych ale w tej szerokosc 28cm............ eBay - The UK's Online Marketplace
lub ta
Witajcie. Czy macie może lampe LED świecącą diodami? Przymierzam sie do kupna ale pytanie czy warto, niby utwardza bardzo szybko żle o połowe czasu niż zwykła lampa.
Piszcie jak coś wiecie.
:)
06-11-2011, 01:31
olack
Odp: Lampa UV - Zakup lampy UV (LED)
Cytat:
Napisał Bogusia1984
Dziewczyny a ja sie zastanawiam nad tymi, ale szerokość mnie przeraża - strasznie duze sie wydaja choć na zdjeciach sprawiaja wrazenie malych ale w tej szerokosc 28cm............ eBay - The UK's Online Marketplace
lub ta
ja tez mam ta pierwsza - dzis dostalam paczki z towarem - miedzy innymi zarowki...z jaapee, dobrej rady, jeszcze jakas inna nails-firma...rano wymieniam zarowki, bo dostalam odpowiedz ze jak sie wymienia to od razu caly set - wszystkie 4 na raz - ewentualnie wciaz swiecace zarowki przetrzymuje sie jakby co...
mam lapek kilka - takie jak ta pierwsza - po dwie na kazdym stanowisku = jutro je oznacze i do kazdego stanowiska wloze innego producenta i bede obserwowac. Wiem ze trzeba zwracac uwage na zacienienie zarowek ale z doswiadczenia widze ze lepszym wyznacznikiem jest utwardzanie zelu bialego lu kolorowego. Jesli po 3 min moge popukac w bialy zel i nie ''peka'' blonka bialego to zarowki sa ok....dam znac co zaobserwowalam....aczkolwiek wciaz czekam na kazde zaobserwowane doswiadczenie z zarowkami i namiary na te porzadne
20-11-2011, 22:30
elzbieta
Dziewczyny a powiedzcie mi czy lamy z zarowkami led spelniaja taka sama funkcie jak te starsze lampy? czy utwardzaja kazdy zel? czy nie wszystkie zele?
21-11-2011, 10:11
Emilia B.
właśnie podobno nie wszystkie. I to mnie zastanawia. Też się czaiłam na nie ale nie mam odwagi jej kupić (zresztą ja tyle robię żeli że uhuuu):)
21-11-2011, 16:18
emila
Ja też mam ochotę na zakup tej lampki, bo chciałam zainwestować z żele i hybrydy harmony, z tym, że koszt ich lampy led to od 2000- 3000 zł !!! Na allegro jest ich trochę, ale nie wiem czy warto je kupić. Jest jeszcze lampa z la femme za 299 zł, ale też producent nie daje mi gwarancji, czy utwardzi harmony :/
i wtsłałam zapytanie do 3 sprzedawców i każdy mi odpisał że one utwardzaja tylko i wyłacznie żele LED które zaczęły pojawiac sie juz w ofertach sprzedazy ;] i nie utwardzaja zwykłych żeli.... i chyba z hybrydami nie ma problemu bo je utwardzają (ale to trzeba sie upewnic)
21-11-2011, 17:25
ewa71
Ja juz sie tyle o tych lampach naczytalam , ze na obecna chwile to bym ich nie kupila, chocby z tego wzgledu ze nie ma gwarancji, ze wszystkie zele beda utwardzone
22-11-2011, 14:50
białaaaa
na pokazie mm utwardzali hybrydki w ledowej w 30 sek.
22-11-2011, 15:01
samaron
Trzeba sprawdzić jakiej długości fale emituje lampa LED, oraz przy jakiej długości fali następuje polimeryzacja żelu. (pierwsza informacja powinna być na tabliczce znamionowej, druga - raczej u producenta).
Wtedy macie już większe prawdopodobieństwo, że będą ze sobą współgrały.
W każdym razie w mojej opini wszyscy producenci przejdą na żele w "technologii LED" i warto na pewno w taka lampę zainwestować.
25-11-2011, 15:57
ilonkjapazurek
a ja wlasnie szukam dobrych ogdnych polecenia zarowek do tej lampy macie jakis linki ?? Probowalyscie zamowilam z modeny i mam wrazenie ze slabo utwrdzaja :/
1i4 to to samo, 2i3 to to samo :) ja mam tą z alle i jestem zadowolona. Z koli jeśli o ten drugi typ chodzi to bardzo często używana jest na różnych pokazach więc podejrzewam że jest dobra :)
jesli chodzi o 1i3 lepiej brać od alle bo to sprawdzony sprzedawca
09-12-2011, 10:55
zołzella
ja tez mam ta z pozycji 1 i 4 , ale powiem szczerez e to jzu nie to samo co było wtedy jak weszły te lapmy...ja miałąm taką niemiecką i siadła mi po 3 czy 4 latach wiec kupiłam znów niby ta sama
jest chińska na całego . ale z kolei tamtych juz nie ma nigdzie
'jestem zadowolona bo wygodne jest to ze ona sie sama załacza, minus tylko taki ze nie ma ciagłego świecenia
ale generalnie polecam
09-12-2011, 11:09
justynarem
Kurcze dziewczyny dziękuję za szybką odpowiedź. Właśnie te LCD najbardziej mi przypadły do gustu, tylko wiadomo zawsze jest ta obawa co by po kilku użytkowaniach się nie popsuła. A jak jest z żarówkami, ile wytrzymują?
09-12-2011, 14:32
rudzia1985
Zalezy jak czesto bedziesz uzywac ;) Moje maja rok, robie pazury raz w miesiacu, tylko sobie i nadal dzialaja...
Bezpieczniej bedzie jak zauwazysz, ze slabo utwardzaja to wymien.
09-12-2011, 18:01
ruda3000
cześć dziewczyny NIE kupujcie tej lampy LED, ani lampy LED z euro fashion za 399zł bo jest beznadziejna. Nie nadaje sie do niczego innego jak do kosza!!!! Ja kupiłam i idę oddać już dzwoniłam do EF. Kolory matowieją, czerwony Red z Harmony sie nie utwardza, a jasne spadają po kilku dniach. Dobrze że wypróbowałam najpierw na znajomych a nie od razu na klientkach bo bym miała przerąbane.
ukrywamy tak duże cytaty /Emila
06-01-2012, 12:40
Chocolata
Odp: Temat o zakupach - Co ostatnio kupiłaś lub zamierzasz
Cytat:
Choco proszę o relację lampy:)
Wczoraj hybrydy wykonałam w 35 min ( ze zdjeciem starej masy)
Utwardzilam tez na próbę dwa kolorowe twarde żele - bez problemu:)
06-01-2012, 15:57
Chocolata
Zdecydowałam się własnie na tą ponieważ posiada aż 12 żarówek LED każda o mocy 5 W co daje 60 W ( mniej nawet mają lampy Harmony a kosztuja ponad tysiaka) Utwardza też kolorowe żele, więc w salonie mi posłuży do różnych celów. Myślę że linie żeli LED niedługo opanują rynki i nie dość że wyjdzie szybciej to ekonomiczniej nimi robić. Niedlugo na moim króliczku przetestuję czy można mieszać żele LED z twardymi ( np.szkielet LED a reszta innym) bo mi zawsze najwięcej czasu schodzi przy szkieletach.
06-01-2012, 16:59
natka_23
Choco a te zarowki mozna wymieniac?
06-01-2012, 18:03
Chocolata
Mają żywotność do 50 tyś godzin więc są w sumie "dożywotnie"
07-01-2012, 09:11
emila
Choco którą lampkę LED kupiłaś, bo przeleciłam trzy razy wątek i nie wiem, chyba ślepota na mnie przyszła :P A próbowałaś może hybrydy z harmony nią utwardzać?
07-01-2012, 12:47
malinowa
żeby tak wszystkie żele utwardzały się w lampach led w 30 sekund to by dopiero szybko szła praca z robieniem pazurków, tylko na te żele ledowe trzeba będzie pewnie jeszcze dość długo poczekać, żeby były w miarę w przystępnej cenie, no i lampy tez na razie bardzo drogie są, chociaż jeśli ktoś ma salon to taki wydatek mu się zwróci, a do domowego użytku to ciągle za drogo jest
07-01-2012, 19:50
Chocolata
Cytat:
Napisał emila
Choco którą lampkę LED kupiłaś, bo przeleciłam trzy razy wątek i nie wiem, chyba ślepota na mnie przyszła :P A próbowałaś może hybrydy z harmony nią utwardzać?
Kupiłam z Nails Company 60W bo te na EF i Mistero mają 15W
Jeszcze nie probówałam nimi utwardzać Harmony ale w poniedzialek spróbuję i powiem.
07-01-2012, 21:54
emila
Będę bardzo wdzięczna :) Bo normalne żele UV próbowałaś utwardzać?
08-01-2012, 21:53
Chocolata
Nie utwardzałam nią żelu UV tylko żele LED, kolorowe UV i hybrydy. Ponoc zwykłych żeli UV nie utwardzi.
Miałam okazję wypróbować cały zestaw LED z Mistero Milano i moj króliczek doświadczalny nosił je ponad 3 tyg. więc jestem nimi naprawdę póki co zachwycona tylko trzeba dobrać sobie gęstość żeli, bo naprawdę zupelnie się inaczej pracuje na budujacym a średniogęstym. Jeśli masz możliwość dotarcia do dystrybutora MM gdzieś u siebie to warto wypożyczyć sobie na kilka dni i się pobawić.
Malinowa pisałaś, że te żele są jeszcze za drogie a widzę w sklepie, że ceny nie różnią się od cen żeli UV
08-01-2012, 22:37
malinowa
Chocolatahttp://forum.wzorki.info/images/ranks/club.gif, tak wiem, że ceny tych zwykłych są takie same jak ledowych, ale dla mnie to ceny zbyt wysokie jak na własny użytek, chodzi mi ogólnie o żele mistero milano, a jak na razie w innych firmach nie ma co przebierać jeśli chodzi o żele ledowe, chociaż widziałam jeszcze innej firmy żele ledowe, ale nie pamiętam marki
09-01-2012, 15:59
Chocolata
Są jeszcze Timelessfashion La Femme, Magic Nails i Elarto i myślę, że kwestią czasu będzie jak reszta firm wprowadzi je do swoich ofert. Póki co można stosować żele soak off ( też się utwardzą w lampie LED)
---------- Dodano o godzinie 15:59 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 22:51 ----------
Dziewczyny jestem w szoku.. co prawda na tipsie robilam ale..
Gelish Harmony kolor utwardził się po 60sek, ponieważ nie mam bazy ani top Coat-u z tej firmy - użyłam Indigo. Kolor po wyjęciu z lampy byl nieco lepki ale nawet przeciągając po nim topem nie brudził pędzelka.
Pocieszona tym faktem wzięłam w obroty zwykle żele Indigo i tu dopiero niespodzianka!
W 60 sek utwardziło mi clear,
cienką dość, ale kryjącą warstwę covera nr1 w 60 sek.
igloo white cream w 30 sek!
Nabłyszczyłam Topem z Indigo w 30 sek.(ostatnio wszystko nim nabłyszczam)
Wrzucę potem foty bo nie mam tu jak.
09-01-2012, 16:42
emila
To rzeczywiście byłoby super jak żele UV też można utawrdzić w lampie LED :skacze: chyba, że tylko INDIGO to taki wyjątek :)
09-01-2012, 17:35
Chocolata
Własnie próbowałam utwardzić 3-fazowkę Standard z MM ale nic z tego, cover MM i biały żel Nails Company się utwardzily.
Po lewej
Żel perfect Clear, cover nr 1, żel biały igloo white cream, nabłyszczenie Base&Top Coat Hybrydowy
Choco, czyi wychodzi na to, że zwykłe żele też można utwardzać ? Woow !!
Ciekawe, czy tylko Indigo to taki wyjątek :P
10-01-2012, 14:31
Chocolata
No niestety (stety!) mam tylko żele clear Indigo i Mistero
Milano sie nie utwardzilo..
10-01-2012, 15:38
Alicja Chrzanowska
Z mojego doświadczenia wynika, iż większość żeli mocno na pigmentowanych (białe, covery, kolorowe) powinny się utwardzać w lampach LED. Tak jest w przypadku standardowych żeli MM, które utwardzają się w lampie w 30 sekund :) Wyjątkiem są tu żele przezroczyste, które nie współpracują z nową lampą, lecz i na to jest rozwiązanie, a mianowicie, żele specjalnie przystosowane do pracy w lampach LED, ULTRA LED
Chocolata jedną z zalet lamp LED jest ich niski pobór mocy, dlatego też nie ma sensu kupować mocniejszych lamp niż 14W. To jest tak samo jak z żarówkami energooszczędnymi gdzie teoretycznie żarówka o mniejszej mocy w rzeczywistości świeci tak samo jak ta o kilka razy mocniejsza :) Ważnym aspektem jest ilość diod w lampie oraz gęstość ich ułożenia (im więcej tym lepiej :) Tak więc na to warto zwracać uwagę :)
w niemieckiej firmie alex beuty concept maja lampe led , ktora utwardza wszystkie zele w czasie o polowe krotszym niz normalna lampa. sprzecik kosztuje 149euro i wyglada kosmicznie. zdjecia wam nie pokaze bo trzeba sie zalogowac do sklepu zeby ja zobaczyc:(
20-01-2012, 09:42
Jezabel
Witam i od razy przepraszam, że zwracam się do Was z pytaniem, ale mam już od dłuższego czasu problem. :(
Chciałabym na własny uzytek, że tak powiem rodzinny zakupić lampę UV i cały ,,osprzęt" służący do robienia pazurków. Przeczytałam już wiele opinii i nadal nie mogę się zdecydować. Chciałabym,żeby była to lampa dobra jakościowo, ale też o niezbyt wygórowanej cenie. Wiem, wiem, że cena = jakość w większości przypadków, ale nie potrzebuję na moje potrzeby sprzętu z górnej półki. Poza tym z tego co wyczytałam to lampa nie ma aż tak dużego znaczenia, ważniejszy jest dobór żeli, tak? Planuję powoli na sobie uczyć się, a do tego potrzebuję podstawowych akcesoriów.
Poratujcie dziewczyny, bo ginę w natłoku informacji:/: Z góry wielkie dzięki :kwiatek: